Popüler Konu 2025 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    203
Ödem nerende mesela aşkım, benim elim ayağım akşam şişiyor ama sabah iniyor ödem

Benimde akşam ayaklarım şişiyor ama bir şey sürmüyorum yukarda tutuyorum biraz ovalıyorum derken sabaha iniyor
Yok kızlar benim problemim ayaklarımda değil. Göğsümün altında ucu olmayan aksesuar meme var benim içinde süt bezleri bile var. Hamilelik kaynaklı ödem yapmış ve acıyor. Gün içinde çok rahatsızlık ve acı veriyor kullandığınız bir krem vs birşey varsa cumartesi kontrolüm var doktoruma soracaktım bende kullanabilir miyim diye ayakta elde olanlar hiç problem değil benim için. Ama bu göğsümün altındaki acı veriyor gün içinde de sık sık. Akşamları kantaron yağıyla ovalıyorum masaj yapıyorum ama yook.

Yok aşko öyle bir şey yaşamadığım için bilemiyorum göğsümün ucu sızlayıp acıdığında dayanamamıştım Dr antibiyotikli krem yazmıştı

kızlar bizim de iki gün önce muayenemiz vardı. doktor güzel şeyler söyledi şükürler olsun. 32 haftalık + 2 günlüğüz. kilo boy gelişimi normal, bebek makat pozisyonda.. benim özellikle sabah ve geceleri çatı ağrım oluyor öyle ki kitliyor beni yani. onun için de bebek ayaklar aşağıda olduğundan olabilir dedi, alakasını çözemedim ama
bebeğin baş aşağı dönmesi için full sola yat dedi, hep sola yatmaya çalışıyorum ama dönüyorum ister istemez. sırt üstü kaldığım olabiliyor geceleri mesela. küçük minderlerle destek yapıyordum. bu hamile yastıkları solda kalmayı sağlıyorsa alacağım, memnun kalanınız varsa onu merak ediyorum.

onun haricinde hastayım belki o da ağrı yapıyordur, ıhlamur, mandalina, elma filan yemeye çalışıyorum.
ama ben çok bunalmış hissediyorum. ev işlerini genelde ben yapıyorum. eve yardımcı alacağız tam günlük temizlik için. ama onu organize etmek bile gözümde o kadar büyüyor ki. Hiçbir şey yapmak istemiyorum. 2.trimester enerjim tavandı, şu an çok düşük. sadece kitap okuyup kahve içip kendime zaman ayırmak istiyorum. evde anca yemek yapmaya tahammülüm var. ama günlük işler hep bana bakıyor ne yazık ki. yatak toplamak bile istemiyorum, nevresim değiştirmek istemiyorum. nothing.

ya bir de şu an biz iki kişiyiz. bebek olunca belki bu yetersizlik duygusu daha da artacak. bilemiyorum işte aslında benim gibi birine düzenli yardımcı şart ama eşimle anlaşamadık henüz bu konuda. öyle yani içim şişti. biraz dert dökme gibi oldu kusura bakmayın siz böyle içiniz şiştiğinde ve hiçbir şey yapmak istemediğinizde ne yapıyorsunuz? ve söylediklerim hakkında ne düşünüyorsunuz, merak ettim.

Yok aşko öyle bir şey yaşamadığım için bilemiyorum göğsümün ucu sızlayıp acıdığında dayanamamıştım Dr antibiyotikli krem yazmıştı
Bakalım benim de cumartesi kadın doğumda kontrolüm var sorayım bi doktoruma. Artık gerçekten canımı sıkmaya başladı

Sağlıkla kucağına aldığın için çok mutlu oldum inşallah en kısa zamanda kavuşur evinize gidersiniz

Canım bu anlattıklarını ben hamile değilken bile yapasım gelmiyordu bence nevresim değiştirme işi 5 dk ama düşünmesi 5 gün
Çok normal yaşadığın şeyler bence hepimiz yaşıyoruz, düzenli yardımcı konusunda bir şey diyemem eğer şartlar ve durumlar müsaitse neden olmasın. Bize şu an haftada bir geliyor ama doğumdan sonra haftada muhtemelen 2 çağırırım diye düşünüyorum , bence her gün elinde toz beziyle gezen anneler aramızda çok az sayıdadır o yüzden hiç moralini bozma. Yemek yapmak istemediğim zamanlar direk söylüyorum eşime dışarı çıkıyoruz, evdede 2 kişi olduğumuz için pek dağınık olmuyor eşim arkasını toplar çünkü, yapmak istemezsemde yapmam, neden yapmadın demez oda anlayışlı bu konuda hamilede olduğumuz için

Valla bende artık vicdanen çok aradayım. Bir diyorum hemen sezeryan olayım. Bir diyorum hadi oldun Allah korusun bişey çıkarsa ciğeriyle ilgili benimde etrafımda gebelikte şekerle ilgili sıkıntı yaşayan kimse yok

Kızlar birşey sormak istiyorum size. Hamilelik sebebiyle herhangi bir yerinizde oluşan ödem dolayısıyla bir krem kullanıyor musunuz?
Benim çok ödem sorunum olmuyo bi kaç gündür ama genel olarak olduğunda da ayak bileğimde oluyor ona da eşim hindistan cevizi yağıyla kalbime doğru masaj yapıyor dairesel hareketler yapıyo falan gerçekten o an bile gözle fark edilcek kadar bi inme görüyoruz. Masaj ovmak falan çok etkili geldi bana bide çorapsız gezemeyen biriyim yine de bi saat çorap çıkartıp ayağıma soğuk su tutuyorum hemen iki dakika o da çok etkili oluyo

