Popüler Konu 2025 (Güya) Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    205
Neler aldın canım ben uyku tulumu almadım, doğduktan hemen sonra mı kullanacaksın canım ne aldın atabilir misin
Henüz almadım canım onların sıcaklık ayarlamaları varmış evimize yeni taşındık ne kadar sıcak oluyor bakmam lazım tog diye geçiyor türkiyede varmı bilmiyorum tog 0,5 den 3,5 A kadar var kalınlığı evin sıcaklığıyla alakalı ayarlamalıymış

Canım hakkınızda hayırlı olan neyse o olsun, Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah gerçekten düşündüm de böyle bir durumda ben de afallardım sanırım Merak ettiğim birşey var, çatı muayenesi nasıl oluyor, çok acı veren bir şey mi ?

Canım uyku tulumu ne aldın acaba
https://zuppers.com/organik-pamuk-kelebek-kundak-uyku-tulumu---1-tog?Beden=0-3-Ay&Renk=Leaf

Bizim evimiz kışın da sıcak olduğu için ben bu ikisini aldım. Biri yenidoğan diğeri 3-6 ay gibi bir şeydi tam hatırlayamadım şimdi.
Bir tane de arkadaşım hediye aldı o kalın mesela ama beden olarak daha giydirmeme çok var

Canım daha önce belden uyuşmalı olan sen miydin
Eğer bu konuda bir fikrin yoksa kesinlikle spinal anesteziyi öneriyorum
Doğumum o kadar basit ve rahattıki

Bende ilkini spinal oldum ameliyat esnasında çok rahattım iyi geçti şükür ama şimdi korkuyorum iyi mi
Senin nasıl gidiyor cnm iki çocuklu hayat.Oglun nasıl,kaç kilo doğmuştu.
Evet belden uyusmali olmuştum. Spinali hiç bilmiyorum bir araştırayım.
Spinal işte belden uyusmali.

Ya canım boşa o kadar korkmuşum, bayılmak daha kötü uyanma süreci , kendine gelme süreci felan
Hem bebeğimin doğum anına şahit oldum hemde kendimde daha rahattım
Zaten hafif bi sarhoş gibi oluyor insan
İki çocuklu hayat çok güzell şükürler olsun
Oğlum 3.050 doğdu ama yoğun bakımda 2800e düşmüştü
Yanıma geldikten sonra kilosunu ölçtürdümm tekrar 3.070lere çıkmış çok şükür

Bencede birde çocuğum kilosuyla benim normal doğurmam ne alaka hastalığım var diyorum yok anlamak istemedi ..

Kızlar hepiniz biran önce doğurmak istiyorsunuz maşallah Bana kalsan neredeyse doktora rica edicem 42. haftada dogurabilirmiyim diye Hem ev tam hallolmadi hem de oğlan 6. sınıfa gidiyor ve dersleriyle yakından ben ilgileniyorum.Tam sınav haftasında dogurabilirim..Bir elimde kitap bir elimde bebek
Bende bugün 32+5 olmuşum

Kızlar spinal anestezi ile epidural anestezi arasındaki farkları bildiğim kadarıyla anlatacağım ben epidural oldum fakat devlet hastaneleri epidural değil spinal yapıyor epidural anestezide belinde intraket yani damar yolu açık kalıyor elinde bir buton oluyor ağrı girdikce butona basiyorsun ağrı anında kesiliyor konfor olarak öyle... Spinalde ise normal ağrı kesici vuruyorlar spinalde tansiyon düşüklüğü baş ağrısı çok oluyor diyorlar ( bilmiyorum ) epiduralde ise bel agrisi kalıyor bı sure,spinal hızlı etki veriyor epiduralde bı on dk sonra uyuşma.oliyor spinal daha çok tercih ediliyor epidural ise ameliyat sonrası ağrıyı kontrol almak için tercih ediliyor ( kişi tarafından) ben anestezi doktorumla karar vermiştim epidurale bunda spinal olacağım Allah izin verirse aslında ikiside aynı sadece vurdukları noktalar farklı

Tamam canım çok teşekkürler eğer bize bırakıyorlarsa bunun tercihini doktorla bir görüşeyim

Lioo 22 -23 Eylül dedi tarihe 38+ 3 e denk geliyor yalniiiiiz 22 Eylül Başak 23 Eylül terazi Burcu dün dedim acaba hangi burc olur diye

Amin canım benim, dediğin gibi hepimiz güzel doğumlar geçirip sağlıkla alalım kucaklarımıza inşallah.
Çatı muayenesinin rahatsız edici bir hissi var tabii, ki benim sonucumda sezeryan kararı çıktığını düşünürsek rahatsız olmam çok normaldir diye düşünüyorum.Ama kesinlikle çok acı veren bir şey değil, zaten kısa sürüyor iki ay uy derken bitiyor.

