• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    229
Canim doğumun ne şekilde olacak. Zaten her ne şekilde olursada aksi bir durum olmazsa 10 günde falan baya kendine geliyorsun. Bu durumda gitmeleri iyi olacak çünkü çok hassas oluyorsun durup durup kuracaksın ben bunlara bu halimde hizmet ediyorum diye. Üstüne artı bebegide kıskanacaksin üstüne sürekli karişacaklar. Gönder gitsinler
Doğumum normal olacak canım hala bekliyorum evet çok haklısın gerçekten şimdiden bile durup durup kuruluyorum yani bir faydaları olsa birşey demezdim faydalarida yok doğumdan sonra gondercez bakalım

Canım hiç zir değil mesela ben dün bebegimi tek başıma yıkadım. Aksine ben kv le birlikte yıkayınca daha oanik yapıyorum. Çünkü kv aman üşüyecek hadi hızlı ol buraları yıka sabunlama şampuanlama gerek yok. Bilmem ne o öyle yapınca bende panik oluyorum o yzden tek yıkayınca her şey kendi kontrolüm altında iyi oluyor. Yaparsın
Ay inşallah yaparım yapabileceğime inanıyorum inşallah gerek kalmaz KV ye off benim hatam ben niye çağırdım ki pişmanım valla

Emzirme ile ilgili bir doktor. Teknoloji özurlu olduğum için fotosunu koydum

Eklentiler

• 1000004325.webp
    1000004325.webp
    43,4 KB · Görüntüleme: 40
Kızlar selaaamm bakabildiğim kadarıyla baya doğum yapan olmuş, hayırlı uğurlu olsun sağlıkla büyütün inşallah ♥️🙏🏻🙏🏻 @LadyNurr seni çok merak ediyordum 1inde doğum yapacaktın onu da biliyordum ama inan o kadar yoğun ve dolu geçiyor ki günler telefonu elime alıp da nasılsın güle güle büyüt yazamadım. Zaten bi telefon özürlüsüydüm şimdi iyice koptum 🙈 nasılsın kuzum iyi misin baya bi sayfa takip edemedim bebiş nasıl, doğumun nasıl geçti sıkıntı oldu mu?
Bir de @frambuazlicheesecake senin de 3ü ya da 2 siydi seni de merak ettim bebişle sen de iyisindir umarım canım ♥
P Psknd canııımmm çok çok geçmiş olsun ♥️
@honeydukes seni de merak ettim 🌸
Ay daha yazamadığım göremediğim kim var ki 😬
seviyorum kizlar sizi ♥️♥️♥️ rabbim hepimizin de yardımcısı olsun 🙏🏻🙏🏻

Çok teşekkür ederim canım bebeğinle günler nasıl geçiyor ☺️

Kızlar biz de dün taburcu olduk çok şükür ama bebitonun kilo kaybı ve sarılığı sınırda çıktı,o yüzden yarına kadar 2 öğün mama ile destekleyeceğiz beslenmeyi. Aslında emiyor gibi de ama bu durum çıkınca çiş yapmıyor mu diye tutuldum. Dünden beri emme rutini daha da sıklaştı ama benim göğüslerim aşırı dolmaya başladı,bu zamanı olan ve yaşanan bir şey sanırım değil mi? Bugün sağmaya başlayayım diyorum.
Bir de,4.günümdeyim ve tuvalete çıkmış olmama rağmen karnım hala kötü,oturup kalkarken canım yanıyor,yatmakta sıkıntı çekiyorum. Ne zaman biticek bu ağrılar :(
Evet canım 3-4 günden sonra iyice doluyor. Gittikçe daha kolaylaşıyor ben 7. Gündeyim baya iyi durumdayım çok şükür ama ilk sezaryen biraz daha uzun süre ağrı yapıyor kesinlikle

