Doktor 600 gr aldığında gayet güzel diyor bize gelişimi. Benim bebeğim de 4. Ay kontrolünde 6100gr dı 64 cm. Reflü bizde de var yediğini kusuyor. Çevredekilerin moral bozucu yorumları gerçekten üzüyor anlıyorum sizi ama doktor gelişimi açısından bir sorun yok diyorsa yoktur. Gayet iyi ve sağlıklı merak etmeyinKilo konuşulmuş benim bu ara çok taktığım şey 4 ay 15 günlük olduk 4. Ay kontrolünde 6800 dü reflüsü var midesinde birşey durmuyor ona rağmen doktor 600 gram almış gayet normal güzel bi bebek dedi ama çevremdekiler gelişmemiş zayıf kalmış diyor sinirlerim bozuldu boyuda 65 santim biraz
Ay lütfen canını sıkma ve kendini boş yere üzme. Artık ilk 3 aydaki gibi kilo almayacaklar. Benim bebeğim yeni 4 aylık oldu kontrole gidemedik daha ama maksimum 6400 gr falandır. Ve bu çocuk 4100gr doğdu.Kilo konuşulmuş benim bu ara çok taktığım şey 4 ay 15 günlük olduk 4. Ay kontrolünde 6800 dü reflüsü var midesinde birşey durmuyor ona rağmen doktor 600 gram almış gayet normal güzel bi bebek dedi ama çevremdekiler gelişmemiş zayıf kalmış diyor sinirlerim bozuldu boyuda 65 santim biraz
Sana katılıyorum dewi sosyal medyanın normalimizle oynadığı çok doğru. Mükemmel görünen hayatlar her şeyi çok düzgün ve düzenli yapan anneler. Bazen diyorum ki bir ben miyim evi dağınık olan, yemeğini çoğu zaman yapamayan, bebeğinin uyku saatleri düzenli olmayan ve daha bir çok his düşünce... uzayıp gider.Ay lütfen canını sıkma ve kendini boş yere üzme. Artık ilk 3 aydaki gibi kilo almayacaklar. Benim bebeğim yeni 4 aylık oldu kontrole gidemedik daha ama maksimum 6400 gr falandır. Ve bu çocuk 4100gr doğdu.
Doktora sorduğumda bir bak bebeğine sence sağlıksız duruyor mu dedi. Baktım durmuyor. Keyfi yerinde mi dedi. Evet yerinde. Bunlar yeterli. Her çocuk aynı olamaz ki.
3-6 ay kıyafetleri giydiriyorum ne çok büyük ne çok küçük oluyor. Ortalamada bir yerde olması da benim için yeterli.
Bence sosyal medya artık normal algımızla oynadı. Elalemi de hiç takma çok biliyorlarsa onlar doğursun baksın ya.
Gayet uygun ayına göre. Sağlıklı olsunda kilonun hiçbir önemi yok canım. Aşı konusunda da biz 2 hafta önce olduk 4. ay aşısını 2 bacaktan yaptı sadece. Akşımına biraz ateşi çıktık 37.5 görünce calpol verdim. Gece boyunca takip ettim en fazla 38 oldu calpol veriyordum başına soğuk bez koyuyordum. Sabaha doğru düşmüştü çok şükür. Hiç korkma sürekli takip et canımUyku için söylediklerinizin aynısını bizde yaşıyoruz. 4 ay kontrolde 6800 çıktı . 3 ay kontrolde 6.200 dü . Az mi kilo almış ? Normal dediler ama bana az geldi sanki . Çarşamba günü 4 ay aşısına gideceğiz çok korkuyorum ben
Ahahaha yalnız değilsin hiç merak etmeSana katılıyorum dewi sosyal medyanın normalimizle oynadığı çok doğru. Mükemmel görünen hayatlar her şeyi çok düzgün ve düzenli yapan anneler. Bazen diyorum ki bir ben miyim evi dağınık olan, yemeğini çoğu zaman yapamayan, bebeğinin uyku saatleri düzenli olmayan ve daha bir çok his düşünce... uzayıp gider.
Sürekli konuşun ismiyle hitap edin ellerini tutun size cici yaptırın yanaklarınıza eline oyuncak verin ama sürekli isim ile hitap edin her çocuğun gelişimi farklıdır bizim de şuan bakmıyor ismine fakat sanırım iki haftaya bakar artık diye düşünüyorum 4.5 aylığızTeşekkür ederim takip edeceğim. Sese dönmüyor olmasına çok kaygılanıyordum vallahi.
