- 5 Mayıs 2023
- 8.609
- 10.142
- 178
Benimki 6 aya kadar bir şey alma ne olur ne olmaz demişti ben bi başlamıştım daha karnımda 3 4 aylık ağla ağla nasıl moral bozmuştu ama kendi kızına gelince 7.ayda hastane çantanı hazırda tut arabaya koy falan dediğini duydum düşün.. şimdide benimde aynı senin gibi şey diyo ama bir şey almiyo da işte bi doğsunda şimdiden alıp üstünde goremeyince hemen hevesi kacarmis öyle diyoOff her seyi cok bilen kaynanalar. Aslinds onlarin torunu, onlarin da kanindan canindan bir parca cok sevmeleri sevinmeleri gerekirken boyle garip seyleri anlayamiyordum ama sonra en azindan kendi kayinvalidem acisindan anladim ki cocugu benimmis gibi gorup bir sevgi gostermiyor benim ailem gibi degil benim ailem her doktora gittigimde fotoğrafini isterken surekli bir seyler alip hazirlik yaparken o israrla ben bir sey almadim hele bir dogsun da ( daha once bebegimi kaybettim diye buna da ölecek gozuyle bakiyor) diyip duruyor. Kayinvalide konusunda o kadar doluyum ki yazsam destan olurama baktim ki ben bunlari dusundukce stres oluyorum elimden geldigince biraktim ve size de nacizane onerim hamilelikle bebekle ilgli hicbir detayi vermeyin hicbir sey bilmesin asla bir sey konusmayin hamilelikle ilgli o zaman yorum yapacak bir seyleri de olmuyor kafaniz rahat oluyor. Ben diger hamileligimde tabi bir sey bilmiyordum 6. Aya gelmisiz daha yeni yeni bir seyler almaya basladim bana niye aliyorsun bak 9 aylik bebekler anne karninda öluyor esyalari gozunun onunde kaliyor demisti bunun icin tepki gostermistim ona nitekim dedigi sey basima da geldi ve geldiginde daha bebegimi kaybedeli bir gun olmusken ben sana oyle soyledigimde zoruna gitmisti ama iste ben bunun icin diyordum dedi(ki sorunsuz normal bir hamileligim vardi ölecekmis gibi bakmasi icin bir neden yoktu) o travmalarim aklima geldikce hala boyle bir insan neden hayatimda diye kendime surekli soruyorum sma ne yazikki bu kotu kalpli insanlar eşlerimizin annesi ve bir yerde illa hayatimizin icindeler.
Aaay nazar mı degdi ne oldu yaa9 ay arayıp sormayan umursamayan kv eşime demiş ki o kadar vitamin takviyesi alırsanız tabiki bebek iri olur demişay gel de çıldırma eşim demiş doktor ne derse onu yaptık diye, zaten geçen bana demişti şeker yüklemesi şeker hastalığı yapıyor biz yaptık sen yapma; doktor ne derse onu yaparım anne dedim. Birde geçenlerde tutturdu aşılar felç yapıyormuş yaptırma 9 aydır asla ne beni ne bebeği sormayan insan kalkıp böyle kötü kötü şeyler söylüyor; yani 11 yıl bu işi okumuş uzman olmuş birine mi güvenelim o zaman herkes kadın doğuma gitmeyi bıraksın tamamen instagramdan gördüğümüz şeyleri yapalım. Of yeminle bazen öyle bir raddeye geliyorum ki eşimi sevmeme rağmen neden evlendim ki diyorum. İşin tuhaf yanı bekarken dünya tatlısı bir insan bebeği duyunca nasıl böyle kinli oluyor anlamıyorum kendi torunun olduğu için bir maşallah de ya hemen ilaç kullanmış da iri olmuş da yok bilmem ne üf
