• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    187
20.00 den beri uyutmaya çalışıyorum hala uyumadı sizde durumlar ne
Her gun farkli bir gun uyuyor ama emzirmek cok zor, bir gun hic uyumuyor ama emzirmek kolay. Her ikisinin iyi oldugu gun henuz olmadi. Ama bugun banyoyu aksam yaptirdik daha kolay uyudu

20.00 den beri uyutmaya çalışıyorum hala uyumadı sizde durumlar ne
Hepimizde öyle bensiz yarım saat anca uyudu o sırada hemen duşa girdim çamaşır attım ama seremeden uyandı gelince eşim serdi
Gaz bizi çok zorluyor. Bugün 5-6 kere kaka yaptı 2 gün yapmaz yapsada çok az o 2 gün devamlı ıkınıyor gün boyu hiçbir şey yapamıyoruz bugün kahvaltı yaptığımda saat 1 falandı
Kızlar bebekleriniz uyuyor mu ya benimki hiç sevmeyecek galiba uykuyu bütün gün on onbes dk ancak uyuyor artık heryerim ağrıyor çok yorgunum tek bakmak çok zor

Bende tek bakıyorum o kadar zor ki uyumuyo gazı var annemlere gidecem yoksa psikolojim alt üst olacak

Kızlar grupta eds ile besleme yapan arkadaşlarımız vardı. Eds ile besleme nasıl gidiyor? Edsye geçsem mi diye düşünüyorum. Kaşık biberon almıyor normal biberon meme reddi yaptı

Kızlar ben emzirmeyi bıraktım sayılır doğrumu yaptım yanlış mı bilmiyorum bebeğim sürekli kusuyordu bide sütü boğazına kaçırıyordu nefesi kesilip morariyordu ya uykuda da kacirirsa diye korktum uykumda biraz ağır geceleri mama vereyim diye mama basladm bu seferde beni emsede doymadıgını hissettim mamayı kusmuyor ama beni emerse olduğu gibi kusuyor boğazına da kaçmıyor mamayla beslendiğinde napsam bilmiyorum emzirmeye devam mı etsem ama bebeğim çok güzel toparladı kilosunda falan gözle görülür şekilde artış oldu sanki mama benim sütümden daha fazla yaradı ama gene de bilemiyorum ya burda emzirmek için çaba sarf eden anneleri görünce de yanlışmi yaptım diye sorguluyorum kendimi

Kızlar grupta eds ile besleme yapan arkadaşlarımız vardı. Eds ile besleme nasıl gidiyor? Edsye geçsem mi diye düşünüyorum. Kaşık biberon almıyor normal biberon meme reddi yaptı
Merhaba ben hala Eds ile besliyorum ilk 2 gün alışmam vs zordu ama el yatgınlığı olduktan sonra rahatlıyor insan normal besleme gibi geliyor bu arada ben hem Eds seti aldım hem de biberonun ucunu kesip içinden katater geçirerek yapıyorum. Eds setinin aynı serum hız ayarı gibi klipsi var oradan müdahele etmek çok rahat oluyor biraz mama içirip kısıyorum bebe mama gelecek diye mememi emiyor rahatlıkla, bıçakçılar marka kataterle yaptığımda da onun kablosu daha rahat çocuğa kavratabiliyorum o yönden rahat ve son beslemesini sadece emzirerek yaptım. Uyku sersemi olduğunda ve sütüm yettiğinde mama istemeyecek sanırım. Bugün ilk defa sadece beni emerek 3 saat uyku uyudu. Bu arada şu an sütümü sağmıyorum çünkü makinede çok az çıkıyordu moralimi bozuyor haliyle. Ben de durmadan Eds ile besleyip uyarıyı öyle arttırdım
IMG_7837.webp
ve sanırım süt artışı oldu. Bugün kilo ölçümü vardı 1 haftalık mamayı kısarak besleyeceğim bakalım kilo alımı nasıl olacak.

Eklentiler

• IMG_7836.webp
    IMG_7836.webp
    81,1 KB · Görüntüleme: 7
Kızlar ben emzirmeyi bıraktım sayılır doğrumu yaptım yanlış mı bilmiyorum bebeğim sürekli kusuyordu bide sütü boğazına kaçırıyordu nefesi kesilip morariyordu ya uykuda da kacirirsa diye korktum uykumda biraz ağır geceleri mama vereyim diye mama basladm bu seferde beni emsede doymadıgını hissettim mamayı kusmuyor ama beni emerse olduğu gibi kusuyor boğazına da kaçmıyor mamayla beslendiğinde napsam bilmiyorum emzirmeye devam mı etsem ama bebeğim çok güzel toparladı kilosunda falan gözle görülür şekilde artış oldu sanki mama benim sütümden daha fazla yaradı ama gene de bilemiyorum ya burda emzirmek için çaba sarf eden anneleri görünce de yanlışmi yaptım diye sorguluyorum kendimi
Bu kusma durumunu doktorunla görüştün mü canım anne sütünde bebeği tetikleyen bir şey mi var acaba ya da sütün taziyi filan mi etkiliyor. Bu arada kendini o şekilde diğerleriyle kıyaslama bebeğin için hangisi daha sağlıklı ise o şekilde besle yavrunu. Ben emzirmek için uğraşıyorum evet bebeğe de faydası olsun diye ama kendim de istiyorum normal doğumda çok istemiştim ama nasip olmadı benim ilk bebeğim o yüzden emzirme hevesimde var çoğu insan bana aman emmezse emmesin mamalarda çok besleyici hem kendinde rahat edersin filan çok söyledi. Dediğim gibi öncelik bebeğin ve sen, tedirgin uyku uyuduktan sonra sen nasıl dinlenip çocuğunla ilgilenebileceksin.