Benim oğlan da 2 hafta önce aşı da 7 kg çıkmıştı tonton ponton Ege diye sesleniyorumEvet herkes öyle diyor. Kilosundan diyorlar. İnşallah döner ya.Tembel biraz. Bir şey tutturana kadarda çok zorlamdım. Hala çıngırağı tutar ama elinden almaya çalışayım hemen bırakır. Hiç hırslı değil.
Kaç kg siizn bebeğiniz?Benimki de obez kategorisine doğru yol alıyor ve asla dönmek gibi niyeti yok çabası da yokama kilosundan dolayı istese de gücü yetmez diye düşünüyorum
4.ayda 9.5 tu şuan 4.5 aylıkKaç kg siizn bebeğiniz?
Canım en iyi gelen şey buhar bence. Anne sütü alıyorsa sen kendine sarımsak bal kürü gibi şeyler yapabilirsin ona geçmesi için. Çok geçmiş olsun bir an önce iyileşsin kuzucukKızlar benim bebişim grip olmuştu 1 hafta önce burnu akıyordu doktor sadece calpol içsin dedi ve burnunu temizle dedi hepsini yapıyorum şimdi bide öksürük başladı gece sürekli öksürdü şimdi de öyle balgamlı öksürüyor calpol veriyorum ama faydası var mı bilmiyorum buhar yapıyorum yattığı odayı havalandırıyorum inşallah işe yarar başka bir şey yapabilir miyim bildiğiniz bir şey var mı iyi gelen?
tamam canım sağolll denerimCanım en iyi gelen şey buhar bence. Anne sütü alıyorsa sen kendine sarımsak bal kürü gibi şeyler yapabilirsin ona geçmesi için. Çok geçmiş olsun bir an önce iyileşsin kuzucuk
Maşallah inşallak ikisinde bu ay döner4.ayda 9.5 tu şuan 4.5 aylık
İnşallah bakalım. Algıları gün güne açılıyor tabi. Biraz sakin bir bebek onun için de çabasız kalıyor biraz. ☺ Bakalım bu ay bitince nasıl olacak.Sürekli konuşun ismiyle hitap edin ellerini tutun size cici yaptırın yanaklarınıza eline oyuncak verin ama sürekli isim ile hitap edin her çocuğun gelişimi farklıdır bizim de şuan bakmıyor ismine fakat sanırım iki haftaya bakar artık diye düşünüyorum 4.5 aylığız
İnşallahhhhMaşallah inşallak ikisinde bu ay döner
Maşallah o kadar başarmış ya gerisini de başarırOğlum da sırtüstünden yüzüstü dönmeye çalışıyor ama kolu hep altında kalıyorkokunu uzatarak dönmeyi öğretmeye çalışıyor pratik yapıyoruz bol bol ama yok yine de eli altında kalıyor
Yaa yerimOğlum da sırtüstünden yüzüstü dönmeye çalışıyor ama kolu hep altında kalıyorkokunu uzatarak dönmeyi öğretmeye çalışıyor pratik yapıyoruz bol bol ama yok yine de eli altında kalıyor
İzotonik su ile temizlik ve sık sık emzirme/ sıvı alımı bunu çaresi . Bu dönem de sen de C vitamini günlük kullanabilirsin. Bir de bebişin D vitaminini aksatmadan vermek gerekiyor destek olur iyileşmesineKızlar benim bebişim grip olmuştu 1 hafta önce burnu akıyordu doktor sadece calpol içsin dedi ve burnunu temizle dedi hepsini yapıyorum şimdi bide öksürük başladı gece sürekli öksürdü şimdi de öyle balgamlı öksürüyor calpol veriyorum ama faydası var mı bilmiyorum buhar yapıyorum yattığı odayı havalandırıyorum inşallah işe yarar başka bir şey yapabilir miyim bildiğiniz bir şey var mı iyi gelen?
Her bebek o kadar farklı ki sakinse ne güzel huzurla büyüt bebeğini kimseyi de takmaİnşallah bakalım. Algıları gün güne açılıyor tabi. Biraz sakin bir bebek onun için de çabasız kalıyor biraz. ☺ Bakalım bu ay bitince nasıl olacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?