- 20 Ekim 2022
- 1.165
- 2.005
- 63
Sen sakinliğini koru canım, sen stres yaptıkça bebekte strese girerKızlar hepinize tek tek çok teşekkür ederimPerinatolojiye indim muayene oldum bebeğimin kilosu geçen haftayla aynı hatta az bile çıktı… Geçen hafta böyleydi bu nasıl olabilir diyorum ben böyle ölçtüm diyor yani delirmemek elde değil. Şimdi tekrardan odaya çıktım doktoru bekliyorum konuşmak için sinirlerim gerçekten aşırı bozuk. İyi bir perinatoloji uzmanına gideceğiz eşimle eğer çıkabilirsem tüm ölçümleri yaptırmak, net bilgi almak için.
Su azlığını da kontrol ettim, raporlarıma baktım. Temmuz sonuna kadar her şey yolundayken temmuzdan sonra azalmış. Bugün de afi 4 kadran 86 mm olarak ölçüldü. Geçen haftada afi 43 mm ölçülmüş. Ben gece de su azlığından dolayı yatış yaptım yani gerçekten saçımı başımı yolmama şu kadar kaldıNeye üzüleceğime şaşırdım artık. Kilo almıyor ona mı, suyuna mı, eminler mi değiller mi bilmiyorum ona mıı….
Ne saçmalık ya çıkmak istediğini söyledin miCevap vermiyorlar devlet sırrı şu an sanki tüm her şey inan saç baş yolmalık.
Aaa aşkım geçmiş olsun .. ama sakın moral bozmak yok bak çok şükür o bir işaretti belki gittin ve fark edildi zamanında .. su azalması bazen fizyolojik vsde olabiliyor 37ci haftada kuzeniminde suyu azaldı 2 gün içerisinde sezeryan yaptılar .. sakın kafana takma . Bebeişin olası bir durumda ki herzaman gerek duyulmaya biliniyor başka hastaneye sevki can sıkıcı evet ama önemli olan ikinizinde sağlıkla kolaylıkla bu süreci atlatmanızKızlar herkese selam. Birkaç gün önce vajinamın alt kısmında yara çıkmıştı. Bu hafta cuma günü kontrolüm var o zaman gösteririm diye bir şekilde idare ediyordum ki bugün çok şiddetli şekilde acımaya başlayınca takipli olduğum, doğum yapacağım hastanenin aciline geldim. Kan, idrar, muayene vs derken doktor haftandan ötürü nst ye de girmeni istiyorum dedi ben de istemeye istemeye nst ye girdim çünkü neyle alakalı geldim ne yapılıyor diye düşündüm. Nst genel itibariyle güzel çıktı ufak tefek sancılarım çıktı o da önemsiz denildi. Kan, idrar sonucum da temiz çıkınca doktor en son olarak ultrasonla bebeğime bakmak istedi, ultrasonda bebeğimin suyunun az olduğunu fark etti. Uzman doktor geldi o da baktı o da az dedi. Ve beni doğumhaneye aldılar, yatışım yapıldı. Sabaha kadar nst ile takip edileceğim sabah perinatoloji görecek. Şu an açılmam yok, sancım yok ama bebeğin suyu az. Neden olur dedim bir sürü sebep olabilir denildi net bir şey de söylenmedi. Suyun geldi mi hiç dediler hayır dedim ama yine de suyum gelmiş mi gelmemiş mi diye test yaptılar negatif çıktı.
Eğitim araştırma hastanesi 3 basamaklı hastane olduğu için benim burada doğum yapmam gerekiyor nörolojik olarak sağlık sorunumdan ötürü. Şu an burada da yenidoğan yoğunbakım üniteleri doluymuş o yüzden eğer doğum olursa bebeğim başka hastaneye sevk edilecek. İmza atmak zorunda kaldım… İçim bu yüzden maalesef ki hiç rahat değil, tadım çok kaçık aşırı mutsuzum. Ne için geldim başıma ne geldi inanamıyorum.
