- 28 Mart 2023
- 11.317
- 12.904
- 228
Kaynatiliyor ya acaba o durum pastörize mi olmasini sağlıyor? Bu başlarda benim de kafama takilmisti çünkü ne alsam şu an pastörize mi diye bakıyorumCanım benim aklıma acaba ev yoğurdu mu zarar olur diye takıldı birden.sütü pastorize için diyolar ya yoğurt kafama dank etti ondan sordumbende yerim market yoğurdu ona takılmam da evdeki bakteri midir diye tedirgin oldum
Köydeki kadınların market yoğurdu yedkilerini sanmıyorum hiç ve canavar gibi oluyor çocukları. Olmaz bence bişi.İnternetten bakınca ev yoğurdu faydalı diyo gebelikte.ben hep ev yoğurdu yedim kafama takıldı.İnşallah doğrusunu yapmışımdır
Aynen ya onu tak bunu tak, yasaklı gıdaları tüketmiyoruz zaten. Bir de tiksinme ve iştahsızlık durumu var her şeyi tüketemiyor insan hamileyken.Ev yoğurdunu son zamanlarda bir tam tutturamadim sonra da sinir oldum aman dedim ya uğraşıyorum sonra da yemiyoruz garip bir şey oluyor evlendigimiz yıl hep kendim mayalardim epeyidir hiç mayalamiyorum. Dışarıdaki yoğurtlar da pastörize zaten yoğurda gelesiye kadar eminim çok daha zararlı şeyler yiyoruzdur
Ayy bence tiksinirsin bu kadar yemeyeBen şu ara fast food'a taktımburger,Popeyes vs. Bunlardan tavuk nuggetlarini da yiyorum direkt tavuk olarak tavuk dünyası hariç bir yerde yemedim, salata ya da sebze tuketmiyorum zaten ama bugün tıka basa yedim inşallah igrenirim de kurtulurum şu istekten ya. Artık yemek istemiyorum fast food tarzı vicdanen de kötü hissediyorum ama canım o an sadece onu istiyor
Kaynatıyorum baya canım,doktora bi sorarım bakalımCanım çiğ süt alıyorsan iyice bi parmak eksilecek kadar kaynatmak lazım diye biliyorum eğer pastörize alıyorsan okadar kaynatmaya gerek yok. Ama güzelce kaynatınca bakteri sıkıntısı en azından zararlı bakteri sıkıntısı kalmıyor. Yani burada hangi sütü kullanıp nekadar kaynattığına bağlı olarak değişiyor. Dediğin gibi bazen yararlı olan yapımına göre zararlı olabiliyor.
Kaynatıldığına güveniyorum canım bencede kalmıyodur bi bakteriKaynatiliyor ya acaba o durum pastörize mi olmasini sağlıyor? Bu başlarda benim de kafama takilmisti çünkü ne alsam şu an pastörize mi diye bakıyorum
Doğru canım haklısınKöydeki kadınların market yoğurdu yedkilerini sanmıyorum hiç ve canavar gibi oluyor çocukları. Olmaz bence bişi.
Aynen canım bunu nekadar geç yapabilirsek okadar iyide ben 13 aya kadar dayandım sonrada elendimEvet evet şu dönemde neredeyse imkansız katkı maddesiz bir şey bulmak, sağlık olsun artık ya gittiği herhangi bir yerde katkı maddeli bir yiyecekle tanışacak zaten minnoslar
Ay böyle düşünce bana bi bahçe evine taşınma fikri geliyor ek biç organik beslen filan sonra iki çocukla şimdi kim uğraşır onla diyip çabucak geri gidiyor o fikirKöydeki kadınların market yoğurdu yedkilerini sanmıyorum hiç ve canavar gibi oluyor çocukları. Olmaz bence bişi.
Annem de vardı yeğenime hep o şekilde yaptılar meyveli falan da yapmışlardı ben de oyle yaparım sanırımAynen ya onu tak bunu tak, yasaklı gıdaları tüketmiyoruz zaten. Bir de tiksinme ve iştahsızlık durumu var her şeyi tüketemiyor insan hamileyken.
Bu arada bende yoğurt yapma makinesi var. Taş gibi oluyor yoğurtlar onda. Bebiş doğunca sık sık yapacağım ek gıdaya başladığında yesin kuzum.
