2024 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    268
Kızlar bi de hala düzenli değil benim bebegin hareketleri bi gün varsa bi gün yok her seferinde de korkutuyor ama sakın kalmaya çalışıyorum acaba sizin de öyle mi?

Benimde şükr herşey güzel çıktı biraz bebeğin karın haftası 1 2 hafta önde şekere dikkat et dedi yüklemeyi muhakkak yaptır dedi kötü bir durum mu bebeğe zararı olur mu dedim hayır ama gizli şeker çıkmasın dedi tedbir alınmış olur dedi aslnda çok kiloada almasın 2 kilo aldım 21 haftada bakalm hayırlısı bende meyveyi biraz kesmeliyim sanırım kuruyemise dönsem iyidir harekette yok tabi normal

Benim son 2 haftadir bulantim yok diyebilirim. Bulanirken bu kadar aldiysam bir de bulanmasa halim nolurdu

Bence hiç yemeyin ama dayanamiyorsaniz tatlandırıcıli olanlar yerine bunlar daha sağlıklı seçenekler demek istedim . Bir de hurma özü ile yapilanlar falan var içinde chia tohumu olanlar . Pols gurme idi sanırım markası.

Doktor meyveyi bile sinirlandirin dediyse dikkat etmek de fayda var. Yeşil elma bulursaniz da yeşil muz mesela . Gerçi tatlı sevenler için benim bu önerilerim çok da tatlı olmadı

Kızlar bi de hala düzenli değil benim bebegin hareketleri bi gün varsa bi gün yok her seferinde de korkutuyor ama sakın kalmaya çalışıyorum acaba sizin de öyle mi?
Canım ben normal diye okumuştum bu haftalarda bi gün var bi gün yok şeklinde olmasını. Ben de gün içinde hissetmiyorum. Akşam bacaklarımı uzatınca pıt pıt vurmaya başlıyor. Sırt üstü hiç yatmadığım için bilmiyordum ama dün ultrasonda sırt üstü yatınca kudurdu resmen Saatte on hareket falan diye okudum ama o ileri haftalar içindir herhalde. Bi de saymaya başlasam zaten psikopat olurum ben. O yüzden çok takmamaya çalışıyorum

Doktor diyet verirse beni en zorlayacak olan cayi sekersiz icmek..caysiz da yapamiyorum cok zorrrr cookk kac kere birakmaya calistim cayi sekerli icmeyi asla yapamiyorum :))

Doktor diyet verirse beni en zorlayacak olan cayi sekersiz icmek..caysiz da yapamiyorum cok zorrrr cookk kac kere birakmaya calistim cayi sekerli icmeyi asla yapamiyorum :))
Cocukluk dışında çayı hiç şekerli içmedim desem Bende çayın yanında tüketilen şeylerin hastasiyim . Yanında kuru incirle falan deneyin . Hatta kuru incirin içine ceviz koyun kapatin bir deneyin bakalım yanına da şekersiz çay .

Bu arada benim de şekerim cikabilirim. An itibariyle tartıldım ve toplamda 4 kg almışım. Başlarken 5 kg fazlam vardı zaten. Neyse şekeri olan arkadaşlar yüzde 100 ekşi mayalı çavdar ekmeği tuketebilirler günde bir iki dilim eğer diyet listelerinde ekmek varsa. ( Normal fırınların bunun için ayrı alanı yoksa ekşi maya uretemezler . Ekşi hamurdur o sadece o yüzden ekşi mayali diye satilanlarin çoğu doğru değil ) Bulursanız çok işe yaradığını görürsünüz .

Benim ilk gebeligimde şeker çıktı diyabet kontrolündeydim, diyetisyene de gidiyordum ve bana yasaklanan ilk şey kati olarak kuru meyveydi özellikle de incirin tazesi bile çok yüksek şeker oranına sahipken kurusu olduğu gibi konsantre şeker. Eğer şeker riski olan varsa çok dikkat etmeli kuru meyvelere. Taze meyvelerden de şeker oranı düşük olanlar serbestti bana. O da her gün değil, haftanın belli günleri sadece.

Kuru meyveyi çayı şekersiz icemeyenler için önerdim aslında . Şekeri henüz çıkmamış çay şekerini bırakma asamasinda olanlar için.
Sekeri olan biri bence sıfır şeker beslenmeli zaten ilk gunler çok zor olur ama alisilir. Son tup bebekle beraber insülin direncim ortaya çıkmisti. Öncesinde hiç dikkat etmiyordum çünkü 2 3 ay hem aralıklı oruç hem de şekersiz beslendim doktor kontrolünde . ( diyetisyen değil ) Direncim kırıldı. Ama hamilelikle beraber bana sık sık yemek ye ekmek tuket, günde bir por da meyve ye dendiği için yine geri dönme ihtimali de var. Tabi aralarda abartmış da olabilirim . Gebelik şekeri kendine has bir durumda olabiliyormuş yediklerimizden bagimsiz. Ayrıntılı randevum pazartesi bende korkuyorum açıkçası :)

Şaka gibiiiiii dün oturdum bi ton kuru üzüm yedim bugun de 100luk seker yuklemem var

Benim detayliya girip kiz olan bebegimin erkek olmasini ogrenmemize ne diyorsunuz hep icime doguyordu zaten erkek olacagi analar hissediyor valla 5. Ayinda cinsiyetimiz döndü
İçine doğruysa doğrudur analar hisseder. Ben de kız diyordum hep ve kız.

Kızlar bu yeniDoğan kıyafetleri çok küçük değil mi ufak ufak birşeyler alayım dedim 50 cm tulumlar gözüme çok küçük göründü emin olamadım gene bişey alamada döndüm
Bence 50 cmlere çok bulaşmamak lazım.bir hastane çıkışı yeter. Yeğenlerim 52 cm civarı doğdu. Hiç giyilmiyor. 65 cm civarı ile başlamak lazım.

Benimki yarım saat sürdü ama ben bitsin artık dedim.Karnima ağrı girdi.Bir de bebek elini açsın diye karnimi çok dürttü.Bebeğin yüzünü çekmiş resim olarak var fakat ben video şeklinde istiyordum.Çok kısa birkaç video kaydetmiş ama yüzü görünmüyor.Ilk gebeligimde kızımın videosu var ama bunu düzgün çekmemiş.Bizim çekmemize de müsaade etmediler biz çekip göndereceğiz dediler ama yüzünün olduğu video yok maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…