Ne bileyim yuvarlak karnimla nazara geldim galiba. Oğlumda hemen o gün yapılmıştı hazırlığı falan. Ama bu sefer bu gun gel dedi yarın hemen alırız ameliyata hazır olur her şey dedi. Yarin saat 10 dan sonra gel dedi. Birisi gelip şöyle bir tane çarpsa da kendime gelsem. Sanki şokta gibi bir şeydeyim.Kız nazaramı geldin oku kendini geçmiş olsunaman sıkı tutun bir gün öncemi alıyorlar kan tahlillerini sezeryanda ayy çok heyecanlı keşke bizim günlerimizde belli olsa artık yarın kaötaydı doğumun balım
Senin ilk doğumunmu olacaktı cnm :)Benim doktor ısrarla norml doğum diyor kordon olduğu halde çatı muayenesi yapackmiş bklm çatım müsait çıkacakmı normal doğuma bnim doğum şekli mechul yani bu arada dediğin ilacı eczane vermedi reçetesiz alınmıyormuş doktora söve söve sağlık ocağında yazdrdım aile hekimine baya yoruldum eve gldim koltuğa attım kendimi Kadın doğum doktorumunda kulakları çınlamştr iyi saydrdım içimden reçete yazmadığı içinKIZLAR GÖRENLER VE KABUL EDENLER YAZIN HADİ DURUMLARI
Teşekkür ederim canımLioo
Ben daha ne doğurdum ne gün aldım kendi adıma yaprak kımıldamıyor diyebilirim şimdilik
Canım 2 haftada 200 gr almış az dedi bende yiyorum canım ara öğün olarak muz badem kefir falan ama normalde de çok yiyen biri değilim zaten zorlada olmuyorAslında 20 eylüle kadar 3 kilo olur diye düşünüyorum. Bende pazartesiden beri sürekli ceviz muz peynir falan yiyorum. Pazartesi 2.910 gr demişti
İnşallah güzel geçer doğumun canım anestezi şekli nasıl olacak karar verildimi?Ne bileyim yuvarlak karnimla nazara geldim galiba. Oğlumda hemen o gün yapılmıştı hazırlığı falan. Ama bu sefer bu gun gel dedi yarın hemen alırız ameliyata hazır olur her şey dedi. Yarin saat 10 dan sonra gel dedi. Birisi gelip şöyle bir tane çarpsa da kendime gelsem. Sanki şokta gibi bir şeydeyim.
Sürekli kendi kendime aaayyyy yarın bebeğim oluyor falan diyorum
İyi canım sorun yokda kilo alımı az dedi canım o yüzden erteledik 20 eylülü bakalım haftaya cuma kontrolde belli olacak 24 olabilirNasıl geçti canım kontrol iyimisin
Geçmiş olsun canımNe bileyim yuvarlak karnimla nazara geldim galiba. Oğlumda hemen o gün yapılmıştı hazırlığı falan. Ama bu sefer bu gun gel dedi yarın hemen alırız ameliyata hazır olur her şey dedi. Yarin saat 10 dan sonra gel dedi. Birisi gelip şöyle bir tane çarpsa da kendime gelsem. Sanki şokta gibi bir şeydeyim.
Sürekli kendi kendime aaayyyy yarın bebeğim oluyor falan diyorum
İshal doğum belirtisi diyor bazı yerlerde ama ne kadar doğru bilmiyorum benimde dünden beri belim kasıklarım ve Rahmime sancı giriyor oğlumda dün aşırı coştu bi an doğurcam sandım idrarda enfeksiyon çıktı ondan kaynaklımı yoksa yalancı sancımı bilmiyorum ama her an adet olacak gibi sancı giriyor ara ara banada .Kızlar ben bugün afedersiniz ishal oldum. Önce regl olacakmışım da olamıyormuşum gibi bir ağrım oldu terledim, karnım ağrıdı, belime ağrı vurdu 5-10 dakika sonra da ishal oldum. Bu yalancı kasılmanın yaptığı bir şey mi başına gelen var mı?
