- 30 Nisan 2023
- 2.865
- 3.018
- 63
- 32
Benimde bir kaç saattir aynı şekilde ağrım var. En son 12-13 üncü haftalarda olmuştu. hala büyüme ağrısı olabilir mi bunlarKızlar 28 + 2deyim. Hafif hafif adet benzeri ağrılarım oluyor hemen geçiyor. Normalde bu benzeri ağrılarım ilk 3 4 ayda oluyordu , rahim büyürken oluyormuş. Düzensiz oluyor ve hafif oluyor diye acile gitmedim , yarın kontrolde doktora söyleyeceğim ama mutlaka. Sizce rahmim büyüyor o yüzden oluyor olabilir mi, benimle benzer haftada olanlar varsa sizde de oluyor mu
Ben de bunu merak ediyorum gerçekten, bakalım yarın bi soracağım doktoruma. Yani aslında doktoruma ne zaman soru sorsam , düzenli ve artan şekilde şiddetli olmadıkça sorun yok diyor geçiyorBenimde bir kaç saattir aynı şekilde ağrım var. En son 12-13 üncü haftalarda olmuştu. hala büyüme ağrısı olabilir mi bunlar
O haftalarda benimde oluyordu hala ara ara oluyor yarın doktoruna söyle. Bazen enfeksiyonlarda sebep olabiliyor belki idrar tahlili isterKızlar 28 + 2deyim. Hafif hafif adet benzeri ağrılarım oluyor hemen geçiyor. Normalde bu benzeri ağrılarım ilk 3 4 ayda oluyordu , rahim büyürken oluyormuş. Düzensiz oluyor ve hafif oluyor diye acile gitmedim , yarın kontrolde doktora söyleyeceğim ama mutlaka. Sizce rahmim büyüyor o yüzden oluyor olabilir mi, benimle benzer haftada olanlar varsa sizde de oluyor mu
Benim hep var ya gün içinde bir kez de olsa oluyor.Benimde bir kaç saattir aynı şekilde ağrım var. En son 12-13 üncü haftalarda olmuştu. hala büyüme ağrısı olabilir mi bunlar
Benimde bir kaç saattir aynı şekilde ağrım var. En son 12-13 üncü haftalarda olmuştu. hala büyüme ağrısı olabilir mi bunlar
İdrar yolu enfeksiyonum gebeliğin başından beri az da olsa hep vardı , hiç tamamen geçmedi. Etkiliyor olabilir dediğin gibi :) sen nasılsın bu arada , nasıl gidiyor gebelikO haftalarda benimde oluyordu hala ara ara oluyor yarın doktoruna söyle. Bazen enfeksiyonlarda sebep olabiliyor belki idrar tahlili iste
bilgilendirdiginiz icin tesekkurler, umarim sanci bir daha olmaz ve zamanina yakin dogar en azindan. Ozellikle benim gibi ilk gebeligi olanlar neyden nasil anlamlar cikaracagimizi bilmiyoruz, boyle boyle ogreniyoruzMerhaba kızlar, genel olarak son yorumları okudum kendimce bir şeyler söylemek istedim. Normalde beklenen doğum tarihi 04.08.2025 benim, bugün tam 32+0ım. 28 Mayıs akşamı biraz stresli bir gün geçirmiştim, jöle kıvamında ufak bir parça geldi. Aynı gece mukus tıkacı yani nişan parçası olabilir diye şüphelendiğim için nstye girdim takipli olduğum hastanede. Bir kere sancı çıktı, ben bu sırada karnımda sertleşme haricinde ağrı hissetmedim. Doktorum hemşireye sabah gelsin bakıyım dedi beni eve gönderdiler.
Sabah kontrole gittim önce nstye girdim tekrar, bu sefer 60 ve 40 düzeyini bulan birer sancı ve 20 düzeyini bulan 1 sancı çıktı. Ben yine ağrı değil sadece tüm karnımda sertleşme taş gibi olma durumunu hissetmiştim. Bunlar 15-20 dakikalık ölçümlerdi. Normalde saatte 4ten fazla 40 düzeyini bulan düzenli sancının doğumu başlattığı kabul edilirmiş. Doktorum perinatolog, erken doğum riski ile direk yatış verdi. Bunlar 30+2deyken yaşandı.
