Geçmiş olsun ilk önce artık sonlara gelmişsin için rahat olsun benim başıma gelmedi malesef bir söz diyemem sadece doktoruna güveniyorsan eğer onu dinle söylerim her gebelik farklı onuda söyleyim benim ilk gebeliğimle şimdiki gebeliğim arasında çok fark var ve lekelenmem olunca mutlaka arkası kırmızı kan olmalı ondan ben lekelenme olunca korkarım ama bu benim vücudum boşuna hala iğne kullanmıyorum ben kanamayla gebeliğinin sonuna kadar geçiren kadınlar duydum mesela ondan bu işler biraz karışık en güzeli doktoru dinle için rahat etmiyorsa başka doktordan fikir al.Hanımlar merhaba, uzun bir yazıyla, okumaya vakti olanlara bir kaç soru sormak istiyorum. 34+2 deyim bugün. Yaklaşık bir aydır sancılarım var. Kontroller sırasında Nst'de sancı çıktıkça yatış verdiler. Haftada 1, iki üç gün yatıp çıktım. Progestan kullanıyorum. Son kontrolde bebeğin kalp atışları iyi değil diyerek acil yatırdılar. Emboli çoraplarını, önlüğü giydirip sezeryan için hazırladılar, sonra normale döndü ve 3 gün yatışla kontrol altında tuttular. Akciğer geliştirici iğne yaptılar 2 doz. Bu bir hafta önceydi. Dün yine kontrolde düzenli sancılarım çıktı ve yatış verdiler. Bebek 2300 gr ama 300 aşağı 300 yukarı hesaplayın, makina ölçümlerinde sapmalar olabilir dendi. Bu kez yatışı kabul etmedim ama eve geldiğimde pantolonumda ve iç çamaşırımda kan vardı, bilenler bilir daha önce bahsetmiştim ablalarım doktor diye, onlara sordum, çatı muayenesinden sonra lekelenme normal, olabilir dediler. Geceye kadar devam etti, taze pembe ya da kırmızı kan değil, kahverengi tortu şeklinde bir lekelenme. Gece içimiz rahat etmeyince acilden giriş yaptırdık, yine alttan muayene ettiler, açılmam 1 cm. Fakat bu önceki doğumumdan kalan bir açıklık olabilirmiş. Nst'de yine sancılarım vardı. Yine yatış verildi ve kabul etmedim. Sancıyı kesmeye yönelik bir tedavileri olmadığını söylediler, yatışın amacı düzenli bir şekilde takip edebilmekmiş, 36 haftadan önce sancı gördüğümüzde biz yatış istemek zorundayız dediler. Bol su içmemi önerdiler. Günlük hayatımı etkileyen sancılar değil. Adet ağrısı gibi belimde ve kasıklarımda yaygın bir ağrı var, bir de ara sıra karnımın semsert olması, kasıklarımdan giren kramp tarzı ağrılar var. Sürekli istirahat edeceksin dedikleri için yatıyorum ama bu durumdan fazlasıyla bunaldım, ağlama krizlerim de arttı bu yüzden. İlk çocuğumda da benzer süreçleri yaşadım, onda 680 grken 6.ayda başlamıştı sancılarım, tuvalet haricinde ayağa kalkmam yasaktı ve doğuma gittiğimde zaten 4 cm açıklığım vardı, öyle gezmiştim son aylarda. İşin ilginç tarafı onda 36.haftada doktor tüm ilaçları bıraktırmıştı artık doğmasında bir sakınca yok diyerek ve o geleceği günü kendi seçip 39+4 te gelmişti. O hamileliğimden farklı olan tek şey bu lekelenme. Şu an kahverengi lekelenmem devam ediyor, doktor sümüksü bir akıntı gelirse, kanaman devam ederse, suyun gelirse, sancın artarsa beklemeden gel dedi ama bu ne bir kanama gibi, ne de arkası kesildi. Benzer durumu yaşamış anneler var mı aramızda? Dün muayeneye kadar hiç böyle bir lekelenmem yoktu, bebeğin kalp atışları dün çekilen 2 Nst'de de iyiydi, korkup paniklemiyorum, hareketlerini de hissediyorum ama bir şeylerin yolunda gitmediğini düşünmek beni yoruyor. O yüzden eğer aramızda daha önceki doğumunda bu tür şeyler yaşayan anneler varsa gerçekten tecrübelerinizi dinlemeye ihtiyacım olacak..
