2024 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    252
Aslında kendin köfte evde yapıp buzluğa atsan çıkarırsın ekmeğini yine dısardan alırsın sosla falan baya seni idare edebilir.bende arada yiyorum ama dediğin gibi sonra vicdan yapıyorum
Aslında tavuk koftem vardı dondurucuda o da aklıma geldi sonra dedim gidip taze ekmek alcam yapcam aman dedim ya soyle gitsin

Ben de hep market yoğurdu yiyorum. Eskiden mayalardim ama epeyidir mayalamiyorum

Valla bende yiyorum ne yalan söyleyim okadar kasmıyorum tavuğa vs mesafeliyim ama fast food köfte burger filan baya yiyorum yani

Ev kiraları asgari ücretin çok çok üstüne çıktı. Kafayı yemiş ev sahipleri. Öbür dünyada fena sorgulanacaklar. Ülkenin çoğu karı koca asgari ücret alıyor. Ne yicek içecek fatura ödeyecek de bebeğine bakacak insanlar. Kimsenin halden anladığı yok.

Eğer durumunuz el veriyorsa çıkın derim doğalgaz büyük kolaylık bebekli evde.

Gerçekten mi ya ben tatlıya hayır diyemiyorum hele çikolata nasıl bırakırım bilmiyorum biri çıkıp çikolata zararlı desin de artık yemeyeyim ya

Canım benim aklıma acaba ev yoğurdu mu zarar olur diye takıldı birden.sütü pastorize için diyolar ya yoğurt kafama dank etti ondan sordumbende yerim market yoğurdu ona takılmam da evdeki bakteri midir diye tedirgin oldum

Sizi çok sikmayacaksa doğal gazlı evde rahat edersiniz diye düşünüyorum canım, bizim evde de hat var ama petek vs takılmadı, bir sürü tadilat gerekiyor mutfak parkeleri falan kalkması gerekli sanirim hiç gözüm yemedi toz toprak tadilat işlerini klimalarla devam

Merve3553 canım senin serklaj ile ilgili birşeyin vardı sanırm. Şimdi ben idrarımı yaparken zorlandığım için acile geldim de ilk vajinal muayene yapcam serklaja bakıcaz dedi ben reddettim erkek doktordu istemedim tesettürlüyüm, yan tarafta bayan dr vardı o direk karından bakalım dedi hiç vajinal bakalım demedi . Senin öyle bir sıkıntın var mı onla bağlantısı olabilir mi serklaj kısalığı ile ?

Valla benim olduğum yerde süt bulmak zor ben marketten alıyorum yoğurdu
Marketten yenir canım sonuçta sütü de oyle paketli içiyoruz.ben ev yoğurdu zararlı olur mu diye düşündüm bi an pastorize olayından dolayı

Gerçekten mi ya ben tatlıya hayır diyemiyorum hele çikolata nasıl bırakırım bilmiyorum biri çıkıp çikolata zararlı desin de artık yemeyeyim ya
Ben tatlı delisiydim küçüklükten beri de böyleydi babam hatta seni tatliciyla evlendircem derdi su an hiç istemiyorum, sadece geçtiğimiz hafta canım çekti epeyi yedim bir anda ama çoğunlukla aramıyorum eşim kendi bitiriyor hep tatlı abur cuburlari ucundan bir parça alayım vs gibi hiç isteğim yok tuzlu ve ekşi şeylere düştüm ben de

Çok haklısın bak öyle düşününce.

İnşallah bebislerimize zarar vermiyoruzdur
Ne yersek yiyelim içinde illaki katkı maddesi ilaç vs bişey oluyo ya şu dönemde full organik bulmak neredeyse imkansız özellikle büyük şehirlerde.
Ben kızıma ek gıdaya yeni başladığı dönem Migros taze direkt ten organik sertifikalı sebze meyvelerini alıp yemek yapardım ona özel birer pişirimlik buzluğa atardım. E çocuk ev harici annemde halasında babaannesinde filanda yiyor orda biz ne yersek onu yiyor filan dedim çok kasmayım artık biz ne yersek onu yesin zaten 1 yaşıda geçti.
Organik sertifikalı alıyodum ama ne derece organik bilmiyorum tabi hepsi sorgulamaya araştırmaya muhtaç

Ben de market yoğurdu maalesewf. Ev yoğurdu kokuyogibi geliyo niyeyse. Bebiş doğunca şu tiksintiler geçince artık. Olabildiğince sağlıklı beleniyoruz zaten.
Ev yoğurdunu son zamanlarda bir tam tutturamadim sonra da sinir oldum aman dedim ya uğraşıyorum sonra da yemiyoruz garip bir şey oluyor evlendigimiz yıl hep kendim mayalardim epeyidir hiç mayalamiyorum. Dışarıdaki yoğurtlar da pastörize zaten yoğurda gelesiye kadar eminim çok daha zararlı şeyler yiyoruzdur

Evet evet şu dönemde neredeyse imkansız katkı maddesiz bir şey bulmak, sağlık olsun artık ya gittiği herhangi bir yerde katkı maddeli bir yiyecekle tanışacak zaten minnoslar

Canım çiğ süt alıyorsan iyice bi parmak eksilecek kadar kaynatmak lazım diye biliyorum eğer pastörize alıyorsan okadar kaynatmaya gerek yok. Ama güzelce kaynatınca bakteri sıkıntısı en azından zararlı bakteri sıkıntısı kalmıyor. Yani burada hangi sütü kullanıp nekadar kaynattığına bağlı olarak değişiyor. Dediğin gibi bazen yararlı olan yapımına göre zararlı olabiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…