Artık psikolojik olarak kendimi çok kötü hissediyorum oturdum ağladım hüngür hüngür. Motivasyonumu kaybetmek istemedikçe, kendimi mutlu etmeye çalıştıkça hep bir şeyler oluyor. Pipilim bugün beni çok yoruyor ve üzüyor meme veriyorum bir emiyor sonra bırakıyor mama veriyorum onu da aynı şekilde elleriyle kollarıyla itekliyor. Sürekli ağlama krizlerinde… Yoğun bakımdayım annemi çağırsam çağıramıyorum, eşimi çağırsam çağıramıyorum anne dışında herhangi biri yasak ya anne duracak ya başka biri 2. kişi yasak erkek zaten katiyen giremiyor yani ne yapacağımı şaşırdım. Beslenmesi lazım ki sarılığı yenelim ama yok şimdi de ağzını resmen bıçak açmıyor modunda. Sarılık çok basit gibi gözükse de gerçekten hiç basit bir şey değilmiş. İnsanı psikolojik olarak dehşet yıpratıyor. 3 eylülden bu yana hastanedeyim bu da sanırım çok yıprattı.
Canım neleri atlattık ve bugünlere geldik 🙏🏻 inşallah en kısa sürede iyi sonuçları alırsın, çok haklısın kötü hissetmekle her şey üst üste gelince.. ama sen güçlü bir annesin ❤️❤️

Herkese selaamlar, güzel sabah rutinleriniz olsun inşallah.

Dün akşamdan beri göğüslerim taş gibi bebek geceden beri meme tutmadı hiç. Gerçi tutunca da uyuya kalıyor birinde. Diğerini hiç sevmedi kavga ediyordu silikon uç aldım. Meme ucu çıkaran.

3 Gün oldu bugün spinal olalı aşırı gaz problemi var. Çıkarıyorum ama hala var yani karnım davul. Bunun bir çözümü var mı?

Birde kahvaltıda neler yiyorsunuz? Doktorum kabız yapmayacak şeyler ye dedi. Birde içebildiğin kadar kahve iç dedi muhtemelen ödem atmak için.

Bir bel ağrım birde kuyruk sokumun acıyor. Dikiş acısına bir şekilde alıştım. Dün taburcu olduk eve geldik duş aldım sıcak su bel ağrıma iyi geldi. Ama çok üşüdüm. 😂😂😇

Şimdi bir kaç sorum var:
Bebek meme de uyuyakalıyor ne yapmalıyız?
Ameliyat sonrası Bel ağrısı nasıl geçecek?
Tek başınıza oturup kalkmaya ne zaman başladınız?
Canım hayırlı olsun eve geçmen. Bebek meme de uyuyorsa normal ama uyumasına izin vermemelisin iyice emsin diye uyandırmalısın yoksa Allah korusun sarılık olur. Doyduğuna emin değilsen ve biberon da vermek istemiyorum diyorsan sütünü sağ kaşıkla ver. Göğsüm taş gibiyse süt birikip sertleşmiştir. Sıcak habku yada bezi koy ovala ardından emzir. Sıcak dusta masaj da yapabilirsin. Kolestum sütü olduğu için oda yağlı oldugu için donar gögre. Bence süt sağım makinesi herkese şart tabi kendi düşüncem 🥰
Ameliyat sonrası eve gelince beni en çok zorlayan şey bel ağrısıydı en son iki kenarına battaniye koydum biraz havada tuttu öyle uyudum. 20-25 güne tamamenn geçti
Tek başıma 6. Güne kadar gündüz eşimden destek alarak kalktım oturdum gece işe sağım yapmak için kalkıyordum kimse rahatsız olmasın diye sessizce ağrıyla kalkıyordum. Sonrasında hep desteksiz kalktım.

