2025 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    187
Bnmki de cok kusuyor her emmede çıkarıyor baya fışkırır gibi bazen bazen de siznti seklinde sürekli ust değiştirmekten skldm
Nasıl gidiyor 3 çocukla? Ben çok bunalıyorum bir yandan da çok güzel ama hepsine sevgi verebiliyor muyum eksik kalıyor Mu diye de kendimi hep eleştiriyorum kafamın içinde bin tane düşünce susmuyor

Arkadaşlar herkese selamlar, bir haftadır yaşadıklarımı kısaca anlatıcam belki aynı durumda olanlar vardır. Benim bebeğime 2-3 hafta önce çocuk doktoru tarafından süt alerjisi teşhisi konulmuştu. Ben diyet yapıyorum ayrıca bebeğe pregomin syneo diye özel bir mama veriyoruz. Biraz rahatlama oldu ama tam da rahatlama olmadı. Hem de bu mama rapor yazılırsa sgk tarafından karşılanabiliyormuş. Bu nedenle hem de uzman görüşü olsun diye çocuk alerji doktoruna gittik. O da demez mi bu çocukta alerji yok. Olsa olsa laktoz intoleransı olabilir. Ama dedim mukuslu kaka kolik sancılar ciltte döküntü ne olacak. Yok dedi çocuk bu sancılanır. Napıcam dedim süt diyetini boz deneme yanılma yapacaksın. Kafam çok karıştı ama diyeti bozmadı. Ne yapacağıma larar verene kadar bozmıyom dedim. derken 3 gündür çocuk yine aşırı sancılanıyor ve uyumuyor. Bugün gün içinde toplam 2 saat uyumamıştır. Etrafa danıştım çocuk gastroentrolojisi daha iyi bilir dediler. Yarın da oraya gideceğiz. Bebeğim ağladıkça içim parçalanıyor 3 gündür sefil olduk. Allahım hiç kimseyi kapı kapı dolaştırmasın. Allah karşımıza işinin ehli haşden anlayan merhametli doktorlar çıkarsın. Gelişme plursa yazarım belki aynı durumda olanlar vardır

Çok üzüldüm canım seni öyle iyi anlıyorum ki ben sanki senden duymuştum süt diyeti yapmıştım bir fark olmadı. Sonra kendiliğinden geçti smdi bebeğim daha rahat 2 aylık oldu sanırım gelişiyor büyüdükçe belki senin bebeğinde zamanla toparlar kendiliğinden? Bana da bebek bu sancısı olacak diyordu doktor hiçbir problem görmüyordu ama bebeğim sürekli ıkınıp ağlıyordu sürekli sancı çekiyordu. Yaklaşık 4,5 gün oldu sanırım çok rahat birden durdu o sancılı ağlamalı ıkınmalar

Kızlar benim bebeğimde meme reddi başladı uykuluyken falan anca alıyo ben silikon uçla emziriyorum zaten zar zor alıyor diye gece beslemesine mama veriyorum yada sağdığım süt varsa onu veriyorum göğüslerim de yumuşadı sütüm azalıyo mu zaten çok da yoktu da daha 40 ı çıkmadı çocuğumun çok üzülüyorum öneriniz var mı

Sürekli emzir canım sütün çoğalır. Emzirmekmistiyorsqn mama verme çünkü mamayı biberonla daha bol bol hızlı çekiyorsa o daha cazip geliyordur öyle sadece meme vererek deneyebilirsin

sevgili anneler bana 1 aylık bebeğim için biberon tavsiyesi verir misiniz hangisi anne memesine daha yakın böyle akışı hızlı olmayan

Biz de biberona alışınca meme reddi yaşıyoruz, ilk tek meme emiyordu sağ meme pozisyonu alınca bile daha tutmadan ağlamaya başlıyordu. Bir de sütüm de az daha tam doyurmuyor o yüzden de bizimki biberona iyice alıştı. Ama ben de emzirmek çok istiyorum hala sütüm çok yok ama Eds ile besliyorum 2 gündür. Ve memeyi tutturmak içinde önce silikon başlık takmam gerekiyor ki biberon sansın. Silikon başlıkla çekerken yandan kateteri sokuyorum o kendi çekiyor mamayı bir yandan da memeyi emiyor. Biraz içince hızlıca silikon ucu çıkarıp tekrar kataterle beraber memeyi veriyorum bazen almadığıda oldu o zaman da parmakla Eds yaptım. Biraz yorucu oluyor ama inanıyorum bu şekilde hem sütüm artacak hem de bebeğim de memeye alışacak.

