Eşin ne dedi peki canımKordon dolanması var şu an 2 buçuk tur dolanmış ama şu an sağlık durumu iyi dedi
Sık sık kontrole gideceğim bu süreçte haftası gelene kadar normal doğum yaptırmak istyor doktor haftası küçük bekleyelim dedi
Hayatım şuan 35+4 üm antibiyotik başladığımda tam 35 haftaydım. Ben de istemedim kullanmak zararlı değil mi dedim enfeksiyon daha zararlı bebeğine dedi sancılarım nst de 40-50 arası çıkıyordu benim buradaki arkadaşlar 10-20 lerden bahsediyor kız benim mi yüksek doğuruyor muyum benim neden 10-20 değilSen kaç haftalık oldunbenim doktorum sadece tek kullanımlık ona antibiyotikten yazıyor toz olandan o da asla fayda etmiyor dün özellikle söyledim hocam ağız yolu ile antibiyotik başlanacak mı diye gerek yok dedi yani yapay zekayı gönderdiğim tahlile göre tahlilim berbat ama doktorum bundan bir şey olmaz dedi gerçekten son haftanın sıkıntısı stresi daha bir farklı oluyor şu salı günü tekrar kontrolüm var bakalım ne olacak
Öyle oluyor doktorun yanına gidince soracağı her şeyi unutuyor insan benim nst'de sancım falan çıkmıyor sadece benimki kronikleşti hatta idrar yolu enfeksiyonum ilk gebeliğimde oğluma da geçmişti o yüzden dolayı çok ısrar ediyorum evet antibiyotik zararlı ama dozunu iyi ayarlarsa bir sıkıntı olduğunu düşünmedim açıkçası ben penisilin grubu zaten istemedim sefalosporin Grubu kullanmıştım ilk gebeliğimde yani içinde 2-3 tane olan antibiyotikler var dozajı düşük ama idrar yolunda çok etkili ya da kandaki enfeksiyonda. İlk gebeliğime kullandığım halde enfeksiyon bebeğe geçti bunda hiçbir şekilde antibiyotik kullanmadım sonum hayır olsun bebeğe geçmesinden dolayı çok korkuyorum tüm tedavileri uygulayıp da yanıt vermeme gibi bir durum yok bende ilk gebeliğinde sadece çok güzel kontrol altındaydı son 2 hafta şiddetlendiği için kontrolden çıktı bunda 4 aydan beri bu düzeyde bilmiyorum dediğim gibi işte annelik insan korkuyorHayatım şuan 35+4 üm antibiyotik başladığımda tam 35 haftaydım. Ben de istemedim kullanmak zararlı değil mi dedim enfeksiyon daha zararlı bebeğine dedi sancılarım nst de 40-50 arası çıkıyordu benim buradaki arkadaşlar 10-20 lerden bahsediyor kız benim mi yüksek doğuruyor muyum benim neden 10-20 değilbelki de ondan hemen antibiyotik başlattı hiç sormak da aklıma gelmedi suyun gelir cart curt diye olası riskleri söyleyince panik oldum beynimi unuttum
Gönlünü ferah tut sen bu illet başa bela herkeste var ben de ilk günden beri uğraşıyorum geçmemesi için dua edeceğiz her şey yolunda gitsin buna inanacağız önce Allah’a sonra doktorlara emanetizÖyle oluyor doktorun yanına gidince soracağı her şeyi unutuyor insan benim nst'de sancım falan çıkmıyor sadece benimki kronikleşti hatta idrar yolu enfeksiyonum ilk gebeliğimde oğluma da geçmişti o yüzden dolayı çok ısrar ediyorum evet antibiyotik zararlı ama dozunu iyi ayarlarsa bir sıkıntı olduğunu düşünmedim açıkçası ben penisilin grubu zaten istemedim sefalosporin Grubu kullanmıştım ilk gebeliğimde yani içinde 2-3 tane olan antibiyotikler var dozajı düşük ama idrar yolunda çok etkili ya da kandaki enfeksiyonda. İlk gebeliğime kullandığım halde enfeksiyon bebeğe geçti bunda hiçbir şekilde antibiyotik kullanmadım sonum hayır olsun bebeğe geçmesinden dolayı çok korkuyorum tüm tedavileri uygulayıp da yanıt vermeme gibi bir durum yok bende ilk gebeliğinde sadece çok güzel kontrol altındaydı son 2 hafta şiddetlendiği için kontrolden çıktı bunda 4 aydan beri bu düzeyde bilmiyorum dediğim gibi işte annelik insan korkuyor
MaşallahEşimde Sık sık gideriz doktora dedi canım Sen hareketlerini takip et dedi bugün maşallah hareketli oğluşum
Öyle tabii İnan ki yani çok yıprandım bu idrar yol enfeksiyonu ve CRP olayından dün aile hekimi almıştı tahlili doktor yani şaşırdı ilaç başlamamasına çok riskli bu dedi öyle deyince de resmen atak geçirdim koştur koştur gittim hastaneye ama bakmadı bile doğru düzgün ebe annem gibi yani orta yaşlı bir ebe bana içini ferah tut dedi ben de 35 hafta 5 im şuanGönlünü ferah tut sen bu illet başa bela herkeste var ben de ilk günden beri uğraşıyorum geçmemesi için dua edeceğiz her şey yolunda gitsin buna inanacağız önce Allah’a sonra doktorlara emanetiz
