- 12 Ocak 2017
- 639
- 681
- 103
- 32
Allah şifa versin ya ne bu sarılıktan çekilen çile anlamadım yok mu bunu önlemenin bi yolu yani görüyorum tüm bebekler bi geçiyor bu yoldan bi. Olan analara oluyor stres üzüntü vsSariligimiz 7.7 ye düşmüş 5 e düşmesi gerekirken uzatılmış sarılık olduğu için hafta hafta takibe alındıkkilo artışı olduğu için şimdilik beklemedeyiz kan almadi bu sefer cihazdan gidelim dedi her ölçümde farklı çıkıyor ben bu stresten çok yoruldum doğdugu haftaya göre 4-5 olması gerekiyormuş.. doktor 2 aya kadar sürebilir dedi
Okuyunca ben daraldım vallahi çok haklısın, bütün işleri sen yapıyorsan niye 2-3 ay kalıyorlar ki, Allah yardımcın olsun canım, bende dayanamazdım, ekstra yük olmuşlar resmen, normal zaman olsa baş üstüne olsun ama yük taşıcak halimiz mi var şuanKızlar doğum için kayınvalidem geldi annem rahatsızlığından dolayı gelemiyor babama bakıyor kayınvalidem yemekleri güzel yapmaz o yüzden bu hamile halimle ben yemekleri yapıyorum yapsada ben yiyemiyorum yemeklerini onlara gidince aç kalıyorum resmen kayinpederim ve kayınvalidem birlikte geldiler 15 gündür burdalar hiç rahat olamıyorum hizmet ediyorum doğum sonrasını düşünüyorum ne olacak diye bebekle onlar ilgilenip işleride benmi yapcam ben dogumdan sonra gitmelerini istiyorum zaten bana bir faydaları yok yemekleri ben yapıyorum temizliği kayvinvalidem sadece ev süpürebiliyor kapıların masaların esyalarin tozunu hep ben alıyorum çamaşırlarını makineye atıp asıyorum kendi camasirlarini toplamiyor onu bile ben yapıyorum herşeyi illaki soylememmi lazim bana doğum öncesi bir faydalari olmadı açıkçasi doğum sonrasida olacağıni düşünmüyorum doğumdan iki hafta sonra gitmelerini soylicem iki üç ay kalmayi dusunuyor nasıl yapicam hiç bilmiyorum son günlerim hep stresli geçiyor icim çok dolu dertleşmek için yazdım buraya da
Ya bende 38 5de doğurdumEvet canım benim tansiyonum fırladı rutin kontrolüm vardı, üstüne de bebek nst de hiç hareket etmeyince 38+5 ti işte zaten açıklık 6cm di. Ama bir türlü ilerlemedi 13 saat sonra ilerledi ama bu benimle alakalı çünkü çok fazla zamanında ilaç kullandığım için. Doğumumu sorarsan 8dk sürdü. Sancım dk de bir gelmeye başlayınca
Gözün aydın sağlıkla büyüsünler inşallahCanım kız kardeşlerim 1. Aylarında bebeklerime kavuştumbiz çok iyiyiz ilginiz desteğiniz ve dualarınız için çok teşekkür ederim
Evet haklısınız sizde zor zamanlar geçirmişsiniz beni doğumdan sonrası düşündürüyor nasıl olacak yine aynı böyle olursa söyleyeceğiz bir şekilde yapacak birşey yokBirde kirilcaklar diye o yükü taşıma lütfen zaten en hassas dönemdeyiz benim de gorumcem kayınvalidem gebeliğin başında bize gezmeye gelmek istedi 2 çocuğu var asla ilgilenmez mutfağa girmezler daha önce agirliyordum ama ben bu bebek için çok tedavi gördüm hemde hamilelik çok sıkıntılı geçti ona rağmen çocuklar eğlenir size gelelim dediler kabul etmedim bozuldular bozulsunlar fayda görmediğim insanlara hizmet edemezdim o halde biraz soğuklar halen takmiyorum çok zor zamanlar atlattık eşimle rabbim razı olsun Esin yardım eder sana boşver gitsinler
Valla bende yazdıkça daraldim kayinpederim hemen gider doğumdan sonra ama kaynanamida onunla birlikte göndercemvbir şekilde ben zaten şuan herşeyimi yapabiliyorum doğumdan sonrada böyle yaparsam bana faydaları olacaklarıni düşünmüyorum en fazla bebek yıkanmasinda yardım eder onuda o ara kaynanamdan ogrenirimOkuyunca ben daraldım vallahi çok haklısın, bütün işleri sen yapıyorsan niye 2-3 ay kalıyorlar ki, Allah yardımcın olsun canım, bende dayanamazdım, ekstra yük olmuşlar resmen, normal zaman olsa baş üstüne olsun ama yük taşıcak halimiz mi var şuan
İlk bebek sanırım ama emin ol doğduğunda herşeyi kaynanandan iyi yapıyor bulcaksın kendini bebekle ilgili. Ben hayatımda bebek tutmamıştım, ama kızımı en güzel ben tuttum, yatırdım, kaldırdım, altını değiştirdim, Allah onu bir şekilde veriyor anne olunca.. Sadece sezeryan olursan ilk iki hafta dikişlerden dolayı banyo yaptırmak zor olabilir..Valla bende yazdıkça daraldim kayinpederim hemen gider doğumdan sonra ama kaynanamida onunla birlikte göndercemvbir şekilde ben zaten şuan herşeyimi yapabiliyorum doğumdan sonrada böyle yaparsam bana faydaları olacaklarıni düşünmüyorum en fazla bebek yıkanmasinda yardım eder onuda o ara kaynanamdan ogrenirim
Evet ilk bebek bende sizin gibi düşünüyorum kendime güveniyorum inşallah iyi de yapicam bir aksilik olmazsa normal doğumu bekliyorumİlk bebek sanırım ama emin ol doğduğunda herşeyi kaynanandan iyi yapıyor bulcaksın kendini bebekle ilgili. Ben hayatımda bebek tutmamıştım, ama kızımı en güzel ben tuttum, yatırdım, kaldırdım, altını değiştirdim, Allah onu bir şekilde veriyor anne olunca.. Sadece sezeryan olursan ilk iki hafta dikişlerden dolayı banyo yaptırmak zor olabilir..
