Önce hastane önlüğü ile ameliyathaneye alınıyorsun anestezi doktoru geliyor spinal anesteziyi yapıyor anestezi etki gösterince ameliyat sedyesine yatıyorsun ameliyathane kapısı kapanınca başının altına boyun kısmına boyundan aşağını görmemen için bir set koyuluyor genelde steril ameliyathane örtüsü oluyor sonra ameliyathane önlüğünü hemşireler ya da ameliyathane çalışanları çıkarıyor hemşire sonrayı takıyor çıplak kalmaya başlıyorsun kadın doğum uzmanı geliyor hemşireler o sırada bütün vücudunu batikonluyor steril etmek için bütün vücudun kahverengiye boyanıncaKizlar bebislerin gelmesine son kaç gün. Gebelik uygulamasi var Onda 164 gun diyor. Ama ben sezeryan olucagim icin daha erken olabilir. Kizlar sezeryan genellikle kaçinci haftada yapiliyor. Bide ameliyat sirasinda odada çiplak oluyormussun dogru mu bu.
Kız okurken içim bi tuhaf oldu .içim çekildiÖnce hastane önlüğü ile ameliyathaneye alınıyorsun anestezi doktoru geliyor spinal anesteziyi yapıyor anestezi etki gösterince ameliyat sedyesine yatıyorsun ameliyathane kapısı kapanınca başının altına boyun kısmına boyundan aşağını görmemen için bir set koyuluyor genelde steril ameliyathane örtüsü oluyor sonra ameliyathane önlüğünü hemşireler ya da ameliyathane çalışanları çıkarıyor hemşire sonrayı takıyor çıplak kalmaya başlıyorsun kadın doğum uzmanı geliyor hemşireler o sırada bütün vücudunu batikonluyor steril etmek için bütün vücudun kahverengiye boyanıncasteril ameliyathane örtüleri hemşireler örtüyor sadece batın dediğimiz göbek bölgen açık bırakılıyor doktor o sırada ellerini steril edip steril eldiven önlüğünü giyiyor seni hemşireler hazır ettikten sonra doktor anestezi tuttu mu diye test yapıyor sen anlamıyorsun iğne batırabilir neşterle hafif dokunabilir cimcirebilir cımbız gibi bir aletle etini sıkabilir sen anlamadığın içni doktor anestezinin tuttuğunu anlayıp sezeryana başlıyor tüm dikişler bitince hemşireler üstünü siliyor steril bir şekilde altını bezliyorlar ameliyathane önlüğünü giydiriyorlar sonra odada üstüne örttükleri o pike gibi şeyi de serip üstüne ameliyathaneden çıkarıyorlar odaya
Detaya girmedimKız okurken içim bi tuhaf oldu .içim çekildi
Anladım canım artık düzelir inşallah, bol bol sağlıklı beslenirsin inşallah. Ama bende çok iştahsız ve mide bulantısı yaşıyorum. Ben hayvansal hiç bişey yemiyorum hala tiksiniyorumBenim ki mide bulantılarındandı ama kuzum. İsteyerek değilne yesem midem bulandı. Et tavuk balık kıyma süt yumurta hiç yiyemedim. Bir yediğim patates vardı bir ara tost da vardı sonra o kötü geldi. Yani devamı böyle olmaz şimdi daha iyiyim
Aynen anlattığın gibi 2.gebeliğim benim ilki aynen böyle oldu :) Epidural oldum ben de ilk anlara şahit olayım diye muhtesem bişey ama ben sonrasından çok baş ağrısı çektim inanılmaz şiddetliÖnce hastane önlüğü ile ameliyathaneye alınıyorsun anestezi doktoru geliyor spinal anesteziyi yapıyor anestezi etki gösterince ameliyat sedyesine yatıyorsun ameliyathane kapısı kapanınca başının altına boyun kısmına boyundan aşağını görmemen için bir set koyuluyor genelde steril ameliyathane örtüsü oluyor sonra ameliyathane önlüğünü hemşireler ya da ameliyathane çalışanları çıkarıyor hemşire sonrayı takıyor çıplak kalmaya başlıyorsun kadın doğum uzmanı geliyor hemşireler o sırada bütün vücudunu batikonluyor steril etmek için bütün vücudun kahverengiye boyanıncasteril ameliyathane örtüleri hemşireler örtüyor sadece batın dediğimiz göbek bölgen açık bırakılıyor doktor o sırada ellerini steril edip steril eldiven önlüğünü giyiyor seni hemşireler hazır ettikten sonra doktor anestezi tuttu mu diye test yapıyor sen anlamıyorsun iğne batırabilir neşterle hafif dokunabilir cimcirebilir cımbız gibi bir aletle etini sıkabilir sen anlamadığın içni doktor anestezinin tuttuğunu anlayıp sezeryana başlıyor tüm dikişler bitince hemşireler üstünü siliyor steril bir şekilde altını bezliyorlar ameliyathane önlüğünü giydiriyorlar sonra odada üstüne örttükleri o pike gibi şeyi de serip üstüne ameliyathaneden çıkarıyorlar odaya
