Herkese merhabalar
Normal kontrollere gidiyorum tamam da sağlık ocağını unutmuşum. 1 hafta önce gitmem gerekiyordu aradı hemşire Allahtan'da hatırlattısabah kan ve idrar verdim sonra tetanozun ilk dozunu vurdular. Ekimin 25 inden sonra da ayrıntılıya gitmem gerekiyor ama malesef doktor sıkıntımız var Çanakkale'de. Perinatolog mu yokmuuş olanlar da eğitimini mi almış ne garip Neyse 2 doktor var arayıp öğreneyim ücretlerini müsaitliklerini artık kısmet. Sizin bildiğimiz iyi bir perinayolog var mı Çanakkale'de acaba? He bu arada totalde 8 kilo almışım eyvahlar olsun bebişi de hep göbek deliğimin sağında hissediyorum genelde sabah ve geceleri gıpraşıyo
Ayyyyy korktum okuyunca bile ürperdimÖnce hastane önlüğü ile ameliyathaneye alınıyorsun anestezi doktoru geliyor spinal anesteziyi yapıyor anestezi etki gösterince ameliyat sedyesine yatıyorsun ameliyathane kapısı kapanınca başının altına boyun kısmına boyundan aşağını görmemen için bir set koyuluyor genelde steril ameliyathane örtüsü oluyor sonra ameliyathane önlüğünü hemşireler ya da ameliyathane çalışanları çıkarıyor hemşire sonrayı takıyor çıplak kalmaya başlıyorsun kadın doğum uzmanı geliyor hemşireler o sırada bütün vücudunu batikonluyor steril etmek için bütün vücudun kahverengiye boyanıncasteril ameliyathane örtüleri hemşireler örtüyor sadece batın dediğimiz göbek bölgen açık bırakılıyor doktor o sırada ellerini steril edip steril eldiven önlüğünü giyiyor seni hemşireler hazır ettikten sonra doktor anestezi tuttu mu diye test yapıyor sen anlamıyorsun iğne batırabilir neşterle hafif dokunabilir cimcirebilir cımbız gibi bir aletle etini sıkabilir sen anlamadığın içni doktor anestezinin tuttuğunu anlayıp sezeryana başlıyor tüm dikişler bitince hemşireler üstünü siliyor steril bir şekilde altını bezliyorlar ameliyathane önlüğünü giydiriyorlar sonra odada üstüne örttükleri o pike gibi şeyi de serip üstüne ameliyathaneden çıkarıyorlar odaya
Ay yaşadım resmen sen anlatırkenÖnce hastane önlüğü ile ameliyathaneye alınıyorsun anestezi doktoru geliyor spinal anesteziyi yapıyor anestezi etki gösterince ameliyat sedyesine yatıyorsun ameliyathane kapısı kapanınca başının altına boyun kısmına boyundan aşağını görmemen için bir set koyuluyor genelde steril ameliyathane örtüsü oluyor sonra ameliyathane önlüğünü hemşireler ya da ameliyathane çalışanları çıkarıyor hemşire sonrayı takıyor çıplak kalmaya başlıyorsun kadın doğum uzmanı geliyor hemşireler o sırada bütün vücudunu batikonluyor steril etmek için bütün vücudun kahverengiye boyanıncasteril ameliyathane örtüleri hemşireler örtüyor sadece batın dediğimiz göbek bölgen açık bırakılıyor doktor o sırada ellerini steril edip steril eldiven önlüğünü giyiyor seni hemşireler hazır ettikten sonra doktor anestezi tuttu mu diye test yapıyor sen anlamıyorsun iğne batırabilir neşterle hafif dokunabilir cimcirebilir cımbız gibi bir aletle etini sıkabilir sen anlamadığın içni doktor anestezinin tuttuğunu anlayıp sezeryana başlıyor tüm dikişler bitince hemşireler üstünü siliyor steril bir şekilde altını bezliyorlar ameliyathane önlüğünü giydiriyorlar sonra odada üstüne örttükleri o pike gibi şeyi de serip üstüne ameliyathaneden çıkarıyorlar odaya
İnşallah düzelirsin kuzumAnladım canım artık düzelir inşallah, bol bol sağlıklı beslenirsin inşallah. Ama bende çok iştahsız ve mide bulantısı yaşıyorum. Ben hayvansal hiç bişey yemiyorum hala tiksiniyorum
