- 28 Mart 2023
- 11.317
- 12.904
- 228
Evet evet ben de 3 haftada bir gidiyorum her gidişte ücret kesiliyor sigortadan. Bebişin nasıl büyümüş muEvet öyle ben bugün gittim ve almadılar muayne ücreti ama bu arkadaşım durumu farklı. 2 haftada bir çağırıyormuş yani 10 günü geçiyordurt kesin.
Teşekkür ederim :)İnşallah sağlıkla kucağımıza alalım bebişlerimizi :) Bide kalp atışınıda duysam :)Maşallah tebrik ederimherkeste bulantı olcak diye bişey yok ama.bende de olmadı başından beri herkesin bünyesi başka
11. Haftaya giriyorum. Sağlıkla ilerler inşallah
Bak o testlerı bana saglık ocagında yaptır dedı benden sadece kan pıhtılasması testıne burdan baktıralım dedı oda ozel bı laboratuvara gonderılmıs bıde canım devletın makınalarına bazı doktorlar cok guvenmıyor belkı o yuzden orda yaptırmanı ıstedı ama gercekten cok fazlaDoktorun tamamen detaylı şeyler istemiş aslında güzel bişey varsa bişey baştan önlem almak ama 700 tl de tek teste çok geldi bana. 2bin tl kan ve idrar testine verdim geçen ne e nabıza düştü ne hastanenin sitesinde açılıyor sağlıkocağıda ısrarla testleri istiyor tekrar kan verdim Sağlıkocağı aynı testleri ücretsiz baktı benim 2bin çöpe gitti
Maalesef özeller uçmuş tahlil konusunda. Benden de kan tahlil isterse aile hekimimde yaptıracağım artık. Mecbur değiliz bizden her istedikleri tahilli o özel hastanede yaptırmaya, dışarıda devlette falan da yaptırarak sonuçları götürebiliriz.Ay kızlar yapılan testler muayne ucretinden kat kat daha pahalı acaba benım doktorum hastane sahıbı her testi mı ıstıyor kan pıhtılasma testıde 700 lıra verdım cuma gunu gırecegım vucut ultrasonuna 2400 verıcem bu boyle gıderse bıde serklajda var herhalde doğum dahıl baya 100 bın lırayı bulacak gıbı hep mı boyle bana mı tuhaf gelıyor
Canım eğer randevu bulabılırsen ben şehşr hastanelerını sevıyorum düşüğümü şehir hastanesınde yaptım heryer hijyenikti ilgililerdi makınalarıda Çok yeni oluyor test sistemide cok gelısmıs nerdeyse her makınaları var ama randevu yok bızım burda randevu bulsam bıle esım asla o kalabalıga gırmek ıstemıyorMaalesef özeller uçmuş tahlil konusunda. Benden de kan tahlil isterse aile hekimimde yaptıracağım artık. Mecbur değiliz bizden her istedikleri tahilli o özel hastanede yaptırmaya, dışarıda devlette falan da yaptırarak sonuçları götürebiliriz.
Ya ben de ciddi ciddi acaba yeni açılacak şehir hastanesi ile mi devam etsem tüm sürecime diye düşünmeye başladım. Ödemesine öderim ancak boşa giden paraymış gibi de geliyor bir yandan. Devlette her ay zaten muayne yapılıyor diye biliyorum. Sıkıntılı olan ilk haftalar geçtikten sonra acaba 4. aydan itibaren devlete mi gitsem
Doğum ücretimi öğrendim bugün 20.000TL miş. Yılbaşından sonra zam gelecekmiş. 30.000 olur kesin ben doğurana kadar. Daha gideceğim muayene ücreleriyle beraber 50.000 falan tutacak gibi en iyi ihtimalle.. Tabi yılbaşından sonra muayne ücretlerini de 600TL den 1000TL ye çıkartırlarsa bilemicem.
Bazen düşünüyorum devlette doğuran nasıl doğuruyor sonuçta diye. Neyse düşünücem bunu.
