• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    227
L luckykus kuzum çok çok geçmiş olsun 🙏🏻 ben de yoğun bakımda anne bebek odasında iki gün kaldım tam çıkacağımız günden önceki gün nabzımız artmıştı bizim de. Ben o kadar tecrübesiz ve korkaktım ki. Sütüm gelmiyordu, bebek mamayı almakta zorlanıyordu bir saaat mama yedirmeye çalışıyordum, zaten 1750 gram doğmuş küçücük, ilk defa o kadar küçğk bir bebeği kucağıma alıyordum ki ben çok korkarım küçük bebeği kucağıma alamam hiç. Başladım ağlamaya ama böyle hıçkıra hıçkıra nasıl ağlıyorum. Normalde dediğin gibi ikinci bi kişinin gelmesi yasak ama bana oradaki baş hemşire ablan annen kv artık kim geliyorsa gel de yardım etsin bu olmayacak böyle demişti. Sen de rica et istersen bak tek başıma kaldıramıyorum olmuyor falan diye. Belki kabul ederler

Canım merhaba. Okuyunca baktım aynı şeyleri yaşadık galiba dinlemek isterim. Ben 27. Haftada trombosit düşüklüğü ile karşılaştım. İvig tedavisi ile doğuma kadar idare ettim vw öyle doğum yaptım. Benimde bebeğime antikor geçmiş. Plt 46 idi doğduğunda. Sonra 14 e düştü. İvig verdiler kalbinde sıkıntı olmadı şimdide düzeldi. Senin hikayen ne
Merhaba canım. Aynı şeyleri yaşamışız benim de 19. Haftada başladı trombosit düşüklüğü, bende öncelikle trombosit yüklemesi yapıldı bi müddet, sonra tedaviye cevap alamayınca kortizon başladık ondan da cevap alamayınca dozu bayaa yükseltti doktor. Günlük 80 mg kortizon kullandım. En son o da fayda etmemeye başlayınca ivig aldım üç kez. İvig beni doğuma kadar getirdi çok şükür. Tam ivig yüklenmiş trombositlerim yüksek çıkmışken 33+4te suyum geldi, hastanede 10 ünite trombosit hazırlatmıştı bize doktor ne olur ne olmaz diye 😬 trombositler açısından güzel ama bebek açısından çok erken bi dönemde doğum yaptım. Bebeğe senin de dediğin gibi antikorlarla geçti, 12 bini de biz gördük ivig yüklemesi yapıldı. Ve yapıldıktan birkaç saat sonra nabzı 350 lere yükseldi bebeğimin. Çok uzunca bi müddet bu nabız yüksekliğiyle mücadele ettik, yüksek doz ilaç vermek durumunda kaldılar bu ilaçlardan biri de kalbini durdurdu. Baya sıkıntılı günler geçirdik. Ha kalp ritminin artması sebebini bulamadılar biz de anlatamadık ama ivig’e bağlamıştık açıkçası. Doktorlar literatürde sadece iki vaka var bu şekilde olan, sebebi ivig değil deseler de biz ona bağladık. Ben baya bi suçluluk hissettim benim yüzümden oldu diye. Ama çok şükür geride kaldı. Şimdi yoğun bakımdan çıktık, evimizdeyiz ama iki yaşına kadar kalp ilacı kullanıcaz. Olsun, bugünlere de şükür. Senin bebeğine bi şey olmamasına çok sevindim 🙏🏻 daha sonra trombositlere bakıldı mı, ne durumda bebişin şu anda? Benim de trombositlerim baya dirençli çıktı, doğum sonrasında geçer demişti doktor geçmedi.

Bi şey dicem kızlar. Süt ve mama konusunu kafanıza nolur takmayın 🥰 benim sütüm doğumdan beri çok çok az geliyordu, bebek zaten yoğun bakımdaydı ya, millet poşetle süt götürürken ben şırıngayla götürdüm hep. Verirken utanıyordum o derece. Ve baya stresli günler geçirdiğimiz için, bebek de hortumla beslenip beni ememediği için sütüm iyice azaldı. Şimdi de trombositlerim aşırı derecede düşmeye devam ettiği için bir ilaç kullanmaya başladık, bu ilaç hamilelikte ve emzirmede kullanılamayan bir ilaç. Ama mecbur kaldım. Yani şu an olan azıcık şifa niyetine verdiğim sütü de veremiyorum. Bebeğim o kadar az anne sütü aldı ki.. başlarda çok ağladım üzüldüm ama elden bi şey gelmiyor. Diyeceğim o ki bebek mamayla da besleniyor o tatlı canınızı sıkmayın. Bebeğinizle olan iletişiminize, sevgi bağına odaklanın ♥️♥️

