• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    239
İyide öğlen atışmalarında va 95 üzeri çıkıyor ne saçma ben öğlen tam buğday ekmeği tolere ediyorum kendime kokonat ve bademli naturel bir crema aldım onu sürüyorum . Yada bol kuruyemiş yada yeşil elma veya salata tüketiyorum ..
bebiş erkek demi ? Erkek bebekler bir tık daha kilolu oluyor kızlara göre normal dediyse normaldir kardeşimde şuan 35 haftada 2.500 de ona demişler
Evet erkek ama ben 34+3üm şu an perinatoloji doktoru 4 gün önden gidiyor demişti gelişimine göre 35 haftalık tam ayy meyvenin her turlusu çıkarıyor benimkini Yarısını yesem bie elmayı 🙆🥺

Evet benim birazda nst olayından dolayı canım sıkıldı çünkü oğlum son zamanlarda sürekli toplanıyor 4-5 kere den az olursa bişey olmaz dedi doktoruma söyledim baya gün içinde uyanıkken sürekli topluyo kendini dedim yinede gerek duymadı nstye Enfeksiyonda gebelikte skntili bi durum diye biliyorum.
Yani enfeksiyonun ne kadar çok olduğuyla alakalı tabii. Hatırlarsan ben de buraya yazmıştım eritrosit ve lökosit değerlerim yüksekti, randevumu erkene alsam mı diye. Ama gerek yokmuş. Bunu illa kendi doktoruna yaptırmak zorunda değilsin içine sinmiyorsa sağlık ocağında bi idrar testi ver bak yani biraz anlaşılır değerlerinden ne seviyede olduğu. Toplanmayla ilgili şu son aylarda günde 20-30 kere bile olabilir dediler birkaç kere falan değil yani. Eğer ağrılı değilse, şiddeti artmıyorsa, 30-40 saniye sürüyorsa hiş endişelenecek bir şey yokmuş hatta rahim doğuma hazırlık yaptığı için iyi bir şeymiş.

Heh tam olarak kullandığım o canım mango aldım bak o şekerimi fırlatıyor ama dondurulmuş kırmızı orman meyvesi filenin asla zıplatmıyor. Tadı da güzel 😍
Onları hep görüyorum denemek nasip olmadı bi türlü çok Güzel diyorlar tadına bende bi deneyim olmazsa alıp şeker oranı azdır belki yoğurtla yerim en azından ara öğüne artarnatif bişeyler olur :) midem farklı şeyler görsün de oğlumda azcık sevinsin ayy canım oğlum
Dün yine yüzünü göstermedi bize 3sferdir uyuyo bu çocuk soda içtim uyansın diye soğuk su içtim banamısın demedi 😅Beyfendi tam bi uyku küpü babası gibi diyor doktor aynı babasının küçük versiyonu doğacak anlaşılan 😅

Yani enfeksiyonun ne kadar çok olduğuyla alakalı tabii. Hatırlarsan ben de buraya yazmıştım eritrosit ve lökosit değerlerim yüksekti, randevumu erkene alsam mı diye. Ama gerek yokmuş. Bunu illa kendi doktoruna yaptırmak zorunda değilsin içine sinmiyorsa sağlık ocağında bi idrar testi ver bak yani biraz anlaşılır değerlerinden ne seviyede olduğu. Toplanmayla ilgili şu son aylarda günde 20-30 kere bile olabilir dediler birkaç kere falan değil yani. Eğer ağrılı değilse, şiddeti artmıyorsa, 30-40 saniye sürüyorsa hiş endişelenecek bir şey yokmuş hatta rahim doğuma hazırlık yaptığı için iyi bir şeymiş.
kuzum toplanınca sertleşiyor ister istemez canım acıyor biraz özellikle yürüyüşte kramp giriyo aniden Alt tarafa artık büyüdüler bide kafası aşağıda benim bıdığın bi hayırlısıyla doğursaydık son aylar Gerçekten çok zormuş😄

Onları hep görüyorum denemek nasip olmadı bi türlü çok Güzel diyorlar tadına bende bi deneyim olmazsa alıp şeker oranı azdır belki yoğurtla yerim en azından ara öğüne artarnatif bişeyler olur :) midem farklı şeyler görsün de oğlumda azcık sevinsin ayy canım oğlum
Dün yine yüzünü göstermedi bize 3sferdir uyuyo bu çocuk soda içtim uyansın diye soğuk su içtim banamısın demedi 😅Beyfendi tam bi uyku küpü babası gibi diyor doktor aynı babasının küçük versiyonu doğacak anlaşılan 😅
Yediğimiz bir şey yok ki açsın göstersinler yüzlerini hahah 😂😂 bebeler de haklı

Arkadaşlar merhaba.Hepinize sağlıklı günler .Aldığınız veya önerdiğiniz ıslak mendil var mı? Ben hala bulamadım .İçerik olarak en temizi hangisi acaba?
Merhaba pamukla sileceğim ama yine de acil durumlarda dışarda vs yanımda olması gerekirse diye babyturconun yenidoğan olanı var kahverengili gibi paketi, içeriği temiz onu aldım. 60lı paketlerden aldım hem taşıması kolay olur hem çabuk kurumaz diye (Aloeveralısı var o değil onu alma)

Evet erkek ama ben 34+3üm şu an perinatoloji doktoru 4 gün önden gidiyor demişti gelişimine göre 35 haftalık tam ayy meyvenin her turlusu çıkarıyor benimkini Yarısını yesem bie elmayı 🙆🥺
Ya herkeste çok farklı kardeşimdede gebelik şekeri var , o mesela kabak yiyemiyor aşırı çıkarıyor diye ben yiyebiliyorum onun yiyemedikleri şekerini çıkaran şeyler beni çıkarmıyor ama mesela onun çıkarmıyor dediği şeylerde bende yüksek çıkarıyor . Biraz kendin bulman lazım galiba bu gebelik şekerinde ne ok ne değil .

