• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    187
Bebek aşağıya inmişmi diye bastırmış bana çok saçma geldi
Yok o yüzden değilmiş, daha önce yazmıştım Gebelik Okulu'nda bize anlattılar diye; alttan muayenede bebeğin başına bakarken, karına bastırarak da popo pozisyonunu kontrol ediyorlarmış. Aynı şeyi doğumda da yapıyorlarmış "Bebek ilerlesin diye yaptığımız zannediliyor ama bizim için kafası kadar poposunun pozisyonu da önemli onu sürekli kontrol etmek zorundayız bastırarak" dediler.

Sizce mama vermek ekstra iyi mi bana diyorlar ki keşke mama da versen daha çok kilo alır. Yani Bebek şuan sağlıklı gibi kilo alsın diye mama vermeli miyim?
Yapma Yavrum, eğer öyle bir şey doğru olsa ilk 6 ay sadece anne sütü diye kendini parçalamaz doktorlar. Sütün yetmemesi başka bir olay ama bebek emerken, gelişimi iyiyken sakın mama verme, onun ihtiyaç duyacağı herşey senin sütünde var, düşün su bile vermiyoruz, sütün bunu ayarladığı için. Hatta her annenin sütü kendi bebeğinin ihtiyaçlarına göre olurmuş, kimininkinde protein, kimininkinde kalsiyum, kimininkinde şeker fazla olurmuş. Çocuk Doktoru anlattı bunu da bize.. O yüzden hiç duyma o söylenenleri sen, bol bol sütün olsun inşaallah.

Yapma Yavrum, eğer öyle bir şey doğru olsa ilk 6 ay sadece anne sütü diye kendini parçalamaz doktorlar. Sütün yetmemesi başka bir olay ama bebek emerken, gelişimi iyiyken sakın mama verme, onun ihtiyaç duyacağı herşey senin sütünde var, düşün su bile vermiyoruz, sütün bunu ayarladığı için. Hatta her annenin sütü kendi bebeğinin ihtiyaçlarına göre olurmuş, kimininkinde protein, kimininkinde kalsiyum, kimininkinde şeker fazla olurmuş. Çocuk Doktoru anlattı bunu da bize.. O yüzden hiç duyma o söylenenleri sen, bol bol sütün olsun inşaallah.
Allah razı olsun. İnsanlar çok acımasız 😓 bunu yapanlar da anne. Yazdıkların çok iyi geldi. İnşallah süt ile devam sağlık sorunumuz olmadığı sürece. 🙏❤️

Yok o yüzden değilmiş, daha önce yazmıştım Gebelik Okulu'nda bize anlattılar diye; alttan muayenede bebeğin başına bakarken, karına bastırarak da popo pozisyonunu kontrol ediyorlarmış. Aynı şeyi doğumda da yapıyorlarmış "Bebek ilerlesin diye yaptığımız zannediliyor ama bizim için kafası kadar poposunun pozisyonu da önemli onu sürekli kontrol etmek zorundayız bastırarak" dediler.
Ebeye sorduğumda bana bu şekilde cevap verdi bende bilmiyorum ki hiç tek bildiğim canımın çok acıdığı 😂

Yarın 39 haftalık olucam ama yarım saat önce nişanım geldi bekliyorum şimdi sancım korkudan kaçtı hiç kalmadı 😂
Bebişinin cinsiyeti ne benimki kız kız bebekler erken gelir diyorlar ama hiç gelecek gibi durmuyor sabahtan beri aşırı hareketli doğuma yakın hareketleri azalıyormuş ama bizimki tam tersi 😅 Artık doğsun istiyorum hayırlısıyla inşallah benim de nişanım gelir

Kızlar 4 gün önce kontrole gittim 1 parmak açıklık vardı. Açılma sancı ile mi ilerliyo acaba. Çünkü ben henüz sancı hissetmiyorum gün içinde birkaç defa regl ağrısı gibi sancı hissediyorum geçiyo hızlıca.

Merhaba Allah bağışlasın benimkide minik doğdu mama kullanıyormusun acaba ilk gebeliğim ve Herkes küçük zayıf diyip moralimi bozuyor nasıl toparlıycam kendisini ilk gebeligim yardımcı olur musunuz bide baş çevresi kaçtı sizin
Amin canım.Baş çevresini hatırlamıyorum ama çok küçük.Sütüm iyiydi mama vermiyordum ama bugün sarılığı sınırda dedi doktor bende mamaya başladım sürekli emziriyorum 3 saatte bir mama vermeye başladım. Yarın tekrar sarılık için kontrole çağırdı. Canım kimseyi takma emin ol önemli olan sağlıklı olmaları. Mama ek takviye olarak gerekli dedi doktor.

İki bebekle dubleks evde o kadar zorki yukarı kalktığımda büyük oğlanı aşağıda tek koyamıyorum eşime diyorum ne yap ne et bu evi satak hayırlısıyla
Evet canım tahmin edebiliyorum zor olur bence de kimisi hevesleniyorda ben hiç heves etmedim tanidigim bir hemşire abla vardı o çok yakiniyordu dubleks evden

Back
X