2024 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    253
Fiyatı ne kadar canım birde kaç paket lazım olur acaba

Philips'i favorilere aldım ama Hepsiburada puanı düşük gibiydi ama tam bilmiyorum sebebini kargo vs durumlsri mi bilmiyorum,ikisini de alayım diyorum çünkü dışarıya çıkarken kalkanı takamayiz galiba
Hım bende trendyoldan baktım da fena değildi yorumları bende yavas yavas o tarz seylerı alsam mı dıyorum hepsini bir magazadan mı alsam dıyorum kafam karısık bu konuda sızce ne yapmalıyım kızlar burda trendyol satısı olan minimoda diye biyer var fıyatları da genelde ınternet fıyatı aklınıza ne gelıyorsa markalar da dahıl var

Kızlar bu kalkanı koyunca dışardan belli oluyor mu

Ben de Hepsiburada indirimlerinden yavaş yavaş alayım artık diyorum

Annem göğüs pedini kullanmadsn önce zeytinyağı surersin yoksa yapışır göğsünü yara yapar demişti canım. Acaba zeytinyağı sürsem nemli kalınca yara olmadan idare edebilir miyim ki
Canım memen ucu yarası olmaması için bebeğin memeyi doğru kavraması lazım ilk zamanlar biraz hassasiyet oluyor haliyle ama bebek memeyi doğru tutarsa o da kısa sürede geçiyor. O yüzden emzirme ile ilgili bilgilenmek çok önemli bebek memeyi nasıl kavramalı elle süt nasıl çıkarılır gibi şeyler. Onun dışında ben ne pedleri ne kalkanları ne de o meme ucu kremlerini kullanmadım.pek kullanıcı dostu değildi. Bir de çok sık emzirmek gerektiği için Tak çıkar hiç benlik değildi. Kremler için de ebe bir arkadaşım yiyemeyeceğin şeyi meme ucuna sürme demişti o yüzden krem de kullanmadım. Sabahları ilk uykusunda ılık bir duş alıp gümüş kapak koyuyordum bir sonraki emzirmeye kadar. Sonra bol bol havalandırmak çok önemli meme ucu yaralarının iyileşmesi için kapaklar da pedler de hava almasını engelliyor.

Eğer bebek memeyi doğru kavraması zaten bunların hiçbirş işe yaramaz yine yara olur. Onlara vereceğin parayı iyi bir emzirme danışmanına vermeni tavsiye ederim naçizane. Böylece bebeği doğru yönlendirir ve en az hassasiyet ile tamamlarsın ilk süreci

Yaa işte boyle tecrübelere ihtiyacım var canım, annem hicbirinizde öyle sarıl sarıl bır sütüm olmadi aktı taştı durumu olmadı hiç normal emzirme sureciydi dedi annem gibi olursam göğüs kalkanı falan bana da çok gerek kalmaz gibi ama yara falan olursa sanırım kıyafetler acıtıyor bu sefer de şimdi indirimde görünce alayım istedim ama boşa da gidebilir yani. İhtiyaç olursa almak daha mantıklı gibi o zaman belki benim de kullanmam gerekmez. Hastane çantasına ne koyulmali yazılarında hep göğüs pedi de olunca almalıyım gibi düşünmüştüm. Çok teşekkür ederim bilgilendirme için canım

Aynen benim gibi düsünmüşsünüz.

Bende hiç birşeye ihtiyaç duymadım. Gümüş kapak yettide arttı bile.
Gögüs pedi almiştim süt damlar vs diye ama ona bile gerek kalmadı.
Hiç kullanmadım .

Gümüş kapak en iyisi gibi.
Zaten kapagı koyunca orası nemleniyor belki birkac damla süt o kapagın içine damliyor oda gögüste yara oluşumunu engelliyor.

Tabi her emzirme sonrası bi müddet hava almasıda şart. Herhangi bir bakterinin üremesine zemin hazırlamamak için.
Yeterli sıklıktada gögüsler yıkanınca hiç problem olmuyor.
Şükür bir kez bile yara olmadı göğsüm.
Bakalım bunda da böyle şanslı olabilecekmiyim.

golden-snitch

Ben aldım kalkan da aldım ped de kullanamadım hiç denedim olmadı. Memeler terbiye olana kadar taşma ve akıtma yapıyor ama zaten lohusalığın şanındandır süt lekeli kıyafetler belki küçük bir paket ped sadece dışarı çıkarken takmak için alabilirsin ama onu da bence ilk on onbeş gün takip et ona göre al. Hastane çantasına ben mesela 15 tane bez koymuşum gereksiz bir sürü şey almışım yanıma. Doğumun nasıl olacağı ne kadar süre hastanede geçeceği bilinmediği için insan ne varsa dolduruyor ama inan çok fazla bir şeye de gerek olmuyor aslında. Mama ve biberon almamanı öneririm. Çünkü yanında mama olunca emzirme başarısı düşüyor mamaya güvendiğin için. Kendine vücuduna güven eğer gerçekten ihtiyaç olursa her yer eczane hemen alınır hastane çantası için önerilerim de bunlar emzirme ile ilgili.

