- 8 Şubat 2025
- 254
- 277
- 18
sonra sert cevap verince de biz suclu oluyoruz. hepsi kadin dogumcuysa, testleri dahiliye doktoru vs. isteyebiliyorsa kendi ozel doktorundan hangi testlere bakilmasi gerektigini ogrenip belki baska doktordan rica edebilirsin, hani belki daha makul bir doktor denk gelir. neden boyle diyorum; ben de kucuk bir ilcede yasiyorum, ozeli gectim, devlet hastanesinde dahi kadin dogumcu yok mesela, aile hekimi ya da dahiliye kim hangi testi isteyebiliyorsa ondan rica ediyorum. aile hekimim yine tatli sag olsun ne istesem yapiyor ama bazen de yetkiye takiliyor o zaman dahiliyeye giriyorum, o da kadin dogumcu istesin tribi yapiyor bazen, ortaligi ufak bi’ alev aldirip illa ki istetiyorum tetkikleri. hamile olmak yeterince zor degilmis gibi bir de bunlarla ugrasiyoruz. biz deli miyiz fazladan test yaptirmak, ilac kullanmak ne bileyim igne olmak isteyelim. sen icini ferah tutmaya calis, psikolojinin etkisinin saglik konusunda buyuk olduguna inaniyorum ben hepTeşekkür ederim ben de beni anlayan birilerine anlatmak istedimUmarım iyi gelir gerçekten ben de kullanmak istemiyorum ama doktorların istediği gibi pat diye bırakmayı da göze alamıyorum. Öyle davranıyorlar ki sanki robotuz ve karnımızda taşıdığımız canın üzerinde deneme yanılma yapabiliriz. Hatta öyle her durum için ekstra önlem almaya kalkarsak hayatı yaşayamayız akışına bırakmalıyız bazen dedi yani ne yapmam gerek çözümü bulmuşken, bir rahatsızlığım yokken bırakıp bebeğim şansa yaşarsa yaşar mı demeliyim bunu söyleyenin işi önlem almak olan kişi olan doktorun olması da ayrı bir ironi. O kadar yoruldum ki benzer tepkiler almaktan kimi kime şikayet ediyorum diye düşünüyorum çünkü aynı hastanedeki 3 doktor da aynı tepkiyi verdi bana. Bir de ben bana verilen hakkı kullanıyorum sonuçta, seçim yap ya o doktor ya biz demeleri o kadar saçma ki zaten test falan yaptırmak istediğimde kırk takla atıyorlar, yarım yamalak yapıyorlar. Özel doktora gidiyorsan git paranla yaptır diyorlar resmen sanki babalarının cebinden çıkacak benim testlerimin masrafı. Ahlaki çürüme doktorlarımızı da vurmuş maalesef hasta odaklı düşünen doktor bulmak çok zor
Ben testleri artık aile hekiminden yaptırıyorum. Çok iyi biri ikiletmiyor bile, diğerlerine gidip ağız açmaktansa birkaç gün sonuç için beklerim kafasındayım artık. Mesela kan pıhtılaşma süresi testi yaptırmam gerekiyordu aile hekimi yapamıyor, dahiliyeye gittim araştırdım normalde istese yapabiliyor ama yapamam diyip kadın doğuma yönlendirdi tekrar randevu alıp kadın doğum doktoruna zorla yaptırdım. Bu kadar zorlaştırmanın gereği ne gerçekten anlamıyorum, gittiğim doktorlar da hep kadın bu arada anne olmuşlar anlamaları gerekiyor normal şartlarda. Elimden geldiğince moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum, normalde hiç umursamam bile doktorun ne dediğini ama üst üste aynı tepkileri alınca yoruluyor insan hamilelik hormonları da etkili. Tekrar teşekkür ederim, hepimiz sağlıkla kucağımıza alalım bebeklerimizisonra sert cevap verince de biz suclu oluyoruz. hepsi kadin dogumcuysa, testleri dahiliye doktoru vs. isteyebiliyorsa kendi ozel doktorundan hangi testlere bakilmasi gerektigini ogrenip