Yemek konusunda da sıvı beslenmeni ilk kaka yapana kadar devam ettir derim gaz çıkarıp katıya geçme

Benim dün geceden beri ağrılarım vardı rahime batmalarda ara ara oldu bebeğim kanala indi bugün farkettim seninde yerleşti mi acaba?
Bu hafta ara sıra ağrılarım oldu çok baskı hissediyorum, yerleşti sanırım. Doktor normal olabilir diye bekletiyor çünkü pztesi kontrolüm var 40+2 oluyorum🥺🙃

İğne sezeryan doğumun en kolay aşaması diyebilirim 🙂

Minik ppiliye Allah şifa versin ,gerçekten biraz uzadı ama biran önce sarılık durumu biter inş kuzum❤️

Ben anlamadım ,etraftan duyduğum kadarıyla simdi hamilelikler riskli geçiyor bebek doğunca başka durumlar oluyor ,öyle bir devir.Allah beterinden saklasın inş.Hepimize dua ediyorum kızlar 🌹

Benimde doğum tarihim belli oldu ,22 Ekim 😄38+4 oluyorum o zaman.Bebek 2960 gram olmuş.Esimde diyo niye o zaman ,erken oldu gibisinden.E dedim artık günüm 🤣🤣
İnşallah canımmmmmm inşallahhhhhhhhhhh 🥹🥹🥹🥹🩷
Hadi ya 😕 ben de sana biraz destek olurlar dinlendirirler seni diye düşünmüştüm 😔
maalesef aşkım benim 🥺
Canım meme reddi olsa ne olacak bebeğin aç kalması çok daha kötü bence direkt biberona geçmelisin. Meme reddi de aşılamayacak bir durum değil zaten
geçtim canım şırıngayla da çok alası gelmiyor son çare biberona geçtim
Allah dayanamayacağımız yükü omuzlarımıza yüklemez P Psknd arkadaşımında dediği gibi bebek zaten yabancı bir yerde birde en güvendiği kişi annesi de orda stresli o huzursuz olmasında ne yapsın stres sütü de etkiler dün dünde kaldı bu gün yeni ve taze enerji ile başla sürekli herşey güzel olacak de kendine ve bebeğine kuvvet ol eşine söyle önce sana en kocamanından bir sarılma versin sonra da enerji ve süt yapan yiyecekler alsın şöyle bir silkelen kendine gel. Biz grup olarak en kocamanından sarıldık sana 🫂🫂
ben de hepinize sıkı sıkı sarılıyoruuuuuuum 🥹🥹🥹😍 üzüldüm sonradan bebeğimi de strese soktum diye toparlandım. Her şey elbette geride kalacak böyle seneler boyu sürecek değil. Kötü bir şans oldu sadece ha keşke olmasaydı ama oldu. Allahım bundan sonrasını hayırlı kılsın bir daha yaşatmasın sarılığın s sini

Canım neleri atlattık ve bugünlere geldik 🙏🏻 inşallah en kısa sürede iyi sonuçları alırsın, çok haklısın kötü hissetmekle her şey üst üste gelince.. ama sen güçlü bir annesin ❤️❤️
Yaaaa yerim seni 🥹 Hakikaten öyle 9 ay hamilelik bitti bu hastalık da bitecek eninde sonunda 🥰

Kızlar ben 4. kere taburcu oldum 😂🤩 allah beşinciye gitmeyi nasip etmesin sağlıklı olsun yavrum inşallah bir daha bizi bulmasın. Hastaneden çıkmadan önce emzirdim sonra şırıngayla 40 cc mama verdim. Eve geldik 2 saat geçmişti üstünden yine aynı şeyi yaptım önce emzirdim sonra şırıngayla mama verecektim almadı 20 cc aldı ve durdu. Ben de ehhhhhh yeter diyerek biberonu verdim öyle böyle onu da zar zor aldı. Aşırı bitkinim tüm tuşlara basıyorum biberon son kozumdu…

Kızlar ben 4. kere taburcu oldum 😂🤩 allah beşinciye gitmeyi nasip etmesin sağlıklı olsun yavrum inşallah bir daha bizi bulmasın. Hastaneden çıkmadan önce emzirdim sonra şırıngayla 40 cc mama verdim. Eve geldik 2 saat geçmişti üstünden yine aynı şeyi yaptım önce emzirdim sonra şırıngayla mama verecektim almadı 20 cc aldı ve durdu. Ben de ehhhhhh yeter diyerek biberonu verdim öyle böyle onu da zar zor aldı. Aşırı bitkinim tüm tuşlara basıyorum biberon son kozumdu…

Taburcu olmanıza çok sevindim inşallah tekrarı olmaz canım 🙏🏻 biberon ben de kullanıyorum şırınga ya da kaşıkla hepsini geri çıkarıyordu, beslenememesindense biberonla verelim dedik, inşallah sütümüz artar emmeye alışırlar ve biberona da ihtiyacımız kalmaz 🙏🏻

Çok şükür canım, Rabbim yaşatmasın bir daha 🙏
B Bluehappiness siz nasılsınız canım?

