- 6 Eylül 2022
- 2.016
- 2.627
- 63
- 30
Ben gördüm tatlı birine benziyor ama emin olamadımBiz ne zaman tanışcaz onlarla inan bu konularda hiçbir bilgim yok
Ben şeyi çok merak ediyorum regl çok geldiği zamanlar eskiden diyim çünkü yıllardır yaşamıyorum böyle pedden kıyafete geçerdi.. Şimdi dogurduktan sonra 40 gün regl olcak gibiyiz ya ilk zamanlar fazla geldiği için ne olur ne olmaz diye pijama sayısını arttırmak gerekiyor mu acaba mesela bende bu konuyu cok merak ediyorum hani kimisi bembeyaz giyiyor şaşırıyorum hiç mi sızdırma olmuyor vs diyeBen hastane çantama, kendim için bir gecelik bir pijama takımı bebek için bir hastane çıkışı bir 5li takım 15 tane bez (hiç gerek yok bu kadara 3 tane falan kullandık 5 en fazla 7 yeterli.) Battaniye, Mayo (doğum sırasında suya girmek istersem diye), lohusa külodu, yastık kılıfı (bebeğin hastanedeki beşiğinde sermek için), doğum sonrası duş alırsam diye mini bir banyo malzemeleri seti kaydırmaz terlik ve refakatçi için kıyafetler koymuştum. Bunlar kullandıklarım.
Bebek kucağına gelince hiçbir şeyin aciliyeti kalmıyor inanonun tek ihtiyacı sensin senin tek ihtiyacın şefkatli bir destek olacak doğum sonrası o yüzden hiç telaş etme
Yani bu söyleyeceğim muhtemelen kişiden kişiye değişir ama ben kendi deneyimimi paylaşayımBen şeyi çok merak ediyorum regl çok geldiği zamanlar eskiden diyim çünkü yıllardır yaşamıyorum böyle pedden kıyafete geçerdi.. Şimdi dogurduktan sonra 40 gün regl olcak gibiyiz ya ilk zamanlar fazla geldiği için ne olur ne olmaz diye pijama sayısını arttırmak gerekiyor mu acaba mesela bende bu konuyu cok merak ediyorum hani kimisi bembeyaz giyiyor şaşırıyorum hiç mi sızdırma olmuyor vs diye
Çok teşekkür ederim canim kimseye soramadigim için çevremde şuan aklıma takılmıştiYani bu söyleyeceğim muhtemelen kişiden kişiye değişir ama ben kendi deneyimimi paylaşayımdoğum sonrası ilk üç gün yoğun bir kanama oldu onu da normal ped ile değil lohusa pediyle geçirdiğim için sızma taşma vs gibi hiçbir şey olmadı. Sonrasında da 40 gün boyunca haldır huldur regli gibi kanama olmuyor lekenelenme gibi ya da lekelenmeden bir tık fazla bir kanama oldu. Bu kanamanın süresi ve yoğunluğu kişiden kişiye değişir muhtemelen ama benim deneyimlerim etrafımda doğum yapanlarla da konuştuktan sonra bildiklerim böyle yani doğum sonrası kanama 40 günlük bir regl değil o yüzden
Canım bence de kadın doktor.Diğerleri güven vermedi doğuma son dk gelmesi beni tedirgin eder.Bir de daha odadan çıkmadan başkalarına alıyor diyorsun öyle de sanki senin muayene yarım kalmış gibi bi değişik oluyor.Burda da öyle yapan bi prof var biri çıkmadan diğerini alıyorlar ben tercih etmedim o yüzden.Canım sen doktorların doğumu nasıl yönettiğiyle ilgili baya bilgi sahibi olmuşsun ben hiç bir şey bilmiyorumGünaydın kızlar
Biliyorsunuz ben 3 doktor arasında seçim yapamamıştım. Sizden de fikir istiyorum
Burada iki tane özel hastane var, iki erkek doktor bir hastanede bir kadın doktor diğer hastanede. Anlaşılsın diye böyle yazıyorum
Şimdi kadın doktorun olduğu hastane daha hijyenik, temiz, ferah, daha güzel yani. Kadın doktor da yaklaşımı bilgisi iyi ama çok hastası olduğu için unutuyordu beni, her seferinde kendimi tekrar hatırlatmam gerekiyordu sırf o yüzden bırakmıştım. Mesela kanama alanım vardı ya başlarda her seferinde yeni oluştu sanıyordu halbuki 5. haftadan beri var. Onun dışında mesajlara geç de olsa dönüyor sıcakkanlı.
Diğer hastanedeki erkek doktorların biri normal ve doğal doğum yanlısı, epey uğraşıyor bunun için, son haftalarda perine masajları yaptırıyor, yürüyüşe önem veriyor, kesisiz dikişsiz doğum yaptırmaya çalışıyor ama şöyle ki kendisi doğuma son dk geliyormuş, süreci ebeler yönetiyor tam artık bebek çıkacağı zaman gelip bebeği çıkarıp gidiyormuş, dikişleri de kendisi atmıyormuş ebeler atıyormuş bir nevi devlet hastanesi gibi. Ayrıca muayene max 5 dk sürüyor, ben daha içeride giyinirken diğer hastayı alıyor ve çıkışta hiçbi şey soramadan çıkmak zorunda kalıyorum.
Bu hastanedeki diğer erkek doktorun muayenesi güzel, detaylı bakıyor, titiz ama o da sezaryen yanlısı, ona gidip de normal doğum yapan 50 kişide 2 kişi var sadeceen ufak bir sorunda sezaryen yapalım diyormuş bebeğin kilosu annenin tedirginliği vs durumlarda mesela. Mesajlara daha hızlı dönüyor ama çok kısa cevap veriyor, biraz mesafeli yaklaşım olarak.
