- 30 Nisan 2023
- 2.865
- 3.018
- 63
- 32
Bence bebeğe gecmez ama bizim gibi serklaj li hastalarda Rahmi gevsetmesinden korkuyorlar öyle söyledi doktor bende az enf çıktığında idrar kültürü veriyorum orda birsey çıkıyorsa doktor sorun diyor birde onu deneyin eğer Ekim sonucu üreme olursa zaten ilaç verirler ki ben e o daha onemliKızlar gebeliğimin en başından beri idrar yolu enfeksiyonum hiç geçmedi. Şöyle bi durum var ne zaman doktora gidip tahlil versem doktor var ama az var diyip bazen ilaç yazmadı , bazen tek içimlik antibiyotik verdi, bazen doğal bi ilaç verdi 7 günlük onu kullandım. Ama hiç geçmedi.
Serklaj olduğum dönem 1 hafta antibiyotik kullandım ona rağmen yine enfeksiyon çıktı hem idrarda hem de kanda. Ama yine enfeksiyon düzeyi düşüktü. Örnek veriyorum maximum 6 olmalıysa benim 7 8 çıktı gibi.
Ben de serklajdan sonra suyu 3 litreye çıkardım, hijyene dikkat ediyorum elimden geldiğince,şekeri bile çıkardım hayatımdan ama bir türlü bu enfeksiyon geçmek bilmedi
Yani artık napmalıyım farklı bi doktora gidip iyi bir antibiyotik yazmasını mı söylemeliyim, suyu 4 litre mi yapmalıyım, yani az olması güzel tamam ama kronikleşti artık geçmiyor. Erken doğumu tetiklemesi için sanırım çok çok yüksek olması lazımmış. Ondan korkmuyorum ama bebeğime geçer etkiler diye korkuyorum :/
İdrar kültürü dediğiniz proteine falan bakılıyor o muBence bebeğe gecmez ama bizim gibi serklaj li hastalarda Rahmi gevsetmesinden korkuyorlar öyle söyledi doktor bende az enf çıktığında idrar kültürü veriyorum orda birsey çıkıyorsa doktor sorun diyor birde onu deneyin eğer Ekim sonucu üreme olursa zaten ilaç verirler ki ben e o daha onemli
Benimde hep kumlu cıkıyor bol su diyor başka bişey demiyor ilaçlık olmadım şükür ki.Kızlar gebeliğimin en başından beri idrar yolu enfeksiyonum hiç geçmedi. Şöyle bi durum var ne zaman doktora gidip tahlil versem doktor var ama az var diyip bazen ilaç yazmadı , bazen tek içimlik antibiyotik verdi, bazen doğal bi ilaç verdi 7 günlük onu kullandım. Ama hiç geçmedi.
Serklaj olduğum dönem 1 hafta antibiyotik kullandım ona rağmen yine enfeksiyon çıktı hem idrarda hem de kanda. Ama yine enfeksiyon düzeyi düşüktü. Örnek veriyorum maximum 6 olmalıysa benim 7 8 çıktı gibi.
Ben de serklajdan sonra suyu 3 litreye çıkardım, hijyene dikkat ediyorum elimden geldiğince,şekeri bile çıkardım hayatımdan ama bir türlü bu enfeksiyon geçmek bilmedi
Yani artık napmalıyım farklı bi doktora gidip iyi bir antibiyotik yazmasını mı söylemeliyim, suyu 4 litre mi yapmalıyım, yani az olması güzel tamam ama kronikleşti artık geçmiyor. Erken doğumu tetiklemesi için sanırım çok çok yüksek olması lazımmış. Ondan korkmuyorum ama bebeğime geçer etkiler diye korkuyorum :/
Yok canim idrari Ekim yapiyirlar icerde olan bakteri hangisi varsa o çoğalıyor daha nokta atışı oluyor bence onu mutlaka yaptırın idrar testi ayrı bu ayrı canim 3 günde sonucu cikiyorİdrar kültürü dediğiniz proteine falan bakılıyor o mu
Sifalar diliyorum. Benim de enfeksiyonla dertte başım. Ama kültürle birlikte önemli. Başta bakteri çıkmayınca antibiyotik vermedi dr., 2 hafta sonra ilerleyince tekrar test yapıldı, hem bakteri, hem kristal(kum dokuyorum), üstüne bir de keton/açlık ciktiKızlar gebeliğimin en başından beri idrar yolu enfeksiyonum hiç geçmedi. Şöyle bi durum var ne zaman doktora gidip tahlil versem doktor var ama az var diyip bazen ilaç yazmadı , bazen tek içimlik antibiyotik verdi, bazen doğal bi ilaç verdi 7 günlük onu kullandım. Ama hiç geçmedi.
