Popüler Konu 2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    204
simdiki doktorlarin buyuk kismi 3750 civarini gecince dogum zor olur diyor, muhakkak doktorlar sonucta, bizden daha cok bilgi ve tecrubeleri var ama benim ailemde 4 kilo uzeri normal doguran epey kisi var mesela, bence mevzu kadinin vucut yapisiyla ilgili catisi uyumlu, cikis yolu esnekse olmaz, zor olur diye bir sey yok. onu da zaten dogum baslayinca anliyorlar, oncesinde bile cati yeterince genislemis/esnemis olmuyor ki. ben mesela bugun itibariyle perine masajina basladim, yavastan hazirlik, ise yarar umarim.

ayy hadi gozun aydin canim, cok sevindim, insanin evi gibi yok pek tabii. bundan sonraki surec gonlune gore, saglikla gecsin umarim

nasilsin peki, yolunda mi her sey?

Senin ikinci doğumun olacak sanırım değilmi canım benimkide erkek ama şuan hiç ağrım sızım yok keşke 40ı beklemese diyorum erkekler geç geliyor sanırım benm bide ilk doğum olacak
Ben de aynısını diyorum sıkıldım biraz artık

Sen 37.haftadamısın canım perine masajını bende duydum haftaya bendemi başlasam acaba yapabilirmiyim 38-39da gelsin diye bütün tuşlara basıyım diyorum hatta hurma yemeyede başladım

Kesinlikle katılıyorum bir gün arayla iki farklı doktora gittim ikiside kilosunu farklı söyledi biri az söyledi biri fazla cihaz ortalama ölçüm yapıyor yüzde yüz doğruluk payı yok usgdeki ölçümün bence .

merhaba bahsettiğiniz ağrınız geçtimi acaba aynısını yaşıyorum ani hateketle fazla yürüyünce yataktan birden kalkınca vs çok canım yanıyo et kesiği derler ya öyle bişey bacakla vajenin birleştiği yer dr normal kaslar geriliyo diyo ve benim sadece sol tarafım sağda belirgin bir ağrım yok

Kaçıncı gündesiniz, hiç ağrınız olmadı mı
Ben 26 gün önce doğum yaptım canım. Ağrım elbette oldu ilk günler çok zor ama şöyle söyliyim bebeğini görünce hersey daha kolay. Ben o sezeryanlı halimle hergün 3 saat git gel yaptım hastaneye. Ona rahmen hemen toparlandım. Doğumdan çıkınca benim uyuşukluk yoktu karnıma bastırdılar o çok acıyor ama sonrasında uzanıyorsun bişey yok bide kalkmak ilk hafta acıyor onda da uzanma kalk yürü geçiyor. Sonrasında ise normal hayata döniyorsun sadece sağ sola yatmak 2 hafta buluyor. Yani öyle göz korkutulduğu gibi değildi benim ödüm kopuyordu

Yok yok başkasının sütü olmazmış dediğin gibi. Kendi sütlerini biriktirip buzluğa atıyorlarmış da bana da gereksiz geldi aslında ya neden riske girelim ki.
Aynen öyle zaten rızkı varsa süt konusunda içer. İlk günlerde gelen kolestumda yeterli zaten. Ama sana tavsiyem bi kaç ml kolestum ayır diş zamanı şifa gibiymiş

Yani ilk günler ve ilk haftalar acı kaçınılmaz sanırım ya:/ acı eşiğim çok düşük diye sezaryan istiyorum ben de bir de birkaç sebepten dolayı. Ne yapalım bebikolarımız için katlanacağız. İnşallah sen de sağ salim kavuşursun

Ya kızlar canımı sıkan bir konu oldu doktor ölçümleri yaparken geçen hafta 2.200 ölçülen çocuğu 2.60 gram ölçtü . Kafası çok aşşağıda düzgün ölçemiyorum ama kafasıda küçük dedi 9 aydır hem Perinatoloji hem normal kadın doğum uzmanım takip etti ve hiç bir zaman böyle birşey söylemediler.doktor hatası olabilirmi ölçümde ?

Sen 37.haftadamısın canım perine masajını bende duydum haftaya bendemi başlasam acaba yapabilirmiyim 38-39da gelsin diye bütün tuşlara basıyım diyorum hatta hurma yemeyede başladım
evet tatlim bugun 37+1 oldum yapabilirsin yahu niye yapamayasin, youtube’da falan videolar da var, yabanci videolar biraz daha yapim sekli konusunda aciklayici sen tabii kordon dolanmasindan dolayi bir an evvel saglikla gelsin diye dusunuyorsun haklisin. ben de ilk dogumum kesi olmadan basarayim diye istiyorum, o nedenle yapabilecegim ne varsa deneyecegim artik.

farkli bir doktordu sanirim degil mi? ben dedigim gibi olcumlere cok guvenmiyorum, ayni doktor olup ayni cihaz olsa bile, cocugun pozisyonu dahi degistiriyor olcuyu, plesanta geliyor onune, kordon oluyor bir suru sebepten bir olcum bir olcumu tutmayabiliyor. cocugun hareketleri iyiyse, suyunda sikinti yoksa ne bileyim tahliller normalse, kalp atisi ritmikse, besleyen damarlardaki akis iyiyse vs. yani genel gostergeler yolundaysa olcumlerden cok korkmamak lazim gibi. cevremde de duyuyorum, burada da yaziliyor, olcumlerin biri digerini tutmuyor yani. strese girmemiz, son gunlerimiz sonucta daha cok zarar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…