Oyle tabi ne yasayacagimi bilemem ben rabbimden bunu saglikla kucagima almayi diliyorum ve ona gore hareket ediyorum kalkip onun mantigiyla ya buna da bir sey olursa diye hareket edersem bugune kadar coktan timarhaneye kapatilmis olmam lazımdı. Benim kaynanam da kiziyla ayni surecte hamileydik kizina farkli bana cok daha farkliydi. İstedikleri kadar sen de benim kizimsin desinler bunun ne kadar yalan oldugunu defalarca kez gosterdi en cok da bebegim öleli 20 gun olmusken bana bir bebekti tamam yeter abartmayin diyip kizinin bebegini gozumun onunde deliler gibi severken gordum. Yani uzun lafin kisasi bunlardan(iyisi vardir illa ) bize dost olmaz sadece bizi dusurmek moralimizi bozmak icin yer ararlar.Benimki 6 aya kadar bir şey alma ne olur ne olmaz demişti ben bi başlamıştım daha karnımda 3 4 aylık ağla ağla nasıl moral bozmuştu ama kendi kızına gelince 7.ayda hastane çantanı hazırda tut arabaya koy falan dediğini duydum düşün.. şimdide benimde aynı senin gibi şey diyo ama bir şey almiyo da işte bi doğsunda şimdiden alıp üstünde goremeyince hemen hevesi kacarmis öyle diyo
Seninki yine iyi 9 ay demiş benimki 6.ayda artık tövbe tövbe ne oluyorsa onun gözünde o zamandan sonra yasayacagina inanıyordu ki bende sey diyordum hani olacak olsa bir şey doğumda da olur ki Allah korusun.. insanın hevesini kırmaya gerek yok ne güzel hayırlı ol de geç.. işte şimdiki zamanda ne güzel şeyler varmış eskiden elle dikilirmis yokmuş bu kadar cesit vs vs bende bu tarz şeyler duyunca anlatmayı bırakmıştım surekli napiyonuz vs diyince aynı değişen bir şey yok diyorum kestirip atıyorum konuyu kafa rahatlığı
Vicdansızlık ben sana demiştim ne demek tövbe tövbe neyseki şimdiki çocuğunu inşallah saglikli bir şekilde kucağına alırsın canım da işte insan kendi ne yaşadığını bilir disardan konuşan boş konusuyor
tam bi sendromda kadın ya. Sanki sultan Süleyman’ın hürremi de menapoza girince gözden düşüp başka kadınlar gelecek gibi davranıp bukadar takıntı yapıyorEvet ya hiç bebeği sormaz etmez ama felaket tellahlığına gelince böyle şeyler söylüyor , 9 aydır bir maşallah torunuma işte çok şükür torun geliyor demiyor sadece böyle işte şunu yapma felç olur şunu etme şu olur diye tehdit ediyor gebe birisi böyle korkutulur mu ya menapoza girdi diye anamızdan içtiğimiz sütü burnumuzdan getirdi yani tek menapoza giren o değil vallahi bıktım artık ya zaten ortalarda yok kırk yılda bir görüyoruz görünce de böyle hayal kırıklığı dolu konuşmalar; keşke hiç konuşmasa ; eskiden bebek yok gibi davranıyordu ne güzel. Şimdi başladı felç olur şu olur vs vs ne istiyor bu benle bebek ölelim kurtulsun bunu istiyor
Kesinlikle canım Allahtan benim samimiyetim yok ben cevabını veriyorum çünkü susturuyorum ama eşim gerizekalı olduğu için; dün tutturmuş annem bebeği seviyor diyor bana; annesi olduğu için eşime de birler diyemiyorum zaten eşim olmasa böyle korkunç birine katlanmam yapacağımı bilirim de işte eşimin annesi. O da salak annem seviyor bebek için mutlu diyor; gel de bu salağa anlat bunlarısaf salak bu erkekler asla hiç birşeyden anlamıyorlar
Sağlıkla alırsın kucağına bebeğini inşallahOyle tabi ne yasayacagimi bilemem ben rabbimden bunu saglikla kucagima almayi diliyorum ve ona gore hareket ediyorum kalkip onun mantigiyla ya buna da bir sey olursa diye hareket edersem bugune kadar coktan timarhaneye kapatilmis olmam lazımdı. Benim kaynanam da kiziyla ayni surecte hamileydik kizina farkli bana cok daha farkliydi. İstedikleri kadar sen de benim kizimsin desinler bunun ne kadar yalan oldugunu defalarca kez gosterdi en cok da bebegim öleli 20 gun olmusken bana bir bebekti tamam yeter abartmayin diyip kizinin bebegini gozumun onunde deliler gibi severken gordum. Yani uzun lafin kisasi bunlardan(iyisi vardir illa ) bize dost olmaz sadece bizi dusurmek moralimizi bozmak icin yer ararlar.
