- 4 Mayıs 2021
- 9.496
- 12.517
- 198
Tabi canım faydası var sadece herşeyde olduğu gibi bunda da fazlası zarar benceBen faydalı olduğuna hala inanıyorum ama unutmazsam doktoruma sorcam..
Her hamilenin alması gerekiyor canım. Doktora görede kimi test te yapıyor kimi yapmadan veriyor. Benim ilk hamilelikteki doktorum gözlerimden anlıyordu demir eksikliğimi test filanda yapmıyodu sık sık.Doktor 12.haftada o ilaçlara başlatıyor sanırım dimi. Bana 12’ye kadar folik asite devam et dedi çünkü. Ama öncesinde bi test isteyip yine de değerlere bakıyor mu yoksa direkt her hamilenin demir ilacı mı alması gerekiyor
Devlette yaptırabilirsin ama randevu için geç kaldın sanırım canım yani devlette randevu işi sıkıntılı bana devlette ikili test yaptıracaksam 9.haftada randevu almam gerektiği söylenmişti 11-12 haftaya anca veriyolar. Ama şansına belki boşluk bulur denk getirirsin bi dene şansını istersenBana da bir kez fetal dna verip hayırlısıyla rahatlamak mantıklı geliyor ya da ikili tarama üçlü tarama bunları devlette yaptırabilir miyim diye düşündüm bu da ikinci seçenek, akşam bir eşimle konuşayım karar verelim çok teşekkür ederim
İkili testte bi sorun çıkmazsa 3 lü 4 lü taramaya gerek kalmıyor canım ve devlette yaptırabilirsin 2 tüp kan alıyorlar bence boşa para vermeye gerek yok onun yerine bebişine eşya alırsın tabiki senin kararın kuzumBana da bir kez fetal dna verip hayırlısıyla rahatlamak mantıklı geliyor ya da ikili tarama üçlü tarama bunları devlette yaptırabilir miyim diye düşündüm bu da ikinci seçenek, akşam bir eşimle konuşayım karar verelim çok teşekkür ederim
Aman uyuyalım ilerde zaten uyuyamıcazBenimde aynıbol bol uyuyorum uykuya doymuyorum
Beni sağlık ocağından hemşire aramıştı kendini tanıtmıştı hamile kaldığında uğra falan diye. Zaten rutin tahlilleri de orda yaptırdım sistemlerine düşmüştür onun dışında da bir daha aramadılar bir ebem olduğunu bile senden öğreniyorumEbe sanki doktordan daha çok bilgilendirme yapıyor gibi yada benim ebem bilgiliydi hatta bırlıkte baya sohbet ettik oda bir anneymiş deneyimlerini paylaştı sende bi ebene uğra bakalım canım
Aaa anladım canım çok sağol.Her hamilenin alması gerekiyor canım. Doktora görede kimi test te yapıyor kimi yapmadan veriyor. Benim ilk hamilelikteki doktorum gözlerimden anlıyordu demir eksikliğimi test filanda yapmıyodu sık sık.
Bizimki bosmuş kesin zaten hastane de bostuBeni sağlık ocağından hemşire aramıştı kendini tanıtmıştı hamile kaldığında uğra falan diye. Zaten rutin tahlilleri de orda yaptırdım sistemlerine düşmüştür onun dışında da bir daha aramadılar bir ebem olduğunu bile senden öğreniyorum
Harika bir özet olmuşDoktorum 2'li tarama testinde %85 doğruluk oranı var, %15'lik kısmı kacirabiliyoruz ve bebek sağlıklı desek de doğumdan sonra down sendromlu olduğunu gorebiliyoruz dedi.
Fetal DNA %99 sonuç veriyor dedi. Her ne olursa olsun ben bebeğimi doguracagim dersen ikili yapalim ama sağlıklı dediğimizde down sendromlu olabileceğini unutma dedi. Fetal DNA dersen zaten farklı firmalar var dışarıda onlarla gorusmen gerekecek dedi.
