Deneyimli anneler ilk yıl hastane çok lazım olmuyor diyorlarBiz istanbuldayız, iki ultrason çekimi için 15 k diyip, bizim sağlık sigortamız var diye 5k’ya indirim yaptılar. Kesin o civardadır.
Biz de 4 bin civarı verdik, gayrettepe florence nightingale'de, bebisin sigortası karşılamadı bunu.Özelde kalça usg çektiren var mı? Fiyatlar nasıl acaba malum 28 gün geçti ücret alırlar diye düşünüyorum
Deneyimli anneler ilk yıl hastane çok lazım olmuyor diyorlar
Parka bahçeye oyun ortamlarına girince hastalık başlıyormuş. Sizce?
Bak nereden nereyee :) tavsiyem yutkunmayı bıraktığı an memeden çekmenMajvoldum tüm gece. Sadece memede duruyor ama halim kalmadı . 15 dk uyuyup uyanıyor
Biz de 4 bin civarı verdik, gayrettepe florence nightingale'de, bebisin sigortası karşılamadı bunu.
Ben günde iki kere serum fizyolojikten sonra manuel aspiratörle çekiyorum mutlaka. Aşırı kolay. Hem de kızımın da rahatladığını hissediyorum.Kızlar hepiniz bebeğinizin burnunu serum fizyolojik sıkıp burun aspiratörü ile çekiyor musunuz? Ben doğduğundan beri sadece serum sıkıyorum o kadar. Hata mı ediyorum scaba ? Burun aspiratörüne nedense cesarer edemedim bir türlü
Kızlar hepiniz bebeğinizin burnunu serum fizyolojik sıkıp burun aspiratörü ile çekiyor musunuz? Ben doğduğundan beri sadece serum sıkıyorum o kadar. Hata mı ediyorum scaba ? Burun aspiratörüne nedense cesarer edemedim bir türlü
Ben sadece damlayı sıkıyorum doktoru da Yenidoğan hemşireleri de çekmeye gerek yok dedi.
Biz 20 gun kadar önce başladık mamaya, sutum azalmış ben fark etmemişim, tum gun cığlık çığlığa aglayinca doktor durumu fark edip mamaya başlattı. Benim bebegim genelde akşamüstü ve aksam saatlerinde cok acıkıyor devamli emmek istiyor, sanırım o saatlerde yorgunluktan benim sutum yetmiyor. Avent natürel response anti kolik biberon kullanıyoruz ama bilerek onun yavas akislisinda devam ediyoruz neredeyse iki aylık olmasına rağmen. Çok kolay cekemesin ki kolaya alışıp memeyi bırakmasın diye. Bir de aksam da yine önce emziriyorum sonra mama veriyoruz. Şimdiye kadar olmadı meme reddi umarım olmaz bundan sonra da.Kızlar hem meme hem mama beslemesi yapanlar nasıl beceriyorsunuz bu işi? En çok korktuğum şey meme reddi ne zaman biberon versem memeyi istememeye başlıyor ne denediysem olmadı var mı fikir verebilecek olan? Zaten 3. Ayına girince iş yüzünden bu meme meselesi yalan olacak gibi bari o zamana kadar idare etseydik
Pek şanslı bebikomun hem annesi hem babası öğretmenAçık alanlardan ve soğuktan hiç korkmayın
Asıl tehlike terli rüzgar yemeleri bir de okula giden çocuklar onlar çok fena taşıyıcı oluyorlar
Arkadaşlar bebeğinizi kucakta nasıl tutuyorsunuz? Aslında başını sağlama alıp dik tutmak gerektiğini insan içgüdüsel olarak çözüyor ama özellikle babamız kucağına alıp evin içinde gezdirirken oyalansın diye yüzü dışa dönük ve oturur vaziyette kucaklıyor. Benim merak ettiğim bu oturur vaziyette kucaklamanın zararlı olup olmadığı? Bilgisi olan var mı bu konuda? Yanlış bir tutuşla beline, kalçasına zarar veriyor olmayalım
Sık olmamak kaydıyla yapıyorum .sık yapmak mukozaya da zarar verir ama arada yapmak lazım.nasil temizlenecek yoksa kuzum.Kızlar hepiniz bebeğinizin burnunu serum fizyolojik sıkıp burun aspiratörü ile çekiyor musunuz? Ben doğduğundan beri sadece serum sıkıyorum o kadar. Hata mı ediyorum scaba ? Burun aspiratörüne nedense cesarer edemedim bir türlü
