- 12 Mart 2019
- 16.296
- 35.822
- 598
Benmde aynı şükür bebek aşagıda baskı yapıyo arada onun dışında bi sıkıntı yok benimdeBugün kontrol vardı 1890gr olmuş bebek. Çalışabilir raporu aldım. 3 kiloyu bulur tahmini dedi. Bacak boyu fl, kafa çevresi falan herşey önde. Sadece karın çevresi sınırda dedi. Normalde 32+0 ım. Baktım kağıda hepsi 33 küsür. Ama karın çevresi 31+1 çıkmış. Sorun olmaz dedi de ben kafaya taktım. Protein besleneceğim biraz bakalım inş besler bebeği. Uterin arter direnci vardı kan sulandırıcı kullanıyorum inş daha fazla etkilenmez.
Bir de, Vajinada batmayı sordum. kafası baskı yapıyor diye oluyomuş. Gebelikte herşey normal, kasılmalar düzenli olmadığı sürece rahat ol sola yat dinlen dedi. 2 saatte 10 hareket isteriz gerisini önemseme dedi özetle.
Siz nasılsınız nasıl gidiyor?
Ayyy bi bana mı kötü geldi kokusu diyw düşünüyodum bariz bi bitki kokusu var bencede. Bende pek hoşlanmadım. Zaten bebenin tüm kıyafetlerini eşyalarını yıkadım bitti bile bi şişe. Acaba başka bişeymi alsam diye düşünüyorum ben de.Yabi severim aslında deterjan yumuşatıcı kokusu ama bu çok ağır geldi. Kendi hastane geceliklerimi de aslında sivenoyla yıkamak isterdim ama dayanamam bu kokuya diye düşündüm
Temiz içerikli ben araştırdım baya,sivenonun yenidoğan sampuanini ve camssr ilacni aldmKızlar ben oğlumda 6 yaşına kadar mustela kullandim buna siveno alsam.bazilari içeriği temiz bazıları değil diyor hangisi doğru bilemiyorum araftayim deterjan ne aldiniz
Ufak bi eklemeBen şimdi okuyabiliyorum konuşmaları.. benim 33-34. Haftalarda dahi nstde sancılarım 70 civarını görüyordu. Hatta ebe demişti ki bu sancıyla doğuruyorum zannedip gelenler oluyor. Dogumum 38. Haftada oldu ve yine hiçbir şey hissetmeden gitmiştim tesadüf eseri düzenli 100’un üzerine çıkan sancılar görünce açılma kontrolüyle karar verilmişti dogumun basladigina. Ama bu arada ne akıntı ne nişan ne su sızıntısı hiçbir belirti de olmadı. Yani korkmayın ama takip edin kendinizi. Düzensiz sancı varsa derecesi çok da önemli değil her zaman 40’lar doğumu başlatmıyor bence.
korkmayin bir sorun olmaz insallah. Vajinal enfeksiyon da vardır mutlaka o da iyileşmesini önlüyor. Cranberry güvenilir ve iyi bir takviye enfeksiyon için ama bazısı gerçekten çok kolay geçmeyebiliyor özellikle gebelikte artirici faktör oluyor diye düşünüyorum. Akıntı sürekli olduğu için iç camasiri pamuklu olacak ve islak kalmayacak değişmesi lazım sürekli. Günlük ped tarzı sentetik ürünler de enfeksiyonu içinden çıkılmaz hale getiriyor. Siz bol su tüketimi ve idrara çıkmaya özen göstermeye devam edin bir de vajinal flora için probiyotik kullanabilirsiniz. Başka yapılacak bir şey yok maalesef suanda
Evet benimde sevmediğim bi koku var içinde hatta dedim acaba 1 kez daha mı durulama yapsam arınmadı mı deterjandan diye düşündümAyyy bi bana mı kötü geldi kokusu diyw düşünüyodum bariz bi bitki kokusu var bencede. Bende pek hoşlanmadım. Zaten bebenin tüm kıyafetlerini eşyalarını yıkadım bitti bile bi şişe. Acaba başka bişeymi alsam diye düşünüyorum ben de.
Ayyyyy şöyle köpürte köpürte cam silmelik dip köşe yer silmeli koltuk silmeli temizlik yapmak istiyorum bendeEşim sağolsun yapıyor üstten bir de robot açıyorum , ama canım çok temizlik çekiyor. Eşimin yaptığı da eh işte ama asla ona bunu söylemem
Canım kafana takma. Benimde 29dayken karın çevresi 26+6 çıkmıştı. İşte yorulduğum stresli bir zamandı ve çok kustuğum bir dönemdi tam döndü poposu mideme baskı yaptı yediğim çıktı beslenemedim. Ne olur ne olmaz perinatolojiye gidin dedi perinatolog herkes aynı standartlarda doğacak değil kimimizin bacağı uzun, kimimizin beli ince hareketlerinde vs bir anormallik olmadığı sürece için rahat olsun diye konuştu. Gönlünü ferah tut. Protein ağırlıklı beslen birde bana kaşar ve muz çok önerdiler bilgin olsunBugün kontrol vardı 1890gr olmuş bebek. Çalışabilir raporu aldım. 3 kiloyu bulur tahmini dedi. Bacak boyu fl, kafa çevresi falan herşey önde. Sadece karın çevresi sınırda dedi. Normalde 32+0 ım. Baktım kağıda hepsi 33 küsür. Ama karın çevresi 31+1 çıkmış. Sorun olmaz dedi de ben kafaya taktım. Protein besleneceğim biraz bakalım inş besler bebeği. Uterin arter direnci vardı kan sulandırıcı kullanıyorum inş daha fazla etkilenmez.