Allah kalbine göre verir merak etme canım sen sabretmissin tüm olanları görmüşsün allahin adaleti şaşmaz çok üzücü bir durum ama malesef hep el kızı olarak kalıyoruz.. o yüzden yaptıklarını dediklerini kafaya takmamak tabi yapabilirsekOyle tabi ne yasayacagimi bilemem ben rabbimden bunu saglikla kucagima almayi diliyorum ve ona gore hareket ediyorum kalkip onun mantigiyla ya buna da bir sey olursa diye hareket edersem bugune kadar coktan timarhaneye kapatilmis olmam lazımdı. Benim kaynanam da kiziyla ayni surecte hamileydik kizina farkli bana cok daha farkliydi. İstedikleri kadar sen de benim kizimsin desinler bunun ne kadar yalan oldugunu defalarca kez gosterdi en cok da bebegim öleli 20 gun olmusken bana bir bebekti tamam yeter abartmayin diyip kizinin bebegini gozumun onunde deliler gibi severken gordum. Yani uzun lafin kisasi bunlardan(iyisi vardir illa ) bize dost olmaz sadece bizi dusurmek moralimizi bozmak icin yer ararlar.
Bak ya yine benim hürremime laf gelmiştam bi sendromda kadın ya. Sanki sultan Süleyman’ın hürremi de menapoza girince gözden düşüp başka kadınlar gelecek gibi davranıp bukadar takıntı yapıyorvallahi ortalıkta olmaması daha iyi ayak altında olmasın çenesi de çıkmasa iyi olacak felaket tellalı kadın. Hayır anlamaya çalışıyorum iyi mana çıkarmaya çalışıyorum filan ama yok neresinden tutsan elinde kalıyor resmen
Ay pardon pardon aklımdan çıkmış vallahiBak ya yine benim hürremime laf gelmiş
Vallahi yaşadıklarına çok üzüldüm Rabbim bu sefer sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah. Sadece sen değil hiç birimiz neler yaşıcaz bilmiyoruz. Ama dediğin gibi nekadar sende benim kızımsın bilmem ne deseler de yok öyle bi dünya.Oyle tabi ne yasayacagimi bilemem ben rabbimden bunu saglikla kucagima almayi diliyorum ve ona gore hareket ediyorum kalkip onun mantigiyla ya buna da bir sey olursa diye hareket edersem bugune kadar coktan timarhaneye kapatilmis olmam lazımdı. Benim kaynanam da kiziyla ayni surecte hamileydik kizina farkli bana cok daha farkliydi. İstedikleri kadar sen de benim kizimsin desinler bunun ne kadar yalan oldugunu defalarca kez gosterdi en cok da bebegim öleli 20 gun olmusken bana bir bebekti tamam yeter abartmayin diyip kizinin bebegini gozumun onunde deliler gibi severken gordum. Yani uzun lafin kisasi bunlardan(iyisi vardir illa ) bize dost olmaz sadece bizi dusurmek moralimizi bozmak icin yer ararlar.