Ben mama veriyorum sebebini söylemiştim en sağlıklısı bu bebeğim için ondan hiç peşiman diğilim asla mamayla toparlaya biliyorum ama anne sütüyle yapamazdım bu kadar sütüm bile yoktu sağdıkca görüyordum sütün olması için uyumalısın tekim 2 çocukla öğlen bile uyumuyorum yemek desen ayakta kahvaltı yapıyorum..keşki vere bilsem günde kaç defa sıcak soğuk suyla uğraşıyorum hele geceleri demiyorum bazen diyorum bir gün sıcak suyu üstüme dökücek uykusuzluk çok kötü bu da kolay
diğil zaten 6 aydan sonra ek gıda başlanıyor bana göre en zor dönemler🤦🏻‍♀️için nasıl rahat ediyorsa öyle yap hep diyorum kv 5 yaşına kadar kocama anne sütü vermiş çok zayıf çocuktu resimlerinide gördüm ondan yeterli sağlıklı olsunlar hep diyorum ve bizimde kafa rahat olsun

Benim kızımda böyle. Mamayı kusmuyor beni emince her beslenmeden sonra kusuyor. Sebebi benim göğsümü çok daha hızlı emmesi ve süt akışının fazla olması. Ben artık anlıyorum hızlı yutkunmaya başladığı an ağzından alıyorum bekleyip tekrar veriyorum bebekte alıştı akışa yetişemediğinde bırakıyor sonra devam ediyor. Aslında hemen öğreniyorlar. Besledikten sonra hemen yatırma bir beş dk kucağında tut daha az kusar. Ben devam et derim. Birde benim dediğim şekilde dene. Geceleri yine vereceksen mama ver yada sağıp ver. Mamayı bende gece veriyorum gece kusar diye korkuyorum çünkü

Bu kusma durumunu doktorunla görüştün mü canım anne sütünde bebeği tetikleyen bir şey mi var acaba ya da sütün taziyi filan mi etkiliyor. Bu arada kendini o şekilde diğerleriyle kıyaslama bebeğin için hangisi daha sağlıklı ise o şekilde besle yavrunu. Ben emzirmek için uğraşıyorum evet bebeğe de faydası olsun diye ama kendim de istiyorum normal doğumda çok istemiştim ama nasip olmadı benim ilk bebeğim o yüzden emzirme hevesimde var çoğu insan bana aman emmezse emmesin mamalarda çok besleyici hem kendinde rahat edersin filan çok söyledi. Dediğim gibi öncelik bebeğin ve sen, tedirgin uyku uyuduktan sonra sen nasıl dinlenip çocuğunla ilgilenebileceksin.
Doktor kusması normal diyor ama mamayı kusmuyor beni emdiği zaman kusuyor hep kıvranıp duruyor gazıda çok oluyor diğer çocuğumu 2sene emzirdim ama sanırım kızıma yaramıyor sütüm bilmiyorum bide ben soğudum sanırım emzirmekten her emzirmede boğazına süt kaçıyor mamaya geçtim geceli uykuları uzadı kilo alımı baya arttı mama yaramasa böyle olmaz sonuçları olmaz deyil mi yanlış bişe yapmıyorum

Yok acaba onu mu denesem
Canımm direkt dene aldiginda yıkarsın önce sonra onu göğsüne koy biraz teninin kokusu ve terin sinsin ona sarılır uyur ama bunu uykulu halde iken ver ki reddedemesin ben sana aldığım uyku arkadaşının linkini de atayım. Ben aldım hemen sütümden bir iki damla sürdüm surmedim bütün gogsumun kokusunu sürdüm tuttu. Alıştıktan sonra yıkadım sonra yine aynı şekilde tenime degdirdim. 🙏🙏🙏

Ben mama veriyorum sebebini söylemiştim en sağlıklısı bu bebeğim için ondan hiç peşiman diğilim asla mamayla toparlaya biliyorum ama anne sütüyle yapamazdım bu kadar sütüm bile yoktu sağdıkca görüyordum sütün olması için uyumalısın tekim 2 çocukla öğlen bile uyumuyorum yemek desen ayakta kahvaltı yapıyorum..keşki vere bilsem günde kaç defa sıcak soğuk suyla uğraşıyorum hele geceleri demiyorum bazen diyorum bir gün sıcak suyu üstüme dökücek uykusuzluk çok kötü bu da kolay
diğil zaten 6 aydan sonra ek gıda başlanıyor bana göre en zor dönemler🤦🏻‍♀️için nasıl rahat ediyorsa öyle yap hep diyorum kv 5 yaşına kadar kocama anne sütü vermiş çok zayıf çocuktu resimlerinide gördüm ondan yeterli sağlıklı olsunlar hep diyorum ve bizimde kafa rahat olsun
Ben süt veriyorum masallah qliyoruz arada zorlanıyoruz. Çevremde kim görse cocucu bu tombul değil diye beni üzüyor. Mama ver çocuk tombul olsun diye darliyorlar. Doktorlara götürüyoruz doktor ilk günün kilo ve boyuna göre ileri bile gittiğini soyluyor. Yani boyu kilosu çok iyi diyor. İnsanlar o kadar yıprattı ki mama yedirecektim emen çocuğa.
İnsanlar çok acımasız

Back
X