2024 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bende 5 aylık olsun da tadımlara başlayacağım 3 gün kuralına uyacağım mecbur alerjik bi bebek olduğu için annelerimiz bize her yemeğin suyundan tattırırmış ne verse yermişiz biz şimdiki anneler olarak çok pimpirikliyiz ya elimde olmuyor

Ben tuz konusunda çok takığım tuzu bilsin istemiyorum yoksa gerçekten bizim yediğimiz herşeyi yemesini istiyorum. 7 sinde 5 aylık oluyoruz biz yerken o da eşlik etsin diye sanırım ufak ufak bişeyler hazırlayıp vereceğim çünkü çok ilgili ve hevesli

Ya bizim konulan bir alerji tanımız yok ama burda pek de önemsemiyorlar mukuslu kakayı kararsızım nasıl tattırsam belki alerji riski olanları biraz daha dikkatli veririm.
Bugün annem bana 1-2 ek gıda tarifi verdi telefonda dehşetle dinledim valla iyi büyütmüşler bizi

Bence makul bir istek tuzu yemeklere sonradan ilave edersiniz. Bende benzer şekilde yapmayı düşünüyorum.
İlave şeker de vermek istemiyorum minimum 1 yaşına kadar gönlümden geçen 2 yaş ama ne kadar sürdürülebilir emin değilim bakalım.

Annem bana pekmezli süt vermis doktorun önerisiyle..pekmez tikamis boguluyomusum… soyleyeceklerim bu kadar…

Annem bana pekmezli süt vermis doktorun önerisiyle..pekmez tikamis boguluyomusum… soyleyeceklerim bu kadar…
Ya ahahaha ben de kavanoz mamalarla büyümüşüm eskiden yoktu öyle şeyler diyor. İlk 1 yıl bal yasak diyorum aaa bu yeni çıkmış diyor

Ya ahahaha ben de kavanoz mamalarla büyümüşüm eskiden yoktu öyle şeyler diyor. İlk 1 yıl bal yasak diyorum aaa bu yeni çıkmış diyor
Yenidogana emzik alistirmak icin bala toz sekere batirirlarmis. Ablam yegenime yapmasinlar diye beni tembihlemisti ben lohusaliktan gormem Allah’in adini veriyorum bebegin agzina sokalamaya calisirlarsa engel ol diye sansa yasiyo bi nesil valla.

Ahahaha yani o kadar haklı ki kadıncağız
Zaten şöyle bir düşününce iyi gelmişiz bugünlere diyorum.
Anneme şeker yok bir süre diyorum. Sen görmeden ben veririm oğluma banane diyor. Tam cinnetlik

Evet şeker çok daha tehlikeli. Benim asıl korkum biz vermeyiz de etraftan vermeye kalkışırlarsa diye

Evet şeker çok daha tehlikeli. Benim asıl korkum biz vermeyiz de etraftan vermeye kalkışırlarsa diye
Valla benim annem daha çocuk doğmadan veririm sizi gayet güzel büyüttüm sen benden daha mı iyi bileceksin falan demeye başlamıştı. Yazın gidince napıcam bakalım. Hepimize sabır diliyorum bu süreçte

Valla benim annem daha çocuk doğmadan veririm sizi gayet güzel büyüttüm sen benden daha mı iyi bileceksin falan demeye başlamıştı. Yazın gidince napıcam bakalım. Hepimize sabır diliyorum bu süreçte
Sekeri ben bile birakmak istiyorum. O kadar halsiz dusuruyoki insani. Hele sabah kahvaltisinda sekerli bisey yersem butun dengem sasiyo. Koskoca bana bunu yapan bebolara ne yapmaz.

