- 3 Ağustos 2022
- 648
- 884
- 33
Benimki de öyle olmuştu birkaç kez.Bazen kahvaltı oncesi ve sonrası degerin çok değismediği zamanlar oldu.Doktora sordum.Gece hormanlardan dolayı yükseldiğini daha sonra vücudun onu dengeledigini söylemişti.Kızlar sabah açlık şekerimi ölçtüm 90 çıktı, sonra 9:05 kahvaltıya oturduk- 10:05 de tokluk şekerimi ölçtüm bu sefer de 88 çıktı kafam çok karıştıben de eşimde doktorun söylediği şeyden eminiz sofraya oturduktan sonra bi saat demişti ama şimdi ikinci saatte de ölçmeyi planlıyorum. Sizcede anormal değil mi 88?
Bende seninle aynı durumdayım . 75likteki ölçümler normal çıktı . Annem şeker hastası . Bebeğin ölçümü de 25.haftayla uyumlu çıktı . Fakat ben iki hafta sonra evde kendim olceyim bakayım diyorum . Hem ölçüm yaparsak karbonhidratı falan da dengede tuketiriz diye düşünüyorum. Belki sende öyle yapmak istersin .Kızlar ya şeker konusu kafama takıldı siz konuşunca. 2 hafta oluyor testim yapılalı. 75lik yapıldı bana hastanede değerlerim normal çıktı. Ama bu sonuçlar kesin oluyor mu. Yani o anlık iyi çıkar ama diyelim birkaç hafta sonra şeker yükselir mi. Bebeğin kilosu ya da suyuyla ilgili de bi fazlalık yok ama şekerden korkuyorum açıkçası hem annem hem babam şeker hastası olunca tedirginim
Haklısın canım öyle yapsak iyi olacak. Babamın cihazı var onlara gidip ölçeyim bi gün. Aynı şekilde açlık, 1. Saat ve 2. Saat yapmak gerekiyor değil miBende seninle aynı durumdayım . 75likteki ölçümler normal çıktı . Annem şeker hastası . Bebeğin ölçümü de 25.haftayla uyumlu çıktı . Fakat ben iki hafta sonra evde kendim olceyim bakayım diyorum . Hem ölçüm yaparsak karbonhidratı falan da dengede tuketiriz diye düşünüyorum. Belki sende öyle yapmak istersin .
Bu kısalma konusu beni de endişelendiriyor. Birden de olabiliyor anladığım kadarıyla. O yüzden temkinli olmakta fayda var canım bol bol yat mutlaka. Eminim yolunda gidecek herşeyEvet korumak gerekiyormuş . Hareketlerle ilgisi var mı tam olarak bilmiyorum ama benim rahim agzimda kisalma görüldü. Yatıyorum o yüzden evde şu an . Bir hafta sonra tekrar bakılacak
Ailede şeker varsa risk yüksek oluyor diye biliyorum canım ama dediğin gibi olmayabilir de tabi. Ablamın da gebeliklerinde şeker çıkmadı hiç. Bi kez de evde test yapıp öyle kafamı rahatlatayım diyorum yine deŞeker olsa yüklemede çıkardı, o kadar saat aç susuz kalıp aniden 75 Gr şekeri vücuduna aldiginda yükselmemesi pek olası değil diyabetin varsa. Bu şeker tıp 1 ve tıp 2 diyabetten farklı, gebelik şekeri ailede olsa da olmasa da çıkıyor bazen. Benim ailemde yok bende gebelik şekeri vardi ilk hamileliğimde, ailesinde olan çoğu kişide de olmayabiliyor.
Evde tek seferlik ölçüm çok anlamlı değil aslında, mesela ilk gün 177 çıktı şekerim sonraki günler hiç 130 u geçmedi, dün akşam 140 a yakın çıktı, bu sabah normal bı kahvaltı etmeme rağmen 130 un altinda çıktı, en az 1 haftalık ölçüm gerekiyor kanıya varmak için. Ama en garantisi üç aylık ortalama ve şeker yüklemesi. Eğer bunlarda sorun yoksa hiç dert etme. Yine ölçüm yap yediklerine dikkat et tabi, sadece diyabetliler değil tüm hamileler dikkat etmeli ama kafana takip dert edinme, ailende şeker olması gebelik şekeri ile çok bağlantılı değil bence.Ailede şeker varsa risk yüksek oluyor diye biliyorum canım ama dediğin gibi olmayabilir de tabi. Ablamın da gebeliklerinde şeker çıkmadı hiç. Bi kez de evde test yapıp öyle kafamı rahatlatayım diyorum yine de
Sağlam trollendik yalnızben de diyecektim 3 çocukla okul zamanı ne turu bu
Gerçekten Düzce'ye gideceksin sanıyorum ne turu diyorum.Evetttt yarindan itibaren Türkiye turuna cikiyorum. Hangi ilde doğurcam bakalim
Yarin Düzcedeyim (81)
Sakin kalmaya calış canim bir sey olmaz Allah'ın izniyle.Rabbim sağ salim gitmeyi nasip eder inşallah.Varınca haber et bize.Ay kızlar uçakta motor arızası olmuş bir saatten fazladır uçak içinde oturuyoruz gidemedik bir türlükazasız belasız bi gitseydim zaten korkuyordum aksilikleri üzerime çektim resmen. Eşimde beni havaalanına bırakıp ailesinin yanına memlekete yola çıktı merak etmesin diye haberde veremiyorum. Dua edinde gidelim biran önce çok gerildim ben
Ay inşallah yatıyorum valla hatta çok yatıyorum . Allah yatmak zorunda olanlara sabır versin. Çok tşk ediyorumBu kısalma konusu beni de endişelendiriyor. Birden de olabiliyor anladığım kadarıyla. O yüzden temkinli olmakta fayda var canım bol bol yat mutlaka. Eminim yolunda gidecek herşey
