2024 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Aklımda şu soru var; acaba normal doğuma müsait olduğu halde direk sezeryan isteyen olur mu? Yani normalden korktuğu için . Ya da böyle yapan var mıdır vardır bence
E tabiki bir sürü kadın var böyle. Son anda can tatlılaşıyor.

Sorabilirsin minnoş ben alınıp bozulmuyorum bu tarz sorulara, kesin yargılara biraz bozuluyorum
Bilmiyorum ya normalde ben "aaa sezaryen mi olacaksın neden?" diye sorulmasını itici buluyorum. İlk kez sana sordum o da yazdıklarından ötürü, doğru mu anladım diye teyit amaçlı.

Bence bu tarz sorular bazılarına kendini yetersizmiş gibi hissetmesine neden oluyor olabilir o yüzden doğru bulmuyorum. Herkesin karakteri bir değil sonuçta. Daha hassas olabiliyor bazılarımız. Ne bilim. Kimse kırılmasın, kendini yetersiz hissetmesin.

Ya ben böyle yadırgayıcı bi üslup değilse konuşup cesaretlendirmeyi gerekli görüyorum galiba. Ne bileyim faydası çok ya, mecbur kalmayan kimse o faydadan mahrum kalmasın istiyorum.

Ha bilmem, haklısın aslında ben de herhangi biri sorsa belki sinir olurdum ama hem soruş tarzından hem de artık gerçekten tanışan arkadaş gibi olduk ya niyetini biliyorum, o yüzden sanırım hiç rahatsız olmadım. dan dun sormadın sonuçta bu M mansure97 mesela inanılmaz bir vajinal doğum destekleyicisi, onun mesajlarını da hiç rahatsız edici bulmuyorum, niyetinizi biliyorum heheh

Yıllardır arkadaşım olan insanlar benim bu gruptaki ponçikliğimi görseler bizle ne derdin vardı diye suratıma tükürürler ha, ahushdıdkf of sabah sabah aklıma düşen şeyin gerçekliğinden utandım resmen

Aklımda şu soru var; acaba normal doğuma müsait olduğu halde direk sezeryan isteyen olur mu? Yani normalden korktuğu için . Ya da böyle yapan var mıdır vardır bence
Bana sezeryan yapılacak çok yüksek ihtimalle. Ben de aksine sezeeryandan korkuyorum o kesilme fikri bir kaç gündür sürekli kafamda. Sonrasındaki o ilk yürüyüş

Kızlar bebeğin başı en erken ne zaman kanala girer bilgisi olan var mı? YA da bebeğin başı kanala girsin diye en erken ne zaman kanala girme egzersizi yapılır?

Ya bu yapılan çatı muayeneleri bu sebeple yapılmıyor mu zaten? Bebeğin sıkışma ihtimali var mı yok mu ona bakıl mıyor mu acaba?
Bu vakum annenin fiziksel olarak normal doguma yatkınlığıyla alakalı degil. 4 sebep var. 1. Anne yeterince ve efektif bir şekilde ıkınamıyor, o yüzden aslında çıkabilecekken bebek çıkamıyor. Bir de annenin ateşinin çıktığı durumlar oluyormuş, o güçsüzlük yapıyor tabi. 2. Bebek kanala giriyor ama kalp atışları yavas ve oksijen alamıyor. 3. O tam çıkma anı çok aşırı uzuyor, bu 1 ve 2yi tetikliyor olabilir. 4. Bebek kanala giriyor ve baş aşağı pozisyonda ama çıkamayacak bir kanalda. Sallıyorum sağa dönük 80 derece gelmesi gerekiyorsa sola dönük 60 derece oluyor gibi. Ama nasıl durması gerektiğini bilmiyorum, örnek gibi şeyettim.

Ya aslında hayat kurtaran bir şey ve sadece doğumdan sonra kısa süre izi kalıyor, yoksa hemen geçiyormuş. Bir de nadir yani Almanya'da doğumlarin %6sinda kullanılıyormus örneğin. Ama işte düşününce insan korkuyor. Bir de narkozsuz kullanılmıyor.

Hepimiz komplikasyonsuz, güzel doğumlar geçirelim, bebeklerimizi sag salim kucağınıza alalım, başka bir şey istemiyorum.

Bence çok var hatta bence sezaryenlerin çoğu bu sebepten yapılıyor. Ama bence bu da geçerli bir sebeptir. Hiçbir kadın istemediği bir doğum şekline zorlanmamali tıbbi açıdan engel yoksa.

Kızlar bebeğin başı en erken ne zaman kanala girer bilgisi olan var mı? YA da bebeğin başı kanala girsin diye en erken ne zaman kanala girme egzersizi yapılır?
Kanala girme egzersizi diye bir şey yok benim bildiğim kadarıyla, doğum sancıları başladıktan sonraki 24 saat içinde bebeğin kanala gireceği kabulü var. Doğumun ikinci etabı bu kanala girme dedikleri olay, o da hızlı gerçekleşsin diye olabildiğince ayakta ve yürüyerek geçirin sancı çektiğiniz zamanları diyorlar. Sancılar arası durup dinlenip yerçekiminin işini yapmasını bekleyin, olay bu.

Onun kontrolü bizde değil bildiğim kadarıyla. Doğum sancıları başladı mı yavastan kanala girme de başlıyor. Sonra yürütüyorlar ya hastanede çok ya da pilates topunda belini yuvarlatiyorlar, o süreci hızlandıran bir şey. Yer çekimini kullanıyorsun yani. Yoksa önceden egzersizle yapılan bisey değil galiba.

Ben de alışamadım o kadar ilginç geliyor ki . Uyumadığı zaman dokunuyorum anında geri cekiyor ama uyuduğu zaman dokunuyorjm asla kıpırdamıyor duruyor öyle
Gece tuvalete giderken yavaş hareket ediyorum sarsmadan gidin gelim uyanmasın diye

Ben altı aylıkken çocuk cerrahisine yaptırdım üç gün de iyileşti şuan 7 yaşında iyiki küçükken olmuşum korkardım diyor kimisi büyümesini bekliyor düğün falan yapıyor strese gerek yok bence

36 da kanal egzersizlerine başlattı benim doktorum 37 de girmeye başlıyor ama ilk gebeliklerde 38 falan oluyor genelde. Hatta Mart annelerinde birinin ki kanala yönlenmiş 37 lerde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…