24. haftada doktora sormuştum hareketleri. Günde iki kez bile hissetsen sıkıntı yok demişti. Benim de şöyle, çoğunlukla sabahları hareketli oluyor. Gün içinde çalıştığım için çok hissetmiyorum. Düzenli sayılır diyeyimSizinle günümüz aynıbebeğinizin hareketleri düzenli mi acaba ?
Bunu siz sorunca mi dedi? Bana yatmayla ilgili hicbişey soylemedi. Ben de soluma yatıyorum ya sağımda ya sırt üstü uyaniyorumAslinda doktorlar illa sadece sola yatın demiyor, benimki uzun süre sırt üstü yatmamaya gayret et, arada sağ sol pozisyon değiştirerek yatmak daha iyi diyor. Ama dönerken ani dönmemek önemli kordon dolanması riskine karsin.
30 gibi başlasam diyorum inşallah. İkizlerim 33 haftalik dogmuştu. Giymemislerdi o yüzden. Hatta hemşire bebek cantasını isteyince ağlayarak vermiştim Giymeyecekler ki demiştim. Hatta bir tanesine hastaneden kıyafet giydirmişlerdi. Çok uzulmüştüm gorünce çok yikanmıştı kıyafet belliydi. Hijyen açısından öyle yaptılar sanırım.Kızlar bebislerin kıyafet yıkama ütüleme işine ne zaman başlamayı düşünüyosunuz29 haftalık olduk, sabırsızlanıyorum
Yokluğun aclıktan duşük çıkmasıKızlar sabah açlık şekerimi ölçtüm 90 çıktı, sonra 9:05 kahvaltıya oturduk- 10:05 de tokluk şekerimi ölçtüm bu sefer de 88 çıktı kafam çok karıştıben de eşimde doktorun söylediği şeyden eminiz sofraya oturduktan sonra bi saat demişti ama şimdi ikinci saatte de ölçmeyi planlıyorum. Sizcede anormal değil mi 88?
Benim sabah tokluk şekerim 140'a yakın çıkıyorKızlar sabah açlık şekerimi ölçtüm 90 çıktı, sonra 9:05 kahvaltıya oturduk- 10:05 de tokluk şekerimi ölçtüm bu sefer de 88 çıktı kafam çok karıştıben de eşimde doktorun söylediği şeyden eminiz sofraya oturduktan sonra bi saat demişti ama şimdi ikinci saatte de ölçmeyi planlıyorum. Sizcede anormal değil mi 88?
Sağlam trollendik yalnızYok canim evden cikmaya mecalim yok ne turu
Doguma 81 gun kaldi ya plakalari sayiyorum
Evet cnm bende öyle duydum solda yatınca daha iyi ama hiç uyuyamıyorum öyle, arada yatmaya çalışıyorum, yüzüstü yatmak çok zor zaten artık, direk çok sert tekmeler yiyorum ben öyle yatıncaBüyük oğlumda solda rahattım ama bunda sağda rahatım, hatta yakın zamana kadar farketmeden sırt üstüne dönüyordum, şimdi pek yatamıyorum sırt üstü ama genelde kendimi sağa dönmüş buluyorum. Sağa yatmak zararlı değil diye biliyorum sadece solda daha rahat kan akışı saglaniyormus ama sağ da bebeği riske sokacak bir pozisyon değil
Ben gece birde yatmadan kızınla cinema keyfi adı altında bir tabak cipsle yoğurt yedim bana 90 yüksek geldi diye yazdım şimdi ölçtüm 2. Saat 85 çıktı . Size çok geçmiş olsun ben o kadar çok ilaç kullanıyorum ki yani bi de şeker çıksa ne yaparım bilmiyorumBenim sabah tokluk şekerim 140'a yakın çıkıyorsizinkine şaşırdım ben de. Benim doktorum da 1 saat sonra demişti.
Yaa maşallah ikizlerin mi var, bu tek mi30 gibi başlasam diyorum inşallah. İkizlerim 33 haftalik dogmuştu. Giymemislerdi o yüzden. Hatta hemşire bebek cantasını isteyince ağlayarak vermiştim Giymeyecekler ki demiştim. Hatta bir tanesine hastaneden kıyafet giydirmişlerdi. Çok uzulmüştüm gorünce çok yikanmıştı kıyafet belliydi. Hijyen açısından öyle yaptılar sanırım.
Durup dururken duygulandım şimdi. Ben o yüzden önce kendi cantamı hazır tutmaya calışıyorum. Bize aniden lazım olabilir çünkü. Allah'ım hayalimizdeki gibi nasip etsin inşallah
Perşembeye kadar ölçeceğim bakalım öğlen yemeğinde karbonhidrat ağırlıklı yiyecem bu sefer kaç çıkacak . Aslında hepimiz yazsak bi fikir ediniriz 2. Saatte de 85 çıktı bu sefer de bana düşük geliyo . Benim yeğenim 1 yaşından beri tip 1 diyabet onun ölçümlerine aşina olduğum için mi bana tokluk düşük açlık yüksek geldi anlamadım.Yokluğun aclıktan duşük çıkması. Yüksek çıkmasindan iyidir diye düşünüyorum. Doktora sorunca yazar misın buraya da? Ben de şeker takibi yapıyorum. Genelde 140 a yakın çıkıyor tokluk. Diyet yaparak tabi.