Sana da çok geçmiş olsunSifalar diliyorum. Benim de enfeksiyonla dertte başım. Ama kültürle birlikte önemli. Başta bakteri çıkmayınca antibiyotik vermedi dr., 2 hafta sonra ilerleyince tekrar test yapıldı, hem bakteri, hem kristal(kum dokuyorum), üstüne bir de keton/açlık cikti
Ben de tavsiyelere muhtacım ama şunları da yapmayı planliyorum:
-3 lt su yetmiyor, 4u zorluyorum ara ara
- dr. Hamileler için genital yıkama sabunu tavs. Etti
- sık iç.camasiri degistirsemde terliyorum. (Dr hatta evde giyme dedi
ama olmuyor..) eski usul kalın muslin aldım, arabezi gibi yapacağım
İç çamaşırı da fark ediyor maalesef, dediğiniz gibi daha havadar olunca daha kuru kalıyor. Hele de akıntınız varsa iç çamaşırı sürekli nemli tutar orayı ve bakteri ürer. Bol pijama giyin belini düşürün veya elbise/etek giyin. Zaten tahminimce lavabo ihtiyacınız sıklaşıyordur, gittikçe siler kurularsınız. Probiyotik ve kefir de çok önemli bu arada çok fayda görürsünüzGünde 3 4 kere pamuklu iç çamaşırı değiştiriyorum, giymesem daha havadar olur muhtemelen ama akıntı vs olursa nasıl olacak
Benim arkadaşın 37 de dönmüştü tekrar bakalım yaşayıp göreceğiz34 e kadar dönüp duruyorlarmıi, bekleyin bakalım değişiklik olacak mı
Sorun çıkmamasına çok sevindim:) hep güzel haberler alalım verelim inşallah.Merhabadoktoruma sordum bu adet ağrısını, devam etmiyorsa sorun yok dedi. Bebek büyüyor alanı daralıyor ondan da olabilir dedi. Yine de ben ntsye girmek istedim , bi sorun çıkmadı :) sanırım bundan sonraki süreçte benzer durumları yaşayacağız bebişler büyüyükçe :)
Benim sezaryen karar verildi detaylı ultrasondan sonrakızlar selam.. yarın çalışabilir için doktora gideceğim. ne çabuk geçti zaman yahu. mesajlarınızı anca okudum. sezaryene karar verilenlerin sebepleri ne acaba? bana ikisi de korkutucu geliyor, eşime doğurmak istemiyorum diyorum mecbur artık diyor :)) offf bi gerginlik sardı son aylarda beni.
Sen o spinali hiç takma. İnan normal kan alınırken daha çok acıyor. Ben spinal sezaryendan sonra aynı gün ayaklanmıştım. Çok şükür rahat bi operasyonBenim sezaryen karar verildi detaylı ultrasondan sonra2 doktor da aynı görüşteydi zaten bende sezaryene daha sıcak bakıyordum plasentadaki bir durumdan ötürü normal doğum risk teşkil ediyor. Bir sürü ameliyat videosu izledim başıma gelcekleri bilmek isterim ameliyattan çok ele takılan damar yolu ve spinal beni korkutuyor açıkçası gerisi oldu bittiye gelir heyecandan anlamayız bile
Evet böyle yorumlar çok okuyorum darısı başımaSen o spinali hiç takma. İnan normal kan alınırken daha çok acıyor. Ben spinal sezaryendan sonra aynı gün ayaklanmıştım. Çok şükür rahat bi operasyon
Ilk sezeryan mi?Evet böyle yorumlar çok okuyorum darısı başıma
Benim iki dogumumda sezeryan oldugu icin nasipse buda sezeryan olacak. Tarih Temmuz sonunda kesinlesecek ama burda erken almiyorlar bebegi, 40ini bekliyorlar. O yuzden agustosun son haftasi olur diye dusunuyoruz.kızlar selam.. yarın çalışabilir için doktora gideceğim. ne çabuk geçti zaman yahu. mesajlarınızı anca okudum. sezaryene karar verilenlerin sebepleri ne acaba? bana ikisi de korkutucu geliyor, eşime doğurmak istemiyorum diyorum mecbur artık diyor :)) offf bi gerginlik sardı son aylarda beni.
Sebebi yokkızlar selam.. yarın çalışabilir için doktora gideceğim. ne çabuk geçti zaman yahu. mesajlarınızı anca okudum. sezaryene karar verilenlerin sebepleri ne acaba? bana ikisi de korkutucu geliyor, eşime doğurmak istemiyorum diyorum mecbur artık diyor :)) offf bi gerginlik sardı son aylarda beni.
Çözümü olan varsa banada söylesin aynıyımKızlar ellerim ayaklarım şişti, pide gibi oldu. Çözümü var mı bunun? Ağrı da yapıyor. Sıcaklar da başladı. Fenalık geçiriyorum resmen, sürekli buzlu su içiyorum
Çözümü olan varsa banada söylesin aynıyım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?