Hahaa o da iyiymiş vallaAy ben şok
Hayırlı olsun canım, ah bu doktorlar keşke dikkat etseler biraz
Benim son 2 haftadir bulantim yok diyebilirim. Bulanirken bu kadar aldiysam bir de bulanmasa halim nolurduBen hiç kilo almamıştım ilk 15 haftada. Sonra bulantılar geçti deli gibi iştahım açıldı ve 6 kilo aldımdaha şeker yükleme yaptırmadım bakalım nasıl çıkacak. İnşallah iyi gelir senin de. Diyet düşünemiyorum bu iştahlı halimle
Bence hiç yemeyin ama dayanamiyorsaniz tatlandırıcıli olanlar yerine bunlar daha sağlıklı seçenekler demek istedim . Bir de hurma özü ile yapilanlar falan var içinde chia tohumu olanlar . Pols gurme idi sanırım markası.Hayır şunu soruyorum. Mesela eksi meyveler dışında normal tatlı meyveler bile sekeri yukseltiyor dedi doktor ve sinirladi. Yani elma suyu da tatlı ekmadan yapılıyor ya sekeri yine yukseltir diye dedim acaba kullansak mi diye. Ben normalde de ara ara alırdım elma suyu konsantresi şeker yerine çok sevrim ama sekere dikkat et kes diyince bari arada diyabet recel diyabet çikolata vs yiyeyim dedim
Canım ben normal diye okumuştum bu haftalarda bi gün var bi gün yok şeklinde olmasını. Ben de gün içinde hissetmiyorum. Akşam bacaklarımı uzatınca pıt pıt vurmaya başlıyor. Sırt üstü hiç yatmadığım için bilmiyordum ama dün ultrasonda sırt üstü yatınca kudurdu resmenKızlar bi de hala düzenli değil benim bebegin hareketleri bi gün varsa bi gün yok her seferinde de korkutuyor ama sakın kalmaya çalışıyorum acaba sizin de öyle mi?
Doktor diyet verirse beni en zorlayacak olan cayi sekersiz icmek..caysiz da yapamiyorumBence hiç yemeyin ama dayanamiyorsaniz tatlandırıcıli olanlar yerine bunlar daha sağlıklı seçenekler demek istedim . Bir de hurma özü ile yapilanlar falan var içinde chia tohumu olanlar . Pols gurme idi sanırım markası.
Doktor meyveyi bile sinirlandirin dediyse dikkat etmek de fayda var. Yeşil elma bulursaniz da yeşil muz mesela . Gerçi tatlı sevenler için benim bu önerilerim çok da tatlı olmadı
Cocukluk dışında çayı hiç şekerli içmedim desemDoktor diyet verirse beni en zorlayacak olan cayi sekersiz icmek..caysiz da yapamiyorumcok zorrrr cookk kac kere birakmaya calistim cayi sekerli icmeyi asla yapamiyorum :))
Benim ilk gebeligimde şeker çıktı diyabet kontrolündeydim, diyetisyene de gidiyordum ve bana yasaklanan ilk şey kati olarak kuru meyveydiCocukluk dışında çayı hiç şekerli içmedim desemBende çayın yanında tüketilen şeylerin hastasiyim . Yanında kuru incirle falan deneyin . Hatta kuru incirin içine ceviz koyun kapatin bir deneyin bakalım yanına da şekersiz çay .
Bu arada benim de şekerim cikabilirim. An itibariyle tartıldım ve toplamda 4 kg almışım. Başlarken 5 kg fazlam vardı zaten. Neyse şekeri olan arkadaşlar yüzde 100 ekşi mayalı çavdar ekmeği tuketebilirler günde bir iki dilim eğer diyet listelerinde ekmek varsa. ( Normal fırınların bunun için ayrı alanı yoksa ekşi maya uretemezler . Ekşi hamurdur o sadece o yüzden ekşi mayali diye satilanlarin çoğu doğru değil ) Bulursanız çok işe yaradığını görürsünüz .