Ya valla daha 1 hafta oldu göreli ama 1 haftada bile ne kadar büyümüş toparlanmış. Maşallah. Kontrol olduğu için öyle uzun süre bakma kalp atışını hızlıca dinledi. Demek 2 hafta sonra Pazartesi günü gittiğimde daha bir tosuncuk olmuş olurEvet evet ben de 3 haftada bir gidiyorum her gidişte ücret kesiliyor sigortadan. Bebişin nasıl büyümüş mu
Oo o zaman sorun olmaz. Ben sık gidersem bir zarari olur mu diye merak ettim deBenim doktorum haftada bir aliyor beni 12 den sonra ayda bir e ya da ayda ikiye dusurecek :) o demesede ben giderdim her hafta heralde ya stres oluyorum hep
Valla bizim de izmir de yeni açılacak, hastane de benim evime o kadar yakın ki anlatamam. Bir açılsın da hele, randevu alırım gibime geliyor. Hastanenin yerinden ötürü öyle çok kalabalık olmaz herhalde diye düşünüyorum ancak yanlış düşünüyor da olabilirim. Bir gider konuşurum. Belki daha uygun ücret karşılığı özel oda hizmetleri vardır. Öğrenirim.Canım eğer randevu bulabılırsen ben şehşr hastanelerını sevıyorum düşüğümü şehir hastanesınde yaptım heryer hijyenikti ilgililerdi makınalarıda Çok yeni oluyor test sistemide cok gelısmıs nerdeyse her makınaları var ama randevu yok bızım burda randevu bulsam bıle esım asla o kalabalıga gırmek ıstemıyor
Aay maşallah minnoşaaaYa valla daha 1 hafta oldu göreli ama 1 haftada bile ne kadar büyümüş toparlanmış. Maşallah. Kontrol olduğu için öyle uzun süre bakma kalp atışını hızlıca dinledi. Demek 2 hafta sonra Pazartesi günü gittiğimde daha bir tosuncuk olmuş olurŞimdi kivi büyüklüğünde diyor uygulama. Gideceğim hafta için de portakal diyor. Demek ki 12. haftadan sonra çok hızlı büyüyorlar.
Kuzum şahsen ben memleketimde Samsun’da olsam ondokuz Mayıs üniversitesi hastanesine giderdim. Çok güzel ilgileniyorlar. Yazın tahlillerimi orada yaptırdım gayet güzel ilgililer hatta çok detaycılar. Para da ödemiyorsun üstelik. Tek sıkıntısı eşini almıyorlar içeri hep tek giriyorsun. Ama burada devlete güvenemem. Buranın acilleri tahlil bile yapmadan direk ilaç yazıyor. Güvenilir güzel hastane olursa devlet de olur yani.Maalesef özeller uçmuş tahlil konusunda. Benden de kan tahlil isterse aile hekimimde yaptıracağım artık. Mecbur değiliz bizden her istedikleri tahilli o özel hastanede yaptırmaya, dışarıda devlette falan da yaptırarak sonuçları götürebiliriz.
Ya ben de ciddi ciddi acaba yeni açılacak şehir hastanesi ile mi devam etsem tüm sürecime diye düşünmeye başladım. Ödemesine öderim ancak boşa giden paraymış gibi de geliyor bir yandan. Devlette her ay zaten muayne yapılıyor diye biliyorum. Sıkıntılı olan ilk haftalar geçtikten sonra acaba 4. aydan itibaren devlete mi gitsem
Doğum ücretimi öğrendim bugün 20.000TL miş. Yılbaşından sonra zam gelecekmiş. 30.000 olur kesin ben doğurana kadar. Daha gideceğim muayene ücreleriyle beraber 50.000 falan tutacak gibi en iyi ihtimalle.. Tabi yılbaşından sonra muayne ücretlerini de 600TL den 1000TL ye çıkartırlarsa bilemicem.
Bazen düşünüyorum devlette doğuran nasıl doğuruyor sonuçta diye. Neyse düşünücem bunu.
Devlette de şöyle bir ihtimal olabiliyor sanırım, örneğin doğumun doktorunun çalışmadığı bir saate ya da güne denk geldi sürekli devam ettiğin doktor değil de başka birisi doğum yaptırıyor. Özelde doktorunu da secmis oluyorsun, doğum yapacağın zaman bebek plansız bir günde bile gelse doktorun hastaneye geliyorMaalesef özeller uçmuş tahlil konusunda. Benden de kan tahlil isterse aile hekimimde yaptıracağım artık. Mecbur değiliz bizden her istedikleri tahilli o özel hastanede yaptırmaya, dışarıda devlette falan da yaptırarak sonuçları götürebiliriz.
