• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Neden yaşadığınız hayatı insanlara dayatıyorsunuz? O zaman bende size hakaret edeyim ısrar edeyim sünnet ettirmeyin diye! Ne kadar terbiyesizsiniz. Lütfen yazmayın bana daha fazla
Ne alakası var ya! Sen niye millete kendi yaptığın saçmalığı yazıp dayatıyorsun? Doğrular ağır mı geldi? Beyin yok ki anlayasın okuyasın araştırasın. Anca alakasız cevap vermekle uğraşırsın.

Neden yaşadığınız hayatı insanlara dayatıyorsunuz? O zaman bende size hakaret edeyim ısrar edeyim sünnet ettirmeyin diye! Ne kadar terbiyesizsiniz. Lütfen yazmayın bana daha fazla
Sen bana ısrar edemezsin ki anca kafandan uydurduğunu tutturur durursun. Kayanaklarıyla açıklamasıyla tek tek saatlerce yazarım da Sende beyin yok terbiyesizde sensin efendimizin sünnetini bu kadar yalanlayıp konuşuyorsan.

Kızlar bebeklerinizin kiloları nasıl gidiyor?
Yaa bebim bebişim 7 kgdi en son.. annem çok sık emzirme diyor öyle dışarıdan bakınca çok kilolu durmuyor ama nasıl emzirmeyeceğim ki. Ben hala 2 saatte bir emziriyorum
Hanımlar ya saçlarım aşırı dökülüyor napmam lazım ve çok yıprandı öneriniz varmı
4. Ay itibariyle östrojen hormonu azalıyormuş O sebeple şiddetli saç dökülmeleri normal diye okudum ben. Zamanla düzeleceğini düşünüyorum
Herşey kuranda tek tek yazıyorsa peygamber niye var ? Peygambere itaat emreden ayetler neden var? Gidin itaat ayetlerini okuyun kafanıza göre yorumlamayın.

"Ey iman edenler! Allah’a ve Rasûlü’ne itaat edin. Söylediklerini işitip durduğunuz halde ondan yüz çevirmeyin!" Enfal 20

Kadın erkek sünneti farklı şeyler. Yahudi geleneği diye uydurup durmayın. Gidin modern tıbbı araştırın kanseri önlediğinden tut bir sürü faydası var. Gidin çocuk cerrahı prof ları biraz dinleyin. 1400 yıldır bütün müslümanlar doğru yapmış da bir tek siz yahudi geleneği diye uydurmuşsunuz!

İstediğinizi yapın sizin yanlışınızla doğrular değişecek değil.Çocuğun dünyasını ahiretini de yakarsın böyle. Sizin gibi bir annem olmadığı için Allah a hamd ederim.
Herkes kendi çocuğu için en iyisini yapmaya çalışıyor ve herkesin doğrusu farklı lütfen bunu kabul edin. Kaldı ki bu sayfayı kullanan herkes müslüman da olmayabilir. Hassas konular bunlar tartışmaya gerek yok 🙏🏻🙏🏻

bi şey dicem aynısı, odadaki kırmızı lambader ışığına bazen kitleniyor bazen aşırı gülüyp mutlu oluyo oraya bakıp ne görüyorsa, o sırada bana baksın diye uğraşıyorum bakmıyo, normalde göz takibi gülmesi göz teması iyi ama, normal galiba ya
Bence çok normal benim bebeğim 3 ay 1 haftalık tavandaki ışıkla konuşuyor kavga ediyor gülüşüyor. Bu sabah yanmadığı halde lambaya bakip bakıp konuşmaya çalışıyor. Ben anormal olduğunu düşünmüyorum

julettae hesabının askıya alınmasına çok şaşırdım. Burada direkt ona çirkin bir uslupla saldırıldı. Adminler de şaşırmış bence. Sünnet konusunda julettae gibi düşünmüyorum ama kendisine söylenenler ve askıya alınmasını haklı duruma getirmez.
Cidden yaa julettae ne dedi ki :( üzüldüm gerçekten

julettae hesabının askıya alınmasına çok şaşırdım. Burada direkt ona çirkin bir uslupla saldırıldı. Adminler de şaşırmış bence. Sünnet konusunda julettae gibi düşünmüyorum ama kendisine söylenenler ve askıya alınmasını haklı duruma getirmez.
Aaaa şimdi gördüm kız ne dedi ya hiç bura yazmayan birisi geldi girdi ortalığı karıştırdı