Kızlar selaaamm bakabildiğim kadarıyla baya doğum yapan olmuş, hayırlı uğurlu olsun sağlıkla büyütün inşallah ♥️🙏🏻🙏🏻 LadyNurr LadyNurr seni çok merak ediyordum 1inde doğum yapacaktın onu da biliyordum ama inan o kadar yoğun ve dolu geçiyor ki günler telefonu elime alıp da nasılsın güle güle büyüt yazamadım. Zaten bi telefon özürlüsüydüm şimdi iyice koptum 🙈 nasılsın kuzum iyi misin baya bi sayfa takip edemedim bebiş nasıl, doğumun nasıl geçti sıkıntı oldu mu?
Bir de @frambuazlicheesecake senin de 3ü ya da 2 siydi seni de merak ettim bebişle sen de iyisindir umarım canım ♥
@Psknd canııımmm çok çok geçmiş olsun ♥️
@honeydukes seni de merak ettim 🌸
Ay daha yazamadığım göremediğim kim var ki 😬
seviyorum kizlar sizi ♥️♥️♥️ rabbim hepimizin de yardımcısı olsun 🙏🏻🙏🏻
Selam canım 🌸 evet çok şükür doğum yaptım..

Güzel geçti doğumum ,bebekte bende iyiz kızım biraz zayıf bir bebek 😌 kibar bir hanımefendi
Kanamam kan takviyesi alacak kadar olmamış . Ama ameliyat başlamadan kanama aza insin diye ilaç başladıktan sonra tekrar ilaç ve kapatırken tekrar ilaç verdiler . Ama kalktığımda yüzüm kireç gibiydi bacaklarım aynı ama çok şükür sağ sağlım atlattık..

Sen ve bebiş nasılsınız canım ?

Ayağım fil ayağı gibi olmuştu 🙈 tüm vücudum da fenaydı.öyle ki Doğuma gittiğim kilodan fazla çıkıyordum. 2. Hafta rahatlamaya başladım hatta hamile iken de bşr sürü kilo vermişim 😊 bol su için geçecek 🙏 sağlıkla büyütün ❤️
Su içiyorum bu sefer de çişim geliyor . Teşekkür ederim ilginiz için içimi rahatlattınız

Selam canım 🌸 evet çok şükür doğum yaptım..

Güzel geçti doğumum ,bebekte bende iyiz kızım biraz zayıf bir bebek 😌 kibar bir hanımefendi
Kanamam kan takviyesi alacak kadar olmamış . Ama ameliyat başlamadan kanama aza insin diye ilaç başladıktan sonra tekrar ilaç ve kapatırken tekrar ilaç verdiler . Ama kalktığımda yüzüm kireç gibiydi bacaklarım aynı ama çok şükür sağ sağlım atlattık..

Sen ve bebiş nasılsınız canım ?
Ayyy çok şükür kuzum gelmiş geçmiş olsun inşallah 🙏🏻🙏🏻 kiloya takılma hiç, çok çabuk alıyorlar ve toparlıyorlar emin ol 🌸 nasıl anne olma hissi neler hissediyosun ay merak ettim 😬
Biz de iyiyiz evde yavru kuşla birbirimize alışmaya çalışmacalar uykusuz geceler gelen giden misafirler falan filan takılıyoruz ya 😁

L luckykus kuzum çok çok geçmiş olsun 🙏🏻 ben de yoğun bakımda anne bebek odasında iki gün kaldım tam çıkacağımız günden önceki gün nabzımız artmıştı bizim de. Ben o kadar tecrübesiz ve korkaktım ki. Sütüm gelmiyordu, bebek mamayı almakta zorlanıyordu bir saaat mama yedirmeye çalışıyordum, zaten 1750 gram doğmuş küçücük, ilk defa o kadar küçğk bir bebeği kucağıma alıyordum ki ben çok korkarım küçük bebeği kucağıma alamam hiç. Başladım ağlamaya ama böyle hıçkıra hıçkıra nasıl ağlıyorum. Normalde dediğin gibi ikinci bi kişinin gelmesi yasak ama bana oradaki baş hemşire ablan annen kv artık kim geliyorsa gel de yardım etsin bu olmayacak böyle demişti. Sen de rica et istersen bak tek başıma kaldıramıyorum olmuyor falan diye. Belki kabul ederler
Kuzum nasılsın iyi misiniz? Aşkım benim pipili durmaz ben bile memeyle ten tene temasla zar zor durduruyorum. Bugün 2 haftalık oldu burda asla durmak istemiyor artık her şeyin bence farkında. Kan alınacağı zaman bile eline dokunulduğu zaman ortalığı birbirine katıyor daha iğne batmadan. Yani anneanne babaanne zor bakar.

