Şeker yukselsin diye dimi bu kadar patates ve kızartma :))Öğlen yemeği için planlama yaptım bile dün patates haşlamıştım , patatesli börek- karnıbahar kızartma-ayran yapacam ölçünce haber veririm size, heralde patatesli börek en çok yükseltici şeylerden tabi kızartma da:)))
Ama şimdi canı çeken hamile arkadaş olursa da kendimi kötü hissederim böyle biri olursa lütfen yazsın olur mu ?
Canım biz diyabetliler zaten bir çok şeyi yiyemiyoruz, yediklerimiz de zaten kimsenin canını cektirmeyecek tatsız tuzsuz şeyler oluyorÖğlen yemeği için planlama yaptım bile dün patates haşlamıştım , patatesli börek- karnıbahar kızartma-ayran yapacam ölçünce haber veririm size, heralde patatesli börek en çok yükseltici şeylerden tabi kızartma da:)))
Ama şimdi canı çeken hamile arkadaş olursa da kendimi kötü hissederim böyle biri olursa lütfen yazsın olur mu ?
Evet. Bu tek. İki oğluma bir kız kardeş inşallahYaa maşallah ikizlerin mi var, bu tek mi
Ben hiç olçüm bilmiyorum. Tokluğun düşük çıkmasına odaklamişım sanirım kendimi. Doktor da açlık 95 altı olmalı deyince ne kadar altı olduğuna takilmadim. İnşallah düşüklüğü pek bir problem teşkil etmiyordur.Perşembeye kadar ölçeceğim bakalım öğlen yemeğinde karbonhidrat ağırlıklı yiyecem bu sefer kaç çıkacak . Aslında hepimiz yazsak bi fikir ediniriz 2. Saatte de 85 çıktı bu sefer de bana düşük geliyo . Benim yeğenim 1 yaşından beri tip 1 diyabet onun ölçümlerine aşina olduğum için mi bana tokluk düşük açlık yüksek geldi anlamadım.
Allah'ım sağlıkla ve hayırla kucağımıza alıp buyütmeyi nasip etsinİnşallah bu sefer zamanında gelecek hepimizin bebesi keyifle giydirip besleyeceğiz, benim de bi erken doğumum var ama ne yazık ki sadece üç gün yaşabilmişti , şimdi bu bebeğimiz sanki ilkmiş gibi heyecanla bekliyoruz eşimle :)
O ilaç derdi bende de var ya. Sürekli şimdi hangi ilacı almaliyım modundayım.Ben gece birde yatmadan kızınla cinema keyfi adı altında bir tabak cipsle yoğurt yedim bana 90 yüksek geldi diye yazdım şimdi ölçtüm 2. Saat 85 çıktı . Size çok geçmiş olsun ben o kadar çok ilaç kullanıyorum ki yani bi de şeker çıksa ne yaparım bilmiyorum
İgnem bitti. Pazartesi devam edeceğim kısmetse. O zaman yazarım ben de.Evet bı kaç gün şeker ölçen tayfa olarak öğünde neler yedik kaç çıktı yazsak birbirimize çok güzel fikir olur, şekeri olmayan arkadaşlar da faydalanır ne yükseltiyor ne yukseltmiyor anlamak açısından.
Dönerken kasıklarım acıyor ya. Yavaş yavaş dönebiliyorum o yüzdenYa ben çok ani dönüyordum . Hızlı hızlı yürüyordum falan artık dikkat ediyorum
Duygusallık çok normal kuzum ya. Ben de şehir değişikliğinin psikolojisini atlatamadım hala. Bebeğin sağ salim gelsin de her yeri ailece birlikte gezersiniz artıkCok sagol canım amin inşallahaz önce markete kadar gidip geldim yürürken sinirlendiğim bozuk yollara eski püskü binalara bile duygulandım galiba hamilelik hormonları etkiliyor beni. Tahmini doğum kışa denk geleceği için burada kalmam riskli olacaktı doktorum mardinde kendim Şırnak'tayım Allah korusun acil bişey olsa sıkıntı olurdu kışın burada yollarda kapanıyor bazen kardan. O yüzden bebeğim için en doğrusu olduguna inandığım şeye karar verdim. Ankara'da yeni bir doktorla devam edicez inşallah herşey yolunda gider. Tek hayalim dönüşte bebeğim kucağımda sağlıklıyken evime geri dönebilmek
Bu gidişle benimki de yatağı terk edebilir ofur pufur sesler çıkarıyorum sürekliAni dönmüyorum da yatağın kullanım hakkını tamamen gasp ettim, eşim de kanepeye transfer oldu bu süreçteyatağın bı ucundan diğer ucuna yuvarlanarak dönüyorum bu biraz sakıncalı aslında. Önce bı iki saniye sırt üstü kalıp sonra dönmeye devam etmek lazım.