Kızlar merhaba buraya yazıp kimseyi üzmek de istemem ama dertleşmeye çok ihtiyacım var. Ailemden farklı şehirde evliyim yani uzaktayız. Benim derdim annemle, zaten evlenmemi çok istemiyordu sürekli laf atıyordu. Ki okumuş etmiş bir insanım eşim de öyle. Durumumuz da iyidir. Neyse gelelim sürece; annem bugün yine sinirimi bozdu. Bana bir sürü kötü kötü mesajlar yazmış yok senin gibi evlat olmaz olsun beni bitirdiniz vs vs. Yaptığım tek şey onlara her an destek olmak maddi manevi olarak. Annem zamanında depresyon tedavisi de gördü şuan görmüyor atlatmıştı ama insan gerçekten çok yoruluyor. Hamileyim zaten hassasım bir insan bunu da düşünmez mi ya? Bunları yazıp telefonu kapatıyor beni panikletiyor. Sizce ne yapmalıyım artık çok yoruldum gerçekten. Eşime de belli etmek istemiyorum

Yaa canım çok üzüldüm hamileyken bunları yaşamana ama kendin de söyledin önceden olan rahatsızlığı yeniden nüksetmiş olabilir ilgi bekliyor olabilir hiç takılma her zaman yaptığı bir şey ise. Benim de yakın arkadaşımın annesi annen gibi. Kız artık merhaba merhaba. Kafam rahat etti demişti. Hamilelik ve lohusa sürecinde uzak durmayı dene çünkü normale göre x5000 hassasız.

Evet canım çok haklısın da inan bana uzak da duramıyorum bir aklım hep orada kalıyor. Gerçekten bazen artık şımarıklık yaptığını düşünüyorum. Ya insan bi düşünür bu kız hamile uzakta ve yalnız der. Gerçekten annemizi de seçemiyoruz ne yazık ki

Canım çok haklısın ne denir başka bilemiyorum. Ben de gurbette evliyim o konuda yalnızlığını çok iyi anlıyorum ayy keşke hepimiz yakın olsak yaaa

Herşey çok güzel, sağlıkla olsun inşallah canım sen ve bebeğin için dualarımızı eksik etmeyiz merak etme

Bence söyle bilsin doktorun, ama diyet önerir dikkat et ders ilaç başlamaz bence. Bana gebelik şekeri tanısı konuldu seninle aynı ölçümlerim açlık ve tokluklar

Bence söyle bilsin doktorun, ama diyet önerir dikkat et ders ilaç başlamaz bence. Bana gebelik şekeri tanısı konuldu seninle aynı ölçümlerim açlık ve tokluklar
Sen ilaç başladın mı canım ? Sadece açlık tokluk ölçümleriyle mi tanı kondu yoksa şeker yüklemesi testiyle mi ?

Sen ilaç başladın mı canım ? Sadece açlık tokluk ölçümleriyle mi tanı kondu yoksa şeker yüklemesi testiyle mi ?
26.haftada Şeker yükleme testiyle konuldu, dahiliyeye ve diyetisyene yönlendirildim, sonrasında baya bi süre ölçüm yaptım her öğün açlık tokluk sonra o değerlerle yine gittim dahiliye ilaç gerek görmedi diyete devam dedi ve artık haftada 2 gün ölç sadece dedi.

Merhaba canım, öncelikle bebişin iyi olmasına sevindim
Hamile yastığı sadece solda yatırmıyor maalesef, sırf onun için alma. Ben çok rahat ediyorum yastıkla ama sürekli dönüyorum.
Çok aktif bir hayatım var ve çalışıyordum geçen haftaya kadar. Dediğin gibi 2. trimesterda çok enerjiktim ama artık kendime zor yetiyorum.
Yıllardır 15 günde bir yardımcı abla gelip derin temizlik yapar, artık onu haftada bire çekeceğiz. Yemek konusunda da aileler yapar yollar, ben sadece bebeğimle ilgilenmek istiyorum. Ki bu süreçte de eşim çok çok yardımcı oluyor bana bir şey yaptırmıyor. Normalde de ikimiz de düzenliyiz o yüzden aslında evimiz hiç dağılmaz.
Bence bu süreçte durum elveriyorsa yardım almak gerekiyor ki sen de kendine zaman ayırabil. Yenidoğan hemşiresi olan bir arkadaşım var az önce bendeydi oğlu 18 aylık. Dedi ki en büyük pişmanlığım o dönem yardım almamak. Kaldı ki bunu karşılayabilecek güçteydik ama ben hallederim ben yaparim dedim ve lohusa depresyonuna girdim çok kötüydüm. Şimdiki aklım olsa 1 sn düşünmem yardım alırdım dedi. O yüzden kendimizi çok yıpratmadan olan zamanı da kendimize ve evladımıza ayırmalıyız diye düşünüyorum. Yani ben mesela 2-3 saat cam silmek yerine gücüm buna elveriyorsa o zamanı kitap okuyup kahve içerek geçirmeyi tercih ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…