belki baska doktordan rica edebilirsin, hani belki daha makul bir doktor denk gelir. neden boyle diyorum; ben de kucuk bir ilcede yasiyorum, ozeli gectim, devlet hastanesinde dahi kadin dogumcu yok mesela, aile hekimi ya da dahiliye kim hangi testi isteyebiliyorsa ondan rica ediyorum. aile hekimim yine tatli sag olsun ne istesem yapiyor ama bazen de yetkiye takiliyor o zaman dahiliyeye giriyorum, o da kadin dogumcu istesin tribi yapiyor bazen, ortaligi ufak bi’ alev aldirip illa ki istetiyorum tetkikleri. hamile olmak yeterince zor degilmis gibi bir de bunlarla ugrasiyoruz. biz deli miyiz fazladan test yaptirmak, ilac kullanmak ne bileyim igne olmak isteyelim. sen icini ferah tutmaya calis, psikolojinin etkisinin saglik konusunda buyuk olduguna inaniyorum ben hepsonuclarin cok guzel gelsin, her sey yolunda olsun
Trombofili 6lı panel yaptırdın mı? Dış merkezde yaptırabilirsin aciliyetli olarak bakarlar. Tıbbı genetikte bazen kit olmayabiliyor devlette şansa kalmış bunu yaptırmak. Romatoloji AFAS hematoloji de birçok şeye bakabilir pıhtılaşmayla alakalı. Ama işte bunları yaptırdın çıktı vs çok zaman alacak şeyler bunlar. Oksapar da raporsuz ciddi para demek… Ne biçim insan bunlar ya allaha havale ediyorum böylelerini gerçekten!Ben testleri artık aile hekiminden yaptırıyorum. Çok iyi biri ikiletmiyor bile, diğerlerine gidip ağız açmaktansa birkaç gün sonuç için beklerim kafasındayım artık. Mesela kan pıhtılaşma süresi testi yaptırmam gerekiyordu aile hekimi yapamıyor, dahiliyeye gittim araştırdım normalde istese yapabiliyor ama yapamam diyip kadın doğuma yönlendirdi tekrar randevu alıp kadın doğum doktoruna zorla yaptırdım. Bu kadar zorlaştırmanın gereği ne gerçekten anlamıyorum, gittiğim doktorlar da hep kadın bu arada anne olmuşlar anlamaları gerekiyor normal şartlarda. Elimden geldiğince moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum, normalde hiç umursamam bile doktorun ne dediğini ama üst üste aynı tepkileri alınca yoruluyor insan hamilelik hormonları da etkili. Tekrar teşekkür ederim, hepimiz sağlıkla kucağımıza alalım bebeklerimizi
Çok güzel araba hayırlı olsunBiz de bugün bagi Neo 2 aldıkk travel sistem ama kabin boy
Evet yaptırdım hamilelikten dolayı önceliğiniz var yaklaşık iki haftaya çıkar dediler. Doktorum bana yaptırmam gereken testleri yazıp vermişti tıbbi genetik yapabileceklerini yaptı, diğerlerini de hematoloji yapıyormuş. Ama ona direkt randevu yok tabii kardiyolojiden randevu alıp yönlendirirlerse yapacaklarını düşünüyorum. Bugün son iğnemi yaptım yarın parayla alıcam mecburen. Test sonuçlarının çıkması, raporu almak falan en az bir ay SGK desteksiz almak zorundayım. Diyorum ya raporu reçeteyi geçtim kanaman olursa ben kullanma dedim risk alıp bakmam sana dediTrombofili 6lı panel yaptırdın mı? Dış merkezde yaptırabilirsin aciliyetli olarak bakarlar. Tıbbı genetikte bazen kit olmayabiliyor devlette şansa kalmış bunu yaptırmak. Romatoloji AFAS hematoloji de birçok şeye bakabilir pıhtılaşmayla alakalı. Ama işte bunları yaptırdın çıktı vs çok zaman alacak şeyler bunlar. Oksapar da raporsuz ciddi para demek… Ne biçim insan bunlar ya allaha havale ediyorum böylelerini gerçekten!
