- 30 Ocak 2019
- 1.432
- 1.565
- 133
Bana doktorum ilk gebeliğimde tadı kötü içemezsen içine birkaç damla limon sık öyle iç dedi bende daha tadına bakmadan hemen limon sıktım içtim. Şimdi yine isterlerse öyle yapmayı düşünüyorum limon sıkınca tadı çokta kötü gelmemişti.Yaptirmayi düşünüyorum canim ama bir yandan korkuyorum su da icmemek gerekiyormus sanirim ben gece defalarca kalkip su iciyorum sabah gozumu acar acmaz su iciyorum hic su icmeden sekerli bi icecegi icersem kusma ihtimalim yüksek gibigazoz gibi tadi demişler hep, ben gazozu normalde de icemem hic midem bulanir cok sekerli diye. Nasil gececek bende bilmiyorum o yuzden
Canım cok su içersen idrar rengi açılır bu iyi bisey, idrarin rengi koyuysa az su iciyorsun demektir arttırman gerekir yoksa enfeksiyon gecirirsinArkadaşlar bebeğim tedavi ile oldu şuan gebe kaldım Çok ŞÜKÜR ama gebeliğin ilk haftalarında sabahları idrarım koyuydu şuan daha açık geliyor bana yani şöyle ilklerde gece su içmiyordum şuan mecbur içiyorum 1 gibi ilacım var 10 gündür ve beyaz serum tedavisi aldım en son dün ve ondan iki hafta önce etkilermi bilmiorum kafama takıldı hcg değerim iyiydi artışıda hatta gittim keseyi bebeğin oluşum aşamasını gördüm ama kafama bu takıldı varmı aydınlatabilecek arkadaş
Bende aynı şekilde hem anne yani olsun istiyorum hem sallansin istiyorum, aralik grubunda arkadaslar elele marka almışlar çoğunlukla öyle okumustum, benim cok yakın bi arkadasim uni baby aldi ona guzel diyor. Kendimde internette bakarken yoyko cok hosuma gitti ama hangisini alacagim konusunda bende cok kararsizim hala. Daha bebek arabasi da almadim onu da yoyko almayi düşünüyorumBen de hala almadım park yatak, iki ölçütüm var benim de tercihimi yaparken, sallanır olması ve anne yanına uygun olması. İnternette bı kaç marka ve model ekledim ama park yatakta neye bakmak lazım hiç bilmiyorum hepsi aynı kalite ve aynı model gibi geliyor bana
Prego marka da trendyolda en cok satanlar icinde ona bakmak hic aklima gelmemişti bir inceleyeyim canım cok sagol8 sene evvel prego almıştım jokerden. Çokk memnun kalmıştım. Yıllarca salladım çocukları daha da sapasaglamdı. Eşim vermiş ama birine. Çok üzüldüm
Ben ferrum fort kullaniyorum canim 12. Haftadan beri memnunum bulantı yapmıyorKızlar demir hapı verdi mi doktorunuz? Hepiniz kullanıyor musunuz?
Haklısın canım bazisina hic dokunmuyor ama bana da yaramadi. Zaten bir daha denemeye cesaret bile edemem aşırı mide yanması yaşadım çünküCanım biz pastane sahibiyiz. Bana sor kaç defa yedin diye sayılıdır yemişliğim. Hamile değilken bile mide yanmasına sebep oluyor. Ne kadar kaliteli yağ kullanırsak kullanalım ağır oluyor ev de yapılan poğaçaya göre ve mide yanmasına sebep oluyor. Özellikle hamilelik dönemlerinde pastane poğaça/böreğinden uzak durmalısın midesi hassas olmayana dokunmuyor ama midesi hassas olanı mahvediyor bizzat yaşıyorum. Sıcak ekmekte öyle mesela. Hemen mideme oturur ve yanma/bulantı yapar sonrasında. O yüzden hani herkesin şu hayal ettiği gelsin pastalar poğaçalar gitsin börekler kurabiyeler olayı maalesef bende ofsayteminim hiç tanımadığım müşteriler benden çok daha fazla yemiştir unlu mamülleri
İnsallah sıkıntısız atlatabiliriz canım ya valla simdiden gerilmeye basladim nasil icecegim diyeBana doktorum ilk gebeliğimde tadı kötü içemezsen içine birkaç damla limon sık öyle iç dedi bende daha tadına bakmadan hemen limon sıktım içtim. Şimdi yine isterlerse öyle yapmayı düşünüyorum limon sıkınca tadı çokta kötü gelmemişti.