Aynen canımEvet bende normalde bile oluyordu cok zor bı seyy ya sinir bozucu ama hamılelıkte daha cok oluyor demek ki bı kaç kişiden daha duydum sularımızı ihmal etmeyelim
Merhaba, benimde iki kalp durması sebebiyle iki bebek kaybettim, ama test yapmadan coraspirin ve oksapar iğne verdi doktor, 2 tane kayıp olunca genelde veriyorlarmış, bir doktora daha danış benceSelam kizlarbenim genetikte 2 hemozigot cikti gentk dr kan sulandrici kullanmalisin dedi
Kadin doğumcu kan sulandiricinin net bir koruyuculğu olmadigini gerek gormedigini soyledibaska dr gitsem mi 2 dusuğun ardindan hamile kaldim
O anda korku heyecandan çıplaklık durumunu kendin de anlamıyorsun zaten bel aşağını hissetmediğinden örtü var sanıyorsun :) Bebeği ilk gören olmak çok güzel ama bidaha cesaret edebilir miyim bilemedimDetaya girmedimsadece çıplaklık başlangıç ve bitiş anı böyle oluyor o anı hep garipsemişimdir ameliyathane de çalışırken çok garip ama kimse yadırgamıyor zaten çalışanlar asla bu durumu yadırgamıyor kimsenin umurunda bile değil herkes hızlıca işini yapıyor doktor beklemiyor çünkü ama asıl anne adayı nasıl rahat hissediyor onu yaşayıp göreceğiz herhalde Allah nasip ederse
Bence anne ssvd uygunsa o an ki şartları yapılabilir bunu destekleyen doktorlar da var inşallah denk gelirsiniz gönlünüzden geçen gibi bir doğum hikayesi geçirin inşallahAynen anlattığın gibi 2.gebeliğim benim ilki aynen böyle oldu :) Epidural oldum ben de ilk anlara şahit olayım diye muhtesem bişey ama ben sonrasından çok baş ağrısı çektim inanılmaz şiddetli2.yi SSVD denemek istiyorum normal dogum doktorum gerek yok sezeryan ol dedi dr değiştiricem...
Evet destekleyen doktorlar var inşallah da hersey yolunda gider ve vicdanlı doktora denk geliriz hepimiz.. Genelde anneyi korkutup mecburi gibi sezeryane alıyorlarBence anne ssvd uygunsa o an ki şartları yapılabilir bunu destekleyen doktorlar da var inşallah denk gelirsiniz gönlünüzden geçen gibi bir doğum hikayesi geçirin inşallah
Gerçi doğru diyorsunuz o an zaten anne içinde aşırı hızlı geçiyor herkes başında bir şeyle uğraşıyor tansiyonuydu damar yoluydu vır vır konuşanlar etraf oyun alanı sankiO anda korku heyecandan çıplaklık durumunu kendin de anlamıyorsun zaten bel aşağını hissetmediğinden örtü var sanıyorsun :) Bebeği ilk gören olmak çok güzel ama bidaha cesaret edebilir miyim bilemedim
Normal doğuma girdin mi.hiç canımDetaya girmedimsadece çıplaklık başlangıç ve bitiş anı böyle oluyor o anı hep garipsemişimdir ameliyathane de çalışırken çok garip ama kimse yadırgamıyor zaten çalışanlar asla bu durumu yadırgamıyor kimsenin umurunda bile değil herkes hızlıca işini yapıyor doktor beklemiyor çünkü ama asıl anne adayı nasıl rahat hissediyor onu yaşayıp göreceğiz herhalde Allah nasip ederse
Aynen öylee benim tek odaklandığım uyuşmadan keserlerse hissedersem sürekli ikaz etmiştim doktoru kesmediniz dimi şuan hissediyorum ayaklarımı oynatıyorum filan diye 'ohoo çoktan kestim demiştiGerçi doğru diyorsunuz o an zaten anne içinde aşırı hızlı geçiyor herkes başında bir şeyle uğraşıyor tansiyonuydu damar yoluydu vır vır konuşanlar etraf oyun alanı sanki
O zaman senin de soldaaa benimde kızım sanırım solda daha 15+3tü doktora gittiğimde ama kasık bölgesinden bakan doktor biraz sol karın bölgeme doğru baktı hafiften
Senin kaçıncı haftaydı canımiki tarafta da hissettirdi canım. Bugün sağ tarafta göbekle kasık ortasına gelir hiza olarak . sanki ayakları orda pıt pıt vuruyor arada
17+4 şu anSenin kaçıncı haftaydı canım
Ay onu bilmiyordum inşallah yüzünü gösterir o halde çok merak ediyorum çünküAyyy bi de detaylıda gördüğün neyse çok fazla değişmiyor aynısı geliyor diyorlar
Benimki komple solda sanki karnımın sol tarafı daha şiş sağa göreEvet gördüm o da sağ yazmışbir defa solda şişlik gördüm ama emin diğilim ayaklarıyla oynarkende hiss ede biliriz başı solda ayaklar sağda
Ayyy 2 erkek mi olacak şimdiGenellikle oyle duymustum. Benim daha onceki bebegimde erkek sagdaydi
Beni de soğan da sarımsak kötü yapıyor yemiyorumBayılıyorum bende ama sarımsak dokunuyor sanırım mideme sarımsak çook seviyorum mezelerde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?