Çok teşekkür ederimBenimde solda ..Yok hayır bende kan sulandırıcı başlanılmadı çünki kanama bozukluğum var aspirin vs yasak zaten .. tek taraflı olduğu için sıkı gözetim altında getirdi doktorlarım bu haftaya kadar.. çok şükür kilo almasında sorun yaşamadık .. yani Perinatoloji ye göre iki taraftan biri iyi çalışıyorsa pek sorun olmuyor.. ama sıkı gözetim altında tutulmasında fayda varsizde kadın doğum doktoru ve Perinatoloji şeklinde ilerlerseniz belki içiniz daha rahat eder umarım sizde sorunsuz sıkıntısız atlatırsınız
Benimde 17 çıktı idrar kültürü istedi ona göre ilaca başlarız dedi..Lökosit kaç çıktı canımCanım benim crp 11 çıktı idrarda enfeksiyon varmış (yine ve yine) kanına yansımış dedi doktor hemen antibiyotik başlattı suyun erken gelebilir böyle bir durumda dedi bir de işte idrar yolu enfeksiyonu ilacı başlattı
Evet canım takip ediyorumm bundan tekrar konuştun mu diye merak ettim. Öğlen yemeği gelmiş en azındanBiraz kendime gelmeye çalışıyorum arkadaşlarım gelip gidiyor, eşim yanımda modumu yakalayacağım inşallahEn son konuştuğumuz şekerden dolayı beslenemiyor, idrarını da yapamadığı için suyu azalmış demişti bunu konuştuk.
Kaç haftalıksın canım ve değerlerin kaç çıktı .Benim de hiçbir belirtim yok crp yüksek epitel idrarda yüksek bakteri bol eritrosit lökosit yüksek dün gittim hiçbir şey yapmadı mesela ilaç bile vermedi haftan artık dedi dolmak üzere yapacak bir şey yok dedigülüyorum artık sadece yani 9 ay boyunca gittiğin doktor son anlarda bir rahatlama geliyor
Oo baya yüksekmiş benim 10 15 arasıBenim 40-50 çıkıyor 32.haftada 10-20 çıkıyordu 35 haftada 40-50 çıktı 20 dk da 3 kere en yüksek 50 oldu
Evet canım acildeki doktorda fazla ayakta kalıp iş yapma dedi.Namazımıda artık oturarak kılıcam Rabbim kabul etsinEsmoss60 canım gebe okulunda Kordon dolanan bir arkadaş vardı iki kat boynunda dolanmıştı sanırım Emin değilim bilek de olabilir ebe onada ani hareketlerden kaçınması gerektiğini eğilip kalkarken çok dikkat etmesi gerektiğini hareketle açılıp hareketle dolanabileceğini söylemişti bu risk her gebe de oluyormuş maalesef ona tek dediği şey ani hareketten kaçın demişti
Yukarda yazdım kuzum alintilamayi unuttumKaç haftalıksın canım ve değerlerin kaç çıktı .
Kordona ne dedi canımCanım 8 aydır takipli olduğum hastaneye gittim Tekrar nst çekildi usg ile bakıldı kalp atışı gayet iyi dedi bebek hareketliydi sık sık kontrole gideceğim hareket azalıncada hemen gel gece gündüz dedi Normal doğum yapabilirsin senin gibi çok hastayı doğum yaptırdım dedi
Kuzum kordon 2.5 tur dolanmiş ama şu an solunumu kalp atışi nstde güzel çıkmiş dedi doktor Asla korkma sezeryan sebebi değil kordon dolanması dedi normal doğum öyle çok yaptırdım ben dedi Sık sık görüşelim harekette azalma hissedince hemen gel dedi.şimdi bebeğin küveze girecek bir ay neden alalım ufak daha dedi...Anca kalp atışında skıntı olursa tabiki doğuma alırız dedi.Kordona ne dedi canım
Geçmiş olsun canım benim de değerlerim yüksek, dün çıktı doktoruma yazdım kültür yapalım ona göre ilaca başlarız dedi. Pztesi gitçem kontrole.. yapay zekaya göre benimde acil ilaca başlamam lazım35+5
epitel 37
Lökosit 19
Eritrosit 13
Bakteri : bol
Kültürdre üreme var
Yazıyor
Çok şükür canım çok sevindim takipte kal dinle bebişini, bu mübarek günde Allah’ım herkes yavrusuna sağlıkla kavuşsunKuzum kordon 2.5 tur dolanmiş ama şu an solunumu kalp atışi nstde güzel çıkmiş dedi doktor Asla korkma sezeryan sebebi değil kordon dolanması dedi normal doğum öyle çok yaptırdım ben dedi Sık sık görüşelim harekette azalma hissedince hemen gel dedi.şimdi bebeğin küveze girecek bir ay neden alalım ufak daha dedi...Anca kalp atışında skıntı olursa tabiki doğuma alırız dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?