Canım cok su içersen idrar rengi açılır bu iyi bisey, idrarin rengi koyuysa az su iciyorsun demektir arttırman gerekir yoksa enfeksiyon gecirirsin
Günaydın canımm teşekkür ederim anladım o halde endişeye gerek yok koyu olması gerekmiyor henüz çok küçüğüz 6 haftalık İNŞALLAH isteyen herkes sende bende sağlıklı doğumlar geerçekleştirelim canımm Çok Aminnn
Merhabalar ,aynısını bana da verdi doktor . Ama kabızlık ve hafif de mide bulantisi yapıyor. Anlamak için dün içmedim. Günün hangi saati önerdi ? Bana aç iç demişti fakat sabah euthrox 25 mg içiyorum bu yüzden sabah içemiyorum. Cevaplarsaniz sevinirim.Bana 16.hafta baslatti doktor ve son tahlilimde demir depoların çok iyi demişti. Solgarin gentle iron demir halini kullaniyorum
Merhaba. Ben de aynı tiroid ilacinı kullanıyorum. Bana da farklı bir demir hapı verdi. Aç iç dedi. Eutheox içtiğimi söyleyince önce tiroid ilacı aç karnına iç, 40 dk sonra kahvaltı, 1 saat sonra da demir ilacını iç dedi. Sonra da çay ve süt ürünlerinden etkilenir. Ona göre tok da icebilirsin dedi.Merhabalar ,aynısını bana da verdi doktor . Ama kabızlık ve hafif de mide bulantisi yapıyor. Anlamak için dün içmedim. Günün hangi saati önerdi ? Bana aç iç demişti fakat sabah euthrox 25 mg içiyorum bu yüzden sabah içemiyorum. Cevaplarsaniz sevinirim.
Canim demir hapi ve tiroid hapı ayni anda icilmiyor, demiri aksam yatmadan ic öncesinde iki üç saat kadar ac oldugun icin icebilirsin. Tiroid hapini sabah icmelisin hormon oldugu icin sabah icmek gerekiyormus aç olarak. Bir de demir hapi kabizlik yapiyor ama magnezyum da kullanmaya başlarsan kabizlik sorunu kalmiyor ben bir ay sadece demir kullanirken o konuda sıkıntı yaşadım. Magnezyum kullanmaya basladiktan sonra sorunum duzeldi. Bağırsakları calistiriyor çünkü magnezyum tabletlerlMerhabalar ,aynısını bana da verdi doktor . Ama kabızlık ve hafif de mide bulantisi yapıyor. Anlamak için dün içmedim. Günün hangi saati önerdi ? Bana aç iç demişti fakat sabah euthrox 25 mg içiyorum bu yüzden sabah içemiyorum. Cevaplarsaniz sevinirim.
Evet biliyorum o yüzden ilk gün dışında sabah almadım demir hapini ama geceleri alıyorum ama doğru mu yapıyorum emin olamadım :) Magnezyum henüz vermedi 2 ya da 2.5 hafta sonra detaylı ultrasona gitmeyi planlıyorum haftası itibariyle o zaman verir diye dusunuyorum. Tşkler yanıtınız için.Canim demir hapi ve tiroid hapı ayni anda icilmiyor, demiri aksam yatmadan ic öncesinde iki üç saat kadar ac oldugun icin icebilirsin. Tiroid hapini sabah icmelisin hormon oldugu icin sabah icmek gerekiyormus aç olarak. Bir de demir hapi kabizlik yapiyor ama magnezyum da kullanmaya başlarsan kabizlik sorunu kalmiyor ben bir ay sadece demir kullanirken o konuda sıkıntı yaşadım. Magnezyum kullanmaya basladiktan sonra sorunum duzeldi. Bağırsakları calistiriyor çünkü magnezyum tabletlerl
Benim doktorum da ısrarla aç iç dedi. Saat belirtmedi fakat euthroxdan dolayı sabahı eledim zaten .Tşk ederim yanıtınız için .Merhaba. Ben de aynı tiroid ilacinı kullanıyorum. Bana da farklı bir demir hapı verdi. Aç iç dedi. Eutheox içtiğimi söyleyince önce tiroid ilacı aç karnına iç, 40 dk sonra kahvaltı, 1 saat sonra da demir ilacını iç dedi. Sonra da çay ve süt ürünlerinden etkilenir. Ona göre tok da icebilirsin dedi.
