Popüler Konu 2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    225
Selam kızlar bugün 04.20 de kızım çok şükür ki doğdu. 13 saat suni sancı aldım. Ama sonu çok güzel bekleyen herkese kolay doğumlar diliyorum 38+6 da doğdu
Yaa gözün aydııınn,Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin
İkiniz de iyisiniz değil mi?

Selam kızlar iki gündür hastanedeyiz. Bugün bir aksilik olmazsa taburcu olacağız. İlk gün gazımı çıkarmıştım ama hala karnım gazlı. İki kere gaz sancısından ağrı kesici istedim. Çok şükür hem uyuttu hem de rahatlattı. Bana kalk hareket et bol bol yürü diyorlar ama eşime beni kaldır demekten yoruldum sürekli.

Ama bu gaz sancısı ne berbat bişeymiş yahuuu.

Bide hemen sütüm gelmediği için bebeğin şekeri düşmesin diye mama takviyesi verdiler şırınga ile. Çok şükür bir göğüs ucum açıldı ondan azıcık süt geliyo ama diğeri çok düz ve bebekle kavga ediyoruz o memeyi almıyor ağzına. Dün emzirme hemşiresi geldi biraz aldı denedi bebek açabilir ama silikon uç al bu taraf için diye söyledi.

Önce emzirmeyi deniyoruz bir süre çekiyor ama sonra uyuyo memede dürtüklüyorum yok bana mısın demiyor. Öbür memeye geçiyoruz ama yine yook. Sonra şırınga ile mama verdiğimizde kendine geliyor kendi çekiyor.

Var mı tavsiyesi olan?

Evet canım görmüştüm koca bi bebek biz hastaneden direk geldik kıyafet falan gönderememiştim evde koklayıp resmen kaçtı, 2 kere denedik ikisinde de kokladı ve gitti pek hoşlanmadı gibi. Sadece koklamayla bile bebeğin boynunda tüy gördük o yüzden eşim kediyi bebeğin yanına almayalım biraz büyüyene kadar diyor ama kedi de odada kapalı kaldı için hiç rahat değil, tıraş daha önce hiç ettirmedik psikolojisi bozulur diye korkuyorum, bi yandan da odada kapalı diye de etkileniyordur ne yapacağımızı bilemedik

Tıraş nasıl etkiledi canım biz daha önce hiç tıraş ettirmedik etkilenir diye korkuyorum

Canım kocaman sarılıyorum sana, burdaki herkesin zaman zaman böyle hissettiğinde o kadar eminim ki. Normal bi zamanda değiliz kendi vücudumuz da toparlanmaya çalışıyor, insan kendini mi düşünsün sürekli bebeğe mi baksın bilemiyor. Bebek bakımı aşırı zor, emmesi gazı alt değiştirmesi uyutması sürekli bi döngü halinde ve hiç uyumasak anca yetişiriz gibi. Sen annenle eşinle konuş toparlanmaya ve dinlenmeye ihtiyacın olduğunu anlat, şimdi dinlen ki eve döndüğünüzde dinlenmiş toparlanmış ol. Emzirmeyi açıkçası ben de hiç sevmedim, göğüslerim acıyor sürekli ve emzirmek yerine sağıp vermek istiyorum. Hissettiklerin çok insani ama kötü hisler geçecek canım şu an bi uyum sürecindeyiz

Çok geçmiş olsun canım doktor başka bir şey dedi mi belki yenidoğanlarda oluyordur, inşallah ilerlemez dualarım seninle

kizlar dualariniza talibim fototrrapide bebegim saatlerdir susmadan agliyor, sesi kisildi artik, gercekten cok zormus, ben de kendime hakim olmaya calisiyorum, sutum kesilmesin diye, en cok ihtiyaci olan sey cunku ama dayanamiyorum

Çok geçmiş olsun canım şimdi nasıl, en azından canı yandığı için ağlamadığını biliyorsun canım bebeklerin bildiği tek iletişim yolu ağlamak ama iyileşecek inşallah dualarım seninle