Evet canım ama o hastanedeki doktor korkuttu baya bu çocuk çok küçük çok küçük diye diye.
2 buçuk ve 3 buçuk olan çocuklar iyidir her zaman söylerler. 2 buçuk alta da kötü değil sadece minyon oluyor ama 3 buçuk üstü de pek kötü olmasa da iri bebek katagorisine giriyor. Yani her bebeğin kendine özgü kilosu vardır. Benimkiler küçük doğdu ama bak kötü değiller

Kızlar bugün dayanamadım doktorumu değiştirdim 32. haftada ( hem de aynı hastanede başka doktor. Doktorum şikayetlerimi ciddiye almıyordu. Sarı akıntı şikayetim var alttan muayene bir kez bile etmedi , idrar yolu enfeksiyonu çıktı birkaç kez ısrarla kültür almadı. Ultrasona bakıp iyi bebek deyip gönderiyordu. Benim de hatam sırf kadın diye istemiştim. Ama bu zamanda kadın erkek bakmamak lazımmış onu öğrendim. Doğum yaklaşıyor riske atamazdım. Hayırlısı olsun yani inşallah

Bu çatı muayenesi kaçıncı haftada yapılıyor bir de doktor kendi mi istiyor

Ben 3,5 kg’a yakın doğmuşum boyum 168 şu an. Çok ara boyum. İlk doğduğumda baya cılızmışım ama. Eşim 4.5 hatta 5e yakın doğmuş. Boyu 188-189 falan. Bu hep böyle mi oluyor bilmiyorum. Ama 4 üstü doğanlar genelde uzun oluyor yani en azından benim çevremdekiler öyle

Aynen ikisinin de heyecanı farklı
Evet ya resmen ismini mucize falan koysam yeridir. 12 haftalikken şakır şakır kanamam varken bile çok fena düştüm. Kucağımda oğlum varken düştüm. Dahada neler neler.
Aa cidden sen baya badire atlatmışsın ya.
Ben de kendimi akışa teslim ederim gibi geliyor normalde çok kontrolcüyümdür ama bu o kadar heyecanlı bi süreç ki ne yapacağımı hiç bilmiyorum. Doktor beni ameliyat etsin annem de bebeğe baksın. Ben offline olcam bi süre
Ay beni buradan sinir etti yemin ederim. Ayrıca 5yıl hamile kalamazsın ne ya o da ayrı saçmalık bana 1 sene sonra hamile kalabilirsin dediler. En kötü sonrakini de sezaryen olursun hepsi o. Kendi takıntılarını sana dayatmaya çalışmış o. İnşallah daha iyi bi doktor bulabilirsiniz bakalım.
Bende juno yatak aldım, uyku tulumu hiç almadım ya nerden aldın canım
Link atmıştım yukarıda ama bitmiş o ürün. Trendyolda bir mağazadan almıştım.
Evet canım satıcılara sorunca cevaplıyorlar tog ölçüsünün ne olduğunu.

Ben de özelde 37 de çatı muayenesi oldum çatı dar denildi iki gün önce devlet hastanesine gittim doktor ben çatı muayenesi yapmıyorum normal doğum yapabilirsin dedi o kadar kararsızım ki gerçekten darlık var mı yok mu bilmiyorum

Hangisi doğru söylüyor 3. Bi doktormu gerek şimdi

Bu çatı muayenesi kaçıncı haftada yapılıyor bir de doktor kendi mi istiyor
Sanırım 37. Haftadan sonra yapılıyormuş, benim doktorum erken yapmış oldu. Niye böyle yaptı hiç bir fikrim yok Doktor kendi sordu, yapalım istersen şimdi diyince ben de çıksın aradan diye kabul ettim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…