Popüler Konu 2025 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    166
ama bi yerden başlamak lazım değil mi
sonra birikecek, ağırlaşıcaz. benim hiç öyle yardımcı olacak kız kardeşim, teyzem, yengem de yok valla
Evet ama nereden başlasam bilemiyorum kıyafetleri için dolap mı alsam yoksa beşik mi alsam? Ne yapacaksın yatağın var mı bebek için

Merhabalar kizlar.
Bugun detayli ultrasona girdim akcigerinde atar damara s şeklinden baglanmis damar dedi.korkmana gerek yok dedi doktor ama baya kafaya taktim sanirim sizde boyle bi durumla karsilasan var mi?yada duydunuz mu?
Amniyosentez vs önerdi mi

Evet ama nereden başlasam bilemiyorum kıyafetleri için dolap mı alsam yoksa beşik mi alsam? Ne yapacaksın yatağın var mı bebek için
Yatağı var. ilk kızımdan kalma, park yatak
kıyafetleri için dolap alayım diyorum. zaten dolap var ama oyuncak dolabı alıp yer açmam lazım
sonra yer açınca herhalde başlarım artık ya, başlamak lazım sanırım
ağırlaşınca zor olacak
öncelik dolap sanırım şuanda

Kızlar bugün tdap aşısını oldum tek doz mu olunuyor bu aşı bi bilginiz var mı

bana işyerinde eylül ayında vurdukları için tek doz vuracaklar mesela

"Hiç aşılanmamış gebelerin, en az biri Tdab (difteri, tetanos, asellüler boğmaca) olacak şekilde, 4 hafta arayla iki doz tetanos aşısı yaptırmaları önerilmektedir. 18-24 hafta aralığında bir doz Tdab aşısı yapılan gebelere, 4 hafta sonra bir doz Td (difteri-tetanos) aşısı uygulanmalıdır. Aşının koruyuculuğu, ikinci dozdan 1 ay sonra yeterli düzeye ulaştığından, bu aşılama şeması doğumdan en az 1 ay önce tamamlanmalıdır. Bu uygulama ile, yaşamının ilk aylarında boğmacaya karşı savunmasız olan bebeklerin, anneleri aracılığıyla korunması amaçlanmaktadır."

Ben de o zaman oğlumun yeni doğan kıyafetlerini çıkarıp hazırlayayım kullanılır olanları bu hafta bunları halledelim o zaman :)) gerisi gelir dediğin gibi
beşik ve dolabı yine şimdi kocam ben hallederim daha var o zamana dedi

heh al işte bizmki gibi daha var ya hallederiz
beşik için var daha evet ama dolap olmayınca yıkananları nereye koyucaz
dolapta yer açalım sonra kıyafetleri yıkarız heralde :) bi heves

Nasıl bir şey peki :/ ben çok yorgunum bir haftadır kayıt olsam yapabilir miyim zor mudur diye merak ediyorum
Bence kesinlikle zor değil zaten seni çok yormadan vücut çalışması yaptırılıyor. Bana artı bir sosyallik ortam oluyor ben seviyorum e gidene kadar yürüyorum o da ekstra çok iyi geliyor gitmesem mesela o gün yurumemis oluyorum. Sen gitmek istediğin yere önce bir seans deneyelim mi diye sor memnun kaldığında devamını getirirsin denemiş de olursun

heh al işte bizmki gibi daha var ya hallederiz
beşik için var daha evet ama dolap olmayınca yıkananları nereye koyucaz
dolapta yer açalım sonra kıyafetleri yıkarız heralde :) bi heves
evet ben de dolapta yer açayım
Beşik zaten tekerlekli yeni doğan beşikleri var ya ondan alıcaz her yere geliyor mutfak salon vs rahat oluyor. Sonra zaten yanımda yatar bir süre ondan sonra odasına geçer o zaman büyük yatak alırım diğerlerine öyle yaptım ben

Sosyallik için çok iyi doğru söylüyorsun araştıracağım yerleri teşekkür ederim

ay ben niye hiç bi şey almıyorum yaaa.. sizde böyle misiniz
bi tulum alayım , kendime bi gecelik alayım, bi bebek deterjanı alayım yok. daha var alırım diye diye geçiriyorum.
Ben de büyükleri hallettim ama kıyafet namına çöp bile almadım. Ufak tefekler beni çok yoruyor bir de ilk gebeliğim, neyden kaç tane alacağım diye düşüne düşüne erteliyorum sürekli

Bende

18. Haftada amniyosentez yapan profesör kız dedi sonra çıkıntı var gibi detaylıda belli olur dedi, dün 21+6'da detaylıda başka profesör cinsiyetine sen bak söyle dedi kocaman pipi erkek
Allah allah ya :) detaylıyı nerde yaptirdin cnm

Benden direk sarı sıvı geldi. Doktora sordum hemen korktum. Gebelikte olabileceğini ve memeyi sıkmamam gerektiğini söyledi

Kızlar benim 3. Gebeliğim diğer ikisini genetik rahatsızlıktan dolayı sonlandırmak zorunda kaldık, ama Allah kısmet ederse yaşayan 1. olacak o yüzden sıfır bilgi ne almam lazım ne yapmam lazım bilmiyorum en çok lazım olan eşyalar neler ilk almam gereken eşyalar neler bilgilendirirseniz sevinirim heyacandan şaşkın tavuk gibiyim. Birde ablamda beşik var eşi yurtdışında çalışıyordu diye çocuğu hep yanındaydı neredeyse hiç kullanmadı, kullanışlı olur mu ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…