Bence normal çünkü benim meme ucumda beyazımsı sanki kurumuş gbi . Hiç müdahale etmedim .Hindistan cevizi yağı dahi sürmedim . İltihap olduğunu dusunmuyorum . Süt gelmesi için delik oluşması lazım buna hazırlanıyordur diye umuyorum :)Kızlar bu sabah meme ucunda bı beyazlık farkettim nokta kadar, ama sanki iltihap gibi geldi, ama acımıyor da, çok küçük mikron büyüklüğünde bı kabarcık. Bu kahverengi halkadakilerden bahsetmiyorum direk memenin ucunda sanki süt deliklerinden birimde beyaz iltihapli kabarcık olmuş gibi. Böyle bişey başına gelen oldu mu, doktora gitsem bu nokta kadar şey için mi geldin diye güler mi acaba. Bı de fucidin kim kullanmıştı aramızda, hamilelikte kullanılıyor muydu.
Evet evet sıvı değil, kabuk gibi de değil sanki süt cikmista orada kurumuş kalmış gibi. Hafifçe elimle almaya çalıştım alınmadı ben de uyarmak istemedim meme ucunu. İltihap olsa acı da olurdu dokununca dedim, acı ağrı yok sadece nokta kadar beyaz-sarimtrak arası bir akıntı olmuş orada kalmis gibi geldi. Neyse tek değilmişim normal demekki. Pirinç tanesi kadar fucidin sürdüm, onu da bu grupta birine doktor vermişti diye hatırlıyorum oradan aldığım cesaretle sürdüm umarım yanlış bişey yapmamisimdir.Bence normal çünkü benim meme ucumda beyazımsı sanki kurumuş gbi . Hiç müdahale etmedim .Hindistan cevizi yağı dahi sürmedim . İltihap olduğunu dusunmuyorum . Süt gelmesi için delik oluşması lazım buna hazırlanıyordur diye umuyorum :)
Bende de birkaç tane olmuştu, hatta deri çıkıntısı mı başka bişey mi anlamadım, çok da kaşınıyordu kaşırken baktım bir tanesi koptu ve kanamadı. Sonra hepsini kaşıyıp kopardım, meme ucu da içeri doğru onu da aralayınca orada da açık renk çıkıntılar görüyordum onları da deri uzantısı büyüdü diye düşünüyordum ama bu dışarıdakiler kopunca bi kulak çubuğunu ıslattım biraz sürdüm koptular böyle sert sert parçalar minnacık. Sanırım bi salgı oluyor meme uçlarınımızda, o da kuruyup böyle çıkıntılar haline geliyor.Kızlar bu sabah meme ucunda bı beyazlık farkettim nokta kadar, ama sanki iltihap gibi geldi, ama acımıyor da, çok küçük mikron büyüklüğünde bı kabarcık. Bu kahverengi halkadakilerden bahsetmiyorum direk memenin ucunda sanki süt deliklerinden birimde beyaz iltihapli kabarcık olmuş gibi. Böyle bişey başına gelen oldu mu, doktora gitsem bu nokta kadar şey için mi geldin diye güler mi acaba. Bı de fucidin kim kullanmıştı aramızda, hamilelikte kullanılıyor muydu.
Uyarmamakla iyi yapmışsınızEvet evet sıvı değil, kabuk gibi de değil sanki süt cikmista orada kurumuş kalmış gibi. Hafifçe elimle almaya çalıştım alınmadı ben de uyarmak istemedim meme ucunu. İltihap olsa acı da olurdu dokununca dedim, acı ağrı yok sadece nokta kadar beyaz-sarimtrak arası bir akıntı olmuş orada kalmis gibi geldi. Neyse tek değilmişim normal demekki. Pirinç tanesi kadar fucidin sürdüm, onu da bu grupta birine doktor vermişti diye hatırlıyorum oradan aldığım cesaretle sürdüm umarım yanlış bişey yapmamisimdir.
Olabilir, ben de tam ne olduğunu anlayamadım çok fazla inceleyemedim de dışarı çıkmak uzereydik, birikinti mi yoksa deri altında iltihap mi eve gidince bakicam tekrar. Umarım deri altı iltihap değildir. Ama dediğin gibi sanki sarimstrak deri gibiBende de birkaç tane olmuştu, hatta deri çıkıntısı mı başka bişey mi anlamadım, çok da kaşınıyordu kaşırken baktım bir tanesi koptu ve kanamadı. Sonra hepsini kaşıyıp kopardım, meme ucu da içeri doğru onu da aralayınca orada da açık renk çıkıntılar görüyordum onları da deri uzantısı büyüdü diye düşünüyordum ama bu dışarıdakiler kopunca bi kulak çubuğunu ıslattım biraz sürdüm koptular böyle sert sert parçalar minnacık. Sanırım bi salgı oluyor meme uçlarınımızda, o da kuruyup böyle çıkıntılar haline geliyor.
