2024 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    252
Dörtlü tarama herzaman gerekli olmuyor ha yok ben yaptırırım aklımda kalacağına dersen hepsinin toteli fetal dna ile aynı paraya gelcek dediğin gibi. Ya birkez verip sonrasında sadece detaylı ultrasona gircen yada parça parça vercen canım

Ben ikili testten ekstra para alındığını bilmiyordum açıkcasi. Yani ben doktorun özel muayenejanesine gidiyorum normal kontrolden ne kadar alıyorsa o kadar alıyor ekstra sadece kan tahlili için para ödüyorum. Eğer fetal DNA parasına denk gelecekse direk fetal DNA yaptır çünkü bu testleri yaptırdıktan sonra eğer risk yüksek çıkarsa yine fetal DNA ya da amniyosentez isteyecekler. Için rahat olur o zaman ikili üçlü dörtlü teste gerek kalmıyor

Sana bir şey diyim mi bende demir fazlalığı var ve ben haftada bir bardak doğal süt tuketiyorum yarin doktora sorcam
Sorunca bana da haber verir misin canım yani aslında yenilen içilen şeylerin bazı ınsanlarda hemen ortaya çıkıyor bazılarınkıde yıllar sonra mesela şeker ve tansiyonda gluten tuketımınin tetiklediği söyleniyor şuan belki biz saglıklıyız ama ileriki zamanda ne olur bilemeyiz annem kardesimle bana süt içirmiş ama ikimizde de buna bağlı mı bilmiyorum ama kilo problemimiz oldu ikimizde de ritm bozukluğu var ayrıca safra kesem taş dolu ben bu yaşımda bu kadar hastalığın genetikten daha çok beslenme şekline bağlıyorum süt konusunda bu kadar kesin ifadeler varken kefir yoğurt peynir tüketebiliriz hem kat kat daha faydalı benim nacizane fikrim

Ah canım ne güzel anlatmışsın çok haklısın buna da alışmak gerekiyor artık hayatı ona göre yönetmeyi de öğrenmek gerekiyor, çok sağol

Doktor 12.haftada o ilaçlara başlatıyor sanırım dimi. Bana 12’ye kadar folik asite devam et dedi çünkü. Ama öncesinde bi test isteyip yine de değerlere bakıyor mu yoksa direkt her hamilenin demir ilacı mı alması gerekiyor

Canım ebe bana 13. Haftada tekrar gel değerlerine bakalım demişti doktor bu konuda bişey söylemedi

Benim annemin sütü ben 3 aylıkken kesilmiş ve beni kemik suyu, inek sütüyle beslemek zorunda kalmış.. boyum 171 kolay kolay hasta olmam ve çok sukur bir sağlık sorunum yok hamilelikte de toplasan 1 hafta midem bulandı.. gibi gibi yani sütle büyüyen bir kişi olarak bence ben inanmıyorum kendimde bir sıkıntı olmadı 25 yıldır.. kilo olarakta bugün internetten aldığım hamilelik pantolonlarım gelecek paylasicam buraya bir sıkıntım da yok çok şükür yani bir süt değil bu genetik yatkın miyiz hastalığa değil miyiz buna bakıyor.. Ben fazla alınmadığı sürece hamilelikte( sakat at haric) her şeyin faydalı olduğuna inanıyorum.. Bana doktorumun kendisi de hiçbir şey yasak değil dedi en son gittiğimde istediğini ye demişti

Mesela dün gündüz bulantım vardı halim yoktu full yattım telefonu elime almak bile istemedim. Akşam da yemekten sonra 8 buçukta uyumuşum, sabah kalktım size yazdım günlerim böyle saçma geçiyor
Mis gibi keyfini çıkar bende bazen çok uyuyorum bazende hiç uyku yok

Teşekkür ederim canım inşallah bebeklerimiz sağlıklı olur bunları düşünmek çok yıpratıyor

Tabi sizin kararınız ben bilimin söylediklerini söylüyorum inşallah da hep saglıklı olursunuz amaç zaten sağlık inanmak da önemli zaten

Bana da bir kez fetal dna verip hayırlısıyla rahatlamak mantıklı geliyor ya da ikili tarama üçlü tarama bunları devlette yaptırabilir miyim diye düşündüm bu da ikinci seçenek, akşam bir eşimle konuşayım karar verelim çok teşekkür ederim

Mesela dün gündüz bulantım vardı halim yoktu full yattım telefonu elime almak bile istemedim. Akşam da yemekten sonra 8 buçukta uyumuşum, sabah kalktım size yazdım günlerim böyle saçma geçiyor
O uyku hali bende de hamileliğin başındaki gibi oldu ya hep yorgunum ve uykum var

Ben hiç ebeyle görüşmedim bana bir şey denmedi valla.
Ebe sanki doktordan daha çok bilgilendirme yapıyor gibi yada benim ebem bilgiliydi hatta bırlıkte baya sohbet ettik oda bir anneymiş deneyimlerini paylaştı sende bi ebene uğra bakalım canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…