• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    162
Kızlar gebeliğimin en başından beri idrar yolu enfeksiyonum hiç geçmedi. Şöyle bi durum var ne zaman doktora gidip tahlil versem doktor var ama az var diyip bazen ilaç yazmadı , bazen tek içimlik antibiyotik verdi, bazen doğal bi ilaç verdi 7 günlük onu kullandım. Ama hiç geçmedi.

Serklaj olduğum dönem 1 hafta antibiyotik kullandım ona rağmen yine enfeksiyon çıktı hem idrarda hem de kanda. Ama yine enfeksiyon düzeyi düşüktü. Örnek veriyorum maximum 6 olmalıysa benim 7 8 çıktı gibi.

Ben de serklajdan sonra suyu 3 litreye çıkardım, hijyene dikkat ediyorum elimden geldiğince,şekeri bile çıkardım hayatımdan ama bir türlü bu enfeksiyon geçmek bilmedi :(

Yani artık napmalıyım farklı bi doktora gidip iyi bir antibiyotik yazmasını mı söylemeliyim, suyu 4 litre mi yapmalıyım, yani az olması güzel tamam ama kronikleşti artık geçmiyor. Erken doğumu tetiklemesi için sanırım çok çok yüksek olması lazımmış. Ondan korkmuyorum ama bebeğime geçer etkiler diye korkuyorum :/

Kızlar gebeliğimin en başından beri idrar yolu enfeksiyonum hiç geçmedi. Şöyle bi durum var ne zaman doktora gidip tahlil versem doktor var ama az var diyip bazen ilaç yazmadı , bazen tek içimlik antibiyotik verdi, bazen doğal bi ilaç verdi 7 günlük onu kullandım. Ama hiç geçmedi.

Serklaj olduğum dönem 1 hafta antibiyotik kullandım ona rağmen yine enfeksiyon çıktı hem idrarda hem de kanda. Ama yine enfeksiyon düzeyi düşüktü. Örnek veriyorum maximum 6 olmalıysa benim 7 8 çıktı gibi.

Ben de serklajdan sonra suyu 3 litreye çıkardım, hijyene dikkat ediyorum elimden geldiğince,şekeri bile çıkardım hayatımdan ama bir türlü bu enfeksiyon geçmek bilmedi :(

Yani artık napmalıyım farklı bi doktora gidip iyi bir antibiyotik yazmasını mı söylemeliyim, suyu 4 litre mi yapmalıyım, yani az olması güzel tamam ama kronikleşti artık geçmiyor. Erken doğumu tetiklemesi için sanırım çok çok yüksek olması lazımmış. Ondan korkmuyorum ama bebeğime geçer etkiler diye korkuyorum :/
Bence bebeğe gecmez ama bizim gibi serklaj li hastalarda Rahmi gevsetmesinden korkuyorlar öyle söyledi doktor bende az enf çıktığında idrar kültürü veriyorum orda birsey çıkıyorsa doktor sorun diyor birde onu deneyin eğer Ekim sonucu üreme olursa zaten ilaç verirler ki ben e o daha onemli

Bence bebeğe gecmez ama bizim gibi serklaj li hastalarda Rahmi gevsetmesinden korkuyorlar öyle söyledi doktor bende az enf çıktığında idrar kültürü veriyorum orda birsey çıkıyorsa doktor sorun diyor birde onu deneyin eğer Ekim sonucu üreme olursa zaten ilaç verirler ki ben e o daha onemli
İdrar kültürü dediğiniz proteine falan bakılıyor o mu

Benimde hep kumlu cıkıyor bol su diyor başka bişey demiyor ilaçlık olmadım şükür ki.
kendi doktorunu dinle bence yine suya ağırlık ver

Sifalar diliyorum. Benim de enfeksiyonla dertte başım. Ama kültürle birlikte önemli. Başta bakteri çıkmayınca antibiyotik vermedi dr., 2 hafta sonra ilerleyince tekrar test yapıldı, hem bakteri, hem kristal(kum dokuyorum), üstüne bir de keton/açlık cikti💃🥺

Ben de tavsiyelere muhtacım ama şunları da yapmayı planliyorum:
-3 lt su yetmiyor, 4u zorluyorum ara ara
  • dr. Hamileler için genital yıkama sabunu tavs. Etti
  • sık iç.camasiri degistirsemde terliyorum. (Dr hatta evde giyme dedi🙈 ama olmuyor..) eski usul kalın muslin aldım, arabezi gibi yapacağım 🤷🏻‍♀️

Sifalar diliyorum. Benim de enfeksiyonla dertte başım. Ama kültürle birlikte önemli. Başta bakteri çıkmayınca antibiyotik vermedi dr., 2 hafta sonra ilerleyince tekrar test yapıldı, hem bakteri, hem kristal(kum dokuyorum), üstüne bir de keton/açlık cikti💃🥺