Çok teşekkür ederimCanım bence tekrar bir doktora görün en azından için rahat etsin. Açıklık muayenesi yapıldıktan sonra alttan muayene den sonra kanama olduğunu duydum hatta Ağustos anneleri grubunda bir kaç kişi yaşamıştı. Doktorunla konuş için rahat etsin. Keşke yardımcı olabilsem ama hiç yaşamadığım için bende bilmiyorum canım
Oy çok tatlı maşallah sağlıkla büyüsünDoğunca da anneden ayrılmıyorlarher gün böyle uyuyoruz
Gözlerin aydın olsun canım kardeşleriyle sizinle sağlıkla mutlulukla büyüsün bizlere de bebişlerimizi kucağımıza sağlıkla almayı nasip etsin
2570 doğdu canımyine iyi bence maşallah
Çok teşekkür ederimmm
Çok güzel bir doğumdu tabiki acı vardı ağrı vardı doğum hiç kolay bir şey değilama sabredince sonucu güzel işte çok mutluyum çok güzel bir doğumdu çokk
Hepinize teşekkür ederim herkese tek tek yazamıyorum gözümden kaçan olduysasmdi uyuyor diğer çocuklar da yanımda onlarda uyudu ben mutluluktan daha dinlenmeye geçemedim enerji geliyor insana doğum sonrası hormonlardan
Nasıl oldun canım??Ay evet uyumadan araştırmıştım ben ciddi bişede olabilirmiş
Canim sağlıkla evinize dönün inşallah. Hepimize cok iyi geldi doğum hikayen.
2570 doğdu canımyine iyi bence maşallah
Çok teşekkür ederimmm
Çok güzel bir doğumdu tabiki acı vardı ağrı vardı doğum hiç kolay bir şey değilama sabredince sonucu güzel işte çok mutluyum çok güzel bir doğumdu çokk
Hepinize teşekkür ederim herkese tek tek yazamıyorum gözümden kaçan olduysasmdi uyuyor diğer çocuklar da yanımda onlarda uyudu ben mutluluktan daha dinlenmeye geçemedim enerji geliyor insana doğum sonrası hormonlardan
Kendisi de Başak da o yüzden istiyorAaa nedenki başak olduğunu istiyor sen dedin diye ben baktım burcuna
Aynı muhabbetBizimkide öyle diyor kendisi Başak olunca bende istedimki başak olsun gününü tutturamadim
Yok yok evet sondayla yürütmüyorlarmış zaten ama hemen de çıkarmıyorlarmış diye biliyorum ben bi kere ameliyat olurken sonda takılmıştı hiç sevmemiştim o hissi sürekli tuvaletim var gibiydi ama takılırken baygındm bunda bayıltmadan takıyorlar sanırmSaatini hayırlamıyorum ama ben sonda ile yürümedim yani yürüdüğümde sonda çıkmıştı
Heee ondan bu arada bende boğa burcuyumCanim sağlıkla evinize dönün inşallah. Hepimize cok iyi geldi doğum hikayen.Sen iyi misin şimdi doğum sonrası ağrın sızın var mı ?
Kendisi de Başak da o yüzden istiyorben istiyor muyum acaba boğa Burcu olarak iki Başak erkeği ile olmayı
Çaptırdıysan kendini ola bilir kötüyü çağırma bak yine olucanmı o zaman doktoruna söylersin bol su içKızlar affedersiniz ama ben ishal oldum. Çok korkuyorum bebek erken gelecek diye. Daha taşınma sürecim var ve hediyelikler falan da hazır değil. Ay bir de çok erken. 35+1 daha. Beni rahatlatın nolur ishal oldum diye doğuracak değilim demi ya?! Bu sıralar hiç su da içemiyorum ve bol bol muz yiyorum. Ben anlamadım nasıl böyle oldu ya. Çok korkuyorum
Bugün ara ara şiddetli girmeye devam etti kaburga kemiği diye düşünüyorum artık sağlıkmocagında ki doktora anlattım kadın doğumcuya gözük dedi çarşamba randevum var o zmanmı gideyim dedim yoksa akşama acilden mi gideyim dedim acilde ilgilenmemzler çarşambayı bekle dedi hemşireme sordum şimdi da bendede vardı aynısı dedi kızım hamilelik boyunca dirseğini bi bilgeme koyardı orası çokmsızlardı belki öyledir dediNasıl oldun canım??