Amniyosentez annenin karnından sıvı alarak yaptığımız bir test ve %100 sonuç verir dedi. Ee o zaman neden amniyosentez yapmıyoruz herkese diyeceksin çünkü düşük ihtimali olabiliyor amniyosentezde dedi. Çok gerekli olmadıkça yapılmaz dedi. Ben ikili yaptırayım dedim. Sanırım 2li temiz çıkarsa 3lu4lu tarama olmuyor tam emin değilim ama. Bir de 21. Hafta için üni hastanesinden bir doktor söyledi doktorum randevu aldım perinatoloji bölümünden. Orada da detaylı ultrason yapılacak sanırım, bildiklerim bu kadar
Aaaa ben şok.Bizimki bosmuş kesin zaten hastane de bostuBende kan vermeye gidince aile hekimi hemen yönlendirdi çünkü onlarında mecbur söylemek sormak zorunda olduğu şeyler varmış form doldurdu kayıt açtı
Süt laktoz olduğu için onun fermante hali yoğurt ve kefiri tercih edin diyor diyetisyenler. Ama bu zararlı olduğu anlamına gelmiyor sindirimi ve hazmı daha zor olduğu gaz yapabileceği için bir öneriSütün zararlı olduğunu ilk defa senden duyuyorum şimdi yogurt çok faydalı diyorlar ama yoğurt sütten yapiliyor
3 bardak süt içebilirmisiz baya iyi yani içmek serbest gibi bir şey kimse bir günde 3 bardak süt icmiyordur sana kim söyledi nerden duydun zararlı oldugunu
Tamam kuzum söylicem, belim de felaket çok zorlanıyorum dün bugün onu da konuşcamEvet diğer arkadaşlar da bahsetmiş canım sen yine doktorunun söylediğini de aktar bize
Demek süreç böyle ilerliyor yapacak bir şey yok az daha dayanıcazAynıyız bebeğim biraz düzeldi gibi olmuştu 10.hafta itibariyle mutfağa yine bay bay dedim
Evet kuzum 2li güzelse 3lü 4lü gerek yok diyor doktor bana. Bana direk 2li yaptıralım gençsin dedi. Sorun görürsek de nipt yaptırırız dedi. Şimdi hiçbir şeye gerek yok diyorDoktorum 2'li tarama testinde %85 doğruluk oranı var, %15'lik kısmı kacirabiliyoruz ve bebek sağlıklı desek de doğumdan sonra down sendromlu olduğunu gorebiliyoruz dedi.
Fetal DNA %99 sonuç veriyor dedi. Her ne olursa olsun ben bebeğimi doguracagim dersen ikili yapalim ama sağlıklı dediğimizde down sendromlu olabileceğini unutma dedi. Fetal DNA dersen zaten farklı firmalar var dışarıda onlarla gorusmen gerekecek dedi.
Amniyosentez annenin karnından sıvı alarak yaptığımız bir test ve %100 sonuç verir dedi. Ee o zaman neden amniyosentez yapmıyoruz herkese diyeceksin çünkü düşük ihtimali olabiliyor amniyosentezde dedi. Çok gerekli olmadıkça yapılmaz dedi. Ben ikili yaptırayım dedim. Sanırım 2li temiz çıkarsa 3lu4lu tarama olmuyor tam emin değilim ama. Bir de 21. Hafta için üni hastanesinden bir doktor söyledi doktorum randevu aldım perinatoloji bölümünden. Orada da detaylı ultrason yapılacak sanırım, bildiklerim bu kadar
Ben de doktoruma 2li yaptırıp bir görelim dedim ona göre düşünürüm dedim ama yine uyardı bak sonuçlarda yanılma payı olabiliyor diye, gönlümü ferah tutuyorum hayırlısıyla sağlıkla doğarlar inşallahEvet kuzum 2li güzelse 3lü 4lü gerek yok diyor doktor bana. Bana direk 2li yaptıralım gençsin dedi. Sorun görürsek de nipt yaptırırız dedi. Şimdi hiçbir şeye gerek yok diyor
İkili testi ne kadara yaptırmıştın sen canım?Doktorum 2'li tarama testinde %85 doğruluk oranı var, %15'lik kısmı kacirabiliyoruz ve bebek sağlıklı desek de doğumdan sonra down sendromlu olduğunu gorebiliyoruz dedi.
bana devlet hastanesinde 12.haftada otomatik kan tahlili istediler ama sonuca bakmadan demir, folik asit ve b12 karışımı olan bir vitamin verdiler canımDoktor 12.haftada o ilaçlara başlatıyor sanırım dimi. Bana 12’ye kadar folik asite devam et dedi çünkü. Ama öncesinde bi test isteyip yine de değerlere bakıyor mu yoksa direkt her hamilenin demir ilacı mı alması gerekiyor
Aynı boydayız ama ben 67 kiloyum özendim şu an sanaEki Görüntüle 3323906 Eki Görüntüle 3323907 Eki Görüntüle 3323908 Eki Görüntüle 3323909
Kızlar renkleri kalitesi çok güzel ama ben hep dar pantolona alıştığım için mi böyle arkasi pot geldi gibi ama çok aşırı rahat kumaşı baya esniyor.. ben 36 giyiyorum normalde 38 beden aldım ve şimdi bu 4.aydan itibaren asıl kilo alımları olacak ben 56 58 kilo olduğum zaman 38 beden giyiyorum sizce ne yapsam bence kalsın en azından gerçekten çok rahatım bir bilemedim gibi de oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?