- 24 Kasım 2015
- 2.095
- 2.028
- 133
- 30
- Konu Sahibi annabelica
-
- #50.101
Ödem nerende mesela aşkım, benim elim ayağım akşam şişiyor ama sabah iniyor ödem
Yok kızlar benim problemim ayaklarımda değil. Göğsümün altında ucu olmayan aksesuar meme var benim içinde süt bezleri bile var. Hamilelik kaynaklı ödem yapmış ve acıyor. Gün içinde çok rahatsızlık ve acı veriyor kullandığınız bir krem vs birşey varsa cumartesi kontrolüm var doktoruma soracaktım bende kullanabilir miyim diye ayakta elde olanlar hiç problem değil benim için. Ama bu göğsümün altındaki acı veriyor gün içinde de sık sık. Akşamları kantaron yağıyla ovalıyorum masaj yapıyorum ama yook.Benimde akşam ayaklarım şişiyor ama bir şey sürmüyorum yukarda tutuyorum biraz ovalıyorum derken sabaha iniyor
Yok aşko öyle bir şey yaşamadığım için bilemiyorumYok kızlar benim problemim ayaklarımda değil. Göğsümün altında ucu olmayan aksesuar meme var benim içinde süt bezleri bile var. Hamilelik kaynaklı ödem yapmış ve acıyor. Gün içinde çok rahatsızlık ve acı veriyor kullandığınız bir krem vs birşey varsa cumartesi kontrolüm var doktoruma soracaktım bende kullanabilir miyim diye ayakta elde olanlar hiç problem değil benim için. Ama bu göğsümün altındaki acı veriyor gün içinde de sık sık. Akşamları kantaron yağıyla ovalıyorum masaj yapıyorum ama yook.
Bakalım benim de cumartesi kadın doğumda kontrolüm var sorayım bi doktoruma. Artık gerçekten canımı sıkmaya başladıYok aşko öyle bir şey yaşamadığım için bilemiyorumgöğsümün ucu sızlayıp acıdığında dayanamamıştım Dr antibiyotikli krem yazmıştı
Sağlıkla kucağına aldığın için çok mutlu oldumKızlar oğluşuma kavuştummmmm
o kadar küçük ve minnak ki size anlatamam daha kucağıma alamadım doğum anında kucağıma verdiler gönlüm isterdi kokusunu çektikten sonra fotoğrafını buraya ataym ağlaştık biraz o ağladı ben ağladım falanşuan solunum yolunda sıkıntı varmış yavrumun yoğun bakıma aldılar eşim yanına girdi yoğun bakımda yani birde pipisinin alt kısmında bi sorun varmış galiba ameliyat olabilir dediler ağladım durdum tabi duyunca bi yandan dikiş atıyolar bi yandan bebeğin kalbini dinliyolar nefesine bakıyolar falan çok tuhaf bir hismiş kızlar dualarınıza ihtiyacım var bebeğim sağlığına kavuşsun evimize beraber dönelim en başından beri beraber üzüntülerimizi heycanlarımızı ilk tekme atışlarını beraber atlattık beraber yaşadık ben bi şekilde atlattım en kısa sürede bebeğimde sağlığına kavuşacaktır darısıda sizin başınıza bebişler sağlıkla gelsinde erkeni geçinin bi önemi yokmuş kızlar ben onu anladım hayırlısı ne zamansa o zaman gelecektir bebişleriniz
Canım bu anlattıklarını ben hamile değilken bile yapasım gelmiyordukızlar bizim de iki gün önce muayenemiz vardı. doktor güzel şeyler söyledi şükürler olsun. 32 haftalık + 2 günlüğüz. kilo boy gelişimi normal, bebek makat pozisyonda.. benim özellikle sabah ve geceleri çatı ağrım oluyor öyle ki kitliyor beni yani. onun için de bebek ayaklar aşağıda olduğundan olabilir dedi, alakasını çözemedim ama
bebeğin baş aşağı dönmesi için full sola yat dedi, hep sola yatmaya çalışıyorum ama dönüyorum ister istemez. sırt üstü kaldığım olabiliyor geceleri mesela. küçük minderlerle destek yapıyordum. bu hamile yastıkları solda kalmayı sağlıyorsa alacağım, memnun kalanınız varsa onu merak ediyorum.
onun haricinde hastayım belki o da ağrı yapıyordur, ıhlamur, mandalina, elma filan yemeye çalışıyorum.
ama ben çok bunalmış hissediyorum. ev işlerini genelde ben yapıyorum. eve yardımcı alacağız tam günlük temizlik için. ama onu organize etmek bile gözümde o kadar büyüyor ki. Hiçbir şey yapmak istemiyorum. 2.trimester enerjim tavandı, şu an çok düşük. sadece kitap okuyup kahve içip kendime zaman ayırmak istiyorum. evde anca yemek yapmaya tahammülüm var. ama günlük işler hep bana bakıyor ne yazık ki. yatak toplamak bile istemiyorum, nevresim değiştirmek istemiyorum. nothing.
ya bir de şu an biz iki kişiyiz. bebek olunca belki bu yetersizlik duygusu daha da artacak. bilemiyorum işte aslında benim gibi birine düzenli yardımcı şart ama eşimle anlaşamadık henüz bu konuda. öyle yani içim şişti. biraz dert dökme gibi oldu kusura bakmayınsiz böyle içiniz şiştiğinde ve hiçbir şey yapmak istemediğinizde ne yapıyorsunuz? ve söylediklerim hakkında ne düşünüyorsunuz, merak ettim.
