- 8 Şubat 2025
- 341
- 345
- 18
simdiki doktorlarin buyuk kismi 3750 civarini gecince dogum zor olur diyor, muhakkak doktorlar sonucta, bizden daha cok bilgi ve tecrubeleri var ama benim ailemde 4 kilo uzeri normal doguran epey kisi var mesela, bence mevzu kadinin vucut yapisiyla ilgili catisi uyumlu, cikis yolu esnekse olmaz, zor olur diye bir sey yok. onu da zaten dogum baslayinca anliyorlar, oncesinde bile cati yeterince genislemis/esnemis olmuyor ki. ben mesela bugun itibariyle perine masajina basladim, yavastan hazirlik, ise yarar umarim.Benim stresim de doğum zor olur mu acaba diye işte ama şimdi daha iyim aslında bir şekilde doğacak yani böyle konular yüzünden sezeryan bana daha mantıklı geliyor herşey belli yani normalin bu sıkıntısı kötü belirsizlik oluyor çok
ayy hadi gozun aydin canim, cok sevindim, insanin evi gibi yok pek tabii.Kızlar selamdoğum tarihi alan hanımlar sizin adınıza çok sevindim ve heyecanlandım bir miktar da duygulandım. Ne ara büyüdüler de doğuracağız aklım almıyor hayırlı uğurlu olsun sağlıkla gelsin minnoşlar inşallah.
Bu arada taburcu oldum bu sabah doktor taburcu etti birazdan evime gideceğim eşimle babamı bekliyorum gelip alacaklar hastanedenyarın da evlillik yıldönümümüzdü 3 sene oluyor, yan yana olacağız diye seviniyorum. Evimi köpeğimi çok özledim inşallah rabbim doğuma kadar göstermez böyle yatmalı hastane yüzünü
Senin ikinci doğumun olacak sanırım değilmi canım benimkide erkek ama şuan hiç ağrım sızım yok keşke 40ı beklemese diyorum erkekler geç geliyor sanırım benm bide ilk doğum olacakErkek canım
Ben de aynısını diyorum sıkıldım biraz artıkSenin ikinci doğumun olacak sanırım değilmi canım benimkide erkek ama şuan hiç ağrım sızım yok keşke 40ı beklemese diyorum erkekler geç geliyor sanırım benm bide ilk doğum olacak
Sen 37.haftadamısın canım perine masajını bende duydum haftaya bendemi başlasam acaba yapabilirmiyimsimdiki doktorlarin buyuk kismi 3750 civarini gecince dogum zor olur diyor, muhakkak doktorlar sonucta, bizden daha cok bilgi ve tecrubeleri var ama benim ailemde 4 kilo uzeri normal doguran epey kisi var mesela, bence mevzu kadinin vucut yapisiyla ilgili catisi uyumlu, cikis yolu esnekse olmaz, zor olur diye bir sey yok. onu da zaten dogum baslayinca anliyorlar, oncesinde bile cati yeterince genislemis/esnemis olmuyor ki. ben mesela bugun itibariyle perine masajina basladim, yavastan hazirlik, ise yarar umarim.
Benimki biraz endişeden dolayı kuzum kordon olmasa istediği zman gelsin derdm ama şu an haftaya sancım suyum gelse sevineceğim o dereceBen de aynısını diyorum sıkıldım biraz artık
Kesinlikle katılıyorum bir gün arayla iki farklı doktora gittim ikiside kilosunu farklı söyledi biri az söyledi biri fazla cihaz ortalama ölçüm yapıyor yüzde yüz doğruluk payı yok usgdeki ölçümün bence .canim benimki 35+0’da 49cm 2500kg olculmustu, dun 37+0’da 51cm 2900kg olculdu, doktor boy biraz uzun kilo normal dedi, bebegin olculeri genetikle de ilgili bence benim de yapim ince uzun mesela, bana sorarsan seninki de normal gayet, zaten doktorun da normal demis, sonucta spesifik bir sayi olmuyor aslinda, bir aralik oluyor, o araliktaysa normal diyorlar, ustelik ultrasonlarin yanilma payi var. ben sahsen bir doktor cok ileri ya da cok geri dese ona bile guvenemem zira aletler o kadar hassas degil, acil durum ongorulmedikce stres olmamak, olumlu dusunmek lazim
merhaba bahsettiğiniz ağrınız geçtimi acaba aynısını yaşıyorum ani hateketle fazla yürüyünce yataktan birden kalkınca vs çok canım yanıyo et kesiği derler ya öyle bişey bacakla vajenin birleştiği yerYou just saved my life yaBugün işe gitmedim bu ağrı yüzünden düşünebiliyo musun? Gidip rapor alacağım ve bu kadar şiddetli ve sürekli olması beni endişelendiriyodu ama yorumunu görünce çok rahatladım Kesinlikle benimki de öyle bir ağrı uzun süre hamladıktan sonra ağır bir spor yapma ağrısı yani. Kolda sırtta vs olsa idare ederdim ama tam bacakların ayrıldığı bölge olduğu için yürürken mahvediyor o yüzden zorlandım bu kadar. Ben de senin gibi fazla kilo alma/verme durumu yaşamadım şimdiye kadar hiç ve o konuda yazdığın şey de çok mantıklı, doktorun çok güzel yönlendirmiş maşallah. Magnezyumu günlük de kullanıyor musun? Benim doktorum x2’ye çıkarabilirsin ama ondan önce fizik tedaviye görün dedi bana :)
Evet canım doğurdum 26 gün oldu 30 haftalık doğdular küvezdeler canımYaa sen doğurdun mubebişlerin nasıl kaç haftalık doğurdun hiçbir şeyden haberim yok.
