2024 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar bebeğini hâlâ kundaklayıp yatıran var mı? Ben daha kundağı bırakmadım. Rahat mı uyuyor uyumuyor mu emin değilim 4,5 aylık
Ben uyuttuktan sonra kundak yapıyordum ama uyanınca sinirleniyor gece bıraktım artık daha hafif sarıyorum kollarını açabilecek şekilde. Hatta reflü yatağında yatıyordu onu da iptal ettim beşiğinde yayıla yayıla daha rahat oldu sanki ama üstünü açıyor uyku tutumuna gerek olacak gibi

Uyku düzeni kuran anneler gündüz uykuları nasıl bebeklerinizin? Biz gündüz uykularında sıkıntı yaşıyoruz 4. Ay atağı hala geçmedi. Çoğu zaman gündüz 5 veya 10 dk uyuyor bir kere de 30dklık uyku oluyor ve uykusuzluk tüm gün huzursuzluğa sebep oluyor.

Ben çareyi yanına yatmakta buldum canım
Yanına bende uzanıyorum ya buralarda takılıyorum ya kitap okuyorum o uyurken. O sayede hem ben dinleniyorum hem de bebiş uzun uyumuş oluyor

Ben çareyi yanına yatmakta buldum canım
Yanına bende uzanıyorum ya buralarda takılıyorum ya kitap okuyorum o uyurken. O sayede hem ben dinleniyorum hem de bebiş uzun uyumuş oluyor
Ben de aynı şekilde onunla yatıyorum o zaman genelde uzun uyuyor. Arada uyanır gibi oluyor hemen müdahale edip uzatıyorum uykusunu

Ben de aynı şekilde onunla yatıyorum o zaman genelde uzun uyuyor. Arada uyanır gibi oluyor hemen müdahale edip uzatıyorum uykusunu
Peki nasıl uyutuyorsun canım? Benimki pilates topunda uyuyor ama korkmaya başladım artık bundan. Gece uykularında desteği kesmeye başladık yavaş yavaş ama gündüz uykularında zorlanıyorum hala.

Kısa uykudan kastınız 1 saat altı sanırım dimi
45 dakika altı diyebiliriz aslında
Kisa uykudan dondurme nasil oluyor? Mesela kucaga alip pispis yapip ya da iste neyse uykuyu devam ettirme degil mi? Bizimki kucaga alininca bi sure daha kucakta uyuyor. Sonra uyaniyo kendiliginden.
Yani destek azaltana kadar her yol mübah

üç gün yatağında pışpış la uyutmuştum ilk başlangıç olarak o zaman sadece yatakta döndürdüm
ninni pışpış yatağın kenarına elimle ritmik vurma falan

ama ondan önce nasıl uyutabildiysem öyle

Kızım emzik alıyordu ama o rahatlıkmış oğlum almıyor ve memede uyuyor emme refleksi çok kuvvetli nasıl yaparım başlangıcı bilmiyorum önce kucakta emmeden denicem yöntemi 3 gün uyguluyorum ama 4. Gün sonraki basamakta olmak gerekiyormuş alışkanlık haline gelmesin diye destek azalttın 3 gün 4. Gün başka bir destek azaltma şeklinde

Kızlar bebeğini hâlâ kundaklayıp yatıran var mı? Ben daha kundağı bırakmadım. Rahat mı uyuyor uyumuyor mu emin değilim 4,5 aylık
Gündüz uykularında uyuttuktan sonra çok sıkmadan sarıyorum kollarını zaten çok kısa uyuyor ama gece kundaklamıyorum dönmeyi öğreniyor yavaştan dönmek isterse kısıtlamayayım diye

Kakada kan olmadığı sürece mukus artışı parçalı kaka renk değişimleri falan hepsi normal ben de bi 15 gün sonra başlıcam 5.5 ay oluyo yoğurtla ama onu 7 gün düşünüyorum kızımda alerji 6. Gün çıkmıştı

memede uyuyor genelde sıkışırsam da pilates topunda. Çok düzende sayılmaz ama 45 dakikadan az uyursa yarım saat geri uyutmaya çalışıyorum uyumazsa o zaman sesi kapatıp (yağmur sesi açık) perdeyi açıp günaydın diyorum. 3 uyku ve bi şekerleme yapıyor.

çok sıkmadan yarım kundak yapabilirsin bi de ben iki tarafına yastık koyuyorum geniş alanda kendini güvende hissetmiyor bana kalırsa. Kızımda da 1.5 yaşına kadar emzirme. Yastığı yataktaydı yer daraltmak için işe yaradı bence

Benimki de kollarından çekmesi gerektiğini yeni öğrendi normal gelişim olarak her bebek farklı

Kızım 5. Ayda emekliyordu oğlum dönmeyi yeni öğrenecek yukarıdan mendil gibi bi şey sallayıp tutturup çekerek egzersiz yapabilirsin o da çekmek zorunda kalıyor bi zaman sonra… dert etme ama hepsi başka

Ben uyuturken beyaz gürültü açıyorum canım YouTube dan, uyku süresince açık kalıyor uykusunu uzatiyor

Gece 12.30 oldu uyudu dedim yine uyandı şu saatte 2 gündür de hat safhada ağlamaları. Daha rahat olacak gün geçtikçe derken çok zorlanıyorum ben de oturup ağlıyorum oğlumla yetemiyorum diye

Benim oğlum da bu aralar çok sık uyanıyor.Gece nerdeyse 2 saatte bir. Atak mı diş mi bilmiyorum ama sanki ilk 3 aya döndü. Şu an tam 5.5 aylık. 1 hafta önce gece 1 kere uyanıp mama yiyip uyuyan bi bebekti. Gündüz de resmen uykuya direnmeye başladı. Uyanıp yarım saat oynuyor sonra sürekli huysuz hık mık. Ek gıdaya başladık ondan mı damağını sürekli kaşıyor ve aşırı salyalı diş gelecek ondan mı yoksa sebepsiz mi anlamadım. Tam işler biraz kolaylaşıyor derken daha da yorulmaya başladım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…