Arkadaşlar merhaba.Hepinize sağlıklı günler .Aldığınız veya önerdiğiniz ıslak mendil var mı? Ben hala bulamadım .İçerik olarak en temizi hangisi acaba?
Aşağıdaki listeden yararlandım ben önceliğim pamuk ama dışarıda falan yine de lazım olursa kolaylık olsun diye aldım babyturconunkini
@Psknd canım plesantan önden diye sana soruyorum ve benim gibi plesantası önden olan kızlar dün çok hissetmedim ve karnım sertti gaz sancısı mı neydi bilmiyorum. Sürekli doktora koşmak istemiyorum.. bugün sertlik lok ama henüz hissedemedim , sizde durumlar nasıl
Benimde plesantam önde hiç hissetmiyor musun belli süredir yoksa var ama daha az gibi mi canım, sancılar daha belli arayla gidip gelen olur dedi doktkrum devamlı şişlik ya da yer değiştiren ağrı ise gaz olabilir demişti
Evet benim birazda nst olayından dolayı canım sıkıldı çünkü oğlum son zamanlarda sürekli toplanıyor 4-5 kere den az olursa bişey olmaz dedi doktoruma söyledim baya gün içinde uyanıkken sürekli topluyo kendini dedim yinede gerek duymadı nstye Enfeksiyonda gebelikte skntili bi durum diye biliyorum.
benimde akıntım oluyor ara ara en son akıntı vardı kan verdim mesela lökosit falan biraz yüksekti ama crp normal çıktığı için vücut kendi hallediyor şu an antibiyotiğe gerek duymuyorum dedi doktorum ki daha öncede idrarda bakteri çıkmıştı 2 gün sonra tekrae baktı azalmış yine vermedi öncelik bol su içmek ve sık sık mesaneyi boşaltmak

Eklentiler

• IMG_3249.webp
    IMG_3249.webp
    42,4 KB · Görüntüleme: 44
Kızlar ben dermatolojideydim bana kortizonlu bir krem verdi ince tabaka halinde günde 2 kez sür dedi . Gebeliğe ve hormonlara bağlı dermatit gibi duruyor dedi ama içim rahat değil ya kullanmadan kadın doktoruma sorsam mı ?
Benimde elimde tırnak Eti kanaması var içten hatta uzadıkça içinden kıymık gibi kan birikip kırılıyor sadece suda sizliyordu banada hamilelikte oldu kortizonlu Krem verdi doktor ince sür diye doktora sordum sürebilirsin demişti belki tırnak diyedir bence Danış için rahat etsin kuzum

kuzum toplanınca sertleşiyor ister istemez canım acıyor biraz özellikle yürüyüşte kramp giriyo aniden Alt tarafa artık büyüdüler bide kafası aşağıda benim bıdığın bi hayırlısıyla doğursaydık son aylar Gerçekten çok zormuş😄
Tabii canım o acı normaldir, normal olmasa anlarsın bence emin ol 😄 Zorluğunu geçtim ama ben sabırsızlanıyorum artık düşünmekten yoruldum, dediğin gibi vakit gelse de doğursak 😂

Park yatak alan kızlar bir sorum var. İçine yatak olarak ne aldınız ? 70x110 benim aldığım, içine yatağa bir türlü karar veremedim

Canım bende de bazen o kadar az hareket oluyor ki hastaneye gitsem mi diye düşünüp duruyorum, günü gününü tutmuyor. Mesela bazen bütün gün çok hareketli ama kendine göre bi düzeni var gibi gece ve sabah aç karnına çok hareketli, yemek yedikten sonra hareketler azalıyor normalde tam tersi olması lazım. Gün boyu hareketsizse biraz geceyi yani en hareketli olduğu zamanı bekliyorum. Ama bazen cidden kafayı yedirtecek kadar hareket etmediği oluyor, soğuk süt ya da çikolata bazen işe yarıyor bazen ona rağmen bile çok az hareket ediyor, sen de şekerin falan yoksa bi dene canım. Sertlik karnın tamamında olursa ve pozisyon değiştirince falan geçmezse sıkıntı diye biliyorum, belli bi yerdeyse bebek belki poposunu ya da başını dayamıştır canım ama aklına takılanları doktoruna da sor için rahat eder ☺️
ayy benim de Beybisim böyle ya bazen çık hareketli bazen hereketsizlikken korkuyorum, hemen sizlere yazıyorum 🥲 o bir anlık korku yetiyor, sonra kendimi sakinleştiriyorum. Canım sağ üst tarafı taş gibiydi dün bütün gün her tarafı değil, bir yerini dayamış olabilir mi

Back
X