- 4 Aralık 2023
- 454
- 643
- 23
- 26
Bende 5 aylık olsun da tadımlara başlayacağım 3 gün kuralına uyacağım mecbur alerjik bi bebek olduğu içinBize bugün doktorumuz 4-6 ay arası istediğin bir zaman başlayabilirsin dedi. Eğer yediklerinize ilgisi varsa beklemen için bir sebep yok dedi. Ben şok
4 ay 1 haftalık oğlum şu an yemeklere bir ilgisi yok ben de 5 aylık olmasını beklemek istiyorum sonra belki azar azar tadımlara başlarım
Ben tuz konusunda çok takığım tuzu bilsin istemiyorum yoksa gerçekten bizim yediğimiz herşeyi yemesini istiyorum. 7 sinde 5 aylık oluyoruz biz yerken o da eşlik etsin diye sanırım ufak ufak bişeyler hazırlayıp vereceğim çünkü çok ilgili ve hevesliBende 5 aylık olsun da tadımlara başlayacağım 3 gün kuralına uyacağım mecbur alerjik bi bebek olduğu içinannelerimiz bize her yemeğin suyundan tattırırmış ne verse yermişiz biz şimdiki anneler olarak çok pimpirikliyiz ya elimde olmuyor
Ya bizim konulan bir alerji tanımız yok ama burda pek de önemsemiyorlar mukuslu kakayı kararsızım nasıl tattırsam belki alerji riski olanları biraz daha dikkatli veririm.Bende 5 aylık olsun da tadımlara başlayacağım 3 gün kuralına uyacağım mecbur alerjik bi bebek olduğu içinannelerimiz bize her yemeğin suyundan tattırırmış ne verse yermişiz biz şimdiki anneler olarak çok pimpirikliyiz ya elimde olmuyor
Bence makul bir istek tuzu yemeklere sonradan ilave edersiniz. Bende benzer şekilde yapmayı düşünüyorum.Ben tuz konusunda çok takığım tuzu bilsin istemiyorum yoksa gerçekten bizim yediğimiz herşeyi yemesini istiyorum. 7 sinde 5 aylık oluyoruz biz yerken o da eşlik etsin diye sanırım ufak ufak bişeyler hazırlayıp vereceğim çünkü çok ilgili ve hevesli
Annem bana pekmezli süt vermis doktorun önerisiyle..pekmez tikamis boguluyomusum… soyleyeceklerim bu kadar…Ya bizim konulan bir alerji tanımız yok ama burda pek de önemsemiyorlar mukuslu kakayı kararsızım nasıl tattırsam belki alerji riski olanları biraz daha dikkatli veririm.
Bugün annem bana 1-2 ek gıda tarifi verdi telefonda dehşetle dinledimvalla iyi büyütmüşler bizi
Ya ahahaha ben de kavanoz mamalarla büyümüşümAnnem bana pekmezli süt vermis doktorun önerisiyle..pekmez tikamis boguluyomusum… soyleyeceklerim bu kadar…
Yenidogana emzik alistirmak icin bala toz sekere batirirlarmis. Ablam yegenime yapmasinlar diye beni tembihlemisti ben lohusaliktan gormem Allah’in adini veriyorum bebegin agzina sokalamaya calisirlarsa engel ol diyeYa ahahaha ben de kavanoz mamalarla büyümüşümeskiden yoktu öyle şeyler diyor. İlk 1 yıl bal yasak diyorum aaa bu yeni çıkmış diyor
Ahahaha yani o kadar haklı ki kadıncağızYenidogana emzik alistirmak icin bala toz sekere batirirlarmis. Ablam yegenime yapmasinlar diye beni tembihlemisti ben lohusaliktan gormem Allah’in adini veriyorum bebegin agzina sokalamaya calisirlarsa engel ol diyesansa yasiyo bi nesil valla.
Evet şeker çok daha tehlikeli. Benim asıl korkum biz vermeyiz de etraftan vermeye kalkışırlarsa diyeBence makul bir istek tuzu yemeklere sonradan ilave edersiniz. Bende benzer şekilde yapmayı düşünüyorum.
İlave şeker de vermek istemiyorum minimum 1 yaşına kadar gönlümden geçen 2 yaş ama ne kadar sürdürülebilir emin değilim bakalım.