Ben de işte ilk burada sorayım başına gelen var mı diye dedim, büyüteçle mi baktın bunu nasıl gördün diye dalga geçse yeridir yaniUyarmamakla iyi yapmışsınızbenim de bu şekilde hatta 2 3 hafta önce farkettim . İlk farkettigimde daha azdı aynı anlattiginiz gbi durum . Bunun içinde doktora gidersem doktor ne der bilmiyorum bende
Merhaba, ben de birkaç başarısız tüp bebek denemesi, iki kimyasal gebelik sonrasında kendiliğinden hamile kalınca çok tedirgindim. İlk gittiğim özel doktor da sağolsun benden daha telaşlıydı, aman onu yapma bunu etme şu testleri yapalım falan.. Sonra üniversitede takibe başladım, riskli gebelik değil rahat ol dediler, rutin testler rutin takipler yapılıyor rahatladım. Ben de vücudumu çok dinliyordum, aman kasıklarım ağrıdı, idrarımı yaparken yavaş geliyor baskı hissediyorum kesin enfeksiyon falan herşeyden endişeleniyordum yapılan tahliller idrar kültürü falan hep temiz çıktı. Hala korkularım var hem kendi vücuduma dair hem bebeğe bişey olursa gibi ama kendimi sakinleştirmeye çalışıyorum. En azından şunu kabul ettim, doktorlar yapılması gereken herşeyi yapıyor, ben de beslenmem hareketime dikkat ediyorum olması gerektiği gibi, kontrol edemeyeceğim durumlar da olabilir bunu kabul ettim ve daha sakin bakıyorum. Bence bir hastanede tek bir doktor takibi daha iyi, kafamız karışmaz sakince devam ederiz. En önemlisi sevincinize, heyecanınıza odaklanın bence, bebek gelince evde neleri değiştireceğim diye planlayın, isim düşünün, alınacaklara bakın vs. huzurlu şeylerle meşgul edin kendinizi, kötü olasılıklara odaklanmayın.Genel olarak kaygılı bir gebelik geçiriyorum . Erken haftalarda doğal yoldan tekrarlayan düşük öyküm vardı. Yanı sıra dış gebelik geçirdim. Laparaskopi ile tüpümun biri alındı . Sonrasında tüp bebek ve tüp bebekte de düşük yaşayınca genetik bakılarak sağlıklı gelen embriyo transfer edildi. 18.haftamdayim .Dün gece acile gitti akıntım su gbi geliyordu. Bebeğin suyu olma ihtimalinden korkup amnisure testi yapıldı . Bebeğin suyu iyi denildi.Test de negatif bebek haftasiyla uyumlu evinize gidin dendi :) bunu kafamdan eledim fakat 15 haftamda muayene sırasında rahim ağzı uzunlugu 32 mm di . O zaman araştırmadigim için uzun mu kısa mi çok bilmiyordum üzerinde durmadım şimdi de acaba zamanla kısalir mi diye dusunmeden edemiyorum . Kaldı ki takibimi yapan doktor prof perinatalog bana tatile çıkabilirsin denize girebilirsin dahi dedi . ( henüz gitmedim 2 3 saatlik yolculuk dışında ) Eskiden kasik ağrılarım vardı . Smear ,idrar ve iki kez idrar kültürü verdim . Hiçbir şey çıkmadı . Rahim büyümesi dendi. Onlar çok azaldı bebek gobegimi genisletmeye başlayınca yukarıya tasindi sanki öyle hissediyorum. Takibimi yapan doktor detaylı için randevu al dedi sadece. Acaba başka bir doktorda daha takipli mi olsam acaba diye dusunmuyor değilim :)
Fakat kendisi Rus bir bilim adamının sık ultrasona maruz kalma ilgili bir çalışma yaptığını fakat sümen alti edildiğini anlatmıştı. Biraz mesafeli yaklaşmıştı ben bir hafta arayla muayene olmak isteyince de etmemisti zaten . Çok uzun yazmış olabilirim :) Merak ettiğim şey şu sizler iki doktorla mi takip surecindesiniz ?
Bende de var normal diye düşünüyorum. Meme hazırlanıyor bebeğe. Randevun olduğu zaman bir sor istersen geçmezse.Kızlar bu sabah meme ucunda bı beyazlık farkettim nokta kadar, ama sanki iltihap gibi geldi, ama acımıyor da, çok küçük mikron büyüklüğünde bı kabarcık. Bu kahverengi halkadakilerden bahsetmiyorum direk memenin ucunda sanki süt deliklerinden birimde beyaz iltihapli kabarcık olmuş gibi. Böyle bişey başına gelen oldu mu, doktora gitsem bu nokta kadar şey için mi geldin diye güler mi acaba. Bı de fucidin kim kullanmıştı aramızda, hamilelikte kullanılıyor muydu.
