- 11 Ağustos 2023
- 1.783
- 3.752
- 48
- 37
Müthiş bir öğreti, çok teşekkür ederimO kadar normal ki hissedilen her şey bu sebeple kendimizi ne kadar motive edip, refresh edersek bebişler o kadar mutlu olur zatenBebişin çok rahat ve dünyanın en güvenli en mutlu yerinde sen bazen yorgun hissetsende, mutsuz hissetsende, dünyanın en iyi ve en kötü duygularını yaşasanda onun olmak istediği yer senin yanın o seninle çok mutlu gelgitlere takılma sakın. Hastanedeki hemşire böyle demişti bana ilk doğumumda ve hala hatırlarım en zor zamanlarımda çok iyi gelmişti
Amin kuzum Allah razı olsun hepimiz sağ sağlim alalım kucağımıza bebişlerimizi inşallahHe olsun kızhayırlı uğurlu olsun canım şimdiden sağlıkla hayırlı sağ Salim kucağına almayı nasip etsin Allah
Amin kuzum inşallahAy evet görüyorum seni balım. Allahım su gibi akan bir doğum nasip etsin hepimize. İnşallah her şey yolunda gider. Az kalmış
Ay hayır olsun. Çoğzel rüya bebişli rüyalarAy ben rüyamda bebişimi gördüm yüzünü felan da gördüm yanaklı bişeydi bende yanaklıyım bana benziyordu emziriyordum meme ucum yok şuan bile ama rüyamda bebiş ağzını atar atöaz meme ucum çıktı baya emzirdim emzirdim ay çok güzeldi tekrar uyusam aynı rüyayı görür müyüüüöm
Amin gülümAmin kuzum Allah razı olsun hepimiz sağ sağlim alalım kucağımıza bebişlerimizi inşallah
Hepsini aldım eme eme de çıkıyormuş ucu silikon meme ucuyla emzirip bu sefer oka alıştı diyende çok var bakalım meme ucu olmayanlar nasıl süreç olcak emzirmekAy hayır olsun. Çoğzel rüya bebişli rüyalar
Bu arada meme ucu ile ilgili bir bilgi. Ucu içinde olanlar şırınga ya da meme ucu çıkarıcı ile çıkartabiliyormuş. Ya da silikon meme ucu ile emzirme denenebilirmiş. Öte yandan da aslında meme ucunun olup olmaması çok da önemli değilmiş bilinenin aksine. Kahve rengi kısmı tamamen bebiş ağzına alması gerektiği için aslında meme ucu olmayan biri bile emzirebilirmiş. Tabi bebişler ilk doğduklarında çene kasları çok güçsüz oluyor ve bunu başarmaları zor oluyor.
Değil değil hiç normal olmuyor insan hsjsk. Büyüdükçe yerleri daralacak evet zaten son haftaların da bir de bu kaygısı oluyor, hareket etsin diye yediklerinle +1 kilo cepteSon günlerde bende de başladı o. Normalde böyle yapınca hareketli olması lazımdı falan diye. Ama sonradan fark ettim ki bebişimiz büyüyor, nasıl bizim huyumuz suyumuz değişiyorsa onunkide değişiyor bence. Valla annelik deli işi gerçekten. Böyle bir endişe, kaygı hali normal değil.
Canımm MAŞALLAH rüyann Nasipse iyiymiş gerçiğide Sağlıkla zamanında Nasip olsun İNŞALLAH Çok AminnAy ben rüyamda bebişimi gördüm yüzünü felan da gördüm yanaklı bişeydi bende yanaklıyım bana benziyordu emziriyordum meme ucum yok şuan bile ama rüyamda bebiş ağzını atar atöaz meme ucum çıktı baya emzirdim emzirdim ay çok güzeldi tekrar uyusam aynı rüyayı görür müyüüüöm
Amin inşallah canım yok daha yeni bugün 31 e girdim 20haftalarda falan yaptım 2.dozunu 20 ocakta yaptım ikisinin arasında 6hafta falan olmuştuCanımm MAŞALLAH rüyann Nasipse iyiymiş gerçiğide Sağlıkla zamanında Nasip olsun İNŞALLAH Çok Aminn31. Haftada tetenoz olann senmiydin acaba
Anladımm tatlımm bir arkadaş geçen hafta olmuştuda 31 haftadaydı sanırım bende yaptırıcamda Nasipse 29+ lardayım 30. Haftanın içindeyim Ağrıı vs oluyormu diycektim canım İNŞALLAH sağlıkla ilerlesinlerde bebişlerAmin inşallah canım yok daha yeni bugün 31 e girdim 20haftalarda falan yaptım 2.dozunu 20 ocakta yaptım ikisinin arasında 6hafta falan olmuştu
Kız senin bu kocanın atletleriyle alıp veremediğin neyAaaa bu listede büyük eksik var. MÜSLİN
- Ben depend dışında gece ped'i de aldım.
- İlk doğduğu andan itibaren bebişe gösterilmeye başlanacak siyah beyaz zeka kartlarından aldım.
- Hışırtılı huşurtulu kitap aldım.
- Ana kucağı aldım.
