2024 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    268
Ben yaptırmıyo değilim doktorum takibe göre krar verelim dedi ama ölçülerim hep düşük çıktı ilk defa yüksek geldi ben gözden kaçsın istemiyorum , doktoruma yapalım diyecek bakalım
Ben de yükleme yapmadım. Doktor beklemiyorum senden şeker dedi. Şeker takibi yaptık 5 günlük ve tokluk şekerlerin hep yüksek çıktı. Diyete başladım sonra.

Bir de soğan suyu süruyorlarmış öncesinde. Soganı ikiye bolüp göğüş ucuna koyuyorlarmış doğumdan önceki gece mümkunse. Tabi planli sezeryanda işe yarar bu. Kısmet olursa bunu denemek istiyorum ben.
Soğanı da yapicam, hatta sütüm gelene kadar devam ederim, sütüm gelince bırakırım. Bı kaç gün sürer sutumun gelmesi zaten o süreçte soğan ve ayva çekirdeğinden yapılan jeli surucem

Kızlar meme ucu yaraları için hakiki sarı kantaron yağını da öneriyorlar, ben ilk bebeğimde öyle böyle meme ağrısı yaşamadım yani böyle kanıyordu artık herkes memeyi yanlış tutuyo dedi ama alakası yok ikinci çocuğumda bebek hiç emmedi ben sağdım ve sadece üç gün sağmama rağmen yine anında yara oldu , bu arada piyasada ki bütün merhemleri denedim bi faydası olmadı , bi tek sarı kantaronu denemedim bu sefer bi ay önceden sarı kantaron sürmeye başlayacam ,inş bu sefer olmaz .

Ben de yükleme yapmadım. Doktor beklemiyorum senden şeker dedi. Şeker takibi yaptık 5 günlük ve tokluk şekerlerin hep yüksek çıktı. Diyete başladım sonra.
Benim ilk defa açlık yüksek geldi , tokluk şekerlerim hiç yüksek gelmedi yemeği abarttığın halde bu kafa karışıklığındansa şeker yüklemesi yapıp kafamın rahat etmesi daha mantıklı olacak

Bu arada 8:30 da ölçtüm 155 di şimdi ölçtüm bi saat sonra 86 ayy kafam allak bullak oldu ya ben yine de her ihtimale karşı şeker yüklemesi yaptırsam mı? Bi saatte 155 den 86 ya düşmez ki acaba diş macunu anlık kı yükseltti şekerimi🤦🏽‍♀️
Meyve etkiliyor galiba bende gece meyve dayiyorum sabah şiş kalkıyorum afedersiniz gazda yapıyor ama yemeyide cnm çekiyor her akşam yemicem diyorum dayanamıyorum😄🤭

Kizlar tünaydınlar
Sabah karın agrisi şikayetim vardı . Rahim ağzı kisalmasi olunca doktor istirahat ve progesteron fitil vermişti . Ağrı da olunca kısalıyor mu acaba diye şüphelenip Perşembe olan randevuma bugün gittik . Rahim ağzını iyi gördüm . Olabilecek en kısa yerden olcuyorum ben onlem olarak dedi . 28mm çıktı .Açılma,hunilesme vs de yok dedi rahatla biraz dedi :) Öncesinde de ntsye aldı . Oradan da birşey çıkmadı . Ev işi yapma. Yemek ve yuruyus yapabilirsin dedi . 2 hafta sonra tekrar göreyim . Kasılma ,ani su ,lekelenme gbi birşey olmadığı sürece büyüme ağrısı görünüyor ağrıların dedi. Ben bu aralar yine de idrar kültürü veririm . Bazen şikayet olmasa da enfeksiyon cikabiliyormus .

Yaa kızlar bebek bezi olarak ne aldınız, sleepy bio natural alayım diyorum annem diyor ki sen kendine bimin pedini mi kullanıyosun da çocuga en ucuzunu alıyosun prima al deyip duruyor kafam çok karıştı sürekli pişik olur demek suretiyle bilinçaltıma olumsuz mesajlar veriyor ama kullanıcı yorumları iyi genelde kötü olsa bu kadar insan alır mıydı diye düşünüyorum 😂 siz neler aldınız
Annenize çok güldüm 😂
Primanin da bir sürü serisi var . Hangisini alcaz bilmiyorum ki ☺️🤷 Ben alerjiden korkuyorum bulsaydim Prima pure seri alırdım . 3 4 paket o kadar . Çok fazla stoklama gbi bir imkanım da yok aslında zamanla da alınır diye düşünüyorum .

Ohh maşallah ben daha hicbisi almadım ne bu acele😄🤭 şuan kaç haftaliksiniz
Ben 27 haftalık oldum ama büyük oğlumun bebeklik kıyafetleri var iki makine yapanlar onlar yani. Onun haricinde fiyat artışı yaşanacak bazı ürünleri öncesinde alıp stokladim, bez deterjan şampuan vs gibi.

Annenize çok güldüm 😂
Primanin da bir sürü serisi var . Hangisini alcaz bilmiyorum ki ☺️🤷 Ben alerjiden korkuyorum bulsaydim Prima pure seri alırdım . 3 4 paket o kadar . Çok fazla stoklama gbi bir imkanım da yok aslında zamanla da alınır diye düşünüyorum .
Primanin premium care yenidoğan ve ilk bir kaç ayda kullanılabilir, fiyat çok zorlamazsa sürekli de kullanılır ama çok pahalı, ben bir süre sonra premium care bırakıp primanin aktif bebe olanına geçmiştim

Primanin premium care yenidoğan ve ilk bir kaç ayda kullanılabilir, fiyat çok zorlamazsa sürekli de kullanılır ama çok pahalı, ben bir süre sonra premium care bırakıp primanin aktif bebe olanına geçmiştim
Fiyat kesinlikle zorlar da bakalım hayırlısı o kısımları düşünmek istemiyorum şimdiden :) Harmonie serisi var bir de onun hakkında ne düşünüyorsun ?