Ruh hastası hamile birine böyle bir şey söylenir mi ahlaksızlık bu resmen. Çok sevindim en azından öncelik tanınıyor olmasına. Ücretli şekilde de iğnelerini al kullan şifa olsun, aksi bir şey olmasın inşallah. Allahta hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın ne diyebilirim ki…Evet yaptırdım hamilelikten dolayı önceliğiniz var yaklaşık iki haftaya çıkar dediler. Doktorum bana yaptırmam gereken testleri yazıp vermişti tıbbi genetik yapabileceklerini yaptı, diğerlerini de hematoloji yapıyormuş. Ama ona direkt randevu yok tabii kardiyolojiden randevu alıp yönlendirirlerse yapacaklarını düşünüyorum. Bugün son iğnemi yaptım yarın parayla alıcam mecburen. Test sonuçlarının çıkması, raporu almak falan en az bir ay SGK desteksiz almak zorundayım. Diyorum ya raporu reçeteyi geçtim kanaman olursa ben kullanma dedim risk alıp bakmam sana dedi
Aynı hastanedeki üç farklı kadın doğum doktoruna gittim üçü de böyle söyledi ben kullanma diyorum, iğneyi yazmıyorum bir şey olursa risk alamayız. Öyle olunca insan kendinden şüphe ediyor ben mi yanlış bir şey yapıyorum diye. Amin gerçekten öyle, doktorlar bile böyleyse işimiz zor toplum olarakRuh hastası hamile birine böyle bir şey söylenir mi ahlaksızlık bu resmen. Çok sevindim en azından öncelik tanınıyor olmasına. Ücretli şekilde de iğnelerini al kullan şifa olsun, aksi bir şey olmasın inşallah. Allahta hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın ne diyebilirim ki…
Bu konu benim için çok hassas detay verip örneklendirerek kimseyi germek, strese sokmak istemem.Aynı hastanedeki üç farklı kadın doğum doktoruna gittim üçü de böyle söyledi ben kullanma diyorum, iğneyi yazmıyorum bir şey olursa risk alamayız. Öyle olunca insan kendinden şüphe ediyor ben mi yanlış bir şey yapıyorum diye. Amin gerçekten öyle, doktorlar bile böyleyse işimiz zor toplum olarak
Keşke zaten stresli bir dönem olan hamilelik dönemimizde bari doktorlar işimizi kolaylaştırsa, hasta odaklı düşünen doktorlar çoğalsın ne diyeyim. Tekrar teşekkür ederim en azından içim rahatladı birilerinin beni anladığını görünce. Hepimiz bundan bebeklerimizi kucağımıza alacağımız güne kadar çok daha rahat olalımBu konu benim için çok hassas detay verip örneklendirerek kimseyi germek, strese sokmak istemem.
Sen ne yapman gerektiğini gayet iyi bilen birisin uğraşıyorsun, araştırıyorsun da. İnşallah kısa sürede çözüme kavuşur bu muhabbet ve geri kalan zamanda rahat edersin. Kesinlikle zor dediğin gibi.
Benim kullandığım multivitamin içinde var onunla kullanıyorum ayrı almadımKızlar aranızda balık yağı omega 3 kullanan varmı ?
Valla kuzum benim mi içim fesat bilmiyorum aklıma tek gelen şey şu oldu: küçük bir ilçede yaşadığını söyledin ve çok fazla alternatifin olmadığını söyledin. Bu gittiğin devlet hastanesindeki doktorlar bir şekilde küçük yerde yaşadığın için özel doktorunu tanıyorlar, sevmiyorlar ya da özel muayehanede daha fazla para kazanıyor diye kıskanıyo falan olabilirler mi? Yoksa ben de diğer arkadaşlarım gibi oksapar kullanmanın bu kadar sert tepki verilecek bir durum olduğunu düşünmüyorum. Burada neredeyse hepimiz farklı sebeplerden dolayı oksapar ya da coraspirin kullanmak zorunda kaldık / kalıyoruz.yani bilmiyorum kafam karıştı ve yaşadığın duruma çok üzüldümBen testleri artık aile hekiminden yaptırıyorum. Çok iyi biri ikiletmiyor bile, diğerlerine gidip ağız açmaktansa birkaç gün sonuç için beklerim kafasındayım artık. Mesela kan pıhtılaşma süresi