Valla bende artık vicdanen çok aradayım. Bir diyorum hemen sezeryan olayım. Bir diyorum hadi oldun Allah korusun bişey çıkarsa ciğeriyle ilgiliKuzum bana hiç öyle bişey demedi. İnternette okuduğum kadarıyla da şekerin böyle bir etkisini hiç okumadım. En büyük sakınca bebeğin iri olması ve doğumda bebekte hipoglisemi olması riski. Çevremde şekerle doğum yapan çok oldu hiç sorun yaşamadılar solunumla ilgili
Beni dün öğleden sonra çıkardılar canımAşko sen çıkıyormusun bu gün hastaneden
Benim çok ödem sorunum olmuyo bi kaç gündür ama genel olarak olduğunda da ayak bileğimde oluyor ona da eşim hindistan cevizi yağıyla kalbime doğru masaj yapıyor dairesel hareketler yapıyo falan gerçekten o an bile gözle fark edilcek kadar bi inme görüyoruz. Masaj ovmak falan çok etkili geldi bana bide çorapsız gezemeyen biriyim yine de bi saat çorap çıkartıp ayağıma soğuk su tutuyorum hemen iki dakika o da çok etkili oluyoKızlar birşey sormak istiyorum size. Hamilelik sebebiyle herhangi bir yerinizde oluşan ödem dolayısıyla bir krem kullanıyor musunuz?
Yaa canım çok üzüldüm hamileyken bunları yaşamanaKızlar merhaba buraya yazıp kimseyi üzmek de istemem ama dertleşmeye çok ihtiyacım var. Ailemden farklı şehirde evliyim yani uzaktayız. Benim derdim annemle, zaten evlenmemi çok istemiyordu sürekli laf atıyordu. Ki okumuş etmiş bir insanım eşim de öyle. Durumumuz da iyidir. Neyse gelelim sürece; annem bugün yine sinirimi bozdu. Bana bir sürü kötü kötü mesajlar yazmış yok senin gibi evlat olmaz olsun beni bitirdiniz vs vs. Yaptığım tek şey onlara her an destek olmak maddi manevi olarak. Annem zamanında depresyon tedavisi de gördü şuan görmüyor atlatmıştı ama insan gerçekten çok yoruluyor. Hamileyim zaten hassasım bir insan bunu da düşünmez mi ya? Bunları yazıp telefonu kapatıyor beni panikletiyor. Sizce ne yapmalıyım artık çok yoruldum gerçekten. Eşime de belli etmek istemiyorum
Evet canım çok haklısın da inan bana uzak da duramıyorum bir aklım hep orada kalıyor. Gerçekten bazen artık şımarıklık yaptığını düşünüyorum. Ya insan bi düşünür bu kız hamile uzakta ve yalnız der. Gerçekten annemizi de seçemiyoruz ne yazık kiYaa canım çok üzüldüm hamileyken bunları yaşamanaama kendin de söyledin önceden olan rahatsızlığı yeniden nüksetmiş olabilir ilgi bekliyor olabilir hiç takılma her zaman yaptığı bir şey ise. Benim de yakın arkadaşımın annesi annen gibi. Kız artık merhaba merhaba. Kafam rahat etti demişti. Hamilelik ve lohusa sürecinde uzak durmayı dene çünkü normale göre x5000 hassasız.
