2024 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    253
Ev işi felan yapsak acaba bir şey olur mu bu haftadan sonra 35. Haftam mutfak dolaplarını içini dışını tamamen temizlemek istiyorum da bebeğe de bir şey olursa diye korkuyorum havalar da iyi ısındı güzel yürüyüşler yapılabilir hurma adaçayını bir doktoruma sorayım sonuçta normal doğum olmayabilir belki önermez kafamda deli sorularrrrrrr

Herkese selamlaaar bugün artık 32+1 olarak raporumuzu almış bulunuyoruz bebişimiz tombik biraz 10-12 gün kadar kilo önde diyor doktorumuz. 2150 gram sanırım. Doğum için doktor bana bırakmış durumda beklemek istersen bekleriz gibi ama tombul bir bebiş ve tüp bebek yolculuğu olan bir bebişi sanmıyorum ki zorlayayım normal için. Normali bekleyene kadar doğurup o süre içinde iyileşebilebilirim diye düşünüyorum.

Evet çogumuz düşük, kayıp vs yasamis bu grupta. Çok şükür ki bugünlere gelebildim bundan sonrası için endişelenecek bir şey yok bence bebislerimiz çok şükür büyük risklerin olduğu donemleri atlattilar. Kafam çok karışıktı benim önce normal doğum istedim, yırtıklar vs bir çok doğum hikayesi korkuttu beni. Sezaryen olması daha iyi sanırım dedim. Bu sefer de bel ağrısı baş ağrısı vs bir çok şey ortaya çıktı. Eğitimden sonra rahatladım açıkçası. Stres olduğumuz için rahim kendini kasıyormus buna sancı diyormusuz. Zaten regl dönemlerinden bir ağrı esigimiz var bizim. Hiç kasmayan kişilerin açıklıkları daha çabuk oluyormuş. Önemli olan nefes egzersizleri ve stres olmamak. Drlar hemen doguramazsiniz diyorlar zaten hele bir de ilk dogumsa uzun sürüyormuş. Bu yüzden ağrıların geldiğini hissettiğimde olabildigince sakin olup duşumu alıp kendimi rahatlatmak istiyorum. Çünkü stres bu süreçte bizim en büyük düşmanımız. Bebisimiz zaten nasıl geleceğini kendisi belirleyecek o yüzden çok kafamızı da karıştırmayalım. Doktorumuz bize uygun olan doğum şeklini söyleyecektir

Kız haftada bir zorlanıyorum artık bitsede gitsek modunda oluyorum 2-3 kere çok zor

Kızlar benim sol meme ucum aşırı derecede kaşınmaya başladı krem sürüp gögüs ucu pedi koydum ama acaba gümüş kapak mı denesem çok kaşınıyor
Benim de su aralar kaşınıyor nemlendiriyorum ucundan hafif hafif bastırmadan kaşiyorum. Gümüş kapağı bu dönemlerde günde bir kaç saat takmanız gerekiyor sanirim

Kızlar gümüş kapak hangi marka aldınız, farkediyor mu acaba
Ebebekten aldım ben canım, çok fark olacağını sanmıyorum gümüşten yapılmış bir şey sonuçta. 2 çeşiti vardı sadece birisi 975 ağardı birisi 999. 975te başka katkılar da varmış sanırım. 999 tamamen gumus oluyormus. Ben de almışken 999 aldım

Benim en son dönmemişti başı yukarıdaydı. İki gündür hep ama hep kasıklarımda hissediyorum o kadar aşağıda hareket ediyor ki çıkıverecek gibi ve canım çok yanıyor. Karnım da gittikçe aşağıya doğru ilerliyor korkuyorum. Bi 36-37 yi görseydim hayırlısı ile.
Benim de su aralar kaşınıyor nemlendiriyorum ucundan hafif hafif bastırmadan kaşiyorum. Gümüş kapağı bu dönemlerde günde bir kaç saat takmanız gerekiyor sanirim
Gümüş kapağı nasıl kullanıcaz acaba ya, yıkayacak mıyız mesela kullanmadan önce? Sonra direkt göğüse koyup öylece duracak mı? Ben de ebebekten aldım ama 999 ayar gümüş mü olur gümüş takılar falan 925 ayar diye düşünerek ondan almıştım inşallah faydası olur

Canım uzanarak silmedigin sürece ve ağır kaldirmazsan bir şey olmaz hareket etmek iyidir ödem varsa da atar.. ama sandalye falan koy uzanamadigin yerleri silmek için zorlama iyi bir şey değil çünkü birde yoruldugunda hemen yat dinlen sonra kaldığı yerden devam et onun dışında bir şey olmaz aynen canım böyle pelvis kasi calistirma dışında diğer şeyleri mutlaka doktoruna sormadan yapma

Maşallah canım doktor şu haftada alalım diye tarih veriyor mu

999 tamamen gumusmus sanırım, o yüzden koruyuculuğu daha fazla diyordu kullanma kılavuzunda ben de bugün ilk kez açtım paketini içindeki kağıtta sıcak suyla yıkanması gerektiğini soylemisler, deterjan vs degmemeliymis. Yine süt lekesi vs durumlarında silip yikayabilirmisiz. Bu haftalarda göğsün üstüne koymamız gerekiyormus 1-2 saat. Sonrasında emzirme döneminde hep kalcakmis. Sütyen olunca göğüste duruyormuş. Ayda bir falan da karbonatla ovmak gerekiyor sanırım kararmamasi için kutunun içinde mini kese ve kullanma kılavuzu çıkıyor

Bende 2 gündür geceleri saatte bir uyanıyorum burnum tıkalı ve horluyormuşum

Benim kaburgam bayağı yanıyor artık normal doğuracağımı da sanmıyorum; doktorla bu randevumda konuşmayı düşünüyorum tarih almayı bile düşünüyorum
37 haftayı tamamla öyle aldır canım bi sıkıntı olmazsa zaten başlıyorlar 37 den sonra almaya. Benim bayramda tam 36 haftam bitiyor bayramdan sonra gelirsin bakarız dedi doktorum daha gidecem muayene edecek öyle gün verecek gelmezse tabi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…