Kuzucuğum geçen aynısı başıma geldi hastane ölçümünde 1.200 dedi tam bir hafta sonra Perinatoloji 1650 dedi hocam nasıl olur dedim birhafta arayla bu kadar fark. Her ölçüm farklıdır milim oynatsan direk büyük fark çıkar dedi . Eğer Perinatolojiden makinası hassas yeni makinalardansa Perinatoloji ölçümü dikkate alınırmış. Sonra kadın doğumcum onu dikkate aldı onların makinaları hassas diye . Ama şuan senin yattığın hastanede okadar hassasmı yenimi onu bilmiyoruz tabi.Kızlar hepinize tek tek çok teşekkür ederimPerinatolojiye indim muayene oldum bebeğimin kilosu geçen haftayla aynı hatta az bile çıktı… Geçen hafta böyleydi bu nasıl olabilir diyorum ben böyle ölçtüm diyor yani delirmemek elde değil. Şimdi tekrardan odaya çıktım doktoru bekliyorum konuşmak için sinirlerim gerçekten aşırı bozuk. İyi bir perinatoloji uzmanına gideceğiz eşimle eğer çıkabilirsem tüm ölçümleri yaptırmak, net bilgi almak için.
Su azlığını da kontrol ettim, raporlarıma baktım. Temmuz sonuna kadar her şey yolundayken temmuzdan sonra azalmış. Bugün de afi 4 kadran 86 mm olarak ölçüldü. Geçen haftada afi 43 mm ölçülmüş. Ben gece de su azlığından dolayı yatış yaptım yani gerçekten saçımı başımı yolmama şu kadar kaldıNeye üzüleceğime şaşırdım artık. Kilo almıyor ona mı, suyuna mı, eminler mi değiller mi bilmiyorum ona mıı….
Canım geçmiş olsun, ben 8.haftadan beri progestan 200 lük fitil kullanıyorum sabah akşam, buu saatten sonra pek ayağa kalkmadan sadece yatarak booool su içerek ve düzenli saatlerde progestanını kullanarak süreci kolaylıkla atlatacağını düşünüyorum. Sağlıkla al yavrunu kucağına inşallahKızlar benim bir damla lekelenme gibi akıntım oldu siyaha yakın bir renkte. Doktora gittiğimde vajinal ultrason ve nst çekildi. Vajinal ultrasonda açılma yok ama rahim agzı yumuşamış dedi bu ne demek? Nst sancı cıkmadı. Şimdi evde yatıyorum sadece. Progestan vermiş günde 2 tane 200 lük olandan. Bu haftada kullanan oldu mu hiç? Doğum başladı diye ödüm koptu daha çok var diye düşünüyordum hiç hazır değilim. 34 haftaya yeni girdim
Canım haftan iyi hem açılma olması hemen doğum olacak değil sık kontrol eder doktorlar benim de oğlum 36 da geldi sorun olmadıKızlar 36+3 üm dün gece hastanedeydim ağrılsrım vardı 2 gündür 3 cm açılma varmış fakat sancı yok
15 eylül-1 ekim arası bekliyorduk doktora göre
1 hafta önce 2,5 kg 48 cm di
Sizce ihtimaller ne şuan
Bugün tekrar gidicem doktora
Ay sağlıkla gelsinde başka bişi istemiyorum heyecanlıyım ama çokCanım haftan iyi hem açılma olması hemen doğum olacak değil sık kontrol eder doktorlar benim de oğlum 36 da geldi sorun olmadı
Canım zaten maşallah doğum zamanına çok az kalmış,Kızlar 36+3 üm dün gece hastanedeydim ağrılsrım vardı 2 gündür 3 cm açılma varmış fakat sancı yok
15 eylül-1 ekim arası bekliyorduk doktora göre
1 hafta önce 2,5 kg 48 cm di
Sizce ihtimaller ne şuan
Bugün tekrar gidicem doktora
Tabi insan kendini doktorun dedigi tarihe hazırlıyor ama bazende bebişler kendileri seçiyor işte geleceği zamanıAy sağlıkla gelsinde başka bişi istemiyorum heyecanlıyım ama çok
Bende kilo almadıgı için oğlum gittim detaylıya girdim kordonda akış yavaştı o yüzden acil alındım. Dün iyiki gitmişsinKızlar hepinize tek tek çok teşekkür ederimPerinatolojiye indim muayene oldum bebeğimin kilosu geçen haftayla aynı hatta az bile çıktı… Geçen hafta böyleydi bu nasıl olabilir diyorum ben böyle ölçtüm diyor yani delirmemek elde değil. Şimdi tekrardan odaya çıktım doktoru bekliyorum konuşmak için sinirlerim gerçekten aşırı bozuk. İyi bir perinatoloji uzmanına gideceğiz eşimle eğer çıkabilirsem tüm ölçümleri yaptırmak, net bilgi almak için.