Bnde 2 gündür isal mide yanması kusma da var doktora sordum tehlikeli bişey olabilirmi 4 5 gün devam edersen doktora öyle git dediKızlar affedersiniz ama ben ishal oldum. Çok korkuyorum bebek erken gelecek diye. Daha taşınma sürecim var ve hediyelikler falan da hazır değil. Ay bir de çok erken. 35+1 daha. Beni rahatlatın nolur ishal oldum diye doğuracak değilim demi ya?! Bu sıralar hiç su da içemiyorum ve bol bol muz yiyorum. Ben anlamadım nasıl böyle oldu ya. Çok korkuyorum
Canim usuttun mu acaba? Gebelik durumunda evde şunu yap bunu yap demek de tehlikeli olabilir. Doktoruna mesaj at ya da bı sağlık ocağında tahlil ver istersenKızlar affedersiniz ama ben ishal oldum. Çok korkuyorum bebek erken gelecek diye. Daha taşınma sürecim var ve hediyelikler falan da hazır değil. Ay bir de çok erken. 35+1 daha. Beni rahatlatın nolur ishal oldum diye doğuracak değilim demi ya?! Bu sıralar hiç su da içemiyorum ve bol bol muz yiyorum. Ben anlamadım nasıl böyle oldu ya. Çok korkuyorum
Ay gel bana sor zayıfım ama severim yemek yemeyi. Bizimkinin derdi bu oldu sanki ben memnunum basaktan bi şey de diyemiyorumHeee ondan bu arada bende boğa burcuyumbaşak için annem seviniyor hatta 1 eylül olsaydı daha iyi olurdu diyor ama ne ben ne eşim bu burçlara inanmıyoruz mesela boğa için diyorlar yemek için yaşıyorlar çok iştahlılar asla böyle birisi diğilim yaşamak için yiyerim ben
Ev belli şükür ya. En geç perşembe taşınacağım. En azından taşındıktan sonra gelsin bebeğim dua edin lütfen.Canim usuttun mu acaba? Gebelik durumunda evde şunu yap bunu yap demek de tehlikeli olabilir. Doktoruna mesaj at ya da bı sağlık ocağında tahlil ver isterseninşallah geçer. Taşınma işini ne zaman yapacaksiniz ev belli mi agirlasmadan aradan çıkarırsın ins.
Ay gel bana sor zayıfım ama severim yemek yemeyi. Bizimkinin derdi bu oldu sanki ben memnunum basaktan bi şey de diyemiyorum
İnşallah canimm. Kendini hiç yorma ama aniden bir durum olabilir. İnşallah yardım edecek birileri vardır. Zaman çok riskli bırak oldukları gibi yerleştirsinler mutfağı falan sen dogmdan sonra zaten yavaş yavaş kendin düzenlerinEv belli şükür ya. En geç perşembe taşınacağım. En azından taşındıktan sonra gelsin bebeğim dua edin lütfen.
Gittiğimde söyledim 29. Haftadaydım önce göğüse yolladı orda ciğerlerden mi acaba diye sordu elleyince acıyo etim dedim o zaman rahim büyüyüp yukarı çıktığı için kaburgalar genişliyo kaburga genişlerken de kasları bazen acıtabiliyor dedi şuan 34+4 üm hala var ve büyük abdest yaparken duruşum bozukken elimi değince falan hala acıyor
Sıra sizde güzel haberler bekliyorumCanim sağlıkla evinize dönün inşallah. Hepimize cok iyi geldi doğum hikayen.Sen iyi misin şimdi doğum sonrası ağrın sızın var mı ?
Kendisi de Başak da o yüzden istiyorben istiyor muyum acaba boğa Burcu olarak iki Başak erkeği ile olmayı
Dur kız daha öğlen doğurdum eskisi gibi hızlı hareket etmiyorumÖncelikle gözünüz aydın sağlıkla büyütürsünüz inşalalh bebişinizi çok sevindim iyi olmanızamerak ettiğim şey doğumdan sonra bu bacak aramızdaki kemik ağrıları falan geçiyor mu kuş gibi oluyor muyuz yatarken falan dönerken o kadar merak ediyorum ki sanki hiç eskiye dönemeyecekmişim gşbi geliyor bana
İnşallah.Sıra sizde güzel haberler bekliyorumağrım yokta tabii çok yürümesem yatsam daha iyi biraz odada dolaşınca yoruluyorum birkaç gün iyice güç toplamak dinlenmek lazım
Seni neden suni sancı ile başlatacaklar orayı tam anlayamadım ben :/İnşallah.Bebeğin sağlıklı, sen sağlıklısın bu motivasyonla ve biraz dinlenme ile inşallah atlatacagiz bu süreci de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?