- 5 Mayıs 2014
- 542
- 834
- 303
Haydaaa bi bu eksikmiş gerçektennn şu hastanelerin özel sigortaları beceremeemleri çok sinir bouzucu... Benim de sigortam var tek limit hersey ordan karşılanıo muayene ,tetkikler vs. hamilelik sürecindeki her yatış limitten düşüyor.. Seninki de öyle mi acaba yoksa sadece doğum limiti ayrı diğerleri limitsiz mi ?Ay kızlar başıma gelen
Özel sağlık sigortam aradı doğum yapmışsınız diye dedim hayır daha yapmadım bu ay 1 hafta hastanede yatışınız olmuş doğum için limitiniz bitmiş dediler dedim neben doğum yapmadım ki
Meğer hastane yatarak tedavi limitim limitsiz oradan kayıt açmayıp beni doğum yapmış gibi yatırdıkları için doğumu da sigortam %90 limitle karşıladığı için limitimi bitirmişler. Dedim ben doğum yapmadan doğum limitim bitmiş yatarak tedavi oldum ben limitsizden geçmeleri gerekirdi napıcam ben düzeltin bunu 2 güne doğum yapsam cebimden ödemek zorunda kalacağım saçmalığa bak. 5000 tl her kaldığım geceyi doğum limitimden geçmiş hastane doğum yapmışım gibi girmiş. Ay delirdim. Sigorta hastaneyle görüşelim yalan beyan girmişler düzeltmeye çalışalım dediler. Ee bir zahmet doğurmadım ben. Bir de bana diyor doğum olmadı demi dedim dalga mı geçiyorsunuz doğursam doğurdum derim zaten haberim yok olaydan. Yani hastaneye doğum için gitsem doğumu cebimden karşılayacağım saçmalığa bak. Bu hastane beni delirtecek. Limitsiz yatış hakkım varken neden limitime hangi üstün zeka dokundu acaba
Keşke seninki gibi olsaymış kuzum öyle daha pratik gerçekten. Doğum limiti ayrı bir limiti var ve doğumu %100 karşılamıyor %90 sigorta karşılıyor doğumu %10 ben karşılıyorum ve bir limiti var diğerleri limitsizden geçiyor işte kontroll yatarak tedavi ayakta tedavi ama hastane kafasına estiği yerden geçmişHaydaaa bi bu eksikmiş gerçektennn şu hastanelerin özel sigortaları beceremeemleri çok sinir bouzucu... Benim de sigortam var tek limit hersey ordan karşılanıo muayene ,tetkikler vs. hamilelik sürecindeki her yatış limitten düşüyor.. Seninki de öyle mi acaba yoksa sadece doğum limiti ayrı diğerleri limitsiz mi ?
Yani normalde kasılmalar normal diye biliyorum . Haftamız ilerledikçe özellikle kasılmalar artar diye biliyorum . Benim bugğn 35.haftam bitti .Çok sağol canım, bunlar olduğunda korkmamiz gerekir mi normal mi büyüdükçe , kaç haftalık tin bu arada , neden hastaneye yattın canım sen
Ayy uzayan sümüksü akıntı da mı nişan oluyor kuzum. Benim bu aralar çok geliyor ama griptendir dimi ya . Bir de şimdi sabah akşam 500 mglık antibiyotik kullanıyorum illaki etkisi vardır sanırımHahah tabi tabi kuzum kasılma artık çok normal rahim kendini hazırlıyor ağrı eşlik eder kan su gelirse o zaman doğum başlıyor
Canım sancıyı ve suyu ayırt edemeyiz diye bende çok korkuyorum. Ama doktorumun taburcu etmeden önce söylediği şey ‘suyun gelmeden önce farketmemen imkansız, sızıntı şeklinde bile olsa bir süre sonra bacaklarından süzülür mutlaka gelirsin hastaneye’ dedi. sancı için de buradaki kızlar yine anlamamak imkansız diyor . İnşallah hiç olumsuz bir şey yaşamayalım ama yaşayacaksak da çok geç olmadan hastaneye gidebiliriz öyle bir durumdaBen de anlayamıycam galiba. Kansız şekilde nişanım gelse onu da anlamam gibi. Uzayan sümüksü akıntı nişan dediler ama benim hep öyle akıntım gebeliğin başından beri. Bu kasılmaları da 17. Haftadan beri yaşıyorum . 3-4 kez de adet sancısı gibi kasıktan bacağıma vuran sancı yaşadım. Doktor düzenli gelip giden sancı olursa giderek şiddeti artarsa doğum sancısıdır dedi. Ama belli de olmuyor baksana geçen otobüste kadın hiçbişey fark etmemiş doğuruvermiş.