Kuru meyveyi çayı şekersiz icemeyenler için önerdim aslında . Şekeri henüz çıkmamış çay şekerini bırakma asamasinda olanlar için.Benim ilk gebeligimde şeker çıktı diyabet kontrolündeydim, diyetisyene de gidiyordum ve bana yasaklanan ilk şey kati olarak kuru meyveydiözellikle de incirin tazesi bile çok yüksek şeker oranına sahipken kurusu olduğu gibi konsantre şeker. Eğer şeker riski olan varsa çok dikkat etmeli kuru meyvelere. Taze meyvelerden de şeker oranı düşük olanlar serbestti bana. O da her gün değil, haftanın belli günleri sadece.
Şaka gibiiiiii dün oturdum bi ton kuru üzüm yedim bugun de 100luk seker yuklemem varBenim ilk gebeligimde şeker çıktı diyabet kontrolündeydim, diyetisyene de gidiyordum ve bana yasaklanan ilk şey kati olarak kuru meyveydiözellikle de incirin tazesi bile çok yüksek şeker oranına sahipken kurusu olduğu gibi konsantre şeker. Eğer şeker riski olan varsa çok dikkat etmeli kuru meyvelere. Taze meyvelerden de şeker oranı düşük olanlar serbestti bana. O da her gün değil, haftanın belli günleri sadece.
İçine doğruysa doğrudur analar hisseder. Ben de kız diyordum hep ve kız.Benim detayliya girip kiz olan bebegimin erkek olmasini ogrenmemize ne diyorsunuzhep icime doguyordu zaten erkek olacagi analar hissediyor valla 5. Ayinda cinsiyetimiz döndü
Bana da vermedi resim. ((Zaten doktorum doçent çok detaylı bakıyor her kontrolde ama kızdığım konu doğru düzgün resim alamadı uğraşmadı yani, hani gez dolaş gel demis burda bi çok doktor bana demedi valla
Yenidoğan olarak ve baston olarak kullanılabilir. Çok hafif katlandığında 4 kilo mu ne oluyor. Yağmurluğu rüzgarlığı falan var ama biraz fiyatı tuzlu. Eskiden 10-12 idi şimdi bilmiyorum ne kadar oldu.Acaba özellikleri nelerdir paylaşabilirmisiniz?
Bence 50 cmlere çok bulaşmamak lazım.bir hastane çıkışı yeter. Yeğenlerim 52 cm civarı doğdu. Hiç giyilmiyor. 65 cm civarı ile başlamak lazım.Kızlar bu yeniDoğan kıyafetleri çok küçük değil miufak ufak birşeyler alayım dedim 50 cm tulumlar gözüme çok küçük göründü emin olamadım gene bişey alamada döndüm
Şekerin yoksa çok etkilemez herhalde, ama varsa bugün belli olur zaten. Ben de yükleme yaptıracağım hafta ne hikmetse deli gibi tatlı hatta baklava yemiştimŞaka gibiiiiii dün oturdum bi ton kuru üzüm yedim bugun de 100luk seker yuklemem var
Benimki yarım saat sürdü ama ben bitsin artık dedim.Karnima ağrı girdi.Bir de bebek elini açsın diye karnimi çok dürttü.Bebeğin yüzünü çekmiş resim olarak var fakat ben video şeklinde istiyordum.Çok kısa birkaç video kaydetmiş ama yüzü görünmüyor.Ilk gebeligimde kızımın videosu var ama bunu düzgün çekmemiş.Bizim çekmemize de müsaade etmediler biz çekip göndereceğiz dediler ama yüzünün olduğu video yok maalesef.Bi benim ayrıntılı ultrasonum kısa sürdü, 20 dk da bitirdi bide özel sözde, kendi doktorum daha detaylı bakıyor, doğru düzgün resim de alamadı uğraşmadı doğru düzgün, doktorumun önerdiği yer sözde, soylucem ama yönlendirmesin kimseyi oraya
O anki kilosunu söyledi canım tahmini doğum kilosunu söylemedi.Kızlar aklıma takıldı detaylıda doktorunuz bebeğin tahmini doğum kilosuyla ilgili bişey dedi mi. Öyle bişeyler okumuştum sanki burada yanlış hatırlamıyorsam
Ben de dokuz kilo aldım.Seker çıkmasından korkuyorum.Iki hafta sonra 26. Haftada gideceğim. Sen kaçıncı haftada yaptırdın?Dokuzcuk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?