Bir süre burdayım balım çıkartmazlar sanırım çıkarsam da tüm riskleri kabul etmiş oluyorum o da kötü içime sinmiyor. Bekleyeceğim sadece bakalım bi ne olacak bitecek cidden kafam çorba oldu.Kuzucuğum geçen aynısı başıma geldi hastane ölçümünde 1.200 dedi tam bir hafta sonra Perinatoloji 1650 dedi hocam nasıl olur dedim birhafta arayla bu kadar fark. Her ölçüm farklıdır milim oynatsan direk büyük fark çıkar dedi . Eğer Perinatolojiden makinası hassas yeni makinalardansa Perinatoloji ölçümü dikkate alınırmış. Sonra kadın doğumcum onu dikkate aldı onların makinaları hassas diye . Ama şuan senin yattığın hastanede okadar hassasmı yenimi onu bilmiyoruz tabi.
Özelde takipli Perinatoloji varsa imza at çık birde onlar baksın..
Dün gerçekten ne şekilde geldim ne çıktı iyi ki gelmişim ama evde beslenemediysem burda nasıl olacak bilmiyorum inan ki. Ayıptır söylemesi etler, balıklar, kuruyemiş, avokado, yumurta yerken burda yoğurtla nasıl beslenecek bu bebek anlayamıyorum.Bende kilo almadıgı için oğlum gittim detaylıya girdim kordonda akış yavaştı o yüzden acil alındım. Dün iyiki gitmişsin
Doktor geldi konuştum bebeğim şekerden dolayı artık beslenemiyormuş o yüzden gelişim geriliği başlamış. İdrarını da yapamadığı için suyum azalmış. Bol bol su iç dedi zaten günde 5 litre su içen biriydim bu öneri de çok enteresan oldu gerçekten. Ne kadar daha buradayım bilemiyorum.
Yaa aşkım son zamanlarda şeker yüksekmi seyrediyordu ? Yada geçen haftaki doktor nasıl fark edemedi böylr önemli birşeyi nasıl gözden kaçırır anlamıyorum .. evet sen günde 5 litre su içiyorum diyorsun birde ne yapacaksın 10 mu içecekmişsin Allah Allah bir tuaf hepsiBir süre burdayım balım çıkartmazlar sanırım çıkarsam da tüm riskleri kabul etmiş oluyorum o da kötü içime sinmiyor. Bekleyeceğim sadece bakalım bi ne olacak bitecek cidden kafam çorba oldu.
1 hafta daha kalsa iyi olur falan dediler gece ordaki kızlar daha çok erken falan diyince ufaktan stres yaptım doğrusuCanım zaten maşallah doğum zamanına çok az kalmış,sancın yoksa endişe etme ama pek hareket etmemeni öneririm, ihtimallere bakarsak doktorların bana da dediği aniden sancın tutabilir de haftalar da sürebilir de bunun için bence sadece dinlen ve kendine odaklan
Amin inşallahTabi insan kendini doktorun dedigi tarihe hazırlıyor ama bazende bebişler kendileri seçiyor işte geleceği zamanısağlıkla gelsinler
Balım erken falan değil tabii ki durduğu kadar dursun ama olursa da endişe etme1 hafta daha kalsa iyi olur falan dediler gece ordaki kızlar daha çok erken falan diyince ufaktan stres yaptım doğrusu
Ay inşallah öğleden sonra gidicem haber ederimmBalım erken falan değil tabii ki durduğu kadar dursun ama olursa da endişe etme
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?