Serum başladılar, nidicard verdiler kasılmaları önlemek için ve 24 saat arayla iki doz ciğer geliştirici vurdular. Sabaha karşı 20 seviyesinde 3 dakika aralıklarla sancım çıktı. 1.5 gün kaldım. Akşama doğru son nstde sancı çıkmayıp doktor da rahimde açılma görmeyince beni taburcu etti.
2 Haziranda tam 31 haftada kontrolüm vardı. Bu süreçte her gün 1 tablet nidicard, 1 progestan fitil kullandım hala da kullanıyorum. Doktorum doğsa şuana kadar doğardı, pozisyon alırdı beni endişelendirmiyor dedi. Sadece bol su içmemi ve ayaklarımın altına yastık alıp yatmamı istedi.
Şuan kasılmalarım hafif ağrılı daha doğrusu acılı olmaya başladı ama düzenli olmadıkları için önemsemiyorum.
Yani kritik haftalardayız, herkes ne yaşıyorsa beklemesin. Erken doğum çoğu zaman engellenebilir, durdurulabilir. Yine iki doz ciğer geliştirici yapılmış olması bu haftalarda doğum ihtimalinde bebeğin solunum sıkıntısı çekmemesi için avantaj sağlayabilir yeterki ihmal etmeyin.
Ben şimdi nst deyim pek anlamıyorum ama kalp kısmı 140 civarında diğer alan 20 alti sancı yok sanirim degilmi
Doktoru bekliyorum hemşire bir sorun görünmüyor dedi ama yine de doktoru bekliyorumBazı cihazlarda 20 seviyesi 0 seviyesi olarak kabul ediliyormuş, bazılarında da 10 seviyesi 0 olarak kabul edilebiliyormuş. Bazı cihazlar da direk 3-4 seviyelerinde ölçüm yapabiliyor. Net bir şey söyleyemem ama yakınınız varsa çıkan grafikte en alttaki çizgiye baksın. Tepeler görüyorsa seviyelerini kontrol etsin.
Doktoru bekliyorum hemşire bir sorun görünmüyor dedi ama yine de doktoru bekliyorum
Ya ben de şunu merak ediyorum, her ihtimale karşı ciğer geliştirici vuruyorlar ya, bence çok mantıklıMerhaba kızlar, genel olarak son yorumları okudum kendimce bir şeyler söylemek istedim. Normalde beklenen doğum tarihi 04.08.2025 benim, bugün tam 32+0ım. 28 Mayıs akşamı biraz stresli bir gün geçirmiştim, jöle kıvamında ufak bir parça geldi. Aynı gece mukus tıkacı yani nişan parçası olabilir diye şüphelendiğim için nstye girdim takipli olduğum hastanede. Bir kere sancı çıktı, ben bu sırada karnımda sertleşme haricinde ağrı hissetmedim. Doktorum hemşireye sabah gelsin bakıyım dedi beni eve gönderdiler.
Sabah kontrole gittim önce nstye girdim tekrar, bu sefer 60 ve 40 düzeyini bulan birer sancı ve 20 düzeyini bulan 1 sancı çıktı. Ben yine ağrı değil sadece tüm karnımda sertleşme taş gibi olma durumunu hissetmiştim. Bunlar 15-20 dakikalık ölçümlerdi. Normalde saatte 4ten fazla 40 düzeyini bulan düzenli sancının doğumu başlattığı kabul edilirmiş. Doktorum perinatolog, erken doğum riski ile direk yatış verdi. Bunlar 30+2deyken yaşandı.
Serum başladılar, nidicard verdiler kasılmaları önlemek için ve 24 saat arayla iki doz ciğer geliştirici vurdular. Sabaha karşı 20 seviyesinde 3 dakika aralıklarla sancım çıktı. 1.5 gün kaldım. Akşama doğru son nstde sancı çıkmayıp doktor da rahimde açılma görmeyince beni taburcu etti.
2 Haziranda tam 31 haftada kontrolüm vardı. Bu süreçte her gün 1 tablet nidicard, 1 progestan fitil kullandım hala da kullanıyorum. Doktorum doğsa şuana kadar doğardı, pozisyon alırdı beni endişelendirmiyor dedi. Sadece bol su içmemi ve ayaklarımın altına yastık alıp yatmamı istedi.