Canım benim ya kıyamamOff her seyi cok bilen kaynanalar. Aslinds onlarin torunu, onlarin da kanindan canindan bir parca cok sevmeleri sevinmeleri gerekirken boyle garip seyleri anlayamiyordum ama sonra en azindan kendi kayinvalidem acisindan anladim ki cocugu benimmis gibi gorup bir sevgi gostermiyor benim ailem gibi degil benim ailem her doktora gittigimde fotoğrafini isterken surekli bir seyler alip hazirlik yaparken o israrla ben bir sey almadim hele bir dogsun da ( daha once bebegimi kaybettim diye buna da ölecek gozuyle bakiyor) diyip duruyor. Kayinvalide konusunda o kadar doluyum ki yazsam destan olurama baktim ki ben bunlari dusundukce stres oluyorum elimden geldigince biraktim ve size de nacizane onerim hamilelikle bebekle ilgli hicbir detayi vermeyin hicbir sey bilmesin asla bir sey konusmayin hamilelikle ilgli o zaman yorum yapacak bir seyleri de olmuyor kafaniz rahat oluyor. Ben diger hamileligimde tabi bir sey bilmiyordum 6. Aya gelmisiz daha yeni yeni bir seyler almaya basladim bana niye aliyorsun bak 9 aylik bebekler anne karninda öluyor esyalari gozunun onunde kaliyor demisti bunun icin tepki gostermistim ona nitekim dedigi sey basima da geldi ve geldiginde daha bebegimi kaybedeli bir gun olmusken ben sana oyle soyledigimde zoruna gitmisti ama iste ben bunun icin diyordum dedi(ki sorunsuz normal bir hamileligim vardi ölecekmis gibi bakmasi icin bir neden yoktu) o travmalarim aklima geldikce hala boyle bir insan neden hayatimda diye kendime surekli soruyorum sma ne yazikki bu kotu kalpli insanlar eşlerimizin annesi ve bir yerde illa hayatimizin icindeler.
ben de onun hatalarından biriyimÖyle deme üzülürüm, çöl şükür doğusunda bi hata mı doğru mu o zaman görür
Şu yaşlı insanlar facebookta instagramda gördükleriyle doktor kesiliyor siyasetçi oluyor din insanı oluyor , bilim adamı kesiliyor; ben de çıldırıyorum ama artık kendimi sakinleştirmem gerekiyor yoksa kafayı yedirtir bunlarAaay nazar mı degdi ne oldu yaaboşver kulak Tika ya drlardan daha doktor oluyor eskiler, ben kulak tikiyorum acikcasi böyle şeylere
Hahahahaha menspozun yan etkileri anamtam bi sendromda kadın ya. Sanki sultan Süleyman’ın hürremi de menapoza girince gözden düşüp başka kadınlar gelecek gibi davranıp bukadar takıntı yapıyorvallahi ortalıkta olmaması daha iyi ayak altında olmasın çenesi de çıkmasa iyi olacak felaket tellalı kadın. Hayır anlamaya çalışıyorum iyi mana çıkarmaya çalışıyorum filan ama yok neresinden tutsan elinde kalıyor resmen
Erkekler anneleri iyi de olsa kötü de hep savunuyorlar ya da iyi yönlerini görüyorlar kendilerinceEvet ya hiç bebeği sormaz etmez ama felaket tellahlığına gelince böyle şeyler söylüyor , 9 aydır bir maşallah torunuma işte çok şükür torun geliyor demiyor sadece böyle işte şunu yapma felç olur şunu etme şu olur diye tehdit ediyor gebe birisi böyle korkutulur mu ya menapoza girdi diye anamızdan içtiğimiz sütü burnumuzdan getirdi yani tek menapoza giren o değil vallahi bıktım artık ya zaten ortalarda yok kırk yılda bir görüyoruz görünce de böyle hayal kırıklığı dolu konuşmalar; keşke hiç konuşmasa ; eskiden bebek yok gibi davranıyordu ne güzel. Şimdi başladı felç olur şu olur vs vs ne istiyor bu benle bebek ölelim kurtulsun bunu istiyor
Kesinlikle canım Allahtan benim samimiyetim yok ben cevabını veriyorum çünkü susturuyorum ama eşim gerizekalı olduğu için; dün tutturmuş annem bebeği seviyor diyor bana; annesi olduğu için eşime de birler diyemiyorum zaten eşim olmasa böyle korkunç birine katlanmam yapacağımı bilirim de işte eşimin annesi. O da salak annem seviyor bebek için mutlu diyor; gel de bu salağa anlat bunlarısaf salak bu erkekler asla hiç birşeyden anlamıyorlar
Ben de bebeğimi kaybettimde annem yeğenimi odadan çıkarırdı ben görmeyeyim diye kimsenin sevmesine izin vermezdi benim yanımda bayağı destek oldu bana sağolsun; kayınvalidem kürtajdan yarım saat sonra aradı; daha gençsin bir daha böyle bir hata yapma bir iki yıl geçsin bir dedi kapattı suratıma telefonu. Yani diyeceğim o ki o kadar ortak şeyler yaşamışız kiOyle tabi ne yasayacagimi bilemem ben rabbimden bunu saglikla kucagima almayi diliyorum ve ona gore hareket ediyorum kalkip onun mantigiyla ya buna da bir sey olursa diye hareket edersem bugune kadar coktan timarhaneye kapatilmis olmam lazımdı. Benim kaynanam da kiziyla ayni surecte hamileydik kizina farkli bana cok daha farkliydi. İstedikleri kadar sen de benim kizimsin desinler bunun ne kadar yalan oldugunu defalarca kez gosterdi en cok da bebegim öleli 20 gun olmusken bana bir bebekti tamam yeter abartmayin diyip kizinin bebegini gozumun onunde deliler gibi severken gordum. Yani uzun lafin kisasi bunlardan(iyisi vardir illa ) bize dost olmaz sadece bizi dusurmek moralimizi bozmak icin yer ararlar.
