2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    328
Lcw ve civil cok secerek almak lazim gercekten birde bebek kiyafetlerini dusuk derecede yikayinca icime sinmiyor 60da yikiyorum bazilari pert ama e bebektenn aldigim bi kac marka var onlara hic birsey olmuyor cekme bile yapmiyor yumusacik kaliyor hep.tulumm gercekten rahat altini cikart giydir derdi olmuyor.lcwden bi tulum gördum yenidogan yaziyor ama boyu masallah 1 metre var aman tanrim didim

Doktorum tetanozu önermedi kızlar sizin doktorlar ne düşünüyor
Benimki tam tersi buradaki 3 doktor da tetanoz şart dedi depremdeki kişilerin halini hiç anlatmayayım bir kazaya bakar dedi kendi doktorum.. yoksa ben de yırtardım ya diyordum öyle diyince karar verdim. Bir de mesela elimizi kessek cam girse çivi batsa koşa koşa yaptırmak zorundaymışız geçen farkettim bulasıklıgımın üstü pas tutmuş orayı tutup çeksem hem pas hem kesik olacaktı korktum iyice yaptırmaya karar verdim

Evet gördüm o markayı da kesinlikle hepsi birbirinden kaliteli ve güzel aldım bir sürü Bebelerinde tırnakları mübarek tırnak değil jilet sanki çok fena oluyor

Doktorum tetanozu önermedi kızlar sizin doktorlar ne düşünüyor
Benim doktorum kesinlikle yaptırmam gerektiğini söyledi bu konuda baya araştırma yaptım ve tetanozun gereksiz olduğuna dair bilimsel bir yazı görmedim fakat yapılmasına yönelik bir sürü bilimsel yazı okudum. Tetanoz önermeyen doktor neredeyse yok denecek kadar az en azından Türkiye’de böyle. En basitinden düşünmek gerekirse Allah korusun deprem olduğunda tetanoza direk açığız veya trafik kazası geçirdiğimizde veya en ufak bir yaralanmada bile tetanoz olma ihtimali var. Ek olarakta bizim gebelikte yaptırdığımız tetanoz aşısı bebeğimize doğduktan sonra 6 ay boyunca tetanoza karşı bağışıklık kazandırıyor. Yenidoğan tetanozu ciddi bir durumdur oran düşük olsa bile riske atmaya gerek olmadığını düşünüyorum. Herkesin bu konuda kendisine göre doğrusu olabilir her hekimin düşüncesi farklı olabilir. Ben tetanoz aşımı yaptırdım

Kızlar bizim bağışıklığımız olan şeylere bebekte bağışıklı doğuyor mu bende hepatit b aşısı var çocukken annem yaptırtmış bana testlerde pozitif çıkıyor bağışıklık olduğu için
Bebişte öyle doğar mı acaba

13.haftada plasenta aracılığı ile bebeğe antikor geçişi sağlanıyor ama büyük çoğunluğu son haftalarda oluyor 38-39.hafta gibi. Doğumdan sonra da bir kaç ay enfeksiyonlardan korunuyormuş.

Bizde cinsiyet farkli olunca ters oldu kızdan pek birsey cikmadi kardesine herseyi pembe nerdeyse cok haklisin evindeki düzeni saglayamiyorsn malesef baska yerde.özel degilse neden baska yapiyorsun dogumunu
Ben doğuda görev yapıyorum ailelerimizden ayrı bir şehirdeyim. Buradaki hastanede küves yok sürekli hastaları Diyarbakır Elazığ Van Erzurum’a sevk ediyorlar. Hatta geçen hafta arkadaşın eşini normal doğum için Erzurum’a gönderdiler. Bizim araçta yok şehir dışına gönderince büyük oğlana kim bakacak annem gelirim dedi ama benle ilgilenecek yoksa oğlumla mı ki annemde hasta yaşlandı. Kayınvalidem de gelirim dedi ama yanında kaynanası Kayınpederi ve babasıyla geleceklermiş zaten kış günü nerde yatacaklar kalkacaklar. Ben zaten sezeryan olacağım. Annemde en sonunda Samsun’a yanıma gel burada en azından bize yardım edecek tayzelerin halaların ablan var büyüğe onlar bakar bizde hastaneye gideriz gelince yemeğimiz hazır olur dedi.

Benimde iç çamaşırım islanıyor işe gidince ped yada peçete koyuyorum onun kenarlarından çamaşırıma degiyor eve gelince kestiremiyorum termi yoksa su mu? Rengsiz de oluyor islanan yerler
Bu ıslaklık olayı hepimizde olduğuna göre bence normaldir , endişelenmemek lazım bende de baya oluyor günlük ped kullanıyorum ve her tuvalete girdiğimde ped değiştiriyorum

Bugün tahlil vermiştim sonuçlarım çıkmış yine idrar yolu enfeksiyonum var yani en son kültür aldı bakalım acaba ilaç mı etki etmiyor dedi belki de ondan da akıntım çok
Çok geçmiş olsun benimde dün kasiklarimda aşırı şiddetli ara ara sıklaşan agri başladı sürekli idrara cikma isteği sizinde bu şekildeki oldu enfeksiyon mu acaba hemen randevu aldım tabi gidecegimde gidene kadar merak işte bebege bisey olursa korkusu

Pinpirk olduk iyice benim yirmilik dişim kırıldı çok ağrı yapıyor anlatamam dis etlerim şişti çenem sisti

Kızlar decaviyin8ctikt3n sonraa çıkaran var mı yemekle.birlikte içiyorum 2 dk sonra safra cikiyo 1 haftadır boyle

Kızlar böbrek ağrısı çeken var mı? Bir gün önce gece sağ böbreğim ağrımıştı sabaha geçti.Bugun gece iyiydim ama şimdi sağ böbreğimin ağrısından uyandım doktoruma yazdım cevap bekliyorum duruma göre hastaneye gideceğim.İnsallah ciddi birşey yoktur su da içiyorum niye böyle oldu anlamadım..

Evet geçen dmlcm söyledi benim de sol taraftaydı ilaçları vitaminleri üst üste mi içiyorsun ben öyle yapmıştım o zaman ağrımıstı
Aralık koyarak içmek lazımmış
Ya da üşütmüş olabilirsin

Ara ara burnum kanıyor sizde de oluyor mu öyle şırıl şırıl değil de sildikçe kan geliyor biraz

Kızlar benim sağ kasığımda batma gibi kasılma gibi ağrı oluyo siz de de oluyor mu sadece sağda olmasıda garip

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…