Aay inşallah ya bugün doymama rağmen yedim tiksinirim belki diye su an mesela hiç görmek istemiyorum inşallah böyle devam ederAyy bence tiksinirsin bu kadar yemeyeben bı kere yesem yeterli
Kuzenimin birisi full organik beslendi sonra bir şey yemez oldu her şeyi seciyordu, kardeşini de akışında büyüttüler yemek konusunda o daha rahattıAynen canım bunu nekadar geç yapabilirsek okadar iyide ben 13 aya kadar dayandım sonrada elendim
Yani aslında birazda akışına bırakmak gerekiyor. Ben bebeğime özel yemek yaptığımda yemezdi oturup ağladığımı bilirim bu çocuk niye yemiyor okadar uğraşıyorum diye. Saldım şimdi maşallah ne bulursa gömüyorKuzenimin birisi full organik beslendi sonra bir şey yemez oldu her şeyi seciyordu, kardeşini de akışında büyüttüler yemek konusunda o daha rahattı
Canım en son tekrar ölçüm yaptırdım 32 çıkıyor doktor kısalık şuan için yok dedi ultrasonla baktı benim doktorumMerve3553 canım senin serklaj ile ilgili birşeyin vardı sanırm. Şimdi ben idrarımı yaparken zorlandığım için acile geldim de ilk vajinal muayene yapcam serklaja bakıcaz dedi ben reddettim erkek doktordu istemedim tesettürlüyüm, yan tarafta bayan dr vardı o direk karından bakalım dedi hiç vajinal bakalım demedi . Senin öyle bir sıkıntın var mı onla bağlantısı olabilir mi serklaj kısalığı ile ?
Canım son durum nedir baktılar mı rahim ağzı uzunluğunaMerve3553 canım senin serklaj ile ilgili birşeyin vardı sanırm. Şimdi ben idrarımı yaparken zorlandığım için acile geldim de ilk vajinal muayene yapcam serklaja bakıcaz dedi ben reddettim erkek doktordu istemedim tesettürlüyüm, yan tarafta bayan dr vardı o direk karından bakalım dedi hiç vajinal bakalım demedi . Senin öyle bir sıkıntın var mı onla bağlantısı olabilir mi serklaj kısalığı ile ?
Ooh ne güzel vallaYani aslında birazda akışına bırakmak gerekiyor. Ben bebeğime özel yemek yaptığımda yemezdi oturup ağladığımı bilirim bu çocuk niye yemiyor okadar uğraşıyorum diye. Saldım şimdi maşallah ne bulursa gömüyor
Kesinlikle tecrübeyle öğrendim bendeOoh ne güzel vallaakışında olur gider ya çok da kasmamak lazım demek ki
Peki yazdığım gibi bir belirtin var mıydı idrar yaparken zorlanma gibiCanım en son tekrar ölçüm yaptırdım 32 çıkıyor doktor kısalık şuan için yok dedi ultrasonla baktı benim doktorum
Yok canım, yan tarafta bayan dr vardı ona rica ettim o hiç serklaja bakalım demedi direk karından muayene etti, ama diğer doktor neden bakalım dedi ona kafam takıldıCanım son durum nedir baktılar mı rahim ağzı uzunluğuna
Anladım canım. Yani onları yiyeceksen bile lokal burgercileri tercih et bence çok daha iyi köftesi hamburgeri olan. bu zincir marketlerin katkı maddesi çok oluyor ve içeriği çok temiz olmuyor özelikle tavuk vs tuketmemeye çalışBilindik marka hamburgercilerden ya da tavukcudan diyim anlarsın zaten canımsebze yemiyorum dışarıdan zaten de şu aralar biraz ipin ucunu kaçırdım gibi bir yandan vicdanen kötü hissediyorum ama bir yandan canım istiyor
Kuzenimin birisi full organik beslendi sonra bir şey yemez oldu her şeyi seciyordu, kardeşini de akışında büyüttüler yemek konusunda o daha rahattı
Aynen ya çok kadınca çok kaygı artıyor biraz rahat olmak lazım dengede tutmak lazım. Ben de özel bir şeyler yapıyorum yemiyor bazen de hiç yemez dediğim şeyi hapur hupir yiyor. Yani aslında bizimle alakalı değil hiçbir şey bebeğin de bir damak tadı var sevdiği sevmediği şeyler var çok kasmak lazımYani aslında birazda akışına bırakmak gerekiyor. Ben bebeğime özel yemek yaptığımda yemezdi oturup ağladığımı bilirim bu çocuk niye yemiyor okadar uğraşıyorum diye. Saldım şimdi maşallah ne bulursa gömüyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?