Benimki de tutturmuş benim annem saf ; benim annemi insanlar kandırıyor kullanıyor işte en son annesini sünger boba benzetiyordu saf diye . Öyle bir bahsediyor ki yani hz. Meryem’i anlatıyor sanıyorum ortak tanıdığımız kadın olunca şaşırıyorum Allah Allah diyorum içimdenErkekler anneleri iyi de olsa kötü de hep savunuyorlar ya da iyi yönlerini görüyorlar kendilerinceanne neticede diyip heralde. Benim eşim annesine hiç düşkün değildi ama evlendikten sonra bir anda düşkün oldu
Amin insallah hepimiz saglikla aliriz bebeklerimizi kucagimizaSağlıkla alırsın kucağına bebeğini inşallahyazdıklarını okuyunca şok oldum bunları yaşasam tum ilişkimi keserdim sanırım
Kesinlikle oyle istediklerini desinler el kizi olarak gorup karnimizdaki masum bebege bile merhamet sevgi besleyemiyorlar. Ama ben kararliyim hicbir detay vermiyorum dogumdan sonra geldiginde karismaya kalkarsa da bu sefer susmayacağım direkt karsiligini verecegim.Allah kalbine göre verir merak etme canım sen sabretmissin tüm olanları görmüşsün allahin adaleti şaşmaz çok üzücü bir durum ama malesef hep el kızı olarak kalıyoruz.. o yüzden yaptıklarını dediklerini kafaya takmamak tabi yapabilirsek
Amin hepimize insallahVallahi yaşadıklarına çok üzüldüm Rabbim bu sefer sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah. Sadece sen değil hiç birimiz neler yaşıcaz bilmiyoruz. Ama dediğin gibi nekadar sende benim kızımsın bilmem ne deseler de yok öyle bi dünya.