Yaa kızlar bebek bezi olarak ne aldınız, sleepy bio natural alayım diyorum annem diyor ki sen kendine bimin pedini mi kullanıyosun da çocuga en ucuzunu alıyosun prima al deyip duruyor kafam çok karıştı sürekli pişik olur demek suretiyle bilinçaltıma olumsuz mesajlar veriyor ama kullanıcı yorumları iyi genelde kötü olsa bu kadar insan alır mıydı diye düşünüyorum 😂 siz neler aldınız
Primayla başlarsan bidaha bez değiştiremezsin cnm ve fiyatlar uçuk malesef, oğlum 20 aylık geçenlerde yeter artık çok para veriyoruz dedim başka bez aldık mahvoldu cildi 😥 oğluma sleeppy başladım çok sizdirdi, bu paşama molfixle başlamak istiyorum

Bir de soğan suyu süruyorlarmış öncesinde. Soganı ikiye bolüp göğüş ucuna koyuyorlarmış doğumdan önceki gece mümkunse. Tabi planli sezeryanda işe yarar bu. Kısmet olursa bunu denemek istiyorum ben.
Ben sürdüm faydasını gördüm çok şükür hiç yaşamadım göğüs ucu sıkıntısi

Annenize çok güldüm 😂
Aktif bebek primumum care ve bi tane daha vardı ismini hatırlamıyorum o baya pahalıydı bence gerek yok, ben oğluma primumum care kullanıyorum memnunum

Fiyat kesinlikle zorlar da bakalım hayırlısı o kısımları düşünmek istemiyorum şimdiden :) Harmonie serisi var bir de onun hakkında ne düşünüyorsun ?
Onu hiç bilmiyorum, duymuştum ama kullanan kimse olmadı çevremde, ben de kullanmadım. Bı de bebekte besin alerjisi varsa hangi bezi kullanirsan kullan fayda etmiyor pisige, sorun bezle ilgili değil kaka ile ilgili çünkü, o zaman da işte mümkün olduğunca ıslak mendil değdirmeyip, kakali bezi en kısa sürede değiştirmek tek çare. Bı de veletler yeni doğduklarında çiş kapar gibi kaka yapiyorlar, her bezleri sarı sarı 😂 ama sık sık kontrol edip kakali bez varsa değişince alerji sorun yaratmıyor. Çok şükür oğlumda bu bakıma sıkıntı yaşamadık. Gıda alerjisi başka konularda yordu bizi

Ayyy tam 30 haftadan selamlarrr🥲
Aklımda kalan konulardan yazayım bende, benim bebiş 28 haftada 1400 dü ve doktor ileri geri bir şey demedi gelişimi ile ilgili 😂 yalancı kasılma dediğiniz şeyi yani bebegin bir yerde toplanmasını ben ortalama 24 haftadan beri yaşıyorum ve doktora laf arasında sorduğumda normal demişti, ancak 33 haftalık hamile kuzenim yalancı sancılarını yasamaya başladı ve daha farklı tarif ediyor, bebisin bir yerde toplanması değil de sancı ağrı şeklinde. Onun dışında hastane cantasına şırınga koymayı düşünüyorum her ihtimale karşı, biberona alışması beni zora sokabilir gibi. Tabi inşallah hepimizin sütü hemen gelir 🙏 kendimden bahsedecek olursam, şeker yüklemesi gerek yok demişti doktorum ve eş geçmiştik değerlerim normaldi. Ancak şuan tokluk kan şekerim 140 olması gerekirken Max, 181 çıkmış. Tokluk kan şekeri ne de idrarda şeker çıktı o sebeple baktık. Yarın ilk diyetisyen randevumu gerceklestirecegim bebeğim ve kendim icin 🤰 birde bebiş kıyafetleri olarak 0-3 olanları yıkama ütüleme kararı aldım, hepsini yıkayıp utulemekten hem gözüm korktu hemde bekledikçe tekrar yıkanma ihtiyaci doğacağı için bir poşete kaldırdım. 0-3 döneminden çıkınca 3-6 şeklinde yıkayıp utuleyip dolabına asarım oğluşumun inşallah ❤️
Ben de kıyafet konusunda öyle yapmaya karar verdim canım. Yenidoğan ve 0-3 olanların etiketlerini kestim. Yıkayıp ütülerim yakında. Daha büyükleri de zamanla çıkaracağım 🥰

Ben sürdüm faydasını gördüm çok şükür hiç yaşamadım göğüs ucu sıkıntısi
Ben de senden duymuştum ilk, onu muhakkak denicem, hatta zararlı bişey değil, en fazla kokar biraz, sütüm gelip bebek emmeye başlayana kadar yapmayi düşünüyorum, yeter ki meme ucu çatlağı ile imtihan olmayim bu sefer.

Ben de senden duymuştum ilk, onu muhakkak denicem, hatta zararlı bişey değil, en fazla kokar biraz, sütüm gelip bebek emmeye başlayana kadar yapmayi düşünüyorum, yeter ki meme ucu çatlağı ile imtihan olmayim bu sefer.
Ben anneme kıza kıza yaptım saçmalama kokcak her yer dedim 😆doğumdan çıkınca hemen yaptık biz hatta düşün kesin kokmustur😆

Back
X