testi yaptırmam gerekiyordu aile hekimi yapamıyor, dahiliyeye gittim araştırdım normalde istese yapabiliyor ama yapamam diyip kadın doğuma yönlendirdi tekrar randevu alıp kadın doğum doktoruna zorla yaptırdım. Bu kadar zorlaştırmanın gereği ne gerçekten anlamıyorum, gittiğim doktorlar da hep kadın bu arada anne olmuşlar anlamaları gerekiyor normal şartlarda. Elimden geldiğince moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum, normalde hiç umursamam bile doktorun ne dediğini ama üst üste aynı tepkileri alınca yoruluyor insan hamilelik hormonları da etkili. Tekrar teşekkür ederim, hepimiz sağlıkla kucağımıza alalım bebeklerimizi
Yarın çooooook güzel bir gün olcakkkKızlar sabah bizim Ayrıntılu ultrasonumuz varhaftalardır beklediğim o gün geldi…. Bugün çok stresli ve üzgün bir gün yaşamıştım yarın bebeğimi görmek çok iyi gelecek dualarınızı bekliyoruz inşallah güzel haberlerle geliriz
Canım geçti o çok şükür ama şuan takipteyim sürekli tansiyon felan. Gebelik zehirlenmesi olabilir ilerde diye tedbir amaçlı. Benim bebiş 23+4 oldu 600 gramdı geçen gittim herley yolunda çok şükürMerveturann nerelerdesin canım sesin çıkmıyor? Yolundadır inşallah her şey. Sen 24 saatlik idrarmtesti vermiştin değil mi nasıl çıktı? Benim idrarda 1 tanecik protein çıkmış eminim susuzluktan oldu bence ama dr um çiş biriktir dedi
Güzel heberlerle don canımKızlar sabah bizim Ayrıntılu ultrasonumuz varhaftalardır beklediğim o gün geldi…. Bugün çok stresli ve üzgün bir gün yaşamıştım yarın bebeğimi görmek çok iyi gelecek dualarınızı bekliyoruz inşallah güzel haberlerle geliriz
Kıııız demeeee hemen önlem al diycem de nasıl alınır ne kullanılır ki şu dönemdeAy kızlar galiba hastalanıyorum . Boğaz ağrısı başladı hafif yutkunurken üst tarafta ağrı felan ondan önce gıcık gibi birşey vardı şimdi ağrıya çevirdi .
Ayyyy inşallah çok güzel geçerKızlar sabah bizim Ayrıntılu ultrasonumuz varhaftalardır beklediğim o gün geldi…. Bugün çok stresli ve üzgün bir gün yaşamıştım yarın bebeğimi görmek çok iyi gelecek dualarınızı bekliyoruz inşallah güzel haberlerle geliriz
Evet bunu biz de fark ettik. Çünkü benim doktorum bu sene klinik açtı ama hasta oranı iyi ve öyle her şeyi hadi para ver yapalım biri değil gidin devlet hastanesinde yaptırın testleri vs ben bakarım diyor. Onun dışında bir tane daha özel kadın doğum doktoru var ticarethaneye çevirmiş durumu, hastaların sürekli anlaşmalı olduğu özel hastaneye yönlendiriyor her şey için. O yüzden devlet hastanesindeki doktorların işine gelmiyor bu. Üç farklı doktora gittim üçü de doktorumun adını söyleyince sert konuşmaya başlıyor tersliyor. Zaten kendisi de demişti benim dediğim her şeye karşı çıkacaklar diye ama işte bazı şeyler için oraya da gitmek zorundayım.Valla kuzum benim mi içim fesat bilmiyorum aklıma tek gelen şey şu oldu: küçük bir ilçede yaşadığını söyledin ve çok fazla alternatifin olmadığını söyledin. Bu gittiğin devlet hastanesindeki doktorlar bir şekilde küçük yerde yaşadığın için özel doktorunu tanıyorlar, sevmiyorlar ya da özel muayehanede daha fazla para kazanıyor diye kıskanıyo falan olabilirler mi? Yoksa ben de diğer arkadaşlarım gibi oksapar kullanmanın bu kadar sert tepki verilecek bir durum olduğunu düşünmüyorum. Burada neredeyse hepimiz farklı sebeplerden dolayı oksapar ya da coraspirin kullanmak zorunda kaldık / kalıyoruz.yani bilmiyorum kafam karıştı ve yaşadığın duruma çok üzüldüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?