2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    328
Doğru sonuç almak için aç gitmek lazım ne yazıkki. Bende evden aç çıkmıyorum hiç tansiyonum düşüyor hemen. Ben eşimle gideceğim için rahatım sende mutlaka eşinle git ya da yanında biri olsun.

Hmm 12 saati bilmiyorum da bugün bi doktoruma sorayım ona göre saati değiştiririm devlette yaptırıcam çünkü
Doktorun farklı bir saatte söyleyebilir benimde cumartesi kontrolüm var doktoruma sorup netleştireceğim bende.

Evet hep eşimle gidiyorum rahim ağzı kisalmasi olduğu için arabayla ve bi destekle gitmem gerekiyo. Ama bi anda hık gide yigilmaktan korkmuyo değilim.
Bi arkadasim bi gun önce bi meyve yemiş simdi demiyim canı çeken olur. Ertesi gün test verdi şeker cikmis 1 hafta sonra yeniden teste girdi ve hic meyve şeker içeren yiyecek yemedim dedi. Son bi kaç gün de yediğimiz şeyler etkileyebiliyor sanirim dikkat etmemiz gerek

Yediğimiz şeylerin etkilediğini pek zannetmiyorum ama kontrole gidince bir sorayım bunu da.

Bana şeker yüklemesi için hemşire sabah bir dilim ekmek ufak peynir ye öyle gel dedi aç gelme dedi ama 3-4 gün önceden şekeri kes dedi tatlı şeker yeme dedi

Bana şeker yüklemesi için hemşire sabah bir dilim ekmek ufak peynir ye öyle gel dedi aç gelme dedi ama 3-4 gün önceden şekeri kes dedi tatlı şeker yeme dedi
Bunu bir doktoruna sorsan mı acaba bana pek doğru gelmedi

Bende öyleyim uykularım çok kötü özellikle gece uykularım uykum var ama uyuyamıyorum dönüp duruyorum gündüzde bir yerlerde uyuyakalıyorum

Kızlar önemli bir şey soracağım detaylı ultrasona 20+5de gitsem sorun olur mu sizce? Sata göre 20+5 ama en son 4 gün önden gidiyordu
canım birşey olmaz ya bende cumartesi gideceğim çalıştığım için 21 hafta oluyor 20. haftalarda gel dedi.yarında tetenoza gideceğim hemşireyi aradım kan tahlilide yapalım dedi

Yediğimiz şeylerin etkilediğini pek zannetmiyorum ama kontrole gidince bir sorayım bunu da.
Doktor arkadaşa yedigi meyvenin etkin olabileceğini gene garanti olsun diye de tekrarını istedi. Ve seker de çıkmadı ikincisinde. Tabii sorun bizde ona göre dikkat ederiz.

Dur ya bende ptsi doktora gidicem detaylidan sonra gel yanıma demisti bende sorayım bakalım bizim tayfa ne dicek senin şeker tarihi belli mi

Ben gebeliğin başından beri öyleyim uyku haram oldu bir kaç saat uyu hop uyan gece 2 de uyanıyorum 3 de uyanıyorum öyle saat başı bazen , deliksiz uyumak ne unuttum gün içinde de hep yorgunum bu yüzden
canım gün içerisinde ki hareketlerin nasıl eğer çok fazla hareket etmiyorsan vücudun uyumakta zorlanıyor olabilir yoga veya pilatesle ilerleyebilirsin :)
yoga yaptığım gün mışıl mışıl uyyorum :) yogadan sonra duş+kuru fırça sonra krem mis gibi oluyor :)

Doktor arkadaşa yedigi meyvenin etkin olabileceğini gene garanti olsun diye de tekrarını istedi. Ve seker de çıkmadı ikincisinde. Tabii sorun bizde ona göre dikkat ederiz.
Arkadaşının sürecini anladım meyve tek başına etken olur mu bilemedim. Yediklerimiz sonucu etkilese her doktor yüklemeye gelmeden bir kaç gün öncesinde yediklerimize dikkat etmemiz hususunda bizi uyarırdı. Rutinde sadece aç karına yaptırmak var başka bir konuda uyarı yapmıyor doktorlar ama yapanda vardır belki bilemiyorum ben hiç duymadım. Sormakta fayda var tabi her hekimin istekleri farklı oluyor.

Herkese iyi geceler. Şekeri oynayan anneler var mı doktora göründünuz mü ne dediler her Dr da farklı durumlar nasıl ilk saat 140i geçmemesi gerekiyormuş neler yapıyorsunuz

Benim çıkacak gebelik şekerim. İlkinde de vardı. Daha yükleme yaptırmadım ama makarna/hamur işi/pilav sonrası fln ağız kuruluğu uyku hali oluyor.
Beslenmeme dikkat edersem olmuyor.
Muhtemelen yine diyetisyene yönlendirilirim.
Yani insülin kullanacağımı sanmıyorum ama göreceğiz.

Evet bunu konuştuğumuz da iyi oldu bence herkes yükleme oncesi doktorlariyla konusur daha sağlıklı sonuçlar aliriz.

Ben 20+5 de gtmiştim canım hatta 20+2 ye randevu istedim tam 21 haftalık olmamız daha iyi dedi yönlendirdi yani bayan 20+5 e aldı zaten 21+5 görünyoruz hep ultrasonda

canım birşey olmaz ya bende cumartesi gideceğim çalıştığım için 21 hafta oluyor 20. haftalarda gel dedi.yarında tetenoza gideceğim hemşireyi aradım kan tahlilide yapalım dedi
Ay ne bileyim kızlar kimisi erken diyor kimisi tam vakti diyor. Normalde sata göre zaten 21+5olucam bu haftasonu alirsam ama en son 4gün önden gidiyordu ona göre de 22+2oluyorum. Bi randevu aldigim yeri arayip soracağım bakalım onlar ne diyecek.
Hep eşim kafamı karıştırıyo bak sonra erken gitmiş olmayalım emin misin diyo şimdi bir de doktor derki sen 1 hafta sonra bidaha gel şunu göremedim diye hem ekstra masraf 1200tl bir daha vereceğim sonra eşim ben sana demiştim der

aynen en doğrusu gideceğin yeri arayıp öğrenmek en güzel yönlendirmeyi onlar yapar zaten ama içine şüphe düşmesin 20-22 . haftalar en iyi haftalar bunun için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…