Canım çok haklısın ne denir başka bilemiyorum. Ben de gurbette evliyim o konuda yalnızlığını çok iyi anlıyorum ayy keşke hepimiz yakın olsak yaaaEvet canım çok haklısın da inan bana uzak da duramıyorum bir aklım hep orada kalıyor. Gerçekten bazen artık şımarıklık yaptığını düşünüyorum. Ya insan bi düşünür bu kız hamile uzakta ve yalnız der. Gerçekten annemizi de seçemiyoruz ne yazık ki
Herşey çok güzel, sağlıkla olsun inşallah canımKızlar oğluşuma kavuştummmmm
o kadar küçük ve minnak ki size anlatamam daha kucağıma alamadım doğum anında kucağıma verdiler gönlüm isterdi kokusunu çektikten sonra fotoğrafını buraya ataym ağlaştık biraz o ağladı ben ağladım falanşuan solunum yolunda sıkıntı varmış yavrumun yoğun bakıma aldılar eşim yanına girdi yoğun bakımda yani birde pipisinin alt kısmında bi sorun varmış galiba ameliyat olabilir dediler ağladım durdum tabi duyunca bi yandan dikiş atıyolar bi yandan bebeğin kalbini dinliyolar nefesine bakıyolar falan çok tuhaf bir hismiş kızlar dualarınıza ihtiyacım var bebeğim sağlığına kavuşsun evimize beraber dönelim en başından beri beraber üzüntülerimizi heycanlarımızı ilk tekme atışlarını beraber atlattık beraber yaşadık ben bi şekilde atlattım en kısa sürede bebeğimde sağlığına kavuşacaktır darısıda sizin başınıza bebişler sağlıkla gelsinde erkeni geçinin bi önemi yokmuş kızlar ben onu anladım hayırlısı ne zamansa o zaman gelecektir bebişleriniz
Bence söyle bilsin doktorun, ama diyet önerir dikkat et ders ilaç başlamaz bence. Bana gebelik şekeri tanısı konuldu seninle aynı ölçümlerim açlık ve tokluklarCanım bu şeker konusundan belki bıktın ama aklıma bir şey takıldı sana sorayım dedim @babylovee 50 grlık şeker yükleme testi yaptırmıştım değerim çok iyi gelmişti 108 çıkmıştı. Zaten açlık şekerim de 80-90 arası değişiyordu hatta 78 falan görmüştüm 2. Trimesterda. Kontrol amaçlı evde ölçüm yapıyorum son zamanlarda 95-98 civarında seyrediyor. Üst sınıra yakın yani. Sence doktora söylemeli miyim ? Tokluk da 135 civarında
Sen ilaç başladın mı canım ? Sadece açlık tokluk ölçümleriyle mi tanı kondu yoksa şeker yüklemesi testiyle mi ?Bence söyle bilsin doktorun, ama diyet önerir dikkat et ders ilaç başlamaz bence. Bana gebelik şekeri tanısı konuldu seninle aynı ölçümlerim açlık ve tokluklar
26.haftada Şeker yükleme testiyle konuldu, dahiliyeye ve diyetisyene yönlendirildim, sonrasında baya bi süre ölçüm yaptım her öğün açlık tokluk sonra o değerlerle yine gittim dahiliye ilaç gerek görmedi diyete devam dedi ve artık haftada 2 gün ölç sadece dedi.Sen ilaç başladın mı canım ? Sadece açlık tokluk ölçümleriyle mi tanı kondu yoksa şeker yüklemesi testiyle mi ?
Merhaba canım, öncelikle bebişin iyi olmasına sevindimkızlar bizim de iki gün önce muayenemiz vardı. doktor güzel şeyler söyledi şükürler olsun. 32 haftalık + 2 günlüğüz. kilo boy gelişimi normal, bebek makat pozisyonda.. benim özellikle sabah ve geceleri çatı ağrım oluyor öyle ki kitliyor beni yani. onun için de bebek ayaklar aşağıda olduğundan olabilir dedi, alakasını çözemedim ama
bebeğin baş aşağı dönmesi için full sola yat dedi, hep sola yatmaya çalışıyorum ama dönüyorum ister istemez. sırt üstü kaldığım olabiliyor geceleri mesela. küçük minderlerle destek yapıyordum. bu hamile yastıkları solda kalmayı sağlıyorsa alacağım, memnun kalanınız varsa onu merak ediyorum.
onun haricinde hastayım belki o da ağrı yapıyordur, ıhlamur, mandalina, elma filan yemeye çalışıyorum.
ama ben çok bunalmış hissediyorum. ev işlerini genelde ben yapıyorum. eve yardımcı alacağız tam günlük temizlik için. ama onu organize etmek bile gözümde o kadar büyüyor ki. Hiçbir şey yapmak istemiyorum. 2.trimester enerjim tavandı, şu an çok düşük. sadece kitap okuyup kahve içip kendime zaman ayırmak istiyorum. evde anca yemek yapmaya tahammülüm var. ama günlük işler hep bana bakıyor ne yazık ki. yatak toplamak bile istemiyorum, nevresim değiştirmek istemiyorum. nothing.
ya bir de şu an biz iki kişiyiz. bebek olunca belki bu yetersizlik duygusu daha da artacak. bilemiyorum işte aslında benim gibi birine düzenli yardımcı şart ama eşimle anlaşamadık henüz bu konuda. öyle yani içim şişti. biraz dert dökme gibi oldu kusura bakmayınsiz böyle içiniz şiştiğinde ve hiçbir şey yapmak istemediğinizde ne yapıyorsunuz? ve söylediklerim hakkında ne düşünüyorsunuz, merak ettim.
Sağol canım öyle yapıyorum doğuma yakın bu rahatsızlık korkutuyor umarım bir sıkıntı çıkmazCanım sanada geçmiş olsun, maalesef ki gribe tek çare bol ol istirahat, su, ıhlamur, bal, limon başka ilaç verilmiyor maalesef ki, toparlarsın inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?