Aynen kuzum nişan sümüksü oluyormuş bazen kanlı da oluyormuş. Doktor böyle dedi benim akıntıların hep öyle ama daha önce de söylemiştim dedim hatta daha da çok arttı demiştim o zaman bi vajinal muayene edelim demişti. İnşallah kuzum vakti geldiğinde gidip şıp diye doğurup kurtulalımYani normalde kasılmalar normal diye biliyorum . Haftamız ilerledikçe özellikle kasılmalar artar diye biliyorum . Benim bugğn 35.haftam bitti .
Grip olmuştum canım . Salı günü dahiliye doktorundan sonra kendi doktoruma da bi gideyim kontrol amaçlı dedim nstde sancım çıktı . Yatış verdi doktor gece boyu 2saatte bir nst takıldı yine sancılar devam etti . İlaçlarla durdurdular . Kan ve idrar tahlillerimde de enfeksiyon çıktı aynı zamanda antibiyotik tedavisine başlanıldı ve diğer gün çıkış yaptım çok şükür. Umarım tekrarlamaz ve erken doğum olmaz
Ayy uzayan sümüksü akıntı da mı nişan oluyor kuzum. Benim bu aralar çok geliyor ama griptendir dimi ya . Bir de şimdi sabah akşam 500 mglık antibiyotik kullanıyorum illaki etkisi vardır sanırım
Canım sancıyı ve suyu ayırt edemeyiz diye bende çok korkuyorum. Ama doktorumun taburcu etmeden önce söylediği şey ‘suyun gelmeden önce farketmemen imkansız, sızıntı şeklinde bile olsa bir süre sonra bacaklarından süzülür mutlaka gelirsin hastaneye’ dedi. sancı için de buradaki kızlar yine anlamamak imkansız diyor . İnşallah hiç olumsuz bir şey yaşamayalım ama yaşayacaksak da çok geç olmadan hastaneye gidebiliriz öyle bir durumda
Gel de bunları hastaneye izah et çok karışıkmış yahuu :/ Bizim de limitimiz az 26 bin TL kalanını kendimiz ödeyeceğiz.. şimdiden 20 bin limit kaldı ve hastane doğum ücreti 30 bin üstünde :)Keşke seninki gibi olsaymış kuzum öyle daha pratik gerçekten. Doğum limiti ayrı bir limiti var ve doğumu %100 karşılamıyor %90 sigorta karşılıyor doğumu %10 ben karşılıyorum ve bir limiti var diğerleri limitsizden geçiyor işte kontroll yatarak tedavi ayakta tedavi ama hastane kafasına estiği yerden geçmiş
OyyGel de bunları hastaneye izah et çok karışıkmış yahuu :/ Bizim de limitimiz az 26 bin TL kalanını kendimiz ödeyeceğiz.. şimdiden 20 bin limit kaldı ve hastane doğum ücreti 30 bin üstünde :)
Yok paket fiyatmış bebek testleri de dahil hersey içinde... Öyle olsa soyguncular gereksiz bisürü şey çıkarırlar vallaOyyacaba doğum da dedikleri ücrett dışında başka bir ücret çıkıyor mu? Yani mesela sezeryan örneğin 37 bin öyle anlaşıp sonrasında farklı bir ücret daha ekliyorlar mı ki
Merhaba İnsAllah hepimiz bebişleri sağlıkla sıhhatle hayirla zamanında gelirBenim de 31. Hafta da 25 di uzunluk. Sizin 32 de 25 olmuş. Bana da 32 de ciğer geliştirici yapıldı. 32. Haftada 25 den 19 mm düştü yatmama rağmen. Benim kasılmalarım artık sıklaştı. Doktorum gece daha çok hissedersin dedi gerçekten dün gece 3 kez düzenli hissettim kalktım evde yürüdüm bir daha olmadı şükür zaten anlıyorsun regli ağrısı gibi mi geçici bir kasılma mı o yüzden paniklemedim. Benim 33. Hafta kilo ortalaması iki bebek 2100 diyim. Bana bir daha 4 gün sonra kontrole çağırdı ama artık vajinal ölçüm yapmıyor 33. Hafta da ölçmedi yani dün kaçtı mesela bilmiyorumsınır zaten 25 mm onun altına düştükçe hızlıca da kısalabilirmiş yavaşça da vücuda göre bebeğin ağırlığına göre baskıya göre değişiyormuş. Zaten bu saatten sonra şöyleymiş kısalma normalmış ama tabi bizim kadar da değil senin benim biraz hızlı ilerliyor rahim uzunluğu kısalması = incelme demekmiş kısaldıkça incelir inceldikçe açılma başlar dedi açıldıkça nişan su vs. Gelir işte bebek kanala girer biz bunlardan sadece su ve nişan gelmesini ve kasılmaları evde anlayabilirmişiz. Ama ciğer geliştirici olmuşsun canım endişe etme Allahın izniyle sen güzeli düşün olabildiğince yat kasılmalar için bol su iç kilosu da iyi bebişinin 2350 haftaya 2500 geçmiş olur çok rahat gittiğinde doktorum erken doğumda ciğer geliştirici önemli adım ve kilo da 2.500 üstünde olursa süper zaten daha ne isteriz demişti