Ben de tavsiyelere muhtacım ama şunları da yapmayı planliyorum:
-3 lt su yetmiyor, 4u zorluyorum ara ara
  • dr. Hamileler için genital yıkama sabunu tavs. Etti
  • sık iç.camasiri degistirsemde terliyorum. (Dr hatta evde giyme dedi🙈 ama olmuyor..) eski usul kalın muslin aldım, arabezi gibi yapacağım 🤷🏻‍♀️
Sana da çok geçmiş olsun 🌸 inş atlatacağız 🙏 şurada da konu açtım birkaç tavsiye geldi istersen sen de göz at :)

kızlar selam.. yarın çalışabilir için doktora gideceğim. ne çabuk geçti zaman yahu. mesajlarınızı anca okudum. sezaryene karar verilenlerin sebepleri ne acaba? bana ikisi de korkutucu geliyor, eşime doğurmak istemiyorum diyorum mecbur artık diyor :)) offf bi gerginlik sardı son aylarda beni.

Merhaba ☺️ doktoruma sordum bu adet ağrısını, devam etmiyorsa sorun yok dedi. Bebek büyüyor alanı daralıyor ondan da olabilir dedi. Yine de ben ntsye girmek istedim , bi sorun çıkmadı :) sanırım bundan sonraki süreçte benzer durumları yaşayacağız bebişler büyüyükçe :)
Sorun çıkmamasına çok sevindim:) hep güzel haberler alalım verelim inşallah.

Zeytin_zey Zeytin_zey canım iki kez idrar yolu enfeksiyonu geçirdim. İkisinde de doktorum idrar kültürü istedi, kültürde üreme olursa ilaç vereceğim olmazsa kullanmana gerek yok dedi. İkisinde de antibiyotik kullanmadım üreme olmadığı için. Günde 4-5 kez iç çamaşırı değiştir, ıslak kalmasın dedi. İç çamaşırlarını ütüle bir de duşta duş jeli, sabun vs vajinaya değdirme. Sadece suyla yıka. Su miktarın bence iyi. Hamilelikte sıklıkla oluyormuş idrar yolu enfeksiyonu maalesef. Kültür verip ona göre takibini yaparsan daha rahat edersin.

Kızlar ellerim ayaklarım şişti, pide gibi oldu. Çözümü var mı bunun? Ağrı da yapıyor. Sıcaklar da başladı. Fenalık geçiriyorum resmen, sürekli buzlu su içiyorum 🥺

kızlar selam.. yarın çalışabilir için doktora gideceğim. ne çabuk geçti zaman yahu. mesajlarınızı anca okudum. sezaryene karar verilenlerin sebepleri ne acaba? bana ikisi de korkutucu geliyor, eşime doğurmak istemiyorum diyorum mecbur artık diyor :)) offf bi gerginlik sardı son aylarda beni.
Benim sezaryen karar verildi detaylı ultrasondan sonra😊 2 doktor da aynı görüşteydi zaten bende sezaryene daha sıcak bakıyordum🙈 plasentadaki bir durumdan ötürü normal doğum risk teşkil ediyor. Bir sürü ameliyat videosu izledim başıma gelcekleri bilmek isterim🙈 ameliyattan çok ele takılan damar yolu ve spinal beni korkutuyor açıkçası😂 gerisi oldu bittiye gelir heyecandan anlamayız bile

Benim sezaryen karar verildi detaylı ultrasondan sonra😊 2 doktor da aynı görüşteydi zaten bende sezaryene daha sıcak bakıyordum🙈 plasentadaki bir durumdan ötürü normal doğum risk teşkil ediyor. Bir sürü ameliyat videosu izledim başıma gelcekleri bilmek isterim🙈 ameliyattan çok ele takılan damar yolu ve spinal beni korkutuyor açıkçası😂 gerisi oldu bittiye gelir heyecandan anlamayız bile
Sen o spinali hiç takma. İnan normal kan alınırken daha çok acıyor. Ben spinal sezaryendan sonra aynı gün ayaklanmıştım. Çok şükür rahat bi operasyon

Benim iki dogumumda sezeryan oldugu icin nasipse buda sezeryan olacak. Tarih Temmuz sonunda kesinlesecek ama burda erken almiyorlar bebegi, 40ini bekliyorlar. O yuzden agustosun son haftasi olur diye dusunuyoruz.

Sebebi yok 😂

Çözümü olan varsa banada söylesin aynıyım😕

Tek çözümü ellerinizi ayaklarınızı uzatıp yatmak ayakların altına bir kırlent alırsanız daha iyi olur ben birkaç saat ayakta kaldıysam şiştiğini ve topuklarımın ağrı yaptığını fark ettim. Şimdi mümkün mertebe oturmuyorım bile ayaklar yukarda yatıyorum. İş yapacaksam mola vererek yapıyorum mutlaka

Back
X