Yeni güncelleme ile sizlerleyiz. Benim pipili süt kaşığını reddediyor şaka gibi… Philips avent emziği emen bebe buraya geldik eldivenden yaptıkları emziği istiyor hahah sinirlerim bozuk 😂😂 süt kaşığı yerine de şırıngayla beslenmek istiyor. Güler misin ağlar mısın belli değil. Biberon versem direkt meme reddi olacak, şırıngayla da mamayı nasıl sürekli vereceğim bilmiyorum. Sarılıkla uğraşan annelerim siz ne yapıyorsunuz doktorlar size ne önerdi besleme şeklini?

Kızlar eşim 2 gündür hasta gibiydi boğazı ağrıyordu dün bugun iyice hapşırık vs derken şuan benim de boğazım gıcıklanmaya başladı yani geliyor gelmekte olan. Napıcam çok keyfim kaçtı ilaç da içemem bebeğe geçer diye çok korkuyorum
Benim büyük oğlum grip oldu ve şu an bebeğimin burnu akıyor . Muhtemelen bulaştı. :(

Yeni güncelleme ile sizlerleyiz. Benim pipili süt kaşığını reddediyor şaka gibi… Philips avent emziği emen bebe buraya geldik eldivenden yaptıkları emziği istiyor hahah sinirlerim bozuk 😂😂 süt kaşığı yerine de şırıngayla beslenmek istiyor. Güler misin ağlar mısın belli değil. Biberon versem direkt meme reddi olacak, şırıngayla da mamayı nasıl sürekli vereceğim bilmiyorum. Sarılıkla uğraşan annelerim siz ne yapıyorsunuz doktorlar size ne önerdi besleme şeklini?
Kuzu aynı süt kaşığı mantığı. Hastanede hemşire şırınga getirdi bize bununla verebilirsiniz diye gösterdi de ama biz süt kaşığıyla verdik. Kaşıkla vermeye alıştıysan onu da yaparsın hiç merak etme

Kuzu aynı süt kaşığı mantığı. Hastanede hemşire şırınga getirdi bize bununla verebilirsiniz diye gösterdi de ama biz süt kaşığıyla verdik. Kaşıkla vermeye alıştıysan onu da yaparsın hiç merak etme
Boğazına kaçacak diye korkuyorum ya normalde 2 haftadır yoğun bakımda hep şırıngayla veriyordum ama korkuyorum da işte verirken ayyy ne zor analık

Ayyy çok şükür kuzum gelmiş geçmiş olsun inşallah 🙏🏻🙏🏻 kiloya takılma hiç, çok çabuk alıyorlar ve toparlıyorlar emin ol 🌸 nasıl anne olma hissi neler hissediyosun ay merak ettim 😬
Biz de iyiyiz evde yavru kuşla birbirimize alışmaya çalışmacalar uykusuz geceler gelen giden misafirler falan filan takılıyoruz ya 😁
Çok güzel bir duyguymuş anne olmak 🥹 senelerce uğraşın sonucu çok şükür Rabbime nasip etti öyle güzeldi doyamıyoruz .. ama zor olan kısımlarıda var canım dediğin gibi uykusuz geceler ,sezeryan yerimin ağrıması ,lohusalık.. ben herşeye ağlayan bir lohusayım 😂

Kuzus biz biberon kullanıyoruz çünkü şırınga ile yapamadık damla damla olayını hem bebek hemde hemşireler sıkıntıya soktu ışığın altında ne.kadae dursa kar diye sürekli 15. Dakikada otele yolluyorlar öyle olunca araştırdım tommee tippee biberon aldım biberona geçince kendi ayarladi direk 🙈

Herkese selaamlar, güzel sabah rutinleriniz olsun inşallah.

Dün akşamdan beri göğüslerim taş gibi bebek geceden beri meme tutmadı hiç. Gerçi tutunca da uyuya kalıyor birinde. Diğerini hiç sevmedi kavga ediyordu silikon uç aldım. Meme ucu çıkaran.