Şuan kasılmalarım hafif ağrılı daha doğrusu acılı olmaya başladı ama düzenli olmadıkları için önemsemiyorum.
Yani kritik haftalardayız, herkes ne yaşıyorsa beklemesin. Erken doğum çoğu zaman engellenebilir, durdurulabilir. Yine iki doz ciğer geliştirici yapılmış olması bu haftalarda doğum ihtimalinde bebeğin solunum sıkıntısı çekmemesi için avantaj sağlayabilir yeterki ihmal etmeyin.
40 üstü olup düzenli bi şekilde 40 ın üstüne çıkınca sancı diye kabul ediyorlar diye kalmış aklımdaBen şimdi nst deyim pek anlamıyorum ama kalp kısmı 140 civarında diğer alan 20 alti sancı yok sanirim degilmi
Ya ben de şunu merak ediyorum, her ihtimale karşı ciğer geliştirici vuruyorlar ya, bence çok mantıklı
Kendi doktoruma bunu sorduğumda gerekmedikçe vurmamak gerekiyor etkisi geçiyor gibi bi şeyler söyledi. 2 haftada geçiyormuymuş neymiş tam anlamadım
Bunu bilmiyordumŞöyleymiş ben de yatırdıklarında ve vuracağız dediklerinde öğrendim. Ciğer geliştirici iğne, bebeğin akciğerlerinde sürfaktan üretimini (yani bebeğin kendi kendine solunum yapabilmesi için gereken kayganlaştırıcı madde) hızlandırıyormuş. Etkisi ilk 7 gün en yüksek seviyede olup, sonra düşmeye başlıyormuş yani bebeğin kendi olağan gelişimine dönülüyor diye düşünebiliriz. Ama bir kere yapıldığında uzun vadede doğuma kadar kalıcı etkisi oluyormuş. Yani her ihtimalde 28-34 hafta arası doğan ciğer geliştirici yapılmamış herhangi bir bebekten daha avantajlı bir durumda oluyor.
Bunu bilmiyordumdoktorum habire erken doğum riskin var diyor ama iğneyi vurmak da istemiyor
Anladım çok güzel aydınlattınızEvet mümkün mertebe doğumun gerçekten kısa sürede başlayabileceğine dair bir risk belirtisi yoksa vurmuyorlar diye biliyorum. Eğer aktif erken doğum riski varsa örneğin su gelmesi, düzenli sancılar, kasılmalar, kanama, nişan gelmesi veya suyun fazla azalması, fetal stres gibi durumlar mutlaka yatışınız yapılıp ciğer geliştirici vurulacaktı. Yani maksimum faydayı elde etmek için yapılması gereken bir şey bu. Onlar 24 saat arayla iki doz yapabilmişlerse bir oh çekiyorlar zaten çünkü aslında ilacın asıl etkisi bebeğin doğumundan sonra oluyor.
Şuan vursalar, Allah korusun bu hafta değil iki hafta sonra bir durum olsa kürü tekrarlamak zorunda kalırlar çünkü işlerini şansa bırakamazlar. Bu yüzden genel bir risk ile yapmamaları normal
Ben de iyiyim çok şükürİdrar yolu enfeksiyonum gebeliğin başından beri az da olsa hep vardı , hiç tamamen geçmedi. Etkiliyor olabilir dediğin gibi :) sen nasılsın bu arada , nasıl gidiyor gebelik
Cok geçmiş olsun canım.Merhaba kızlar, genel olarak son yorumları okudum kendimce bir şeyler söylemek istedim. Normalde beklenen doğum tarihi 04.08.2025 benim, bugün tam 32+0ım. 28 Mayıs akşamı biraz stresli bir gün geçirmiştim, jöle kıvamında ufak bir parça geldi. Aynı gece mukus tıkacı yani nişan parçası olabilir diye şüphelendiğim için nstye girdim takipli olduğum hastanede. Bir kere sancı çıktı, ben bu sırada karnımda sertleşme haricinde ağrı hissetmedim. Doktorum hemşireye sabah gelsin bakıyım dedi beni eve gönderdiler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?