Kuzum kişiden kişiye bu sancı tanımlaması değişir mi bilmiyorumMerhaba İnsAllah hepimiz bebişleri sağlıkla sıhhatle hayirla zamanında gelirbu kasılmalar nasıl oluyor acaba biraz tarif eder misiniz
o sırada 30 kilo alan benHerkes sussun bi +25
Merve cavildak ile devam mı ediyorsunuzBenim 30.hafta gittiğimde tam 30 Du. Doktor sınırda demişti. 32 +2 de gittim yani 2hafta sonra yarım cm kısalmış 25 mm olmuş. Çok hızlı kısalabilirmişte yavaşta kısalabilirmişte belli olmazmış
Çok sağol canımKuzum kişiden kişiye bu sancı tanımlaması değişir mi bilmiyorumbenim de ilk gebelik ama benim yaşadığım ve sancı olduğuna emin olduğum belirtim göbeğimde bir kısım beyzbol topu gibi bir alan sertleşiyor uyuşuyor içe doğru çekiliyor 10-20 sn sürüyor bu benim kasılmam. Sancı da regli gibi vuruyor sırtımdan belime belimden Rahime kadıklarıma yayılan böyle sıcak bir ağrı hani regli olacağım ilk günün ağrısı gibi yayılıyor kasıklarıma. Eğer bunlar sürekli düzenli 5-10 dk da bir sık sık üst üste geliyorsa o zaten düzenli. Ama ayağa kalkıp hareket edip ya da sağa sola pozisyon değiştirdiğimde gidiyorsa ciddiye almıyorum doktorum artık bu haftalardan sonra düzensiz kasılmalar beklenir normal onlara bir şey yapmıyoruz zaten dedi. Düzenli düzensiz ağrıda 10-20 an sürüyor önemli olan ayıran bende sıklıkları. Düzensiz hareket ettiğimde ayağa kalktığımda değişiyor geçiyor.
Kuzum Bizimde öyleydi. 31+1 de hatırlarsan kilosu düşüktü, geçen hafta toparladı. Strese girme bir hafta fazla bir hafta az alıyorlar ben onu anladımKızlar çıktım ben, benim minnoş oğlum çok az kilo almış, geçen sefer ne güzel toparlamıştı, şimdi yine minik çıktı, haftaya tekrar görmek istedi, yine düşük çıkarsa kilosu, perinatologa gönderecekmiş, umarım toparlar
Onun dışında iyiydi çok şükür, kaburga ağrıları da sırt ağrıları da normal dedi
31+5 1670 çıktı kilosu kızlar, bizden haberler böyle
Güzel haberle ile gel canım bekliyoruz heyecanla seniŞubat grupunu benim gibi okuyanlar var aranızdagörüyorsunuz bebişlerin bazıları 36 haftada 3 kg gecmiş MaşAllah bazıları 2900 ben garibanda bu gün bebişimden 2400 bekliyorum bu arada 34+6
Canım doğumun yakın ya bebekler baskı yapıyor olabilir miKızlar kasıldıkça makatıma ağrı giriyor normal mi? Dün geceden beri sık kasılma yaşıyorum ama bebekleri de çok hissediyorum şükür rahatım o yüzden. Ama kasıldıkça pozisyonumu değiştiriyorum makatımda ağrı oluyor onu anlamadım
Kuyruk sokumuysa kuzum benimde çok oluyor, birde kuzum büyük tuvaletin varmış gibi ağrın oluyor mu? Geçen gece tutan sancıda benim büyük tuvaletim gelir gibi ağrım vardı ntsde sancı çıktı.Kızlar kasıldıkça makatıma ağrı giriyor normal mi? Dün geceden beri sık kasılma yaşıyorum ama bebekleri de çok hissediyorum şükür rahatım o yüzden. Ama kasıldıkça pozisyonumu değiştiriyorum makatımda ağrı oluyor onu anlamadım
Kuzucum şimdi baktım 32+1 1840 gram Bizimde seninle aynı hemen hemen kuzumKızlar çıktım ben, benim minnoş oğlum çok az kilo almış, geçen sefer ne güzel toparlamıştı, şimdi yine minik çıktı, haftaya tekrar görmek istedi, yine düşük çıkarsa kilosu, perinatologa gönderecekmiş, umarım toparlar
Onun dışında iyiydi çok şükür, kaburga ağrıları da sırt ağrıları da normal dedi
31+5 1670 çıktı kilosu kızlar, bizden haberler böyle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?