Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    193
Günaydın bu arada Benim çantam yıkanabilir gibi durmuyordu. Ben mecbur her tarafını sirkeli suyla sildim. Kullanacapım zaman bir kez daha silerim Bazı şeyleri kırklayıp bazı şeyleri böyle silmek zorunda kalıyoruz benim de içime sinmiyor ama

Bugün rutin kontrolümüze gittim haberler iyi mi kötü mü bilemedim benle aynı haftada olan var mı şuan 32+5teyim. Sın kontrolde kilosu 1700dü bebeğin ben 2-2100 civarı olmuştur derken doktor 2.5 kilo olmuş dedi şok oldum bebiş az kilo alsın diye önereceğiniz yiyecekler var mı çünkü çok hızlı ve fazla kilo alıyor gibi şuan kilosu 35-36haftaya uyumluymuş yani doktor genel olarak bacakları falanda uzun biraz büyük haftasına göre dedi. Birde başı yukarı dönmüş yine en son aşağıdaydı doğuma kadar dönmeyedebilir alan azaldığı için ki büyüklüğünü de düşününce sezeryan olman mantıklı olur dedi

Canım ben de 32+5'im bugün. 32+0'daki kontrolde 1965 gramdı doktor gayet ideal dedi. Benim oğlumun de boyu uzun ve dediğin gibi bacak boyu uzun. Ama doktor 3200-3500 düşünüyorum doğumda dedi.
Son zamanlarda fazla karbonhidrat, şeker almış olabilir misin? Benim ilk aylarda oğlum kilo olarak önde gidiyordu perinatologum eğer vajinal doğum istiyorsan karbonhidratı biraz azalt dedi azalttım ve gerçekten şu an normal sınırda

Yıka bencede 30 derece fazlada sıktırma en azından bi ilk yıkaması olsun sonra silebilirsin :)
Aynen kuzum öyle yapayım bence de
Ya benim aklıma bu hiç gelmedi, yıkadım mı acaba diye düşündüm, yıkayayım ben de o zaman
Seninkinin modeli nasıldı canım?
Ben varım canım 10 yıl çalıştıktan sonra hamilelik ile birlikte biraz ara verdiğim için sesim çıkmıyor. Şu an ev hanımcılığı oynuyorum
Ay bende doğum izninde biraz ara verince mental olarak iyi geleceğini düşünüyorum benim daha 7 yıllık çalışma hayatım var Doğum iznindeyken işe gitmemekten mentali toplayıp bebiş sayesinde yavaş yavaş kaybetmem umarım

Aynen o da mantıklı canım. Pandemi zamanı dezenfektan spreyler falan vardı ya en kötü onlarla falan fısfıslanabilir bir tur
Maşallah canım bence boyunun da uzun olması sebebiyle kilo ileride değil de tam olması gerektiği kilodadır. GEnleri küçük olan bebekle genleri büyük olan bebek illa kilo ve boy konusunda farklı olacak mantıken. Doğum konusunda doktorunun yönlendirmeleri önemli bu noktada :)

Canım ben 2 yıl önce aldım, unuttum desem bakarım modeline o zaman yıkamış olabiliriz anneme sormam lazım, hiç kullanılmadığı için tekrar yıkanır ama

Yani karbonhidrat dediğin ekmek pilav vs ise ekmek çok yemiyorum zaten. Eşim yabancı hani evde türk tarzı değil asya tarzı besleniyoruz yağlı karbonhidratlı bişey yemiyoruz öyle tatlı falanda yemiyorum. İlk yediklerimi sorguladım bende. Ama kilo yapabilcek bişey yok tiyani aralarında

Ben kendimde kilo almaya meyilliyim hani çabuk kilo alan yapım var ama boy olarak eşimle bende normal boy grubundayız. Ben boyuma göre kiloluyum tabi. Aslında hesaplayınca haftalık 250gram kadar almış bebek kilo ama son gittiğimde de fazla demişti doktor bu defa da birden 750-800gram almış görününce 3haftada hızlı alıyor daha doğumada var hani böyle alırsa 4ü geçecek o yüzden

Canım maşallah bence bu kilo işi biraz genetik bir olay, oğlum benim 33 haftalık 2400, 49 cm doğmuştu, şekerim vs hiçbir şeyim de yoktu kontrol, erkek çocuğu babasına çekmişti, gerçekten babası çok yapılı, şimdi mesela kızım haftasıyla uyumlu gidiyor, bana çekmiş diyorum ama şunu söyleyeyim ben tatlı yiyordum onda çok aşeriyordum maalesef ki, habire tatlı yiyordum yasak da olmayınca hatta göbüşü öndeydi doktor lütfen tatlıyı bırakalım demişti

Günaydın canım ben yıkamayı düşünmüyorum. Hediye geldi çanta, güzel de bir şey yıkayıp kötü hale gelmesi riskini göze alamadım sleepy mendile asperox sıkıp silerim kullanacağım zaman diye düşünüyorum. Ben sleepy kadınıyım
Kumaşsa yıkanabilir tabi ama termal kısımlarından emin olamadım canım
Kızlar bir şey okudum sanırım instagramda, son haftalarda yere eğilip bir şey pek almayın, bebek dönebilir diyordu. Var mıdır böyle bir şey ya? Doğum pozisyonu alan bebek dönebilir mi böyle, yerden eğilip bir şey almakla acabası

İşte bizde yapılı olan yok ama ben biraz genetik olarak kiloya meyilliyim annem kardeşlerim falan hep öyle. Benimde şekerim yok tatlı da gerçekten nerdeyse hiç yemiyorum. Doktorum ekstra bi tahlil yada kontrol istemedi gelişimi iyi bi sıkıntı yok ama sadece haftasından önde iri dedi hani ödem su fazlalığı vs ile de ilgili bişey demedi. Tabi bu tür şeylerin genetik olduğunuda biliyorum ama ne bileyim haftayı da düşününce normal doğmaz zaten boşver sezeryan ol dedi

Hakkında hayırlı olan doğum hangisi ise o olsun canım, gönlüne göre olsun, gönül ister tabi vajinal olsun ama bazen bebiklerimiz hayır banane diyor

Canımmm bildiğimiz asperox muu ? Ayy şaka mı gerçek mi bilemedim yapma sakınn pis kalsın çok zehir, çanta içini havalandıramazsın da. En güzeli sirkeli karbonatlı su bence. Artık doğal olana geçmemiz daha uygun bebişlerimiz için ev temizliğinde bile kimyasalı çok az kullandırtmaya çalışıyorum. Kimyasal takıntım var biraz

Canım kilo konusunda senden geri haftadayım yorum yapamayağım da kafasının dönmesi normal. Benimki haftada 1 değiştiriyo pozisyon daha çok değiştirir dedi hiç öyle doğum şekliyle ilgili yorum yapmadı doktorum.

Evet kız gerçektenn yapacaktım timam sirkeli karbonatlı suyla silerim doğru söylüyorsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…