Benim ilkinde 40 günden önce bitip 15 gün sonra normal adet döngüm başlamıştı hep aylık düzenli olmuştum. Ben de emziriyordum. Doktor rahmin hızlı toparlanmış normal döngün başlamış demişti. Belki sizin de o şekilde olmuştur diye düşündüm. Bakın bakalım kaç gün sürecek, sonra tekrarlayacak mı? Belki aylık olmaya başlamışsınızdır. İkinci hamileliğimde de 4 ay boyunca 2-3 gün leke şeklinde gelip 2-3 gün gelmediği vs düzensiz bir şekilde hep ara ara lekelenme olmuştum. Ama ped kullanmayı gerektirecek kadar çok değildi, günlük sabah akşam çamaşır değiştirmem yeterli geliyordu. Doktor bunlar adet kanaması değil sadece rahimde kalan kalıntılar atılıyor, normal bir lekelenme, sorun yok günlük hayatına dönebilirsin demişti. İlişki filan da serbestti yani. Doktora gitmeniz iyi olur bence alttan muayeneyle daha iyi anlaşılır.Adet olmadım henüz bu sezaryen sonrası kanama. Bazen leke leke gelirken bir anda regl gibi geliyor. 8-9 saat leke iken 1-2 saat regl kanamasına dönüyor. O yüzden şuan tampon işimi görmez daha kaç gün sürer bilmiyorum çünküdoktorum emziren annelerde kanama daha uzun sürer dedi ama anlamadom bu kadar uzun sürmesi enteresan
Ben de berbat bir haldeyim, sırf yastık ıslansa yine iyi komple sırtım yatak sırılsıklam uyanıyorum her gece, sonra ayak ucuma yatmaya başlıyorum, tekrar uyandığımda orası da sırılsıklam olmuş. Ama bizim evde klima yok ben ona bağlıyorum. Camları ardına kadar açıyorum ama esmiyor esmiyor maalesefKızlar sizde de aşırı terleme var mı? Ensem hiç kurumuyor resmen
Eskiden hiç terlemezdim yastık ıslak kalkıyorum üstümü söylemiyorum bile
Hormonlara bağlıyorum insallah gecicidir..
Az önce bir doktor videosu karşıma çıktı.ama kaybettim. .Bu konuyla alakaliydi.Sanırım sizin yaptığınız gibi taşıma, 3.ayda olabilir diyor .ama tam pozisyon oturtma kafasını desteksiz tam olarak ne zaman taşırsa o zaman diyor. Bu da 5.6.aylarda .Arkadaşlar bebeğinizi kucakta nasıl tutuyorsunuz? Aslında başını sağlama alıp dik tutmak gerektiğini insan içgüdüsel olarak çözüyor ama özellikle babamız kucağına alıp evin içinde gezdirirken oyalansın diye yüzü dışa dönük ve oturur vaziyette kucaklıyor. Benim merak ettiğim bu oturur vaziyette kucaklamanın zararlı olup olmadığı? Bilgisi olan var mı bu konuda? Yanlış bir tutuşla beline, kalçasına zarar veriyor olmayalım
Tam anlayamadım nasıl oturur vaziyet? Görsel varsa iyi olur, şu an gözümde canlandıramadım. Yani mesela bebeğin sırtını göğsünüze dayayarak kolunuzu iki bacak arasından geçirir şekilde taşıyorsanız bu oturmuş olmuyor, bunda bir sıkıntı yok. Bacaklarını M şeklinde yaparak bir şekilde kucaklıyorsanız onda da sıkıntı yok. Tabi hepsinde baş tutuşuna dikkat etmek gerekiyor. Henüz desteksiz kendisi dimdik tutamaz. Sırtını göğsünüze yasladığınızda başına da hafif yan eğim vermek lazım kolunuza doğru. Sizin dediğiniz oturur pozisyonu tam anlayamadım.Arkadaşlar bebeğinizi kucakta nasıl tutuyorsunuz? Aslında başını sağlama alıp dik tutmak gerektiğini insan içgüdüsel olarak çözüyor ama özellikle babamız kucağına alıp evin içinde gezdirirken oyalansın diye yüzü dışa dönük ve oturur vaziyette kucaklıyor. Benim merak ettiğim bu oturur vaziyette kucaklamanın zararlı olup olmadığı? Bilgisi olan var mı bu konuda? Yanlış bir tutuşla beline, kalçasına zarar veriyor olmayalım
Yok cok hastane karsilastiramadik aslinda; bizim dogum paketimiz karşılamadı acibademde, zaten pakete dahil olan çocuk doktorunu da begenmedik hiç. Öyle olunca da bize yakın olduğu için burayı tercih ettik. Belki karşılayan başka yerler vardır dediğiniz gibi.Ben livde yaptırdım bizim sigorta karşıladı her yere sormuş muydunuz
Pek şanslı bebikomun hem annesi hem babası öğretmenokula giden çocuklardan kaçabilir ama bizden kaçamaz
Anladim sizin doğum paket dahilinndeYok cok hastane karsilastiramadik aslinda; bizim dogum paketimiz karşılamadı acibademde, zaten pakete dahil olan çocuk doktorunu da begenmedik hiç. Öyle olunca da bize yakın olduğu için burayı tercih ettik. Belki karşılayan başka yerler vardır dediğiniz gibi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?