Yaa hayırlısı olsun o zaman. Ben aslında biraz sancı istiyorum doktoruma da söyleyeceğim yarın yatışım var bakalım ne diyecek. O stres altında bebeğin zihin gelişimi için ve sütün erken gelmesi içinBenim ertelenmez sanırım geçen hafta da hastaydım erteledik 39 oldum sancım çıkacak diye korkuyorum artık
Eşiniz ne diyor acaba bu duruma vallahi bende stres oldum bazı insanlar böyle gerçektenEvet ilk bebek bende sizin gibi düşünüyorum kendime güveniyorum inşallah iyi de yapicam bir aksilik olmazsa normal doğumu bekliyorum
Bel ağrısı olabiliyor bazen. Benim dr um hem bel hem baş ağrısın için kahve önerdi. Ama bahsettiğiniz şeyleri hiç duymadım sorun muhakkak. İnşallah önemli bişi yokturSpinal anestezi olan arkadaşlar bi sorum olacak. Bugün benim 7. Günüm. İlk 2-3 gün iğnenin yapıldığı yerde bıçak sağlanması ya da fıtık gibi bi sızı vardı ama oradan da sırtıma yayılan bir ağrı vardı. Normal olduğunu düşündüm. Gaz sancısı sırta da vuruyormuş. Gaz sorunu bitince o da bitmişti. 2 gündür yan yatmaya başladım. Aynı sızı şeklindeki bel ağrım oldu ilk gün ama çok dikkate almadım. Bugün de aynı şekilde çok ciddi bir sızıyla uyandım. Bahsettiğim o iğne bölgesi sızlıyor ve zonkluyor oradan da tüm sırtıma yayılıyor gibi bir ağrı. Ve şunu fark ettim ilk birkaç gün İdrarımı tutamıyordum. Ama geçmişti. Bugün bu bel ağrısı ile birlikte 2 kere İdrarımı kaçırdım. Bunlarla ilgili bilgisi ya da tecrübesi olan var mı?
Chat gbtye sordum çok ciddi bir durum hemen acilen doktoruna git falan dedi. Panikletti beni of.
Bende çok iyi gidiyordum. Başından beri 5 kg aldım. 34 ten sonra iştahım mı açıldı yoksa sürekli yediklerime dikkat etmekten mi sıkıldım bilmiyorum çok yemeye başladım sanırım. Hızlı kilo almaya başladım. Sonra dengelemeye çalıştım sürekli. 1,5 ayda 5,5 fazla olmuş gibi gelebilir ama ilk başta az aldığın için bence kötü değil. Bundan sonra yine de dengeli gitmeye çalış. Ödem falan da olmuş olabilirKızlar bana n’oluyo anlamadım ya. Son bir buçuk aya kadar sadece 7 kg almıştım, bu son bir buçuk ayda 5.5 kg birden aldım yani şoka giriyorum, bebeğim kilo alıyor desem onun da kilo alımı yavaşladı artık, aşırı bir yemem de yok benim gibi bir durum yaşayan var mı ?
Oda beni haklı buluyor farkında herşeyin zaten ben demeden kendisi söylüyor bazı şeyleri çamaşırları ben astım kuruduğunu görünce anne camasirlarinizi niye toplamadin dedi eşimin o konuda hakkını yiyemem doğumdan sonra da böyle kendin yapabilirsen söylerim giderler dedi ama o zamana kadar stres devam edicekEşiniz ne diyor acaba bu duruma vallahi bende stres oldum bazı insanlar böyle gerçekten
Canımmmmmm sana sımsıkı sarılıyorum inşallah bebeklerimiz iyi olacak ve bir daha yoğun bakıma gelmeyeceğiz. Güzel düşünmek, inanmak istiyorum allahım yavrularımızı bize bağışlasın acılarını göstermesin inşallah. Sütümüz içiiiiin dik durmamız lazım anneyiz biz artık bebeklerimiz için mecburuz güçlü olmayainan ilk yazdigindan beri dualarimdasingeceden beri de o kadar cok dua ettim ki, kendim icin de senin icin de… biz de cihazi cok etkin kullanamiyoruz maalesef, oglum hem huysuz hem hareketli, aglamaktan helak olmasini gectim, yine aglamasini tolere etme noktasina geldim artik ama o kadar hareketli ki goz bandi durmuyor, sabah cok sukur bi’ sakinlemisti, sagim yaptiktan sonra icim gecmis sessizlikte yarim saat, sicrayarak uyandim, bi’ baktim goz bandi kaymis gitmis yine, kim bilir kac dakika maruz kaldi isiga… kendimi teselli etmeye calisiyorum ben de. gececek bu gunler, ahh ahh bizim pipililerden ne cektik be! diye anlatacagiz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?