Kızlar merhaba. Çarşamba günü ikinci ay aşılarını olduk. Dünden beri bebişimin sesi kısıldı ağlarken çok çatlak çıkıyor. Doktor aşı kaynaklı olabilir dedi. Aşırı moralim bozuk. Doğurduğumdan beri o kadar ağlıyor ki çok üzülüyorum sürekli ağlama modundayım:( bi sürü şey yaşıyorum. Bebek için 5 yıl uğraştım ama şimdi hiçbirşeyi beceremiyorum sanki. Gaz sorunu ağlama sorunu kilo almama sorunu:( sütümün tazyikli gelmesi. Nerde hata yapıyorum bilmiyorum. O kadar mutsuzum ki

Tarifi denediniz mi acaba? Ise yaradi mi cok merak ediyorum. Benim sutum ilk gunden beri az naptiysam da artiramadim maalesef. Anne sutlerinin icindeki cemen otu bana gaz yapti, bebek de kahroldu 2 gun aglamaktan uykusuzluktan. O yuzden tarifi direkt denemek yerine bir size sorayim dedim. Insallah ise yaramistir sizde.
Bende gaz için ve süt için yaradı ama bolca su bu işin püf noktası ve stressiz olun mesela benim yine azaldı 🥺🥺

Sizinkiler de hala ışığa bakmaya devam mı? Yattığımız odada kırmızı ışıklı bir lambader var devamlı onu izliyor. Gereksiz evham yapıyorumdur belki gülmesi göz teması var beni dinliyor cevap veriyor kendince ama ne zaman o ışığı açsam kitlenip kalıyor çocuk. 3 ay 10 günlük oldu

Benimki de öyle evdeki avizeleri kaldırıp atasım geliyor sırf onlara bakıcam diye memeyi bile ağzından çıkarıp duruyor birde hoşuna gidiyor gülüyor konuşuyor ışıklarla shshdh sinirim geriliyor o an.

Bence çok normal benim bebeğim 3 ay 1 haftalık tavandaki ışıkla konuşuyor kavga ediyor gülüşüyor. Bu sabah yanmadığı halde lambaya bakip bakıp konuşmaya çalışıyor. Ben anormal olduğunu düşünmüyorum
Şu an görme duyuları daha da aktifleşmeye başladığı için kontrastı yüksek lamba vs gibi objelere daha çok dikkatleri kayabiliyormuş bebelerin, bizimki de aynı lambaya bakmak için ayakta tummytime yapar gibi kendini geri geri atıyor kendini geçen takip ettiğim bir doktorun videosunda gördüm bu durumun normal olduğunu söylüyordu o yüzden çok sorun etmedim 3 aylık olduk biz de.

Ne kadar süre kapanıyor böyle olunca hesabı acaba? Gerçekten çok ilginç sadece fikrini söylemişti julettae julettae karşı taraf gibi çirkinleşmemiş de. Şikayet ederek filan mı kapattırdı acaba şurada arada girip kafa dağıtıp birbirimize destek olmaya çalışıyoruz üzüldüm böyle olmasına

Kızlar bebeklerinizin poposuna bebek pudrası kullandınız mı pişik için. Bizim oğlanın tam pişik gibi de değil ama tam popo arası kızıl duruyor. Her beslenme de değiştiriyorum altını çok nadir uzun kalıyor ıslak pamukla temizliyorum hep kuruluyorum biraz açık tutuyorum hametan madecassol hamazinc sudocream mustela vs ara ara hepsini denedim arada bi geçer gibi olup sonra tekrarlıyor. Bu ara neredeyse her bezi kakalı gelmeye başladı o mu yaptı bilmiyorum ama şimdi de testislerinin değdiği yerde kızarıklık oluştuğunu gördüm. Son çare pudra döksem mi dedim

Kızlar bebeklerinizin poposuna bebek pudrası kullandınız mı pişik için. Bizim oğlanın tam pişik gibi de değil ama tam popo arası kızıl duruyor. Her beslenme de değiştiriyorum altını çok nadir uzun kalıyor ıslak pamukla temizliyorum hep kuruluyorum biraz açık tutuyorum hametan madecassol hamazinc sudocream mustela vs ara ara hepsini denedim arada bi geçer gibi olup sonra tekrarlıyor. Bu ara neredeyse her bezi kakalı gelmeye başladı o mu yaptı bilmiyorum ama şimdi de testislerinin değdiği yerde kızarıklık oluştuğunu gördüm. Son çare pudra döksem mi dedim
Bizimkinin de tam arası hep kızarık pişik değil ama kızarık. Devamlı ıkınıyor ondan olduğunu düşünüyorum .