evet iste hani kendi annelerimiz bunlari yaparken onlarin boyle olmasi cok sasirtici geliyor. Annem de diger bebegimi kaybettimi biliyor en cok uzulenlerden birisi de oydu ama simdi buna yine hazirlik yapiyor onun gibi ölecek gozuyle bakmiyor hergun kerem dogsun kurbanlar vericem oruc tutucam diye aglarken kaynanamin yaninda bebekten bahsedince valla ben bir sey almadim almiycam da hele bir dogsun diyor. Gel de iyi niyet araCanım benim ya kıyamambenim annem de kayınvalide; anneme bakıyorum yengemin çocuklarına resmen aşık sürekli onlara birşeyler alıyor yanlarına gidiyor o kadar seviyor ki; benim bebeğe de bir ton şey almış garibim şimdiden nasıl seviyor; bizim kaynanalar bir tuhaf yoksa torununu seven çok kayınvalide var. Dediğin gibi doğumdan sonra bile asla onlara bebekle ilgili bir şey anlatılmamalı söylenmemeli fikirleri alınmamalı. Ben zaten gebeliğim boyunca asla birşey anlatmadım ki zaten kendi de sormadı; eşim salak saf gidip heyecanlı heyecanlı anlatıyor herşeyi öyle olunca yorum yapma hakkı buluyor kendinde , başlıyor kötü konuşmaya Allahım bize sabır versin bizi uzak tutsun bu insanlardan her ne kadar kv bile olsa kesinlikle uzak durmam gerekiyor akıl sağlığım için
ben de onun hatalarından biriyim
Şu yaşlı insanlar facebookta instagramda gördükleriyle doktor kesiliyor siyasetçi oluyor din insanı oluyor , bilim adamı kesiliyor; ben de çıldırıyorum ama artık kendimi sakinleştirmem gerekiyor yoksa kafayı yedirtir bunlar
Hahahahaha menspozun yan etkileri anamnerden tutarsan tut elinde kalıyor dediğin gibi; onun için sanırım ben bu kadını ağır hasta diye nitelendirmem gerekiyor kafamda ; çünkü hareketlerine bir sebep bulamıyorum artık rahatsız diye düşünmeliyim sağlıklı bir birey değil bence, şimdi de kafamda onaylamam lazım onun rahatsız olduğunu yoksa büyük travma olacak dediklerini kafaya takmamam gerekiyor
Benden sana gelsin o zaman 1:10dan itibarenCanım benim ya kıyamambenim annem de kayınvalide; anneme bakıyorum yengemin çocuklarına resmen aşık sürekli onlara birşeyler alıyor yanlarına gidiyor o kadar seviyor ki; benim bebeğe de bir ton şey almış garibim şimdiden nasıl seviyor; bizim kaynanalar bir tuhaf yoksa torununu seven çok kayınvalide var. Dediğin gibi doğumdan sonra bile asla onlara bebekle ilgili bir şey anlatılmamalı söylenmemeli fikirleri alınmamalı. Ben zaten gebeliğim boyunca asla birşey anlatmadım ki zaten kendi de sormadı; eşim salak saf gidip heyecanlı heyecanlı anlatıyor herşeyi öyle olunca yorum yapma hakkı buluyor kendinde , başlıyor kötü konuşmaya Allahım bize sabır versin bizi uzak tutsun bu insanlardan her ne kadar kv bile olsa kesinlikle uzak durmam gerekiyor akıl sağlığım için
ben de onun hatalarından biriyim
Şu yaşlı insanlar facebookta instagramda gördükleriyle doktor kesiliyor siyasetçi oluyor din insanı oluyor , bilim adamı kesiliyor; ben de çıldırıyorum ama artık kendimi sakinleştirmem gerekiyor yoksa kafayı yedirtir bunlar
Hahahahaha menspozun yan etkileri anamnerden tutarsan tut elinde kalıyor dediğin gibi; onun için sanırım ben bu kadını ağır hasta diye nitelendirmem gerekiyor kafamda ; çünkü hareketlerine bir sebep bulamıyorum artık rahatsız diye düşünmeliyim sağlıklı bir birey değil bence, şimdi de kafamda onaylamam lazım onun rahatsız olduğunu yoksa büyük travma olacak dediklerini kafaya takmamam gerekiyor
İyi niyet yok ki arayasın canım; psikolojik ruh hastaları bunlar kötülük art niyet damarlarında işlenmiş; öyle kabul edip sorgulamamamız gerekiyor; sorgularsak kafayı yiyeceğiz. Bundan sonrası için bebekle ilgili en ufak bir şeyde söz hakları olamaz bir patik almaktan acizler lafa gelince de en korkunç olayı anlatıyorlar; ruh hastaları yeminle bunların hastaneye yatıp ilaçla tedavi olmaları gerekiyorevet iste hani kendi annelerimiz bunlari yaparken onlarin boyle olmasi cok sasirtici geliyor. Annem de diger bebegimi kaybettimi biliyor en cok uzulenlerden birisi de oydu ama simdi buna yine hazirlik yapiyor onun gibi ölecek gozuyle bakmiyor hergun kerem dogsun kurbanlar vericem oruc tutucam diye aglarken kaynanamin yaninda bebekten bahsedince valla ben bir sey almadim almiycam da hele bir dogsun diyor. Gel de iyi niyet ara
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?