Ben 26 gün önce doğum yaptım canım. Ağrım elbette oldu ilk günler çok zor ama şöyle söyliyim bebeğini görünce hersey daha kolay. Ben o sezeryanlı halimle hergün 3 saat git gel yaptım hastaneye. Ona rahmen hemen toparlandım. Doğumdan çıkınca benim uyuşukluk yoktu karnıma bastırdılar o çok acıyor ama sonrasında uzanıyorsun bişey yok bide kalkmak ilk hafta acıyor onda da uzanma kalk yürü geçiyor. Sonrasında ise normal hayata döniyorsun sadece sağ sola yatmak 2 hafta buluyor. Yani öyle göz korkutulduğu gibi değildi benim ödüm kopuyorduKaçıncı gündesiniz, hiç ağrınız olmadı mı
Aynen öyle zaten rızkı varsa süt konusunda içer. İlk günlerde gelen kolestumda yeterli zaten. Ama sana tavsiyem bi kaç ml kolestum ayır diş zamanı şifa gibiymişYok yok başkasının sütü olmazmış dediğin gibi. Kendi sütlerini biriktirip buzluğa atıyorlarmış da bana da gereksiz geldi aslında ya neden riske girelim ki.
Ay sağlıkla gelsin inşallahKızlar01.10.25 için gün verdiler
Yani ilk günler ve ilk haftalar acı kaçınılmaz sanırım ya:/ acı eşiğim çok düşük diye sezaryan istiyorum ben de bir de birkaç sebepten dolayı. Ne yapalım bebikolarımız için katlanacağız.Ben 26 gün önce doğum yaptım canım. Ağrım elbette oldu ilk günler çok zor ama şöyle söyliyim bebeğini görünce hersey daha kolay. Ben o sezeryanlı halimle hergün 3 saat git gel yaptım hastaneye. Ona rahmen hemen toparlandım. Doğumdan çıkınca benim uyuşukluk yoktu karnıma bastırdılar o çok acıyor ama sonrasında uzanıyorsun bişey yok bide kalkmak ilk hafta acıyor onda da uzanma kalk yürü geçiyor. Sonrasında ise normal hayata döniyorsun sadece sağ sola yatmak 2 hafta buluyor. Yani öyle göz korkutulduğu gibi değildi benim ödüm kopuyordu
evet tatlim bugun 37+1 oldumSen 37.haftadamısın canım perine masajını bende duydum haftaya bendemi başlasam acaba yapabilirmiyim38-39da gelsin diye bütün tuşlara basıyım diyorum hatta hurma yemeyede başladım
Aa tamam aklımda bulunsunAynen öyle zaten rızkı varsa süt konusunda içer. İlk günlerde gelen kolestumda yeterli zaten. Ama sana tavsiyem bi kaç ml kolestum ayır diş zamanı şifa gibiymiş
Canım yurtdışında 37. Hafta dan itibaren mi alıyorlar sezeryanaBenim önceki doğumumda sezeryan o yuzden buda sezeryan olacak inşallah. Sen naptin konustunmu
farkli bir doktordu sanirim degil mi? ben dedigim gibi olcumlere cok guvenmiyorum, ayni doktor olup ayni cihaz olsa bile, cocugun pozisyonu dahi degistiriyor olcuyu, plesanta geliyor onune, kordon oluyor bir suru sebepten bir olcum bir olcumu tutmayabiliyor. cocugun hareketleri iyiyse, suyunda sikinti yoksa ne bileyim tahliller normalse, kalp atisi ritmikse, besleyen damarlardaki akis iyiyse vs. yani genel gostergeler yolundaysa olcumlerden cok korkmamak lazim gibi. cevremde de duyuyorum, burada da yaziliyor, olcumlerin biri digerini tutmuyor yani. strese girmemiz, son gunlerimiz sonucta daha cok zararYa kızlar canımı sıkan bir konu oldu doktor ölçümleri yaparken geçen hafta 2.200 ölçülen çocuğu 2.60 gram ölçtü . Kafası çok aşşağıda düzgün ölçemiyorum ama kafasıda küçük dedi9 aydır hem Perinatoloji hem normal kadın doğum uzmanım takip etti ve hiç bir zaman böyle birşey söylemediler.doktor hatası olabilirmi ölçümde ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?