Kendi çantamız daha önemli gerçekten. Yani istiyoruz ki bebek güzel giyinsin prenses gibi prens gibi olsun ama hayal ettiğimiz gibi olmuyor bazen. Yeterki sağlıkla gelsinler gerisi hallolur. Ama kendi ihtiyaçlarımızı hazır etmeyi ben de daha gerekli buluyorum. 2 hafta sonra çantamı hazır bulunduracağım ben de inşallah30 gibi başlasam diyorum inşallah. İkizlerim 33 haftalik dogmuştu. Giymemislerdi o yüzden. Hatta hemşire bebek cantasını isteyince ağlayarak vermiştim Giymeyecekler ki demiştim. Hatta bir tanesine hastaneden kıyafet giydirmişlerdi. Çok uzulmüştüm gorünce çok yikanmıştı kıyafet belliydi. Hijyen açısından öyle yaptılar sanırım.
Durup dururken duygulandım şimdi. Ben o yüzden önce kendi cantamı hazır tutmaya calışıyorum. Bize aniden lazım olabilir çünkü. Allah'ım hayalimizdeki gibi nasip etsin inşallah
Ben de dün evde beli sıkan bişey giymiştim. Yarım saat duramadık kızımla sürekli tekmeledi mecbur değiştirmek zorunda kaldımEvet cnm bende öyle duydum solda yatınca daha iyi ama hiç uyuyamıyorum öyle, arada yatmaya çalışıyorum, yüzüstü yatmak çok zor zaten artık, direk çok sert tekmeler yiyorum ben öyle yatınca
Ben de aynı durumdayim, hangisini icecektim diye düşünüyorum sürekli, gün içinde içtiğim 6 farkli ilaç var, 3 vitamin, 1 magnezyum, 1 progestan, 1 antibiyotikO ilaç derdi bende de var ya. Sürekli şimdi hangi ilacı almaliyım modundayım.
Hiç endişe etme uçakta en ufak bir arıza şüphesi dahi olsa asla kalkış izni vermiyorlar. Biraz beklersin teknikerler titizlikle giderir arızayı, zaten büyük bı arıza olsa uçuş iptal olurdu, ama kuzenim bu arızaları gideren personelden, bir vida gevsese uçuş izni vermiyoruz o vida sıkılmadan diyordu. O kadar incik cincik bakılıyor uçuş öncesi. Normalde çok sık oluyor bu uçakta beklemeler, pek söylemezler yolculara ama size neden söylediler acabaAy kızlar uçakta motor arızası olmuş bir saatten fazladır uçak içinde oturuyoruz gidemedik bir türlükazasız belasız bi gitseydim zaten korkuyordum aksilikleri üzerime çektim resmen. Eşimde beni havaalanına bırakıp ailesinin yanına memlekete yola çıktı merak etmesin diye haberde veremiyorum. Dua edinde gidelim biran önce çok gerildim ben
Evet korumak gerekiyormuş . Hareketlerle ilgisi var mı tam olarak bilmiyorum ama benim rahim agzimda kisalma görüldü. Yatıyorum o yüzden evde şu an . Bir hafta sonra tekrar bakılacakDönerken kasıklarım acıyor ya. Yavaş yavaş dönebiliyorum o yüzdenGün içinde ben de çok hareketliyim ama kızların yazdıklarını okuyunca biraz kendimi koruyayım diyorum artık. Hiç dikkat etmiyorum kendime
Panik yapma sakın . Arıza azıcık riskli bile görülse uçuşa izin çıkmaz zaten . Eşim uçak teknisyeni oradan biliyorum . Sakin olmaya çalış ... Hayırlısıyla gidersin inşallah .Ay kızlar uçakta motor arızası olmuş bir saatten fazladır uçak içinde oturuyoruz gidemedik bir türlükazasız belasız bi gitseydim zaten korkuyordum aksilikleri üzerime çektim resmen. Eşimde beni havaalanına bırakıp ailesinin yanına memlekete yola çıktı merak etmesin diye haberde veremiyorum. Dua edinde gidelim biran önce çok gerildim ben
Şeker olsa yüklemede çıkardı, o kadar saat aç susuz kalıp aniden 75 Gr şekeri vücuduna aldiginda yükselmemesi pek olası değil diyabetin varsa. Bu şeker tıp 1 ve tıp 2 diyabetten farklı, gebelik şekeri ailede olsa da olmasa da çıkıyor bazen. Benim ailemde yok bende gebelik şekeri vardi ilk hamileliğimde, ailesinde olan çoğu kişide de olmayabiliyor.Kızlar ya şeker konusu kafama takıldı siz konuşunca. 2 hafta oluyor testim yapılalı. 75lik yapıldı bana hastanede değerlerim normal çıktı. Ama bu sonuçlar kesin oluyor mu. Yani o anlık iyi çıkar ama diyelim birkaç hafta sonra şeker yükselir mi. Bebeğin kilosu ya da suyuyla ilgili de bi fazlalık yok ama şekerden korkuyorum açıkçası hem annem hem babam şeker hastası olunca tedirginim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?