Çok zor gerçekten Allah yardımcımız olsun Eds yi nasıl yapıyorsunuz bende yapayım

Ay maşallah darısı başımıza diyorum. Umarım öyle olur. Yavrum şuan yanımda ve saatler süren ağlama krizinden sonra şuan iç çeke çeke uyuyor yanımda kıyamıyorum

Çok geçmiş olsun canım Allah tez zamanda aydınlığa kavuştursun

Canım ben de aynı durumdayım. Mamayı biberonu öğlen kestim. Kaşık biberon alacağım. Benim de göğüslerim yumuşak. Meme terbiyesi olabilir denildi. https://www.instagram.com/emzirmedanismanligi1?igsh=MTBnenEyNnowZ2N6ZQ== Semra ebeden emzirme danışmanlığı aldım.

Bugünden sonra yapacaklarım;
Kaşık biberona geçmek.
sağ mememi sağacağım 3 saat içinde sol mememi emzireceğim. 3 saat sonra sol memi sağacağım sağ mememi emzireceğim.
Günde 3-4 litre su içeceğim.
Emzirme pozisyonuma dikkat edeceğim. Üstten sağacağım bebek emerken.

Nasıl gidiyor 3 çocukla? Ben çok bunalıyorum bir yandan da çok güzel ama hepsine sevgi verebiliyor muyum eksik kalıyor Mu diye de kendimi hep eleştiriyorum kafamın içinde bin tane düşünce susmuyor
Kuzum hic iyi değilim cok zormuş hicbiseye yetişemiyorum oğluma hic ilgi gosteremiyorum ve cok zarar veriyor eylule kızıyorum istemeden kucuk bi seye sinirleniyorum iyi ki varlar Allah eksiklerini göstermesin ama ben bittim sanirim psikiyatri ye gidicem o dereceye geldim valla kuzu ihmal oluyor istemeden ihtiyacı var herbirinin bize ama yok vicdanım beni de benden alıyor

Çok zor gerçekten Allah yardımcımız olsun Eds yi nasıl yapıyorsunuz bende yapayım

Mamayı biberona hazırlayıp bu şekilde kateteri içinden geçiriyorum biberonun ucunu hafif kestim kablo geçsin diye. İlk başta mememi kabul etmedi diye silikon ucu taktım bebek tutunca kabloyu dudak kenarından içeri doğru itiyorum. Mamanın geldiği kablodan belli oluyor. Mesela sol memedeyse sol elimle bebeğin arkasından biberonu tutuyorum sağ elimle de kabloyu kontrol ediyorum. Arada kabloyu çıkardım devamlı akışa alışmasın diye bi kaç emmeden sonra tekrar takıyorum. Mamanın yarısını bi memede yarısını diğer memede verdim. Bebek rahatsız olmuyor incecik kablo zaten. Kateterin kaç numara olduğuna bakarım yarın. Ben bu beslemeye dün başladım. Dün silikon ucu hep istedi hatta birinde onu da almadı işaret parmağımın yanından kabloyu geçirip bütün mamayı parmakla verdim. Çok şükür bugün öğleden sonra hep direk meme kablo ile aldı silikon uç çıktı gibi aradan ama yine memeyi kabul etmezse araya onu sokucam. Dilruba Demirezer diye bir beslenme hemşiresi ile iletişime geçtim o da bebeğimin kilosuna göre 2-3 güne yavaş yavaş mama cc sini azalt bebeğin kilosunu kontrol et dedi. Günlük 20gr alması idealmiş. Takip edicem bakalım arada emdiği kendi sütüm besleyecek mi yavrumu. Böyle böyle inş tamamen anne sütü verebilirim. Bir de 2 saate 1 sağım yap dedi ama sütüm makinede hiç gelmiyor neredeyse. Burada bir arkadaş hastane tipi sağım makinesi kiralamıştı memnundu araştırıp kiralamayı düşünüyorum ben de.

Bugün bir emzirme danışmanı ile konuştum instagramdan. Eğer biberon verecekseniz eşiniz versin dedi. 'Bebek anne varsa meme var' ı bilmeli dedi.

Bugün bir emzirme danışmanı ile konuştum instagramdan. Eğer biberon verecekseniz eşiniz versin dedi. 'Bebek anne varsa meme var' ı bilmeli dedi.
Aklımızda olsun ilerde çalışmaya başlayınca sağım yaptığım süt olursa mecbur baba biberona dönecek. Eski zaman çocuklarında bu tripler yok muydu ya bizim nenelerimize sorsak meme reddi nedir bilmezler, bizimkiler parmağında oynatıyor bizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…