Cok sukurrrr kuzummmm son olsun inşallah 🥰 🥰 şırınga bı yere kadar bende biberonla devam ediyorum iyi yaptın insan bı tıkanıyor bebiş uyuyunca uyumaya çalış kuzum inan ki yirmi dakika bile bazen on saat uyumuş gibi dinlendiriyor ☺️
Çok şükür canım, Rabbim yaşatmasın bir daha 🙏
B Bluehappiness siz nasılsınız canım?
Biz bugün iyiyiz baygın gibi değil çok şükür ama aşırı gaz var banyo yaptırdık biraz masaj fln yaptık ama çok ziriltili çok 🥲🥲

Canım inşallah bu son olsun ❤️ bizde zorla verdik mama biraz zorluyor beslenmesi uyurken

Evet canım 3-4 günden sonra iyice doluyor. Gittikçe daha kolaylaşıyor ben 7. Gündeyim baya iyi durumdayım çok şükür ama ilk sezaryen biraz daha uzun süre ağrı yapıyor kesinlikle
İnşallah ben de kolaylaştığı kısms geçeceğim,tabi ki bebemle ilgileniyorum ama zorluyor bu acı ağrı beni. O zaman biraz daha direniyoruz 💪🏻💪🏻
Sizin nasıl geçiyor günleriniz 🌸

Bence emzik büyük rahatlık. Benimde eşim karışıyor ay aman kafasını düzgün tut vs vs ben öyle deyince benim kv bile senin gibi başımda dır dır etmiyor. Güzel baktığımı düşünmüyorsan bir yardımcı bakıcı alabilirsin valla yada gel sen bak diyorum 🤣 öyle deyince bir duruluyor gittiniz mi Dr ne dedi
Gittik canım baktı dedi ki eğer çocuk açsa ve meme verdiyseniz size kızarım ama çocuk açgözlüyse o zaman izin vericem dedi, kilosunu ölçtü. Doğum kilosuna gelmiş yani normalde vermesi lazımdı almış bu çocuk obur ve açgözlü dedi 😂 yani emzik serbest artık çok şükür kısılan sesi yerine geldi çocuğumun. Sadece işte bi emzirme süt derdimiz kaldı. Az önce emzirdim işte 15-20 dk sağ sol olarak. Baktım hiç doyma ibaresi yok yaptım bi 60 ml mama. Hemen arkasından sağdım göğsümü yani çıktı bi 20 ml kadar elhamdülillah bu bile çok iyi benim için. Diyorum o zaman emmesi mi kuvvetsiz ememedi mi yoksa sağdığımda gelen son kalanlar mıydı. Anlayamıyorum yani emince süt gelip gelmediğini. O yüzden ay mama yapsam mı yapmasam mı tereddütünü yaşıyorum ama ellerini cok cok cok emince, huzursuzlanınca, ağlayınca aç olduğunu düşünüyorum, mamayı yiyince zaten uyuyup kalıyor heh doydu diyorum😄 ama doktor azalt mamayı dedi iste oy bilmiyorum uyku falan dert degil su doyurma isini çözsek valla rahatlicam

aminnnn canım inşallah bir daha gerektirmesin Allah 🤲🏻 mama meme konusunda herkes aynı şeyleri yaşıyor sanırım ben de meme verirken cennetle cinnet arasında gidip geliyorum kan beynime sıçrıyor ellerimi ısırıyorum dakikalarca tutsun diye uğraşıyorum sonra da ucunu tutup bi ısırıyor Allahımmmmmmmmm doğum sancısından beter…. İnşallah çözeriz şu süreçleri de

Back
X