hastaneden hastaneye degisiyor sanirim surec. Bizim kontrol randevu süremiz 15 gün. İki haftada bir gidiyoruz, birinde ücret ödüyorsak diğerinde ödemiyoruz.Kızlar benim de doktorum iki haftada bir çağırıyor her gittiğimizde de muayene ücreti ödüyoruz sizde de bu şekilde mi? Çevremizdekiler ayda bir ödüyormuş mesela ayda iki kez de gitse, merak ettim sizde de böyle mi
Zaten en fazla ıkı kısı oluyor canım genelde de tek oda yenı acılıyorsa daha guzel tertemız bazı ozel hastaneler devlet hastanelerınden beterValla bizim de izmir de yeni açılacak, hastane de benim evime o kadar yakın ki anlatamam. Bir açılsın da hele, randevu alırım gibime geliyor. Hastanenin yerinden ötürü öyle çok kalabalık olmaz herhalde diye düşünüyorum ancak yanlış düşünüyor da olabilirim. Bir gider konuşurum. Belki daha uygun ücret karşılığı özel oda hizmetleri vardır. Öğrenirim.
ayyy oha yaa geri isteseydin paranı yada tekrar baktırsaydın aynı yereDoktorun tamamen detaylı şeyler istemiş aslında güzel bişey varsa bişey baştan önlem almak ama 700 tl de tek teste çok geldi bana. 2bin tl kan ve idrar testine verdim geçen ne e nabıza düştü ne hastanenin sitesinde açılıyor sağlıkocağıda ısrarla testleri istiyor tekrar kan verdim Sağlıkocağı aynı testleri ücretsiz baktı benim 2bin çöpe gitti
doktorum da bana ikili teste riskli grupta olabilirsin testin olasılığı 70% o yüzden fetal yaptıralım dedi ben de tamam dedimBen daha gitmedim kontrole yavrum, doktorum ikili test demişti ama fetal DNA demedi ben de yaptırmayı düşünmedim açıkçası
anladım hayatım başka hastaneler araştırabilirsin tabi neden olmasın . bence içine sinmediyse doktorunu değiştirOnceden bır düşük yaşadım bacağımda rahatsız etmeyen damar görüntüleri var varisten şüpheleniyordum kan pıhtılaşmasının en cok goruldugu bölgelerden bırıymıs bacaklar ona bakacakmış gögüs ultrasonu ıstedı doktorum cok pınpırıklı kanser konusunda ılk muayenede bıle simır testı yaptı vucudumda da iç organlarıma bakacagını soyledı hoş kendı de bakmıyor profesöre yonlendırdı bıraz kılom var ondan mı suphelendı artık anlamadım yaptırmak zorundamıyım dedım evet dedı cuma gıdecegım bakalım netlesır artık korkuyorum da bu kadar pinpirikli biriyle yola devam etmelımıyım ama bebek konusunda da bı o kadar rahat keseye adam akıllı bakmadı olcmedı bıle
Banada o testlerde pıhtılaşma hafif düzey 12.haftadan sonra coraspirin kullan dedi. İlk gebeliğimde de özel laboratuvarda parmağımı delip saniye tuttular pıhtılaşma süresi şukadar diye hemen çıktı sonuç. Yani o testin bi sürü çeşiti varBak o testlerı bana saglık ocagında yaptır dedı benden sadece kan pıhtılasması testıne burdan baktıralım dedı oda ozel bı laboratuvara gonderılmıs bıde canım devletın makınalarına bazı doktorlar cok guvenmıyor belkı o yuzden orda yaptırmanı ıstedı ama gercekten cok fazla
Canım senınki kaç çıktı protein s değil miBanada o testlerde pıhtılaşma hafif düzey 12.haftadan sonra coraspirin kullan dedi. İlk gebeliğimde de özel laboratuvarda parmağımı delip saniye tuttular pıhtılaşma süresi şukadar diye hemen çıktı sonuç. Yani o testin bi sürü çeşiti var
Bayraklı şehir hastanesinden mi bahsediyorsun canım açıldı açıldı o hatta ilk doğum gerçekleşmiş. Mhrs de de randevuya açıldı sabah baktım hemen bugüne randevu vardı yarına da var boş şuan bende bi gideyim dedim meraktan eşim yoğunum dedi bi gitcem bendeValla bizim de izmir de yeni açılacak, hastane de benim evime o kadar yakın ki anlatamam. Bir açılsın da hele, randevu alırım gibime geliyor. Hastanenin yerinden ötürü öyle çok kalabalık olmaz herhalde diye düşünüyorum ancak yanlış düşünüyor da olabilirim. Bir gider konuşurum. Belki daha uygun ücret karşılığı özel oda hizmetleri vardır. Öğrenirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?