Aynen aynen canım alıp koseye koymak mantıklı zaman gectıkce daha da agırlasıcaz ne olacağımız belli değilki ne aldık o kar gibi en azından kaygısı gider
Eşim de az da olsa alalım kenarda bulunsun o an lazım olursa en azından var deriz diyor o telasede ben gidip bulayım falan ugrasmayiz diyor ben de bilemedim kızlara da gerek olmamış ben de kullanmayacağım belki. 100lu değil de en azından ne olur ne olmaz daha az olan paketten alırım belki kenarda dursun diye

Aynen canım bazı şeyler sadece tüketimi arttırmak için. Bir çok şeye gerek bile yok aslında.

Ayy ben de biberonunu koyarım diyordum ama haklısın psikolojik olarak nasıl olsa biberonu var diye rahatlama gelebilir emzirme sıkıntı olabilir. Eşim de az sayıda alalım diyor kenarda dursun ben o telasede gidip bulayım falan uğraşmamis olurum diyor. Şimdi ped lazım olursa ben sana demiştim der en iyisi küçük paket alsın diyorum ilk bebiş olunca ne koyacağımı bilemedim hastane çantasına, abartmak istemiyorum ama ya lazım olursa diye abartır miyim acaba diyorum inşallah tüm süreçler rahat geçer goguslerle ilgili bir sıkıntı yaşamam inşallah ben de

Şöyle söyleyeyim ilk doğurduğunda kolosrtrum gelecek zaten ilk üç gün falan bebeğin midesi miniminnacık kiraz kadar süt üretimin çok az olacak bu azlık yetersizlik anlamında değil ama zaten bebeğin ihtiyacı az taşma vs yapma gibi bir şansı olmuyor memelerein bebek emdikçe süt oranı artmaya başlıyor. Bu sefer memeler süt yapıp saklamaya başlıyor o da yaklaşık 1 hafta 10 günü bulur. Sonra da memeler terbiye oluyor o da bebek emdikçe süt üretmeye başlıyor saklama yapmıyor demek. Memeler yumuşuyor o dönemde taşmalar da 10 gün civarı başlıyor genelde yani tabi sen içim rahat etsin diyorsan al ama acil bir ihtiyaç değil ped kesinlikle ne kadar az masraf o kadar iyi diye düşünüyorum ben hep. Eşyadan ziyade bilgiye ve deneyime yatırım yapmak daha stratejik

Aynen aynen canım alıp koseye koymak mantıklı zaman gectıkce daha da agırlasıcaz ne olacağımız belli değilki ne aldık o kar gibi en azından kaygısı gider
Ben ihtiyacımın yada bebeğin ihtiyacı olacağını düşündüğüm çoğu şeyi alıp koydum kenara. Ana kucağı almıştım hamileliğimi ilk öğrendiğimde 4.300e aldığım şu an 7800. Kartlarımın çoğunu doldurdum ama keşke daha da alsaymışım bebek bezi falan. Bence indirimde olduğunu gördüğümüz ne varsa alıp köşeye koymak en iyisi. Cuma günü bime güzel şeyler geliyor yakalarsam banyo setini ve oyun küpleri almayı düşünüyorum. Aklınızda olsun kızlar aktüeli bi inceleyin bu hafta

Aaa 10 gün gibi bir süreçte o aşamaya geliyorsa evet gerek yokmuş o zaman, hastane çantasında olması gerekenlerde görünce demek ki hemen geliyor gibi düşünmüştüm tamamdır canım çok teşekkür ederim

Kızlar bu kalkanı koyunca dışardan belli oluyor mu
Evet canım göğüsler füze gibi görünüyor pek rahat bir şey değil

Canım benim doğum yaptığım hastanede emzirme danışmanı vardı o yönlendirdi ama yine de baya kötü yara oldu benim, bunu da vücudumun hassas olmasına bağlıyorum ben şey yapmıştım bi tişörtün meme kısımlarını kestim evin içinde öyle dolaşıyordum, sürekli hava alıp hiçbi şeye temas etmeyince iyileşme sürecine giriyordu ama dışarı çıkarken mecburen kalkan takıyordum.
Yine korkutmak gibi olmasın ama benim baya kan gelecek kadar yara olmuştu, bir de oğlum emmediği için sürekli sağıyordum o da tahriş ediyordu biberon kan doluyordu. Ama doktor zararı olmaz öyle içir diyordu tabi ben içirmiyordum. Bir sürü krem kullandım tabi bu süreçte ama dediğim gibi en iyisi açıkta bırakmak oldu.
İlk çocukta öyle zorluklar çektim ki inşallah bu sefer kolay olur. Denemediğim bir tek gümüş kapak vardı bu kez ona güveniyorum

golden-snitch canım bir de pedde marka farketmez bence zaten makyaj pamuğu gibi bir şey, ben o zamanlar ebebekten almıştım iş görmüştü ki zaten yarısından fazlası arttı, öyle stok yapmana gerek yok bence

Benim de bir kaç ay önce göğüslerimde kuruma kaşınma oldu şükür şu an yok ama o zaman bile o kadar hassaslasmisti ki kaşınmaktan emzirme dönemini hayal bile edemedim benim cildim de epeyi hassas hep kötüyü düşünmek istemiyorum ama kesin benim de kötü olur dediğin yöntem iyiymiş eger öyle bir durum olursa ben de bir deneyeyim

Koku yapmadi ya da kasindirdi gibi yorumlar görünce acaba günlük ped gibi mi dedim canım bazı markalar bende alerji yapmışti. Zaten hastane için gerek olmuyor anladığım kadarıyla eğer çok lazım olursa eşim eczden alır o zaman

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…