Ben sormuştum, o zamanlar sırt üstü uyaniyordum, naparsam yapayım gece sırt üstüne dönüyordum, o da çok uzun süre yatmamaya çalış zaten bebek biraz daha büyüyünce sırt üstü rahatsiz olmaya baslicaksin demişti. Onun haricinde sağ sol posizyon değiştirerek yatmak saglikliymis.Bunu siz sorunca mi dedi? Bana yatmayla ilgili hicbişey soylemedi. Ben de soluma yatıyorum ya sağımda ya sırt üstü uyaniyorum.
Benim de sabahları daha düşüktü ama dün akşam tokluk 138 çıktı. Okul varken sabahları kahvaltıyı alelacele yapıyorum pek bişey yiyemiyorum. Ondan düşük çıkıyor olabilir, bugün belli olur, şimdi kahvaltıdayim yaya yaya yiyorum bakalım kaç yüz bin çıkacakBenim sabah tokluk şekerim 140'a yakın çıkıyorsizinkine şaşırdım ben de. Benim doktorum da 1 saat sonra demişti.
Yüz üstü hiç yatamiyorum ben yani hamile değilken de yatamiyordum, ondan dolayı zorlanmadım ama sola yatmak tüm gece mümkün değil benim, sağ daha rahat geliyorEvet cnm bende öyle duydum solda yatınca daha iyi ama hiç uyuyamıyorum öyle, arada yatmaya çalışıyorum, yüzüstü yatmak çok zor zaten artık, direk çok sert tekmeler yiyorum ben öyle yatınca
Evet bı kaç gün şeker ölçen tayfa olarak öğünde neler yedik kaç çıktı yazsak birbirimize çok güzel fikir olur, şekeri olmayan arkadaşlar da faydalanır ne yükseltiyor ne yukseltmiyor anlamak açısından.Perşembeye kadar ölçeceğim bakalım öğlen yemeğinde karbonhidrat ağırlıklı yiyecem bu sefer kaç çıkacak . Aslında hepimiz yazsak bi fikir ediniriz 2. Saatte de 85 çıktı bu sefer de bana düşük geliyo . Benim yeğenim 1 yaşından beri tip 1 diyabet onun ölçümlerine aşina olduğum için mi bana tokluk düşük açlık yüksek geldi anlamadım.
Teşekkür ederim. Diyete uymasam çok yükselecek gjbi geliyor o yüzden dikkatli gitmeye çalışıyorum. Sizin de hep düşük çıkar inşallah.Ben gece birde yatmadan kızınla cinema keyfi adı altında bir tabak cipsle yoğurt yedim bana 90 yüksek geldi diye yazdım şimdi ölçtüm 2. Saat 85 çıktı . Size çok geçmiş olsun ben o kadar çok ilaç kullanıyorum ki yani bi de şeker çıksa ne yaparım bilmiyorum
İnşallah bu sefer zamanında gelecek hepimizin bebesi keyifle giydirip besleyeceğiz, benim de bi erken doğumum var ama ne yazık ki sadece üç gün yaşabilmişti , şimdi bu bebeğimiz sanki ilkmiş gibi heyecanla bekliyoruz eşimle :)30 gibi başlasam diyorum inşallah. İkizlerim 33 haftalik dogmuştu. Giymemislerdi o yüzden. Hatta hemşire bebek cantasını isteyince ağlayarak vermiştim Giymeyecekler ki demiştim. Hatta bir tanesine hastaneden kıyafet giydirmişlerdi. Çok uzulmüştüm gorünce çok yikanmıştı kıyafet belliydi. Hijyen açısından öyle yaptılar sanırım.
Durup dururken duygulandım şimdi. Ben o yüzden önce kendi cantamı hazır tutmaya calışıyorum. Bize aniden lazım olabilir çünkü. Allah'ım hayalimizdeki gibi nasip etsin inşallah
Basın sağolsun, benimde 18 haftalık bi kaybım var ama yaşayamadı melek kızımİnşallah bu sefer zamanında gelecek hepimizin bebesi keyifle giydirip besleyeceğiz, benim de bi erken doğumum var ama ne yazık ki sadece üç gün yaşabilmişti , şimdi bu bebeğimiz sanki ilkmiş gibi heyecanla bekliyoruz eşimle :)
Ama şimdi canı çeken hamile arkadaş olursa da kendimi kötü hissederim böyle biri olursa lütfen yazsın olur mu ?Evet bı kaç gün şeker ölçen tayfa olarak öğünde neler yedik kaç çıktı yazsak birbirimize çok güzel fikir olur, şekeri olmayan arkadaşlar da faydalanır ne yükseltiyor ne yukseltmiyor anlamak açısından.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?