- 16 Mart 2022
- 3.287
- 3.267
- 83
- 33
Bebek hep plesentadan beslenmiyor muydu zaten . Çoğu planlı sezeryan zaten 40. Haftayı beklemeden 2-3 hafta önce oluyormuş canım. Üzülme hiç sen sağlıkla kucağına aldıktan sonra ne fark eder ki sezeryan normal :)Tüp bebek olunca bi de ileri yaş olunca sezeryan oluyor diyorlarbi arkadaşım dedi, bebek son zamanlar plasentadan beslenmiyormuş eğer yaş ileri yaşsa. O yüzden 2 hafta önce alıyorlarmış. Bilmiyorum ne kadar doğru. Ama ben aslında normali tercih ederdim
Gerçekten çok zorben de 2 sene annemden başka şehirde yaşadım. Benim için zordu.
canım dünya nüfusu bu kadar patlamazdı çok sorun olan bir durum olsaydı :)) hergün binlerce çocuk doğuyor :)) sezeryan ya da normal biz ne kadar karar versek de o anki koşullara göre oluyor :)) çok inat edip normal doğurcam demek de hatalı korkudan sezeryana yönelmek de doğru değilBen de öyle . Bana. Çok anlatan olmadı ama kendi araştırıp öğrendiklerimle okuduklarımla içime korku saldım.
Spinal epidurale göre biraz daha riskli bildiğim kadarıyla anestezi direkt omuriliğin içerisine enjekte ediliyomuş.Epiduralde omurilik çevresine veriliyormuş.Ben epidural normal yapmak istiyorum ama o an ne olacak hiç bilemiyorum.Hiçbir şey bilmemek çok korkunç.Okuduğun hikaye gerçekten çok sinir bozucu.Önceden de korkum vardı zaten arttı iyice şimdi,doğum anını düşünüp korkmaktan kendini alamıyorumSpinal sezeryan daha rahat diyorlar. Epidural spinal farkı ne onu da bilmiyorum. Ben de aynısından korkuyorum acısını hissedersem diye. Normal doğumda da kesik ve dikiş atılıyormuş ondan da korkuyorumgeçen burada okudum birisi normal doğum sancısı beklerken açılma olmamış bebek kanala girdiğinden de sezeryana dönememişler bebek açılma olmadığından içeride ölmüş. Bu doktor ihmaline giriyor ama insan yine de korkuyor
Haklısın camım sağlıkla alalım kucağımıza inşallah. Plasenta yaşlıysa işte son 2 hafta besleyemiyormuş. Bi de bi doktor dinledim normal doğum kanalından probiyotik alıyormuş çocuk o yüzdem daha sağlıklı oluyormuş, linki de kopyalıyorum burayaBebek hep plesentadan beslenmiyor muydu zaten . Çoğu planlı sezeryan zaten 40. Haftayı beklemeden 2-3 hafta önce oluyormuş canım. Üzülme hiç sen sağlıkla kucağına aldıktan sonra ne fark eder ki sezeryan normal :)
Haklısın canım. Sonuçta çoğu kadın doğuruyor zaten. Ben de akışına bırakıcam durumum son haftalarda neye elverişliyse onu deneyimliycemcanım dünya nüfusu bu kadar patlamazdı çok sorun olan bir durum olsaydı :)) hergün binlerce çocuk doğuyor :)) sezeryan ya da normal biz ne kadar karar versek de o anki koşullara göre oluyor :)) çok inat edip normal doğurcam demek de hatalı korkudan sezeryana yönelmek de doğru değil
hoş benim yaşım 39 galiba normal doğum yaptırmıyorlar belirli bir yaştan sonra :/ karın kaslarını güçlü bulmuyorlar bir de tansiyon yükselmesinden korkuyorlarmış:/
Şeytan dürtüyor beni rahat batıyorKızlar doğumla ilgili şeyler araştırmayın bence. Çünkü çok bilmek korkmak demek. Ben hiç okumuyorum okumayı da düşünmüyorum
Ya hemşiresin demek aradığımız kan bulundu o zamanBen hemşire olarak normal ve sezeryan gördüğüm için ondan hiç korkum yokbana normal doğum çok korkunç geliyor ama tabi en iyisi o ama ben sanıyorumki çoçuğu çıkartamazlar benden
Ya hiç bilmemek daha ürkütücü geliyor banaKızlar doğumla ilgili şeyler araştırmayın bence. Çünkü çok bilmek korkmak demek. Ben hiç okumuyorum okumayı da düşünmüyorum
En çok korktuğum bebeğin kalması, sırf o yüzden sezeryan istiyorum bu tam benlik yazı olmuşSpinal sezeryan daha rahat diyorlar. Epidural spinal farkı ne onu da bilmiyorum. Ben de aynısından korkuyorum acısını hissedersem diye. Normal doğumda da kesik ve dikiş atılıyormuş ondan da korkuyorumgeçen burada okudum birisi normal doğum sancısı beklerken açılma olmamış bebek kanala girdiğinden de sezeryana dönememişler bebek açılma olmadığından içeride ölmüş. Bu doktor ihmaline giriyor ama insan yine de korkuyor
Ya hemşiresin demek aradığımız kan bulundu o zamanBize doğum hikayelerini anlatır mısın
Hahhaaha bu da bir seçim tabii
Niqu,dedikodu değil doğum gerçeklerini duymak istiyorum ya benHayatda anlatmam bunu düşünerek stresten başka bir şey diğil aksine ne güzel bir duyğu.Bir defa bir kadını sezeryana aldık ve kadın temizlenmemişti o zaman doktorlar arkasıyca çok konuştular onu hiç unutmam çok utanç vericiydi sonuçta kadın biliyordu geliceğini ve onu hemşireler temizledi
Zaten benim ilk korkum doğuda olduğum için doğuma nasıl giderim yollar kapanır mı vsHahhaaha bu da bir seçim tabii
Ben besleniyor okumuşum canım. Yanlış okumuşum. . Evet bunu ben de duymuştum annedeki yararlı bakterileri alıyormuş. Sezeryanda da bazı doktorlar annenin doğum kanalındaki sıvıdan bebeğe sürüyormuş.Haklısın camım sağlıkla alalım kucağımıza inşallah. Plasenta yaşlıysa işte son 2 hafta besleyemiyormuş. Bi de bi doktor dinledim normal doğum kanalından probiyotik alıyormuş çocuk o yüzdem daha sağlıklı oluyormuş, linki de kopyalıyorum buraya
Aa hadi ya nerdesin kiZaten benim ilk korkum doğuda olduğum için doğuma nasıl giderim yollar kapanır mı vsdiğer kısmını da katamam araya
O attığım kitabı da al oku canım. Doğum korkumu yenmeme yardımcı oldu diye yorumlar var . Belki bi faydası olur . Çok düşünmemeye çalışalım. bebeğe odaklan hep her şeyin bitip kucağına aldığın anı düşünSpinal epidurale göre biraz daha riskli bildiğim kadarıyla anestezi direkt omuriliğin içerisine enjekte ediliyomuş.Epiduralde omurilik çevresine veriliyormuş.Ben epidural normal yapmak istiyorum ama o an ne olacak hiç bilemiyorum.Hiçbir şey bilmemek çok korkunç.Okuduğun hikaye gerçekten çok sinir bozucu.Önceden de korkum vardı zaten arttı iyice şimdi,doğum anını düşünüp korkmaktan kendini alamıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?