Ya küçücük çocuk mu, ben 815 gram doğurdum sana bu doğum serüvenimi bir iki kere anlatmışım hatırlarsın, hatırlamazsan da tekrar anlatırmYok ona hiç takılmıyor önemli değil . Senin hematolojinin ne dediği beni ilgilendirmez ben doğum uzmanıyım diyor.okadar sinir bir insandıki. Küçücük çocuk bunuda normal doğurursun diyor . Yani sinir koymadı bende
Kızlar epidural veya spinal farkı ne oluyordu hangisi avantajlı dezavantajlı
Kızlar farkı bilmiyorum ama ilk çocuğum epiduraldi, bir sıkıntı yaşamadım, ağrım oldukça ağrı kesici verdiler, ertesi gün sabah çıkardılar krateri.Biraz anlatr mısn. Krater belde ne kadar takılıyor ağrı kesici ne sklkla yaptrdn. İlk kalkşta epiduralın faydası oldu mu
Sendedemi var su azlığı o neyden kaynaklanıyor acaba ya kuzum inşallah kilo alır canım merak etme daha sezryan gününüde varmiş doktor konusunda bende çok şanssızım gerçekten doktor kesinlikle şans işi bazı doktorlar insanın sinirleriyle oynuyor hayrlısıyla bi yavrularımızı kucağımıza alsaydık.Bende iyi sayılırım balım.. suyumda azalma var bebek işte biraz minnak olacakmış.
Canım bana yasak yoktu benim de bebiş kilo çok alamamış olunca oluyor işte kilosuna takılma sağlıklı olsun yeterkiGerçekten öyle başkaları her istedğini yerken biz aman kan şekeri çıkıcak diye korkuyla yedik birde biraz fazla yersek kendimizi dışarı attık yürüdük. Ay bilmiyorum bazı hamilelere bakıyorum pastalar tatlılarinsanın canı hamilelikte istiyor bunları
Anladım kuzum kilo mevzusu çok değişk balım ya ölçümle alakalı bence benim bebegede bi 3kilo diyorlar bi 2700 diyorlar her usgde farkli çıkıyor bende artık takmamaya karar verdim Kafaya hayırlısı neyse o olsun hakkımızda inşallah sağlkla kucağımıza alalım hepimizn ayrı bi skntısı var gebelikte zorlu bi süreç.İyi canım sorun yokda kilo alımı az dedi canım o yüzden erteledik 20 eylülü bakalım haftaya cuma kontrolde belli olacak 24 olabilir
Benimde gebelik şekerim var .Ve sabahları açlık kanş şekerim 93-97 -103 arası çıkıyor ortalama .Endokrin düşük doz insülin başlattı,bugün ilk kez kullanıcam. Siz başlamadınız değil mi aklım karıştıEvet aşkım çok haklısın.. yani elimizden geleni yaptık gerçekten bazen akşamları acıktım yoğurt yiyerek geçirmeye çalıştım o açlığı. Elimden geldiğince sağlıklı yedim . Gebelik şekerim var az yiyeceksin diyet li besleneceksin dediler . Şimdide çocuk küçük e yani zaten ben bile başından berri 5 kilo aldım zaten bunun 3 kilosunu gebelik tehşisi koyulana kadar almıştım.Birde utanmadan 96/98 sabah açlık için insülin başlayacaklardı yani kafayı yememek elde değil. Kardeşimde şimdi eğer çocuk kilolu olursa suni sancı vericez 38 haftada diye korkutuyorlar . Herşeyi gebelik şekerine bağlayıp insanın piskolojisini alt üst ediyorlar .
Bende takmıyorum canım oğlum 2500 doğmuştu.. Ama ben hiç başka doktora gitmedim bu oğlumun da doktoru ultrasonu çok iyi hep aynı ultrasonda ölçtü ve bir kaç kez ölçtü farklı açılardan yani ne kadar alirsa sağlıklı olsun daAnladım kuzum kilo mevzusu çok değişk balım ya ölçümle alakalı bence benim bebegede bi 3kilo diyorlar bi 2700 diyorlar her usgde farkli çıkıyor bende artık takmamaya karar verdim Kafaya hayırlısı neyse o olsun hakkımızda inşallah sağlkla kucağımıza alalım hepimizn ayrı bi skntısı var gebelikte zorlu bi süreç.