Yoğurt ve havuç ile başladık. Doktorumuz başlayabilirsiniz dedi. 5. Ayı bitirdik. Yoğurdu sevdi. Havucu da yedi ama çok komikti. Şu an memlekete geldiğimiz için hala yoğurt veriyorum ama eve geçince denemeye devam

Hahahahah bizde sanırım herkes benden korkar ama umarım gizli vermeye kalkmazlar

Kizlar ya, benim kiz eger gunduz bi yere gittiysek uykularini da yarim yamalak arabada falan yaptiysa, ya da gunduz uykularindan evde olmamiza ragmen randiman alamadiysa aksamustu muuttlaka uyumak istiyo 5 bucuk gibi. Uyutmamama immmkan yok. Takar bicagi Oyle olunca da gece uykusu oluyo sana 10:30-11:00. Bunu duzeltmek icin ne yapabilirim sizce. Bu aksamustu uykusunu bi sekilde atlatmam lazim. Atlatip 8e 8 bucuga kadar dayandirmam lazim.

Sekeri ben bile birakmak istiyorum. O kadar halsiz dusuruyoki insani. Hele sabah kahvaltisinda sekerli bisey yersem butun dengem sasiyo. Koskoca bana bunu yapan bebolara ne yapmaz.
Ya hamilelikte gebelik şekeri olunca ben baya azaltmıştım ama loğusalıkta yok süt olacak yok bilmemne olacak diye yine başladım

Hahahahah bizde sanırım herkes benden korkar ama umarım gizli vermeye kalkmazlar
Bizde de eşimden korkarlar onu kullanıcam artık bende

Benimde teyzem bayramda ağzına baklava sürmeye çalıştı bebeğimin . Engel oldum . Ben alıyorum geri çekiyorum o üstüne geliyo. Hey Allahım ya. Ben vermemişim anası olarak sen hayırdır ?

Bebesi 4 ay 15 gün olan annelere sorum var . 4.5 aya yakın olanlar . Yüz üstü koyunca başını çok güzel tutuyor . Sırt üstü yatırıp kollarından çekince başını kaldıramıyor . Bunun için 2 Farklı dr gittim . Normal daha küçük yapmak istemiyor zorlama . Tutamasa yüz üstü de tutmazdı dediler . Ama ben ikna olamadım nedense , sizde durumlar nasıl ? Nasıldı ? Bana bu konuda söyleyecek birşeyiniz var mi . Göz teması agulama , iki elini orta hatta birleştirme tutma kavrama var. Sadece sırt üstü yatarken kollarından çektiğimde başı gelmiyor

5 buçukta uykuya yatırdığında yarım saat şekerleme yaptırabilirsin. Bizim üçüncü uyku o saatlere geliyor genelde, eğer 6 yı geçecekse kendin uyandır yarım saati geçmesin. 6’da uyandırdığında 3 saat bekletip 9da uyutabilirsin gece uykusu için. İlk zamanlar 3 saat bekletmek zor oluyor ama alışıyor gün geçtikçe. Önemli olan son gündüz uykusundan uyanış 6’dan geç olmasın. 6 da geçiyorsa uykuya 6 buçukta mutlaka uyandırmalısın. Gece uykusuna da 9 buçukta geçirirsin böylece

Gece uykunuz nasıl acaba benim bebişte 4 aylık sık sık uyanmaları arttı gece acaba dişten mi

Bizde de var uyku sıkıntısı yatırmaya çalışınca direniyor özellikle akşam gece uykusuna geçerken
Dün eşimin köyüne gittik bir saatlik mesafe
Dönüş yolunda canıma okudu agla Allah agla
Orda da ayağımdan indirmeden 1.5 saat uyudu
Köy evi üç oda fakat bir odada soba var mecbur orda uyuttum diğer iki oda buzhane kalabalıktada anca o kadar uyutabildim direndi 11 de oradaydık 2 de anca uyudu
Bende dedim hata gittiğime bin pişman oldum rezil oldum bebekle
Uyku direncimiz var uyumamak istiyor uyuyunca en az otuz dk uyuyor uyuyunca da 2-3 saat uyur o da evdeyken yada annemdeyken
Kv de de bile uzun uyumuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…