- Maşrapası, yıkama küveti, bebek havlusu, süngeri var.
- Hala bebeğe çarşaf almadım bu ara 1-2 tane almayı planlıyorum.
- Bir de bebefon alayım mı almayım mı hala kararsızım.
- Emzik için emzik askısı aldım.
- Emzik için saklama kabı aldım.
- Çıngırak oyuncak aldık çok ağladığında ilgisini çeksin diye.
- Kaşık biberon aldım. (Bizim hastane normal biberonla verdirtmiyormuş mamayı falan da, kaşık biberon ya da şırınga ile)
- Konak tarağı aldım sık dişli.
- Konak tarağını alırken kargo bedava olsun diye parmağa takılan bebiş diş fırçası aldım minik.
- Çok fazla salya akıttıkları için 4. aydan itibaren su geçirmez önlük aldım(sürekli kıyafet değiştirmemek için kolaylık dediler)
- Yatağı için alez aldım. (Olası idrar sızıntıları için yatağı korusun)
- Malum havalar hem serin hem de sıcaklaşmaya başlacak bir dönem olacak. Hazır fermuarlı kundak aldım ince.
- Üstte dediğim gibi havalar soğuk da olabilir (iklim değişikliği) kalın battaniye kundak da aldım. Eğer soğuk olursa gece battaniye kundakta yatırcam.
- Emzirme yastığım var.
- Pudra kokulu çöp poşeti aldım.
- Hava nemlendirici var.
- Bebek arabası için sineklik aldım.
- 20 tane ağız mendili aldım.(niyeyse arkadaşlarım hala az buluyo, en kötü kocamın atletlerinden keser mendil yaparım o an ihtiyaç olursa fghjkdfgh)
- Sling var. Arkadaşım vermişti o hiç kullanmamış. Bakalım ben kullanır mıyım görcez.
- Eşimin ısrarı ile 1 tane mama aldım. (Golden Goat)
Valla senin yazdıkların dışında aklıma gelenler bunlar sanki.
Benim oğlum namaz kılınaca hareket ediyor bugün hiç hareket etmedi hâlâ bi kahvaltı yapıp namazı mı kılayım belki ederSabah 5.30 gibi uyandım, gece uyanınca hep uyanık oluyordu bebeğim, tık yok bekledim bekledim. İçime nasıl bir şey çöktü kalktım hemen tuvalete gittim genelde onu yapınca “hö noluyo ya” diye uyanır çünkü sonra da çikolata yedim korkuyla bekledim. Uyandı, kıpırdadı çok şükür. Nasıl korktum ya, üstüne bu duygu da değişik geldi oğlumdan sonra başka bir bebek için aynı kaygıyı taşımak. Analık çok zor
Ben 2. Dozu salladım yaptırmayacaktim 30. Haftadan beri arıyor hemşire bugün gideceğim 33+1 de o kazandı ben pes ettim peşimi bırakmıyor karıAnladımm tatlımm bir arkadaş geçen hafta olmuştuda 31 haftadaydı sanırım bende yaptırıcamda Nasipse 29+ lardayım 30. Haftanın içindeyim Ağrıı vs oluyormu diycektim canım İNŞALLAH sağlıkla ilerlesinlerde bebişler
Evde ilk gözden çıkartılacak şey o gibi geldiKız senin bu kocanın atletleriyle alıp veremediğin ney
Hiç ağrı olmadı canım bende sadece vurduğu yerin üstüne yatınca çok hafif o da bir gece başka hiçbir şey olmadıAnladımm tatlımm bir arkadaş geçen hafta olmuştuda 31 haftadaydı sanırım bende yaptırıcamda Nasipse 29+ lardayım 30. Haftanın içindeyim Ağrıı vs oluyormu diycektim canım İNŞALLAH sağlıkla ilerlesinlerde bebişler
Bak ne fark ettim, bazen böyle oturup karnımı izliyorum ufak ufak kıpırdanmalar görüyorum ama hissetmiyorum. Bazen hareketleri zannettiğimizden daha minik oluyoBenim oğlum namaz kılınaca hareket ediyor bugün hiç hareket etmedi hâlâ bi kahvaltı yapıp namazı mı kılayım belki ederkaç saat hareket etmeyince endişelenmemiz gerekiyor
Benimkiler hissedilmeyecek gibi değil artık canım hatta çoğu hareket canımı yakıyor sen kaçıncı haftadasınBak ne fark ettim, bazen böyle oturup karnımı izliyorum ufak ufak kıpırdanmalar görüyorum ama hissetmiyorum. Bazen hareketleri zannettiğimizden daha minik oluyo
Amin inşallah canım sabah sabah ne güzel dua ettin öyleAnladımm tatlımm bir arkadaş geçen hafta olmuştuda 31 haftadaydı sanırım bende yaptırıcamda Nasipse 29+ lardayım 30. Haftanın içindeyim Ağrıı vs oluyormu diycektim canım İNŞALLAH sağlıkla ilerlesinlerde bebişler
29+2 olduk bugünBenimkiler hissedilmeyecek gibi değil artık canım hatta çoğu hareket canımı yakıyor sen kaçıncı haftadasın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?