Canım ben 20+5 te giricem 22 den sonra bebek çok büyüdüğü için organlari iyi goremiyorlarmis 20-21 de organlar daha rahat görülüyormuşKızlar detaylıya erken mi giriyorsunuz. Biz doktorumla şöyle konuştuk 22+ da gircem çünkü herşey netleşir dedi daha detaylı güzel olur dedi
Allah Allah herkes farklı şey söylüyor yaaaCanım ben 20+5 te giricem 22 den sonra bebek çok büyüdüğü için organlari iyi goremiyorlarmis 20-21 de organlar daha rahat görülüyormuş
Tüyden kasıt saçı da kapsıyor muŞeftaliyi duymuştum burda daha önce o da tüylenme yapıyormuş. Kızılcık üzdü şimdi
Benim de tüylerim normal öyle çok değil ama var yaniTüyden kasıt saçı da kapsıyor mueğer öyleyse hepsinden yicem ben anneme çekmişim saçım ve tüyüm azdır diyorum ki hep keşke kıllı olsaydım ona çözüm var gider lazer olurum ama saçım çok olurdu
Canım benim kızda hep soldaKızlar 20. haftamdayım ve bebiş sanırım artık yukarıya doğru çıkıyor. İlk hareketlerini göbeğimin aşağısında hissediyordum, solda bu arada benim bebiş. Şimdi ise bildiğiniz göbek çevremde hissediyorum yine sol tarafta vuruyor ama acıtmıyor çok hafif vuruşuhareketlerini hissedenler kaçıncı haftadasınız ve tam olarak nerede hissediyorsunuz
Demek ki senin de çıkıyor artık yukarıCanım benim kızda hep solda18+1 olduk 16. Haftada başladı sürekli solu tekmeliyor (daha doğrusu kafa atıyormuş kafası solda ) dışardan bakınca da görülüyor abisi elini koyuyor hemen benim genel olarak kasiklarimin üzerindeydi buaralar göbek hizasında da vuruyor
Benimde kız ve solda yani ultrasonda öyle anladımDemek ki senin de çıkıyor artık yukarıbir kız ve bir sol daha
Yok canım normal doğuma hiç girmedim anesteziye gerek görülen bir durum olmadı ben çalışırkenNormal doğuma girdin mi.hiç canımonda da sürekli açılma var mı diye kontrol ediliyormuş . İkisi de çok zor geliyor
Kız korkma burada sadece sezeryana hazırlığı yazdım devamını yazmadım hazırlıkta korkulacak bir şey yok anlamıyorsun zaten herke çok hızlı o an sen de ameliyathane soğuna ayak uydurmaya çalışıyorsun zaten bu süreçte heyecan oluyordur bir de muhakkakAyyyyy korktum okuyunca bile ürperdim
Allah herkese gönlüne göre pozitif güzel doğumlar nasip etsin inşallah en sağlıklı nasıl geleceklerse öyle olsunAy yaşadım resmen sen anlatırkenAllah'ım inşallah sağlıkla hayırla doğal doğum nasip olur
Evet bu detaylıya herkes farklı vakit giriyor her doktor farklı bir vakitte çağırıyor bende benim için ne zaman çağıracağını yarın sorucam merak ettimAllah Allah herkes farklı şey söylüyor yaaa
Sonrası muhteşem güzel bebeğine kavusunca tüm agrılarını unutuyorsun :) Bir de emzirmeye başlayınca offf tadından yenmiyor :))Kız korkma burada sadece sezeryana hazırlığı yazdım devamını yazmadım hazırlıkta korkulacak bir şey yok anlamıyorsun zaten herke çok hızlı o an sen de ameliyathane soğuna ayak uydurmaya çalışıyorsun zaten bu süreçte heyecan oluyordur bir de muhakkak
Ayyy evet o doğru bak ilk oğlumda direk aynısı çıktıAyyy bi de detaylıda gördüğün neyse çok fazla değişmiyor aynısı geliyor diyorlar
Ihlamur kuzum ama günde en fazla bir bardakKızlar bugün feci bir boğaz ağrım var. Biz ıhlamur mu içebiliyorduk adaçayı mı
Oyy kirpiklerine maşallah onunAyyy evet o doğru bak ilk oğlumda direk aynısı çıktı
İnşallah hayırlısıyla güzelce atlatalım doğum süreciniKız korkma burada sadece sezeryana hazırlığı yazdım devamını yazmadım hazırlıkta korkulacak bir şey yok anlamıyorsun zaten herke çok hızlı o an sen de ameliyathane soğuna ayak uydurmaya çalışıyorsun zaten bu süreçte heyecan oluyordur bir de muhakkak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?