Valla benim annem daha çocuk doğmadan veririm sizi gayet güzel büyüttüm sen benden daha mı iyi bileceksin falan demeye başlamıştı. Yazın gidince napıcam bakalım. Hepimize sabır diliyorum bu süreçteEvet şeker çok daha tehlikeli. Benim asıl korkum biz vermeyiz de etraftan vermeye kalkışırlarsa diye
Sekeri ben bile birakmak istiyorum. O kadar halsiz dusuruyoki insani. Hele sabah kahvaltisinda sekerli bisey yersem butun dengem sasiyo. Koskoca bana bunu yapan bebolara ne yapmaz.Valla benim annem daha çocuk doğmadan veririm sizi gayet güzel büyüttüm sen benden daha mı iyi bileceksin falan demeye başlamıştı. Yazın gidince napıcam bakalım. Hepimize sabır diliyorum bu süreçte
Yoğurt ve havuç ile başladık. Doktorumuz başlayabilirsiniz dedi. 5. Ayı bitirdik. Yoğurdu sevdi. Havucu da yedi ama çok komikti. Şu an memlekete geldiğimiz için hala yoğurt veriyorum ama eve geçince denemeye devamKızlar tadımlara başlayan var mı? Doktorumuz 5,5 aylık başlayabiliriz dedi bize mama sandalyesinde oturabiliyor başını dik tutuyor kaslar kuvvetli dedi yediklerimize de heyecanlanıyor istiyor şuanda 1 hafta sonra 5 aylık olacak
Hahahahah bizde sanırım herkes benden korkar ama umarım gizli vermeye kalkmazlarValla benim annem daha çocuk doğmadan veririm sizi gayet güzel büyüttüm sen benden daha mı iyi bileceksin falan demeye başlamıştı. Yazın gidince napıcam bakalım. Hepimize sabır diliyorum bu süreçte
Ya hamilelikte gebelik şekeri olunca ben baya azaltmıştım ama loğusalıkta yok süt olacak yok bilmemne olacak diye yine başladımSekeri ben bile birakmak istiyorum. O kadar halsiz dusuruyoki insani. Hele sabah kahvaltisinda sekerli bisey yersem butun dengem sasiyo. Koskoca bana bunu yapan bebolara ne yapmaz.
Bizde de eşimden korkarlar onu kullanıcam artık bendeHahahahah bizde sanırım herkes benden korkar ama umarım gizli vermeye kalkmazlar
5 buçukta uykuya yatırdığında yarım saat şekerleme yaptırabilirsin. Bizim üçüncü uyku o saatlere geliyor genelde, eğer 6 yı geçecekse kendin uyandır yarım saati geçmesin. 6’da uyandırdığında 3 saat bekletip 9da uyutabilirsin gece uykusu için. İlk zamanlar 3 saat bekletmek zor oluyor ama alışıyor gün geçtikçe. Önemli olan son gündüz uykusundan uyanış 6’dan geç olmasın. 6 da geçiyorsa uykuya 6 buçukta mutlaka uyandırmalısın. Gece uykusuna da 9 buçukta geçirirsin böyleceKizlar ya, benim kiz eger gunduz bi yere gittiysek uykularini da yarim yamalak arabada falan yaptiysa, ya da gunduz uykularindan evde olmamiza ragmen randiman alamadiysa aksamustu muuttlaka uyumak istiyo 5 bucuk gibi. Uyutmamama immmkan yok. Takar bicagiOyle olunca da gece uykusu oluyo sana 10:30-11:00. Bunu duzeltmek icin ne yapabilirim sizce. Bu aksamustu uykusunu bi sekilde atlatmam lazim. Atlatip 8e 8 bucuga kadar dayandirmam lazim.
Gece uykunuz nasıl acaba benim bebişte 4 aylık sık sık uyanmaları arttı gece acaba dişten mi4 aylık çıktı ekstra bişey yaşamadık salyalanma hariç. Ama şuan diğerleri geliyor sanırım ve asla uyku yok. Uyusa bile 10 dakika sonra kalkıyor ciddi bi anormallik başladı dişten olma ihtimalini düşünüyorum
Bizde de var uyku sıkıntısı yatırmaya çalışınca direniyor özellikle akşam gece uykusuna geçerkenKızlar bebeğim gündüzleri 3 tsne 40 dakikalık uyku yapardı. İki gündür kucakta uyutuyoruz yatırınca hemen uyanıyor dişleri çıkıyor böyle bi huyu değişti zaten kısacık uykular tamamen yok oldu çok canım sıkıldı var mı böyle uykuda sorunlar yaşayan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?