Cook tşk ederim mesajıniz için . Dönem dönem ruh halim değişiyor . Aslında kaygım şu ya birşeyleri kaçırıyorlarirsaMerhaba, ben de birkaç başarısız tüp bebek denemesi, iki kimyasal gebelik sonrasında kendiliğinden hamile kalınca çok tedirgindim. İlk gittiğim özel doktor da sağolsun benden daha telaşlıydı, aman onu yapma bunu etme şu testleri yapalım falan.. Sonra üniversitede takibe başladım, riskli gebelik değil rahat ol dediler, rutin testler rutin takipler yapılıyor rahatladım. Ben de vücudumu çok dinliyordum, aman kasıklarım ağrıdı, idrarımı yaparken yavaş geliyor baskı hissediyorum kesin enfeksiyon falan herşeyden endişeleniyordum yapılan tahliller idrar kültürü falan hep temiz çıktı. Hala korkularım var hem kendi vücuduma dair hem bebeğe bişey olursa gibi ama kendimi sakinleştirmeye çalışıyorum. En azından şunu kabul ettim, doktorlar yapılması gereken herşeyi yapıyor, ben de beslenmem hareketime dikkat ediyorum olması gerektiği gibi, kontrol edemeyeceğim durumlar da olabilir bunu kabul ettim ve daha sakin bakıyorum. Bence bir hastanede tek bir doktor takibi daha iyi, kafamız karışmaz sakince devam ederiz. En önemlisi sevincinize, heyecanınıza odaklanın bence, bebek gelince evde neleri değiştireceğim diye planlayın, isim düşünün, alınacaklara bakın vs. huzurlu şeylerle meşgul edin kendinizi, kötü olasılıklara odaklanmayın.
Selam ben devlete tek doktora gidiyorum. Sadece ikili test için perinoloji dra gittim farklı ve detaylı için de aynı hastaneye perinotoloğa aldım. Bence de tek doktora gitmeniz kafa karışıklığı yapmaz. Doktorunuza güvenin sakinleşin Allah'ın izniyle herşey yolunda gidecektir. Siz stres yaptıkça bebeğiniz de etkilenecek.Zaten doktorunuz da profmuş. Onlar oraya kolay kolay gelmiyorlar. Bilgisine güvenin.Genel olarak kaygılı bir gebelik geçiriyorum . Erken haftalarda doğal yoldan tekrarlayan düşük öyküm vardı. Yanı sıra dış gebelik geçirdim. Laparaskopi ile tüpümun biri alındı . Sonrasında tüp bebek ve tüp bebekte de düşük yaşayınca genetik bakılarak sağlıklı gelen embriyo transfer edildi. 18.haftamdayim .Dün gece acile gitti akıntım su gbi geliyordu. Bebeğin suyu olma ihtimalinden korkup amnisure testi yapıldı . Bebeğin suyu iyi denildi.Test de negatif bebek haftasiyla uyumlu evinize gidin dendi :) bunu kafamdan eledim fakat 15 haftamda muayene sırasında rahim ağzı uzunlugu 32 mm di . O zaman araştırmadigim için uzun mu kısa mi çok bilmiyordum üzerinde durmadım şimdi de acaba zamanla kısalir mi diye dusunmeden edemiyorum . Kaldı ki takibimi yapan doktor prof perinatalog bana tatile çıkabilirsin denize girebilirsin dahi dedi . ( henüz gitmedim 2 3 saatlik yolculuk dışında ) Eskiden kasik ağrılarım vardı . Smear ,idrar ve iki kez idrar kültürü verdim . Hiçbir şey çıkmadı . Rahim büyümesi dendi. Onlar çok azaldı bebek gobegimi genisletmeye başlayınca yukarıya tasindi sanki öyle hissediyorum. Takibimi yapan doktor detaylı için randevu al dedi sadece. Acaba başka bir doktorda daha takipli mi olsam acaba diye dusunmuyor değilim :)
Fakat kendisi Rus bir bilim adamının sık ultrasona maruz kalma ilgili bir çalışma yaptığını fakat sümen alti edildiğini anlatmıştı. Biraz mesafeli yaklaşmıştı ben bir hafta arayla muayene olmak isteyince de etmemisti zaten . Çok uzun yazmış olabilirim :) Merak ettiğim şey şu sizler iki doktorla mi takip surecindesiniz ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?