3 Gün oldu bugün spinal olalı aşırı gaz problemi var. Çıkarıyorum ama hala var yani karnım davul. Bunun bir çözümü var mı?

Birde kahvaltıda neler yiyorsunuz? Doktorum kabız yapmayacak şeyler ye dedi. Birde içebildiğin kadar kahve iç dedi muhtemelen ödem atmak için.

Bir bel ağrım birde kuyruk sokumun acıyor. Dikiş acısına bir şekilde alıştım. Dün taburcu olduk eve geldik duş aldım sıcak su bel ağrıma iyi geldi. Ama çok üşüdüm. 😂😂😇

Şimdi bir kaç sorum var:
Bebek meme de uyuyakalıyor ne yapmalıyız?
Ameliyat sonrası Bel ağrısı nasıl geçecek?
Tek başınıza oturup kalkmaya ne zaman başladınız?

Arkadaşlarim Allah'ın izniyle yarın dogurcam spinal anestezi ile sezeryan olcam onerileriniz var mı tecrübe olarak 🙏❤️
Hayırlısı olsun ben de yarın alınacağım sezaryene biraz grip gibiyim bakayım ne diyecek doktorum bugün öğlen yatışa gel dediler o zaman yapılacakları sorarım size yazarım. Kızıma normal başlayan doğum gece acil sezaryene dönmüştü hazırlığım yoktu yani belden uyuşturup 15 dakikada vermişlerdi kucağıma pek bir hazırlık yapmamıştım bu sefer soracağım 🥰

Herkese selaamlar, güzel sabah rutinleriniz olsun inşallah.

Dün akşamdan beri göğüslerim taş gibi bebek geceden beri meme tutmadı hiç. Gerçi tutunca da uyuya kalıyor birinde. Diğerini hiç sevmedi kavga ediyordu silikon uç aldım. Meme ucu çıkaran.

3 Gün oldu bugün spinal olalı aşırı gaz problemi var. Çıkarıyorum ama hala var yani karnım davul. Bunun bir çözümü var mı?

Birde kahvaltıda neler yiyorsunuz? Doktorum kabız yapmayacak şeyler ye dedi. Birde içebildiğin kadar kahve iç dedi muhtemelen ödem atmak için.

Bir bel ağrım birde kuyruk sokumun acıyor. Dikiş acısına bir şekilde alıştım. Dün taburcu olduk eve geldik duş aldım sıcak su bel ağrıma iyi geldi. Ama çok üşüdüm. 😂😂😇

Şimdi bir kaç sorum var:
Bebek meme de uyuyakalıyor ne yapmalıyız?
Ameliyat sonrası Bel ağrısı nasıl geçecek?
Tek başınıza oturup kalkmaya ne zaman başladınız?
Gaz ne yazık ki operasyon sırasında oluyor bol bol pırtık yapıp ayaklarınızı sıcak tutun.
Ben kahvaltıda kızımda tahin pekmez yerdim normal domates salatalık peynir haşhaş yerdim o çok sütü de arttırıyor sadece yemesi zor tahin pekmezin içine atardım hem yağlı olduğu için hiç kabızlık yaşamadım. Kuru incir kuru kayısı yiyebilirsiniz hoşaf şeklinde içmek yerine gereksiz şeker yüklemeyin. Bol su en az 2 litre benim 4ü geçiyordu. Emzirirken bile su içiyordum hep yanımda bardak vardı.
Şifa olsun inşallah ❤️

Sarılık olmaması için ayaklarından falan uyarıp emzirmeye devam edin min 15 dk bir meme 15 dk diğer meme şeklinde.
Bel ağrısı kişiden kişiye göre değişiyor ben hiç yaşamadım mesela ama 5 sene sonra bile hala ağrıyor iğne yeri diyen oluyor o biraz şans ve ağrı eşiği işi.
4 5 gün toparlar ayağa kalkar kendi işinizi kendiniz görürsünüz 10 günde eski hayatınıza dönersiniz max. 💕

Kuzus biz biberon kullanıyoruz çünkü şırınga ile yapamadık damla damla olayını hem bebek hemde hemşireler sıkıntıya soktu ışığın altında ne.kadae dursa kar diye sürekli 15. Dakikada otele yolluyorlar öyle olunca araştırdım tommee tippee biberon aldım biberona geçince kendi ayarladi direk 🙈
Kuşum peki meme reddi oldu mu? Baktım şimdi biberona yavaş akışlı dimi

Back
X