Erkek doktorların olduğu hastane epey kötü, hijyen yok yani devlet gibi tam anlamıyla.
Siz olsanız hangisini seçersiniz?
@gulumsebebekcesursavasci golden-snitch @sulti tutti @ozgeeeee1 Kardelenzey @genc-anne ve etiketlemeyi unuttuğum diğerleri
Sanmam canım hatta iyi bişey benceBende 0 yazıyo benimkide çok mu az ki
canım benim başın sağolsun yeni duydum durumunu çok üzüldüm elden bişey gelmiyor malesef seninde sürecin başından beri sıkıntılıydı cok şükürki sana bişey olmamış rabbim seni ailene bağışlamış umarım en kısa sürede toparlanırsın çok geçmiş olsunBende ameliyat oldum bugün 50 saatim şuan hayati riski atlattım kendime bugün geldim daha bende 22+2 de kaybettim kızımı melek oldu sadece 1 saat yaşayabilmiş yeni yeni acısının farkına varıyorum ameliyat başarılı geçmiş ama çok kan kaybettim herşey geçer biter de evlat acısı geçmez işte başın sağolsun arkadaşım seni çok iyi anlayabiliyorum
Ben gögüs pedi lansinoh aldım hayatım ama diğerlerinden farkı ne bilmiyorum tahmini hepsi aynı olabilir. Gögüs kalkanları çok büyük onları kullanamam diye düşündüm gümüş kapak aldım ama bazıları dogumdan sonra da alabilirsiniz diyor bilmiyorum açıkçasıKızlar artık yavaş yavaş kendim için olan ihtiyaçlara da bakayım dedim. Göğüs pedi marka olarak ne almalıyım? Lansinoh, mamajoo,Philips avent falan var ama farkları ne ki bunların? Hangisini almalıyım? Bir de göğüs kalkanı almalı mıyım?
Öyle çok bir kanama olmuyor,bikaç gün belki yoğun bi kanama görürsün ki ben onu da görmedim sonrasında leke şeklinde olur...Ben şeyi çok merak ediyorum regl çok geldiği zamanlar eskiden diyim çünkü yıllardır yaşamıyorum böyle pedden kıyafete geçerdi.. Şimdi dogurduktan sonra 40 gün regl olcak gibiyiz ya ilk zamanlar fazla geldiği için ne olur ne olmaz diye pijama sayısını arttırmak gerekiyor mu acaba mesela bende bu konuyu cok merak ediyorum hani kimisi bembeyaz giyiyor şaşırıyorum hiç mi sızdırma olmuyor vs diye
Hayatım amazonda da bakabilirsin bazen orda da indirim oluyorŞimdi Hepsiburada da lansinoh 100lu gördüm ebebekte indirim var bir de hepsi tek tek paketli günlük ped gibi dışarı çıkarken de hijyenik olurbaşkalarina baktım koku yapmıyor demişler, kaşıntı yaptı diyenler var yani demek ki bunlara da dikkat etmek gerekiyor lansinoh puanı yüksek ama bakalım tecrübeliler ne diyecek
hadi ya :/Aynen canım hele doğumdan sonra hiç kullanmamak gerekiyormus ben oda kokusu bambu cubuklar onları da bıraktım benım ıcın cok zor oldu koku hassasıyetım var ama yapabılcek bırsey yok
Gelince fotografları at canım merak ettimKızlar bu hafta sonuna bebiş odamız geliyor annemde o gelene kadar aldıklarını yıka kurut dedi hurca koy dedi annem gelecek kalmaya bende o zaman temizlerim yerleştiririm ütülerim dedi de sizce yıkamak için çok erken değil mi
Erken canım ya dolap kokar bıde taze dolapKızlar bu hafta sonuna bebiş odamız geliyor annemde o gelene kadar aldıklarını yıka kurut dedi hurca koy dedi annem gelecek kalmaya bende o zaman temizlerim yerleştiririm ütülerim dedi de sizce yıkamak için çok erken değil mi
Tamam canım atarımGelince fotografları at canım merak ettim
O zaman gen 28 29 a kadar bekliyimErken canım ya dolap kokar bıde taze dolap
Aynen en azından 1 ay daha bekle benım bebişin daha bır zıbını bıle yokO zaman gen 28 29 a kadar bekliyim
Dolabın kokusunun gitmesini bekle iyice havalandir dolabi canım ondan sonra da tercihine göre yavaş yavaş yıkayıp ütüleyip koyarsın..Kızlar bu hafta sonuna bebiş odamız geliyor annemde o gelene kadar aldıklarını yıka kurut dedi hurca koy dedi annem gelecek kalmaya bende o zaman temizlerim yerleştiririm ütülerim dedi de sizce yıkamak için çok erken değil mi
Ben gögüs pedi lansinoh aldım hayatım ama diğerlerinden farkı ne bilmiyorum tahmini hepsi aynı olabilir. Gögüs kalkanları çok büyük onları kullanamam diye düşündüm gümüş kapak aldım ama bazıları dogumdan sonra da alabilirsiniz diyor bilmiyorum açıkçası
Doğumdan sonra gerrkli olursa alcam sanırım canım, göğüs kalkanı da göğsüme kıyafet temas eder de acır diye alacaktım ama duruma göre hareket etcemHayatım amazonda da bakabilirsin bazen orda da indirim oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?