Evet 2. Saate gerek var mı bilmiyorum ama elinde veri olur en azındanHaklısın canım öyle yapsak iyi olacak. Babamın cihazı var onlara gidip ölçeyim bi gün. Aynı şekilde açlık, 1. Saat ve 2. Saat yapmak gerekiyor değil mi
Of uçak içinde beklemek sıkıntı hakkaten, ama olsun işte daha sağlam gideceksiniz öyle düşünAy kızlar uçakta motor arızası olmuş bir saatten fazladır uçak içinde oturuyoruz gidemedik bir türlükazasız belasız bi gitseydim zaten korkuyordum aksilikleri üzerime çektim resmen. Eşimde beni havaalanına bırakıp ailesinin yanına memlekete yola çıktı merak etmesin diye haberde veremiyorum. Dua edinde gidelim biran önce çok gerildim ben
Beni de endişelendiriyor, oğlumda bu haftalarda 4.5 civarıydi çok iyiydi bu minik paşamda 3 3 bucuk arasi, doğru düzgün dinlenemiyorum çünkü, anca oğlum uyuyuncaBu kısalma konusu beni de endişelendiriyor. Birden de olabiliyor anladığım kadarıyla. O yüzden temkinli olmakta fayda var canım bol bol yat mutlaka. Eminim yolunda gidecek herşey
Ewt ya normalde çok yiyen biri değilim , kilom da yok ama bugün eğer karbonhidrat ağrılıklı yersem şekerim kaç çıkar merak ettiğimden yaptım . Deneyecem bakalım inş normal sınırlarda kalırŞeker yukselsin diye dimi bu kadar patates ve kızartma :))
Kendi adıma aserdigim birşey olmuyor hiçDüşündüğünüz için tşkler ...
aa sen daha kovmadin mi kocani benimki ogluyla yatiyoBu gidişle benimki de yatağı terk edebilir ofur pufur sesler çıkarıyorum süreklidediğin gibi bikaç saniye sırt üstü kalıp öyle dönüyorum. Farkında olmadan doğru yapıyormuşum demekki
Hepimiz adanada dogurcazGerçekten Düzce'ye gideceksin sanıyorum ne turu diyorum.Benim tur başladı o zaman şu an Kilis'teyim (79)
Bu arada lütfen korkmayın normal seyir eden bi gebelik değildi aşırı riskli bi gebelikti burda kimse öyle değil , ama doktorum çok rahat olduğundan böyle bi durumla karşılaştım.Kızlar bu arada geçen doktorum bana istersem sezeryan sonrası vajinal doğumu deneyebiliriz dedi. Benim ilk çocuğum normal doğdu ve çok rahat kısa bi doğumdu 9:30 da hastaneye gittim, 00:15 de doğurmuştum ve çatalda sadece 10 dakika kaldım. Sonra ikinci doğumum acil sezeryandı , ve iki yıl olacak, dikişleri 37 de alalım dedi bekleyelim eğer çok rahat 10 cm olursan seni normal doğuma alırım diyo ama bende bu sefer korku başladı ya başıma bişi gelirse diye , siz ne düşünüyorsunuz? Eşim riske atmayalım diyo, sana da bebeğe de bişi olmasın bazı şeyleri zorlamamak gerek diyo ama ben sezeryan sonrasınsan çok rahatsız olmuştum aklıma hep o geliyo. Bu arada ikinci doğumumda ölümden döndüm o yüzden korkuyorum biraz .
Doktorun seni riske atmaz heralde canim. Normal dogumun kolay olmus. İnsallah bu da kolay bir dogum olur.Kızlar bu arada geçen doktorum bana istersem sezeryan sonrası vajinal doğumu deneyebiliriz dedi. Benim ilk çocuğum normal doğdu ve çok rahat kısa bi doğumdu 9:30 da hastaneye gittim, 00:15 de doğurmuştum ve çatalda sadece 10 dakika kaldım. Sonra ikinci doğumum acil sezeryandı , ve iki yıl olacak, dikişleri 37 de alalım dedi bekleyelim eğer çok rahat 10 cm olursan seni normal doğuma alırım diyo ama bende bu sefer korku başladı ya başıma bişi gelirse diye , siz ne düşünüyorsunuz? Eşim riske atmayalım diyo, sana da bebeğe de bişi olmasın bazı şeyleri zorlamamak gerek diyo ama ben sezeryan sonrasınsan çok rahatsız olmuştum aklıma hep o geliyo. Bu arada ikinci doğumumda ölümden döndüm o yüzden korkuyorum biraz .
Ayy ben de kızımda yaşadım terimden de kendimden de çok rahatsız olmuştum. Hiç düşünmemiştim ter havlusu çok mantıklı bence aralık olsa da yine terleriz gibime geliyor , ter atleti olmasa da yüzdeyüz pamuk atletlerde olabilir .Kizlar bu arada aklima gelmisken yazayim. Ilk doğumumda yasamadim ama 2. Ve 3. Dogumda yasadim. Lohusa teri diye bir sey var ama öyle böyle degil. Yarim saatte bir sirilsiklam oluyordum. Yani bir gecede dort bes ust degistirmisimdir. Evde sikinti degil surekli degisiliyo ama hastanede biraz zorlanmistim 2. de bilgisiz yakalandim gece kiyafet getirilmesi de sıkıntı olmustu o yuzden 3. Doguma ter havlulari koymustum cantama onlar bana kolaylik sagladi insallah yasamazsiniz bu durumu ama bilginiz olsun. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?