Bir de, Vajinada batmayı sordum. kafası baskı yapıyor diye oluyomuş. Gebelikte herşey normal, kasılmalar düzenli olmadığı sürece rahat ol sola yat dinlen dedi. 2 saatte 10 hareket isteriz gerisini önemseme dedi özetle.
Siz nasılsınız nasıl gidiyor?
Hahhahaha yıkarsın yıkarsın korkma ortada bebek olmayınca yapabilir miyim acaba unutum mu korkusu sarıyo ama bebek doğunca her şey güncellenirAy ben her şeyi unutmuşum baktıkça farkediyorumumarım tutup yıkayabilirim bebemi
Bu benim 2. Hamileliği ama sanki ilk gibi hersey birbirinden çok farklı sağlıkla zamanında doguralim :)Ben şimdi okuyabiliyorum konuşmaları.. benim 33-34. Haftalarda dahi nstde sancılarım 70 civarını görüyordu. Hatta ebe demişti ki bu sancıyla doğuruyorum zannedip gelenler oluyor. Dogumum 38. Haftada oldu ve yine hiçbir şey hissetmeden gitmiştim tesadüf eseri düzenli 100’un üzerine çıkan sancılar görünce açılma kontrolüyle karar verilmişti dogumun basladigina. Ama bu arada ne akıntı ne nişan ne su sızıntısı hiçbir belirti de olmadı. Yani korkmayın ama takip edin kendinizi. Düzensiz sancı varsa derecesi çok da önemli değil her zaman 40’lar doğumu başlatmıyor bence.
Kokusuna bakıp bende alayım çok kokuluysa ben kullanamiyorumTemiz içerikli ben araştırdım baya,sivenonun yenidoğan sampuanini ve camssr ilacni aldm
Güncelleme için sağ ol canımUfak bi eklemeZeytin_zey
Cranberry ben de almıştım enfeksiyon için ama idrarda kum/kristal durumlarında oksalat içerdiğinden dolayi kullanmamak gerekiyormus. Biraktım
Ben dün aldım siveno hiç beğenmedim yani iğrenç bi kokusu varAyyy bi bana mı kötü geldi kokusu diyw düşünüyodum bariz bi bitki kokusu var bencede. Bende pek hoşlanmadım. Zaten bebenin tüm kıyafetlerini eşyalarını yıkadım bitti bile bi şişe. Acaba başka bişeymi alsam diye düşünüyorum ben de.
Siveno ben de aldım aşırı bi koku yok kesinlikle , hafif ferah bi kokusu var bence :)Kokusuna bakıp bende alayım çok kokuluysa ben kullanamiyorum
Ay bende de tam tersiBen dün aldım siveno hiç beğenmedim yani iğrenç bi kokusu vartamam doğal falan ama bu kadar da kötü kokmamalı ya
Emzirme sütyeni benim pijamam valiz içi hurç kaldı benim onları da alıp 35 te çantayı hazırlamayı düşünüyorumKızlar hastane çantanızı hazırladınız mı? Ben daha hiçbir şey almadığımı fark ettim. Emzirme sütyeni, atleti, pijama vs ne aldıysanız linkle beni aydınlatırsanız çok sevinirim hep yavruma bir şeyler almışım gerçi ona aldıklarımda asla gözüme yetmiyor ama kendim bu gidişle evde giydiğim pijamalarımla doğurcam
Ya ben daha yıkamadım aslında yıkanınca çamaşır kuruyunca kokusu neye benzer bilmiyorum orada açıp kapağını kokladım bir şey anlamadım elime döküldü biraz elimdeki kalan kokusu berbattıAy bende de tam tersibeğendim. Çamaşır için kullanılanını beğendim hiç rahatsız edici değildi , siz hangisini beğenmediniz
Ben kıyafetlerini yıkadım siveno ile, hani tamam muhtemeşem bi koku yayılmıyor ama kötü de değildi , hafif hoşuma gittiYa ben daha yıkamadım aslında yıkanınca çamaşır kuruyunca kokusu neye benzer bilmiyorum orada açıp kapağını kokladım bir şey anlamadım elime döküldü biraz elimdeki kalan kokusu berbattı
Aldım yine de dedim 1 2 parça kıyafet yıkarım kokusu kuruyunca yine hoşuma gitmezse değiştiririm dedim
Çamaşırları heba etmiyim ufak şeyler yıkayıp göreceğizBen kıyafetlerini yıkadım siveno ile, hani tamam muhtemeşem bi koku yayılmıyor ama kötü de değildi , hafif hoşuma gittibi de ağız mendillerim vardı kayınvalidem evlenince getirmişti hafiften sararmışlardı neden bilmiyorum onları da siveno ile yıkadım bembeyaz oldu parladılar, o yüzden temizliği iyi gibi duruyor ama kokusu orta.
Siz de bi yıkayın deneyin :)
Cantanin C'si bende de yok ama şunlar fena degil:Kızlar hastane çantanızı hazırladınız mı? Ben daha hiçbir şey almadığımı fark ettim. Emzirme sütyeni, atleti, pijama vs ne aldıysanız linkle beni aydınlatırsanız çok sevinirim hep yavruma bir şeyler almışım gerçi ona aldıklarımda asla gözüme yetmiyor ama kendim bu gidişle evde giydiğim pijamalarımla doğurcam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?