Eşim dediki 3 farklı doktor 2 kadın doğum uzmanı hatta birisi prof sezeryan kesinlikle diyor . Sonra hematolog prof Dr oda sezeryan diyor siz ilk kez normal doğur diyorsunuz. Buna ben karar veririm dedi 2 kilo çocuk zaten iyice yerleşmiş kafasıyla aşşağıya. Bana göre sezeryanlık durum yok dediYa küçücük çocuk mu, ben 815 gram doğurdum sana bu doğum serüvenimi bir iki kere anlatmışım hatırlarsın, hatırlamazsan da tekrar anlatırmama yani çok da bebeğin büyük küçük olması önemli değil ki minnacık bebek doğurdum kanama bozukluğu falan olmadan ölüyordum ben şakasız bak şehadet getirdim içimden ölüyorum başka açıklaması olamaz dedim. Şimdi ise o hikayem bilindiği için doktorlar testler faln yaptılar ne olduğunu bilmiyorum sorun yok dediler, eğer olsaydı işte bazı doktorlar da seninle birlikte doğuma girmek zorunda kalacaktı dediler. Yani ne saçma bu doğrurusun demek. Eminim sana kalsa doğal olan yolu da bi denemek istersin olursa olur olmazsa olmaz ama böyle dalga geçer gibi konuşmak bana çok manasız geldi. Sen doğur deseydin
Hayır bende Perinatoloji başlatmadı. Çocuk kilo almaz bebekte kilo sorunu yok ne insülini sırf sabah açlık şekeri için dedi. Perinatoloji ye gitme imkanınız varsa gidin bebek aşırı büyük değilse pek başlatma taraftarı olmuyorlar .Benimde gebelik şekerim var .Ve sabahları açlık kanş şekerim 93-97 -103 arası çıkıyor ortalama .Endokrin düşük doz insülin başlattı,bugün ilk kez kullanıcam. Siz başlamadınız değil mi aklım karıştı
İnşallah bu çok uyuz bir durum allah sabır versin yanş, bir de beş sene değil ya süresi iki sene değil mi sezaryen sonrası doğum için, bir de sanane yani belki ben planlamıyorum başka çocuk. Git bakalım başka yereEşim dediki 3 farklı doktor 2 kadın doğum uzmanı hatta birisi prof sezeryan kesinlikle diyor . Sonra hematolog prof Dr oda sezeryan diyor siz ilk kez normal doğur diyorsunuz. Buna ben karar veririm dedi 2 kilo çocuk zaten iyice yerleşmiş kafasıyla aşşağıya. Bana göre sezeryanlık durum yok dedibirde sezeryandan sonra 5 sene hamile kalamazmışım zaten benim çocuğum olmamış 6 yıl bunuda göze alacakmışım. Kanama çok olursa dikiş tutmazsa tahmininde alabiliriz bunları bi düşün dedi . Keyfi sezeryan yazdı dosyaya şok olduk çıktık. Pazartesi bir diğer hastane ile görüşeceğim umarım onlar daha ılımlı ve uyumlu çıkarda orada olur
Canım ilk kez dün Perinatoloji fark etti . Hatta hastanedeki doktora kızdı dediki bebeğin kibar bir bebek olacağına suyunun azalmaya başladığını söyleseymiş dedi . Gözetim altında tutulman lazım dedi şimdi pazartesi farklı bir hastaneye gideceğim ve Salı kendi kadın doğum uzmanıma. Umarım pazartesi gideceğim doktor bu diğeri hibi çıkmazda o hastanede doğururumSendedemi var su azlığı o neyden kaynaklanıyor acaba ya kuzum inşallah kilo alır canım merak etme daha sezryan gününüde varmiş doktor konusunda bende çok şanssızım gerçekten doktor kesinlikle şans işi bazı doktorlar insanın sinirleriyle oynuyor hayrlısıyla bi yavrularımızı kucağımıza alsaydık.
Gerçekten doktorlar bazen insanı neye uğradıklarına şaşırtıyorlar . Böyle bir muamele asla beklemiyordumİnşallah bu çok uyuz bir durum allah sabır versin yanş, bir de beş sene değil ya süresi iki sene değil mi sezaryen sonrası doğum için, bir de sanane yani belki ben planlamıyorum başka çocuk. Git bakalım başka yere
Evet evet bir kullanımlık toz çıkıyor bir bardak suya döküyorsun portakal suyu gibi tadı içip uyuyorsunİçinden bi tane toz şeklindemi çıkıyor canım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?