Canım anlıyorum elbette hassasiyetinizi çok haklısınız ama bu sefer de kedinizin psikolojisi çok fazla bozulur. Sonuçta olmayan bir düzenin içine sokmuş oluyorsunuz odaya kapatarak. Aşıları varsa hiçbir sorun teşkil etmez. Veteriner hekim + çocuk doktoruna danışın yazık günah psikolojisi bozulmasın

Başlarda süt çok çok az oluyor canım ben bebek emmediği için hastane pompasıyla sağdığımda bile 1 2 damla anca çıkıyordu onu bile vermeye çalışıyordum, zamanla artacak sütün. Ben de mama veriyorum sütüm biraz arttı ama hala doymuyor emince, normalde doyunca uykuya dalıyor emdikten sonra mama vermeyince uyumuyor. Sütün artması için bol bol emzirmek gerekiyor canım yaralar için krem kullan ben lansinoh kullanıyorum benim de yara olmuştu iyi geldi

insallah canim dualarim seninle, rabbim sifasini versin minnosun minik bobrekleri saglikli olsun hep

herhangi gozlemledigin bir sey var miydi, yoksa genel olarak muayenede mi belli oldu?
Sağ ol canım Allah razı olsun. Çişinde kan gördüm birkaç kere. Bi de uzun süre çiş yapmadı. Ona istinaden gittik hemen doktora. O da bazı yeni doğanlarda oluyor korkma , Bi ultrason çekinsin yine de dedi. Ultrasonda çıktı. Takip gerektiriyor dedi sonucunda da. Araştırdım bazı yeni doğanlarda oluyormuş ama ilerlemiyormuş. İnşallah bizimki de öyledir. Şu anda da bi sıkıntımız kalmadı çok şükür . Çişi de düzeldi.

Ben zaten oğlum odada tıkılı kaldı diye ağlayıp duruyorum, eşim bebek çok küçük biraz büyüsün en azından kırkı çıksın diyor. Doktor alerjisi yoksa sorun olmaz demişti veterinerimizle de bi görüşelim belki tüy dökümü için farklı bi önerisi olur

cok tesekkur ederim, gece ilk kan sonuclarinda 16’ya dustu, 10-11 seviyelerine dusus olursa cikarabilirlermis, bekliyoruz. hayatimda gecirdigim en zor geceydi kesinlikle, aglama krizlerine devam ettik surekli, sabaha karsi biraz daha sakinledi, umarim boyle devam ettirmeyi basarabiliriz. ben de kendimi annelikte hizlandirilmis bir seviyeye ulasmis hissediyorum.

Yok yok ağlamak yok sütün için aşkım benim ağlama. Çözüm yolu bulunur sen merak etme

Kızlar doğum için kayınvalidem geldi annem rahatsızlığından dolayı gelemiyor babama bakıyor kayınvalidem yemekleri güzel yapmaz o yüzden bu hamile halimle ben yemekleri yapıyorum yapsada ben yiyemiyorum yemeklerini onlara gidince aç kalıyorum resmen kayinpederim ve kayınvalidem birlikte geldiler 15 gündür burdalar hiç rahat olamıyorum hizmet ediyorum doğum sonrasını düşünüyorum ne olacak diye bebekle onlar ilgilenip işleride benmi yapcam ben dogumdan sonra gitmelerini istiyorum zaten bana bir faydaları yok yemekleri ben yapıyorum temizliği kayvinvalidem sadece ev süpürebiliyor kapıların masaların esyalarin tozunu hep ben alıyorum çamaşırlarını makineye atıp asıyorum kendi camasirlarini toplamiyor onu bile ben yapıyorum herşeyi illaki soylememmi lazim bana doğum öncesi bir faydalari olmadı açıkçasi doğum sonrasida olacağıni düşünmüyorum doğumdan iki hafta sonra gitmelerini soylicem iki üç ay kalmayi dusunuyor nasıl yapicam hiç bilmiyorum son günlerim hep stresli geçiyor icim çok dolu dertleşmek için yazdım buraya da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…