Kızlar merhaba. Çarşamba günü ikinci ay aşılarını olduk. Dünden beri bebişimin sesi kısıldı ağlarken çok çatlak çıkıyor. Doktor aşı kaynaklı olabilir dedi. Aşırı moralim bozuk. Doğurduğumdan beri o kadar ağlıyor ki çok üzülüyorum sürekli ağlama modundayım:( bi sürü şey yaşıyorum. Bebek için 5 yıl uğraştım ama şimdi hiçbirşeyi beceremiyorum sanki. Gaz sorunu ağlama sorunu kilo almama sorunu:( sütümün tazyikli gelmesi. Nerde hata yapıyorum bilmiyorum. O kadar mutsuzum ki
İlk bebeğin olduğu için alışman uzun sürebilir bu çok çok normal. Benim ikinci bebek bazen düşünüyorum şuan hiç üstüne düşmediğim durumlar ilk bebeğimde o kadar kaotik geliyordu ki.. zamanla hepsi geldi geçti çocuğumun huyunu suyunu öğrendim o da büyüdü hep bebek kalmadı :) lütfen biraz dur ve sakinleş. Çözümü olmayan hiçbirşey yok. Çok ağladıkları zaman da sesleri kısılıyor normal birşey olmaz geçer. Sütün tazyiki için bir süre yatarak emzir oturuyorsan arkana yaslanarak emzir düzelecektir sağım yapıyorsan yapma. Süt artıcı kullanıyorsan bırak. Kilo almıyor derken ne kadar aldı mesela?

Sürekli kullanım önerilmiyor ama inatçı kızarıklık ve pişiklerde gerçekren işe yarıyor pudra bence. Eskiden hep kullanılırdı pudra tamam zararlı ama bazende çok katı olmamak lazım sanırım ya ne bilim o yasak bu bilmem ne bıktım be kafama göre takılıyorum

Sürekli kullanım önerilmiyor ama inatçı kızarıklık ve pişiklerde gerçekren işe yarıyor pudra bence. Eskiden hep kullanılırdı pudra tamam zararlı ama bazende çok katı olmamak lazım sanırım ya ne bilim o yasak bu bilmem ne bıktım be kafama göre takılıyorum
Ben de sağlıksız duydum diye kullanmamıştım hiç son çare deneyeceğim. Olmadı doktor kontrolünde tekrar baktırıcam mantar vs yapar mı böyle diye. Valla her şeye dikkat edicez derken biz hasta olacağız 🤪🤭

Bende gaz için ve süt için yaradı ama bolca su bu işin püf noktası ve stressiz olun mesela benim yine azaldı 🥺🥺
Gunde 2-3 litre su iciyorumdur ama benim normalim buydu zaten acaba daha mi cok icmeliyim? Sut oyle bir sey ki aklimdan sutle alakali olumsuz bisey gecirince bile geri cekiliyor, inanilmaz gercekten. 😢

O bolge evet hep kizarik oluyor, pisik de degil kabarik bir dokusi yok sadece kizarik. Ben temizledikten sonra kremini her yere surerken oraya da suruyorum. Belki ikinma ve havasiz bir bolge oldugu icin kizariyor olabilir. Doktor kontrolunda kizarik olmasina ragmen o da bir sey demedi cunku. Eski usul pudralara zararli diyorlar diye ben hic kullanmadim. Misir unu ya da misir nisastasindan yapilanlar icin daha saglikli deniyor, evde 1 tane var ama dedigim gibi kullanmak istemedim.

İlk bebeğin olduğu için alışman uzun sürebilir bu çok çok normal. Benim ikinci bebek bazen düşünüyorum şuan hiç üstüne düşmediğim durumlar ilk bebeğimde o kadar kaotik geliyordu ki.. zamanla hepsi geldi geçti çocuğumun huyunu suyunu öğrendim o da büyüdü hep bebek kalmadı :) lütfen biraz dur ve sakinleş. Çözümü olmayan hiçbirşey yok. Çok ağladıkları zaman da sesleri kısılıyor normal birşey olmaz geçer. Sütün tazyiki için bir süre yatarak emzir oturuyorsan arkana yaslanarak emzir düzelecektir sağım yapıyorsan yapma. Süt artıcı kullanıyorsan bırak. Kilo almıyor derken ne kadar aldı mesela?
Emzirme danışmanına başladım önden boşaltıyorum elimle ya da mochi ile. Pompa yapmıyorum. Ama sütü tamamen boşaltamıyor tazyikli olduğu için çok hava yutuyor. Ara verip gaz çıkarıyorum gece yatarak emziriyorum. Gündüz de geri yaslanarak ama tam çözüme ulaşamadım. Doğduğunda 3720 idi 2 buçuk aylık sadece 1 kilo aldı. İlk ay hiç almadı zaten. Tam anlamıyla son süte ulaşmıyor. Bu kiloyu da mama takviyesi ile aldı. O kadar yıprandım ki o ağladıkça içim gidiyor bi çözüm bulamıyorum kaç doktora gittim yine de olmadı

Back
X